סקר | שיר עם מילים מהתנך
-
אני בחרתי באפשרות השלישית, ישי ריבו כותב בחסד עליון, זה סוג של 'מושג', וזה פשוט נהפך לסוג של סגנון (לכל אלו שהתלוננו שהזכירו שמות, פשוט הציגו סגנון).
-
@שרת-הרוק יש מקומות שזה פשוט סגנון וכמו שיש ישראלי, ויש מזרחי יש חסידי ובזה זה מתאפיין,
ואני לא נגד,
למרות שאני ממש לא בקטע של חסידי,
אבל ואבל..גדול
היום זה הפך להיות לא אקטואלי, ולא מצאתי בשנים האחרונות שיר טוב להיטי של אברהם פריד, מבד, וכו' וכו'. החסידי הטהור..
זה סוג של נגמר.. אגב, בראיון עם סטופל יהיו דברים מעניינים (עוד כחודש יעלה ל"מעבר למקצב") בנוגע לזה.. -
@שרת-הרוק אמר בסקר | שיר עם מילים מהתנך:
לדעתי זה נורא ואיום שעושים שירים מהתנ"ך. (אני לא מדברת על שירי התעוררות או שמתכוונים ממש למילים)
אז באיזה קטע? רוצה להסביר קצת את עצמך?
-
@מערכת-הפורום
%(#f10909)[ממש לא!]
אני ממש מפחד להצביע על לא זה מכניס לי %(#b3b3b3)[פחד]
להצביע ניראה לי בזה אני יתן את דעתי
%(#787878)[האם לדעתכם שיר עם מילים מהתנך עדיף על שיר עם מילים מקוריות?]
כן, בטח. לא נראה לי שיש על זה וויכוח! -
זה גם עניין של לחן... זן דעתי
-
אני חושבת שכיום מילים רגילות מהתנ"ך פחות מדברות לדור של היום לכן אפשר לשלב בשירים גם מילים מקוריות אבל עם קשר מסוים למקורות וכן גם בגלל שעוד קהלים יכולים להתחבר לשירים.
ודבר נוסף רוב הזמרים כבר מיצו קצת את "התנ"ך" ואין הרבה מידי אופציות לשירים חדשים רק התנ"ך (אני חלילה לא מזלזלת בתנ"ך אלא מתכונת מבחינה מציאותית). -
@הלב-שלי כתבתי על זה כבר הרבה, הרעיון בגדול הוא שהתנ''ך לא נועד שיקחו ממנו פסוקים
מתי שאין כח להשקיע במילים.
(וזה לא ממקום מזלזל בתנ''ך, אלא ההפך, לא חושבת שזה מכבד אותו אני מאוד אוהבת את המילים של התנך, אבל הן לא מיועדות ללהיטים ברדיו) -
לדעתי, מילים מהמקורות זה יותר יהודי ולכן עדיף את זה, אבל כן יש שירים מאוד יפים לא מהמקורות (לאו דווקא ישי ריבו... אלחנן אלחדד לדוג' וכדו') וגם הם עם תוכן טוב.
-
אז לכל המתלוננים למיניהם שנתנו את האפשרות כמו ישי ריבו לפי דעתי זה בסך הכל סוג של סגנון מסוים
שזה גם שולי רנד משה פלד וכו' הכוונה היא כמו שהסברתי למעלה שזה שירים עם מילים עמוקות וטקסט
ברמה גבוהה ולא נמוכה מאוד כמו שלצערינו יש מלא שירים כאלה זה הכוונה
וסתם לעורר את תשומת לבכם גם לישי ריבו יש הרבה שירים עם פסוקים מהתנ"ך ומה שאהבתי שיפה אצלו
זה שהוא משלב פסוקים עם מילים שלו שזה ממש מיוחד ומוסיף!!!
אז בקיצור זה הדוגמא שאפשר לתת!!! -
אני חושבת שהיום אנשים מחפשים להתחבר כשהם שומעים שיר וזו גם מטרת היוצרים כיום-לחבר ולרגש את המאזינים. מה לעשות שלפעמים דיבור פשוט שמדבר על ניסיון, אמונה, גאולה וקרבת ה' במילים שלנו מחבר יותר מפסוק כלשהוא מהתנ"ך? יש כאלו שמשלבים יחד וזה מהמם אבל בפירוש אין פה שאלה של מה עדיף...זה תלוי בזאנר, סגנון וכו...וכן זה תלוי בכך שהזמנים השתנו והיום אנשים מחפשים שידברו איתם ב"גובה העיניים"-ומילים מקוריות זה חלק מזה..
-
אני ברוב הפעמים יעדיף שירים עם מילים מקוריות. אבל לפעמים יש בתנ"ך פסוקים ממש יפים ונוגעים, ואם זה בא ביחד עם לחן יפה וקול טוב- זה מעולה.
מה שכן, יש הרבה זמרים או מלחינים, שצר לי לומר, אבל הם פשוט פותחים איזה ספר קודש כלשהו ופשוט מקריאים את הפסוק הראשון שהם רואים ומלבישים לו לחן.. ואז זה נשמע כמו שזה נשמע... -
פוסט זה נמחק!