פרק ב'- "כוכבים נופלים"- יח''צ נכון מהמבט ראשון...
-
היי, שוב נפגשים אחרי שבוע נוסף של פעילות כאן בפורום, הכל כמובן במימדים של זמן, בעוד חלק גדול מבחורי הישיבה בפורום שומרים על "תמימס"... אז לא כולם רואים את הטור ובכלל לא כולם נכנסים לפורום, נקווה שיהיו כמה שייקפצו לטעום כמה עוגות גבינה ממעשי ידיה של אימם, ואז יציצו קצת לטורים האלו, וגם מי שיקרא הכל מאוחר יותר אני כותב את זה גם לו.. למרום שמאותה הסיבה ישנה פחות היענות לטורים ואני רואה את זה בתגובות, ואפי' בצפיות למרות שחצי נכנסבו בטעות... אבל אני.. בשלי, כותב לכם שוב.. ומקווה שיום יבוא והמאמץ ישתלם
הפעם זה סוג של המשך לטור הקודם, למתחיל בתעשייה, לא''ד תעשיית המוזיקה אלא תעשיית החיים בכלל "איך להיות אדם מעניין" אבל לא צבעוני מדי... הפעם נדבר על איך ליחצ''ן את עצמך.. כמוזיקאי, זמר, כותב, מלחין.. וכו'.. וכו'... שנתחיל ??!!זה היה אומנם לפני שנה וחצי אבל... "נתנאל ישראל בלהיט קיץ חדש" זה הכותרת של הודעת האימייל מ"מוזימייל".. אני תוהה מה היח''צ הזה ואיך היחס שלי אמור להיות ליח''צ כזה.. אני באמת תמה האם לדחוף ולשווק לי שיר במסווה של "להיט קיץ" באמת יעשה לי את זה... אני באופן אישי לא מסכים עם היח''צ הכפוי הזה, מה גם שזה בהחלט הורס לי את התדמית... אני ממש לא רואה טקסט כזה "ישי ריבו משחרר את להיט החורף"... לא, לא.. פחות.
ישי ריבו אכן עשה טעויות יח''צ שונות ומשונות השנה, (לפחות לדעתי) זה התחיל קצת מזמן כאשר מודעות רחוב זעקו "במה קהל ואהבה" וכו'... למרות שלדעתי הייתה סיבה טובה האלבום זהה פחות מכר מקודמיו מכמה סיבות, הקורונה, וגם העובדא שהאופי של האלבום היה פחות חרדי, אבל אני פחות איש של סיבות.. ריבו יותר אחד כזה והוא מסיבותיו הוא בוחר לעשות זאת אני כאוהד שלו מקווה שהוא לא עושה טעויות גדולות ועם כל הכבוד נקוה שבאמת יש לו סיבה טובה לעשות זאת או לפחות "סיבת הסיבות".. אז אני כותב את הדברים נכון למוצ''ש הזה דעתי היא שבקרוב לא ייצא סינגל או אלבום, גם כאשר כל מיני מקומות של סקופים אומרים שכן, אני לא מאמין עד שזה יבוא, (כמו הגאולה.. "סוף חמה לבוא"...).
אז האם שיר שטוקר ישווק לנו לתוך האוזן 4000 פעם ליום, ויחלק לי סוכריות ממותגות ופאזלים.. ישנה את המציאות שהשיר פחות טוב ??!!
אני לא יודע, ישי ריבו ועקיבא לא חילקו לנו ציורים, או בסיבת הסיבות לא חילקו שוברים לאבובים בכינרת, ול"לשוב הבייתה" לא היה אפי' קליפ והוא שבר את הרשת וחרך את כל המקומות הראשונים, ועוד מה שהכי שבר אותי באופן אישי זה לפני כשנה פרסומת שגרתית בקול ברמה "--- בלהיט חדש כנסו עכשיו ליטיוב והרשתות".. די אתה לא אמיתי...
אז מה באמת יקדם אותנו ??!!
אני חושב שהיח''צ הוא טוב מאוד (היה על זה איזה דיון בבמת הדיונים @ntz כתב שלדעתו זה "רק יחצ וזה הכל") אני לא יודע אם הוא קורה את זה עכשיו אבל תרשה לי לחלוק עליך... יח''צ בהחלט יכול לעזור, אבל אל תתמקדו בזה תביאו חומר טוב, תשקיעו.. כפי שכתבתי בטור הקודם, ותיהיו בעיקר אתם כאן אני נכנס לנקודה ששוחח איתי @סלאש ... אתם עם כל הגיוון והסגנונות צריכים למצוא סגנון ייחודי שלכם, ובו תתנו את הכי טוב שלכם, ואל תיכנעו לרוחות מנשבות.. וזה הנקודה ולדעתי הההההנקודהיח''צ עצמי: יחס או יח''צ ??!!!
כמו שיש ביטחון עצמי, וערך עצמי, וכו'.. יש את העניין של היח''צ העצמי איך אני משווק את עצמי, כאדם יוקרתי או כסתם עוד אחד שמבצע קאבר וצמא לקצת יחס, 4 תגובות ייעשו לו את זה וזהו והוא יוציא בכיף עוד 10.. או שזה מישהו שלא ישקוט על השמרים יעבוד נכון יוציא מתי שצריך שירים יהיה אדם יוקרתי, לא יתערבב עם כולם ומצד שני יהיה מענטש, לא ייחלק את המספר שלו לאנשים, אך אם מישהו יתקשר, יתייחס אליו הכי יפה שיש... לתמרן בין זה לזה, זה עבודה קשה ולא כל אחד מצליח... ובשביל זה יש את היח''צ ואת משרדי היח''צ השונים,
אני חושב שבשביל יחצ''ן וגם מפיק טוב, צריך הרבה תפילות, יש משרד יח''צ שישווק את כל ה"פצועים" סליחה על המילה... והוא יפרסם את עצמו כאחד כזה אנחנו משווקים את "------" וכל השאר הם סתם לקוחות.. שלא לומר פראיירים.
ויש מקרים שהניתוק מהיח''צ גרם לייחודיות אצל האמן כמו שינפלד או דדיה, לעומתם לאברומי זה דווקא הוסיף... אין בזה כללים כל כך !!אז מה המשרדי יח''צ נותנים לי ?? והאם אני זקוק להם לכך...
- מדיה ורשתות, אתה לא יכול להרשות לעצמך להתרועע עם מעריצים....
- ריאינות, רדיו, אתרים שונים, פורום מקצב, ושם תדבר תספר על עצמך אוהבים את זה, הקהל רוצה לשמוע בן אדם, לא אליל...
- מעריצים שרוצים רק להעיר, רק להודות, ורק לשאול שאלונת פיצפונת...
- גרפיקה טובה לשירים, ודאגה שהם יהיו בכל מקום אפשרי..
- לשים כסף כהשקעה..
לדעתי, פעמים שהלקוח קרי הזמר/יוצר/כותב/מלחין/נגן.. יכול לעשות את זה לבד ממש.. לפחות בהתחלה.. ישי ריבו התחיל ממש לבד, עם חברים נכונים וכו'... ואח''כ לקח יח''צ וכו'.. העניין הוא בעיקר היח'צ העצמי שלך, איך אתה רואה את עצמך עוד 5 שנים, עוד זמר חתונות... (בלי לזלזל) או ענק הזמר... זה תלוי בעיקר בידיים שלך.
קרדיט גדול ל-@קובי-סלע שטיפים גדולים מהנאמר כאן שייכים לו, והוא הגדיר לי פעם אחת בשיחה
"אני צריך להיות אדם נחמד זה המקצוע שלי"...אז, מקווה שהועלתי לאי מי מכם... או לפחות לא הזקתי.
ומחכה אולי כמוכם לפרק הבא.... ומאוד צמא לשמוע תגובות ורעיונות שלכם,
שלכם, ישי שין.
תגובות כאן, וכן בכתובת המייל הידועה
ML@MIKTZAV.COM
-