פרק ג' - "זה שווה דיסק" - להיט הקיץ או אלבום העשור, מה יילך ואת מה נזכור"...
-
#anchor(פרק ג' - "זה שווה דיסק" - להיט הקיץ או אלבום העשור, מה יילך ואת מה נזכור"...)
"זה שווה דיסק" מיכה גמרמן- "רבים"... | המשפט שלי: סינגל ועוד סינגל מצטרף לאלבום גדול...
שלום חברים יקרים ! זה בלתי נמנע לדבר על נושא כל כך מתבקש, אלו הסינגלים והאלבומים. לטענת מגזין "קול פליי" האחרון (מזל טוב לחדש.. עוד לא קראתי ) ובצדק, שנת 2022 היא ללא ספק "שנת האלבומים"... שוואקי, יוני זי, שפירא, שמחה ליינר, בערי וובער, ועוד כמה בדרך... שיבשילו לנו לקראת אב הקרוב אם זה נהוראי אריאלי (אלבום-EP שמסופקני אם יהיה לדיסק של ממש. זה יותר מקבץ שירים חדשים... אבל לא עדיף את קובי ברומר או יואלי דיקמן שעדיין לא החליטו אם בכלל... האמת, גם האלבום של מוטי גרינבויים מוטל בספק הוא כבר "איש פלא" ככה שזה כבר לא ממש אקטואלי...)
השאלה המתבקשת האם זה באמת שווה למוזיקאי כיום לשלם כסף על אלבום-דיסק שספק אם מישהו יסתכל עליו בכלל... או שעדיף שזה יהיה אלבום ל"סטריימינג" לרשת- דיגטלי... מה רע בזמרי הסינגלים כמו קובי ברומר, אבי אילסון, וכל החברים האלו ??!!!... מה גורם לזמר נורמטיבי לשלם ולהשקיע סכומי כסף הזויים (שלא לדבר על הקליפים...) והוא לא יודע אם זה יילך...
האם יש הבדל אם אני מוציא אלבום להגיד "אני זמר עם אלבום"... או שזה לא ישפיע ואם השיר והעיבוד והלחן טובים. אני מצליח...
ואסור לנו לשכוח שלפעמים 10 סינגלים טובים ומעיפים יחליפו בכיף 10 רצועות שמתוכן 5 לא שוות את זה....
קודם כל נעשה סדר בין הדברים: זמר וותיק שמוציא אלבומים דוגמת חיים ישראל שיודע שיש לו קהל יעד.. שווה לו להוציא, גם עותק פיזי ובכמויות.. ויש לו גם כן רוכשים לא מעטים.. אבל זמר מתחיל/לא מוכר/לא מעניין.. (ולא נניח כמו מי) שיוציא אלבום, נוו... יוציא או לא ??!!
ראשית זמרים מתחילים, יתחילו בכמה סינגלים טובים שיוציאו אותם אל האור... ואז לאור הזרקורים השם ירצד בגאון בעיני המשתמשים בפורם מקצב ואפי' יפתחו עליהם נושא... וגם אז, כאשר אתה שם אם אין לך מספיק כסף לעיבודים טובים, ללחנים טובים, למיקס טוב.. אל תוציא !! חבל על השם הטוב שלך שיתלכלך..
ישי ריבו נניח ב-2004 הוציא את אלבומו הראשון "תוכו" מהכסף שקיבל מהחתונה (200,000 שקל) בעוד הוא ידע שיש לו מספיק כסף עבור אלבום מספיק טוב.. הוא שילם והוציא והיה נכון עם זה.. והצליח !!
זה גם נקודה, האמונה שלך בעצמך. אתה מספיק בשל עבור זה ??!!.. לא למהר...
והשאלה מי כן יקנה את האלבום הזה. לפעמים שווה פשוט להוציא סינגלים. וגם אם לא. אז אלבום אבל דיגיטלי תשקיע !.. תעשה גרפיקה, תעשה עיבודים והקלטות ומיקס והכל.. ותשחרר את זה דיגיטלי.. זה גם תלוי מה קהל היעד שלך, זמר שבונה בעיקר על בחורי ישיבה נגיד, אז להופעות כן... אבל ממש לא לאלבומים !! זה האמת, אף אחד לא ישלם על זה.. נמואל נגיד, לא יודע כמה הצליח.. השירים טובים !! אבל הקהל לא ישלם... מה כן ?? הקהל יצביע ברגליים כשנרצה להזמין חתונה "נמואל מקפיץ טוב"... ואז האלבום אכן היה שווה.
מה שבטוח שוודאי שלזמר יש ערך מוסף "הוציא אלבום"... אבל הכי חשוב שום זמר לא עשה "אקזיט" מאלבום...
בהצלחה עם זה
שלכם, ישי שין.הערות והארות תגובות ובקשות ניתן לכתוב כאן או למייל- ml@miktzav.com
מוזיקאי ? יוצר ? קורא אותנו ?? (אנחנו יודעים שכן.) נשמח לשמוע את חוות דעתך במייל לעיל. -
-