"לבחור נכון" של אמיר דדון - איך לנצל את זכות הבחירה ? לא בקלפי.. בחיים !
-
קצר וקולע, נדבר עכשיו על השיר לבחור נכון. שיר שיראה לנו איך לבחור בחיים.. איך לעשות את הצעדים הנכונים בזמן הנכון ולא לטעות ולא לתהות...
בסוף הכול מתנקז אליי, עניין של זוויות, אני לא מבין רמזים אולי, צבעים ואותיות...
יש רגעים בחיים שהתחושה שהכל נופל עליך, "נשרף הים, מת העולם".. כמו מדרון חלקלק שאתה שופך בו מים ובאופן טבעי הם נופלים מטה מטה.. (לפעמים הסיבה שאתה חושב שהכל קשור אליך גורמת לכך שהכל נופל עליך. אתה מרגיש גבוה מדי.. תיהיה כמו מים זורמים ונעימים ועושים רק טוב לאחר...) הניסיונות בחיים מגיעים, ויחד איתם כפטריות אחר הגשם בני אנוש שבאים ומחזקים אותך "אל תדאג, הכל לטובה, הכל מלמעלה, זה יעבור".. וכל המילים מהשירים של היום... תכל'ס קשה להבין את הרמזים, הצבעים והאותיות כל כך משלות וכל כך אמיתיות.
לנו קשה להבין את זה !מבט חטוף אל עצמי, ודי, רק לא להסתכל, מה שבפנים כבר בפנים מדי, קוראים לזה הרגל...
ודווקא בגלל המצב שלנו שקצת מפחיד אותנו. להסתכל לעצמנו במראה, בפנימיות כמובן, אתה נותן לעצמך מבט חטוף וכבר מסובב את העיניים.. לא מסוגל להסתכל.. איזה שהוא חשבון נפש כזה שלך עם עצמך, חבל שזה קורה אחת לרבעון...
ורוצים, ולא רוצים להתקדם, אבל תקועים עמוק בבור רחוק מאוד, מאחור, מה שאנחנו עושים זה להתנהל על אוטומט בשיגרה של הרגלים, אין מחשבה אין התבוננות הכל חלול.מתי אלמד לבחור נכון? להאמין, לראות שטוב, בלי להביט שוב לאחור, לבחור נכון...
ואני שואל ספק את עצמי ספק את הסובבים אותי. מתי אני כבר אלמד לבחור, אני כבר לא ילד ! מה קורה איתי ?? מתי אני אאמין במה שאני כבר יודע ?? אראה שיש גם הרבה טוב בעולם הזה.. שלא הכל זה שחור ולבן. אני לא אסתכל עוד בזכוכית מגדלת על הטעויות שלי עצמי.. ממש כמו במדינה שלנו לבחור ולבחור.. התוצאות הן אותן תוצאות. והמצב לא משתנה.. (תמיד בסוף אותו דבר 59 לימין ) לבחור ולעשות את זה פשוט נכון.
אותו הקול מדבר אליי, פוגש בי בלילות, הולך מבלי להבין לאן, האם אדע לחזור...
עושה מעשה בשעה אחת. ושואל את עצמך האם עשית אותו נכון.. ובשעה השנייה מתלבט ומתחבט במחשבות על אותו מחשבה.. קולות בראש לא מפסיקים ללחוש ומלקים את הנשמה כמין אובססיה פנימית כזו..
מבט חטוף מסביב, ודי, יותר כבר לא אפול, יש ילד שמתסכל עליי, קוראים לזה לגדול...
ברגע של משבר... בורח אתה שם פתק של "תיכף אשוב", ואתה מסופק אם זה יקרה בכלל.. אתה קולט את המצב שלך. מבטיח לעצמך שלעולם לא תחזור למצב הזה.. לא נעים !! אם היה לצידך ילד מה היית אומר לו ?? (ולפעמים זה אתה ה"תינוק ברכב"... ) המצב שבו אתה בשל לבקר את עצמך בצורה אמיתית וכנה הוא לגדול..
בסוף הכול מתחבר אליי, עניין של חלומות, אם אתעורר בדיוק בזמן, אולי אוכל לזכור...
אתה מצליח למצוא כמה רמזים עבים יותר על כמה ולמה.. ואיך בחיים שלך.. ברגעים של הארה שנדמים כמו חלום מתוק ושמח.. שבבוקר פשוט קמים למציאות הכואבת. אם נספיק להתעורר "כל עוד הנר דולק".. כדי להגשים חלום צריך לקום !! כדאי לפעול כאשר המתכת עוד חמה= כאשר שיחת המוסר נגעה בלב ויש רצון עז לשנות..
(אומרים) בדוק יש מי ששומר עליי, נותן לי את הכוחות, עוד לא מצאתי תשובה אבל, קוראים לזה לחיות...
(ישי ריבו בביצוע בקיסריה- זה שחשף את השיר לציבור החרדי, בחר לשנות את המילה בשיר. שהשתמעה כמילה עם משמעות של כפירה..)
כאדם שמחפש את בוראו. הכותב כאדם שאיננו דתי רוצה לדעת ש"החרדים צודקים".. יש באמת מישהו מעליי. ממש כמו השאלה של אברהם אבינו אי שם בחרן.. לנו... זה בדוק !! כל כך הרבה ניסי ניסים כל יום וכל הלילה... (ריבו).
אז לשאלות של החיים לא מצאנו את כל התשובות, והתשובות עדיי רחוקות מהישג ידינו. אבל עצם התהיה והשאלה, החיפוש והתנודה. הרצוא ושוב של החיים... הוא המונח לחיות.
בואו נבחר. בואו נחיה !!הערות והארות תגובות ובקשות ניתן לכתוב כאן או למייל- ml@miktzav.com
מוזיקאי ? יוצר ? קורא אותנו ?? (אנחנו יודעים שכן.) נשמח לשמוע את חוות דעתך במייל לעיל.
לבחור נכון-אמיר דדון~2.mp3 -
-