ממה נהנים במוזיקה ?
-
יצא לי לחשוב על זה אלה שלא מוזיקליים[כמוני] ממה בדיוק הם נהנים כשהם שומעים שיר
-
-
@פודרה-0 אמר בממה נהנים במוזיקה ?:
ממה בדיוק הם נהנים כשהם שומעים שיר
הם נהנים מכך שהמוזיקה נותנת להם לפעמים שלווה ורוגע
ושמחה והם נותנים למילים לגעת בהם ומתרגשים כשקורה שזה מדבר אליהם
מתרפקים על המנגינה הרגועה (כשהיא רגועה כמובן)ואיזה בנאדם בדורינו לא מתחבר למוזיקה ?
לא משנה איזה סגנון...||זו דעתי האישית וזו הרגשתי כלפי המוזיקה היא מצליחה לנחם אותי לפעמים... ||
-
לפעמים מי שלא מבין במוזיקה נהנה מהמוזיקה יותר ממי שמבין
כי הוא נהנה מהרגש שיש בשיר
ולא עסוק בלנתח אותו...
אני מרגישה שקצת איבדתי מההנאה הרגילה שהייתה לי פעם מהשירים
כי בלי לשים לב אני עסוקה רק באיזה כלי נכנס איפה
ובמי מנגן מה ואיזה אפקטים הוסיפו לשירה ואיזה אפקטים הוסיפו לגיטרות וכו' -
@margalit אמר בממה נהנים במוזיקה ?:
ולא עסוק בלנתח אותו...
ובמי מנגן מה ואיזה אפקטים הוסיפו לשירה ואיזה אפקטים הוסיפו לגיטרות וכו'אני מסכימה איתך , אבל אני חושבת ,לדוג' :המקצועניים ממש הם מקבלים את כל החבילה יחד-
נכון גם את הניתוח אך גם את ההנאה, הם ישר קולטים האם השיר יתפוס ויירגש או רק יקפיץ בזכות הטרנסים וכד' אז ההסכמה היא חלקית -
@שיר-נולד אמר בממה נהנים במוזיקה ?:
נכון גם את הניתוח אך גם את ההנאה
ברור שיש גם הנאה, אבל בגלל הניתוח היא קצת מתפספסת
להבין ולנתח שיר זה גם הנאה, אבל סוג שונה של הנאה..@שיר-נולד אמר בממה נהנים במוזיקה ?:
הם ישר קולטים האם השיר יתפוס ויירגש או רק יקפיץ בזכות הטרנסים וכד'
זה חלק מהנקודה, הם שומעים שיר הם לא נהנים מעצם השיר, הראש שלהם כבר באיך זה יתפס
יש משו בזה שמי שמבין קצת מפספס את הקטע של הפשטות ולהנות מהשיר איך שהוא בלי להכנס לפרטים שלו. -
@פודרה-0 @LOVE-ME
גם אני מאוד נהנית ממוזיקה (למרות שאני ממש לא מוזיקלית) וזה בדרך כלל מוזיקה רועשת (ככה שזה לא מרגיעה אותי) ולפעמים גם בשפה שאני לא מבינה (ככה שאני לא מתחברת למילים).
לדעתי זה פשוט רעש שמסודר בצורה שמגרה את חוש השמיעה והגירוי הזה לוחץ על איזה משהו במוח שגורם לנו להנות.
וגם זה משהו לא גשמי שקשה להסביר למה (כמו רגשות או ריחות).||סליחה על ההסבר המדעי המייגע...||
-
@שרת-הרוק אמר בממה נהנים במוזיקה ?:
(ככה שזה לא מרגיעה אותי)
לא אמרתי שזה חייב להרגיע נתתי דוגמא של הנאה מסוימת
אבל המוזיקה היא בהחלט גירוי למוח שלנו ואני אוסיף עוד משהו בקשר לזה שאמרת ש@שרת-הרוק אמר בממה נהנים במוזיקה ?:
משהו לא גשמי
כתוב שהיכל הנגינה קרוב להיכל התשובה ולכן (כנראה)זה לא משהו גשמי ועוד משהו
בזמן שישראל היו מקריבים את הקורבנות בביהמ"ק היו הלויים מנגנים שם.||וואו סליחה על התגובה הארוכה שלי... ||
-
מוזיקה אינה הנאה גשמית אלא רוחנית.
יש ששורש נשמתם קשור לסוג מסוים של מוזיקה ויש אחרת.
-
לא חייבים להיות מוזיקליים.
בשבילי מוזיקה היא כמו חמצן פשוטו כמשמעו בלי זה היה לי ממש קשה נראה לי. -
פשוט, מוזיקה היא שפת הלב, גם אני לא מוזיקלית בגרם, וחוץ מלשיר מדויק אני לאי ודעת כלום ויש המון!! זמרים שלא יודעים לנגן ולהלחין אהל יודעים את שפת הלב...
-
מוזיקה זה בנשמה
-
מוזיקה נוגעת במקום שהטקסט לא יכול להגיע
אמר המשורר "בחלק מהימים אני צריך את המוזיקה ובחלק מהימים אני צריך את המילים" -
@margalit אמר בממה נהנים במוזיקה ?:
ולא עסוק בלנתח אותו...
ובמי מנגן מה ואיזה אפקטים הוסיפו לשירה ואיזה אפקטים הוסיפו לגיטרות וכו'למרות הלייקים והתגובות הנלהבות, אני חולק עלייך בתוקף..
מי שמבין במוזיקה שומע הרבה יותר את המוזיקה, מתחבר הרבה יותר לניואנסים של מי שיצר ועיבד את המלודיה, ומסוגל לקלוט מהלכים מורכבים ויפיפיים המשולבים בעיבוד כגון ואריאציות המשולבות בו זמנית עם הלחן, ומדולציות הבנויות מכמה מהלכים (לא אלה הפשוטות שכולם יודעים לעשות..), ויש לזה אין ספור דוגמאות.
ואני אוכיח שגם את לא חולקת על מה שאני כותב, כי את טוענת שאיבדת מההנאה שהיתה לך פעם..
לא הבנתי, פעם הייתי פחות מוזיקלית והיום יותר?
חוש מוזיקלי אמנם ניתן לשיפשוף כשמכירים לו דברים חדשים שהוא עוד לא שמע בעבר, אבל הוא בסופו של דבר חוש מולד הטבוע באדם.
אדם לא מוזיקלי לא יכול ביום בהיר להיות כן מוזיקלי כמו שאדם נטול חוש אומנות יכול אמנם ללמוד טכנית איך ליצור את אותה אומנות, אבל לא יכול לרכוש את החוש לזה.(כמובן שיש חושים שהאדם אינו מודע על קיומם אצלו, ולימוד מקצוע מסוים גורם לו למצוא את זה, אבל זה יותר קורה בדברים שפחות מזדמנים לאדם לפגוש בחייו, ועל כן לא היה מודע על קיומם, כגון מישהו שאף פעם לא התעסק בבישול, וכאשר התחיל מצא שיש לו חוש לזה,
אבל זה מאד לא שכיח במוזיקה שהיא כל כך נגישה, שנדיר שאדם מוזיקלי לא ידע שהוא כך..)אין זה אלא שמה שהשתנה אצלך, וזה מוכח גם ממה שאת כתבת בעצמך בהמשך, זה שפעם לא היית טכנאית אולפן והיום כן....
ולכן את "עסוקה רק באיזה כלי נכנס איפה, ובמי מנגן מה ואיזה אפקטים הוסיפו לשירה ואיזה אפקטים הוסיפו לגיטרות וכו'"
שכל זה אלו מאפיינים של טכנאי אולפן ששומע את מי מנגן מה ובאיזה אפקטים השתמשו, שזה מה שהוא עוסק בו כל היום.. בדיוק כמו שמתכנת לא רואה את העיצוב של האתר אלא את הפיצ'רים שלו ורמת הבניה התיכנותית שלו, ומהנדס לא רואה את היופי של הבנין אלא את התכנון הקונסטרוקטיבי שלו...
כל אחד נתפס למה שמדבר אליו....וזה מה שגורם לך לא להנות מהמוזיקה, כי את עסוקה בלהקשיב לביצוע הטכני של הדבר...
על כן אני אומר (מנסיון..) שמוזיקאי נהנה מהמוזיקה פי כמה וכמה ממי שאינו מוזיקלי, כי הוא תופס גם את מה שכולם תופסים, וגם את מה שרק מוזיקאים תופסים שזה הרמה הגבוהה יותר של הביצועים המושמעים בשיר, על כן הנאתו מרובה בתכלית.
זו עכ"פ דעתי האישית....||מוזיקאי יכול גם הרבה יותר לא להנות מביצוע גרוע מאשר מי שאינו מוזיקאי...
זה הרבה יותר יציק לו || -
@מקצועיות אמר בממה נהנים במוזיקה ?:
למרות הלייקים והתגובות הנלהבות, אני חולק עלייך בתוקף..
בכיף
אבל שים לב שלא נתתי כלל שככה זה עובד, "מי שמוזיקאי נהנה פחות"
לא!
אמרתי שלפעמים...
כי לפעמים הראש נמצא במקום אחר
וזה לא סותר את מה שאתה כתבת@מקצועיות אמר בממה נהנים במוזיקה ?:
מי שמבין במוזיקה שומע הרבה יותר את המוזיקה, מתחבר הרבה יותר לניואנסים של מי שיצר ועיבד את המלודיה, ומסוגל לקלוט מהלכים מורכבים ויפיפיים המשולבים בעיבוד כגון ואריאציות המשולבות בו זמנית עם הלחן, ומדולציות הבנויות מכמה מהלכים (לא אלה הפשוטות שכולם יודעים לעשות..), ויש לזה אין ספור דוגמאות.
זאת בדיוק הנקודה
דווקא הדברים האלו (שאני הייתי רוצה ליצור בשירים שאני מעבדת...)
דווקא הם גורמים לי פחות להיות מחוברת לרגש של השיר כי הם מיד תופסים לי את האוזן
אני לא התכוונתי שפחות נהנים מהמוזיקה, כי מהמוזיקה עצמה אני נהנית יותר ככל שאני מבינה יותר ומכירה עוד עולמות במוזיקה
אבל מבחינת הרגש לפעמים אני מפספסת אותו@מקצועיות אמר בממה נהנים במוזיקה ?:
אין זה אלא שמה שהשתנה אצלך, וזה מוכח גם ממה שאת כתבת בעצמך בהמשך, זה שפעם לא היית טכנאית אולפן והיום כן....
דווקא התחלתי להרגיש את זה לפני שנהייתי טכנאית
זה התחיל לי כשלמדתי מוזיקה בצורה קצת אינטנסיבית
במשך שנתיים לא היה לי שבוע בלי לנתח יצירות
והאוזן כבר התרגלה לשמוע שיר ולחשוב בצורה של ניתוח
וזה מה שהשתנה אצלי
וזה התגבר כשנהייתי טכנאית אולפן וזה עוד יותר התגבר כשהתחלתי להתעסק גם עם עיבוד@מקצועיות אמר בממה נהנים במוזיקה ?:
על כן אני אומר (מנסיון..) שמוזיקאי נהנה מהמוזיקה פי כמה וכמה ממי שאינו מוזיקלי, כי הוא תופס גם את מה שכולם תופסים, וגם את מה שרק מוזיקאים תופסים שזה הרמה הגבוהה יותר של הביצועים המושמעים בשיר, על כן הנאתו מרובה בתכלית.
זו עכ"פ דעתי האישית....ואני אומרת (מניסיון) שזה נכון, אבל לא תמיד
זו עכ"פ דעתי האישית....@מקצועיות אמר בממה נהנים במוזיקה ?:
מוזיקאי יכול גם הרבה יותר לא להנות מביצוע גרוע מאשר מי שאינו מוזיקאי...
זה הרבה יותר יציק לו -
באמת ההנאה ממוזיקה זה דבר רוחני זה דבר שנותן הבעה ולכן באמת אלו שמוזיקלים וחלק מההנאה שלהם בשיר זה איזה כלי נכנס איפה ואיפה הזמר עלה ככה וכדו' מפספסים קצת את הרוחניות ואת החיבור וההרגשה של השיר כיוון שנכנסים קצת לגשמיות של השיר (משא''כ בנגינה ששם מי שמנגן הוא נכנס למנגינה)