האולפן הביתי מאפס למאה חלק ב'
-
%(#de0202)[היי מהמצב? סקרנים?]
אז לא נמתח אתכם בואו נדלג ישר לתוכן...
כמו שאתם בטח זוכרים, לפני שבועיים התחלתי לכתוב פה על האולפן הביתי. והנה לפניכם החלק השני בתוספת תמונות כמו שביקשתם.
%(#0211de)[מקלדת שליטה-]
מקלדת שליטה היא בעצם כמו אורגן שמחובר למחשב ולתוכנת המוזיקה כדי ליצור במידי (עליו נסביר בהמשך).
הדרך בעצם להשתמש במקלדת שליטה היא בעצם זהה בדיוק לאורגן מלבד מקלדות שליטה משולבות "לופרים" כלומר כמו שאתם בטח מכירים את מכשיר הלופר
יש מקלדות שליטה שיש בהם שמונה רבועים של לופר (יש יותר ופחות אבל זה הסטנדרט) שבהם השימוש יהיה כמו אורגן והלופרים כמו לופר.
מלבד זה המקלדות שליטה כיום נמכרות בשתי סוגים האחד בגודל מלא עם חמישה אוקטבות~ השני בעל אוקטבה אחת שנקבעת במחשב איזה אוקטבה היא תהיה שזה הגרסה המועדפת על רוב האנשים באולפנים ביתיים.%(#0211de)[מחשב-]
אני יודע שזה פחות משו שמשנה כי בסופו של יום כל מחשב יתאים לאולפן אבל עדיין אם אתם משקיעים במחשב חדש לפחות תדעו שיש עדיפות לדברים מסויימים.
מעבד, תבדקו עד כמה המעבד מהיר, רק ככה התוכנה תרוץ לכם מספיק מהר וביעילות (לא כיף להתקע באולפן כמה שעות רק כי המחשב מעבד לאט את הערוצים בתוכנה), דבר שני שחשוב במחשב זה האחסון, מחשב עם תכולת איחסון גבוהה יעזור לכם באחסון פרוייקטים, פלייבקים, שירים ועריכות, בלי לחפש כל פעם מה למחוק... (קחו בחשבון שעדיף מחשב שיהיה נועד רק לאולפן ולא לדברים אחרים כי ככה הוא ישאר מסודר, מהיר ויעיל יותר.).%(#0211de)[תוכנה-]
כיום יש כמה תוכנות מוזיקה שמוכרות כתוכנות הטובות ביותר והם הקיובייס, אבלטון לייב ואחרון חביב הלוג'יק פרו.
הבחירה של התוכנה תהיה בעיקר לפי טעם אישי אבל בכל אחת יש יתרונות וחסרונות.
הקיובייס-
מלאה יתרונות וכל הזמן מתחדשת עם דברים חדשים (שלדעתי כל השינויים הם חסרונות כי קשה להתרגל לתוכנה שמשתנה הרבה) אבל החסרון העיקרי הוא העיצוב שנראה דיי 'קר' ופחות יפה ושוב, זה סך הכל טעם אישי. בנוסף לזה המחיר של התוכנה דיי יקר ולמרות שיש פרוץ אם אתם מתכוונים לעשות עבודות בתשלום על התוכנה אז הפרוצות מהוות עילה לטביעה מצד החברה על הפרת זכויות בעלות... (כמובן שמי שרוצה רק לעצמו בלי לפרסם עבודות שלו אז שיהנה מהפרוץ).
האבלטון לייב-
התוכנה הזאת האמת פחות מתאימה לאולפן ביתי וכשמה כן היא, אבלטון לייב כלומר תוכנה להופעות חיות והיא מסודרת מאד טוב בשביל הצרכים של עבודה בשעת אמת על הבמה אבל פחות נוחה לאולפן ועדיין מי שרגיל אליה גם באולפן לא יחליף אותה בחיים בגלל הסאונדים והאכויות שלה.
הלוג'יק פרו-
תוכנה שאני אישית משתמש בה ומעדיף על פני האחרות מבחינת נוחות ונגישות (מאד קל ללמוד אותה. אפילו לבד...). אבללל יש חסרון בה טיפה גדול, התוכנה הזאת היא של אפל מה שאומר שרק מי שמשתמש במחשבי מאק יוכל להשתמש בה. ומי שלא רגיל למאק עדיף שלא יעבור אליו כי הקיצורים במקלדת וכל הנגישות בה שונה בתכלית ממחשב רגיל עם ווינדואוס. (מי שמחליף מסיבות אחרות יכול לנסות אותה...) יתרון נוסף שיש בה הוא שאפל משקיעים במחשב שעליו משלמים יקר ולכן הם מוכרים את התוכנות בזול (יש להם תוכנות ב$1) אגב מי שלומד תוכנה מסרטונים או כתבות אז הלוג'יק לא יתאים אלא אם כן הוא יודע אנגלית כי בעברית לא ממש קיים דבר כזה.
בסופו של דבר כמו שאמרתי זה עיניין של טעם אישי והרבה אנשים יגידו שהם משתמשים בלייב או שהם על מחשב מאק אבל עם קיובייס כי זה הרגלים ונוחות.%(#0211de)[כרטיס קול-]
כרטיס קול זה דבר מאד בסיסי ונצרך באולפן מכמה סיבות ואף על פי שהוא קיים כרכיב מובנה במחשב אנחנו נצתרך להוסיף אותו ולא נסתפק במובנה.
הסיבה לצורך בכרטיס קול היא בעצם העבודה שאותה הוא מבצע.
העבודה שלו היא בעצם כמה דברים ביניהם המרת האודיו (הקול שאנחנו מקליטים) למידי, קישור בין המחשב לשאר החפצים כגון מקרופון רמקולים לופר או מקלדת שליטה וכדו' ויצירת הסאונדים הנצרכים לנו בהקלטות כולל שליטה על הדציבלים של המקרופונים ואפילו ספק כוח למקרופון קונדנסר.
הכרטיסי קול המוכרים כיום מתחלקים לשתי קטגוריות שמתפצלות לתתי קטגוריות שונים.
האחת- כרטיסי קול קומפלט (מה שכולנו מכירים) שאותם יש בכמה גדלים ואפשרויות כלומר, יש כרטיסי קול עם כניסות מרובות או מעטות וכן יש שמשלבים כניסת PL (הכבל של הגיטרות...) ויש שמשלבות גם כניסה למקלדת או לופר וכן הלאה ובבחירה הזאת אתם תצתרכו לעשות חושבים עם עצמכם כדי לדעת מה אתם מתכננים להקליט כי תהיו בטוחים שמי שמקליט תופים לדוגמא יצתרך כרטיס קול עם יותר יציאות ממי שיסתפק בחיבור למקרופון וגיטרה.
לגבי מחירים, כרטיס קול איכותי עם שתי יציאות עולה באזור שבין 800 ל1200 שקל ועם 8 יציאות עולה כ4000 עד 7000 שקל. כמובן שיש יותר אבל אני מדבר על הסטנדרט.
הסוג השני- של הכרטיסי קול זה כרטיס בבניה אישית שמורכב בעיקרון מכרטיס תקשורת, ממיר, Pre Amps ויחידת האזנה. שהם בעצם עושים את הפעולות של הכרטיס קול אבל כל אחד מתמקד בתפקיד שלו מה שיוצר לנו כלי עבודה איכותי יותר.
האופציה הזאת פחות עדיפה לנו באולפן ביתי בעיקר בגלל המקום שזה דורש מלבד המחיר שכל רכיב עולה באיזור ה700 שקל בלי להתחשב בתפעול, חשמל ומעמד לכרטיס קול כזה.
מעבר לזה, בשתי המקרים אנחנו נצתרך לרוב בתוכנת דרייבר שהיא בעצם ה"מערכת הפעלה" שמקשרת בין הפעולות בכרטיס לבין המחשב, את התוכנה מקבלים עם דיסק או מורידים באתר של החברה של הכרטיס בו אתם משתמשים. (איך שאני יודע אז רוב העולם זורק את הדיסקים שמגיעים עם מוצרי חשמל כמו מצלמה וכדו' מבלי לדעת שאלה תוכנות שמיועדות לעריכה וכדו') חוץ מהתוכנה הזאת אתם לפעמים תקבלו גם גרסאות של תוכנות מוזיקה להתקנה עם רישיון אז מומלץ לבדוק את זה כפלוס בשעת הקנייה.%(#0211de)[סטנדים-]
יש כמה סוגי סטנדים ומוצרים אותם מומלץ להכיר.
הפופר (פופ פילטר)~
העכביש~
זרוע מקרופון שולחני-
וסטנד מקרופון רגיל-
המטרה של האביזרים האלה היא בעיקר בשביל נוחות מירבית אבל במקרה של הפופר הוא נועד כדי לסנן את הרוח שאנחנו מוציאים (פופר בא מעצם ה"פופים" שאנחנו עושים בשעה שאנחנו שרים ומדברים אשר מוציאים הרבה רוח ורעש שנקלט במקרופון קונדנסר שכמו שכבר אמרנו, הוא לא מסנן רעשים.).
העכביש נועד למקרופון קונדנסר (מחברים אותו לראש הסטנד).
הסטנד והזרוע הם אוניברסליים כלומר מתאימים לכל מקרופון בגלל שיש להם הברגה שעליה מתאימים את הראש לפי סוג המקרופון.%(#0211de)[כבלים-]
יש כבלים שכדאי מאד שיהו לנו אקסטרות בבית שהם PL, XLR וקומקום (הכבל של המסך, המחשב ועוד הרבה)
הכבלים שתקנו צריכים לעלות בין 30 ל70 שקל ולא פחות כדי להבטיח לנו איכות בהקלטה ובשידור של התדרים מהמקרופון לכרטיס קול ואז למחשב ולרמקולים.
את הצורך בכבלים אני מאמין שתדעו כל אחד מה צריך לפי החיבורים אותם הוא יבחר לעשות.%(#0211de)["גאדג'טים" לאולפן-]
אם אתם רוצים לשדרג את האולפן והתפעול אז קיימים כיום הרבה דברים שיכולים לעזור דוגמת מפצל אוזניות עם שליטה על כל אוזניה והעוצמה שלה בנפרד, או אפקטים חיצוניים של VOCAL RIMOVER שהופכים את החוויה של ההקלטה למשו שונה בהרבה. אבל אלה דברים לא נצרכים וזה סתם לשידרוג לכיף ולכן לא כתבתי עליהם בהתחלה.
עכשיו נשאר סך הכל רק %(#0211de)[האקוסטיקה] עליה אני אכתוב בפירוט בלי נדר בפעמ הבאה.
%(#de0218)[נהניתם?]
רוצים להציע נושא שאני אכתוב עליו?
אשמח לשמוע פה
יש לכם שאלות על מה שכתבתי?
סתם רוצים לפרגן?
כתבו לי פה -