ראיון בכורה לעונה שנייה!! | עם הזמר אבי פודולינסקי!!
-
%(#e00000)[אבי פודולינסקי, זמר בחסד עליון, בעל קול מיוחד ובלתי מצוי. 'חלוץ' הקול הבא וזמר גדול בפניי עצמו. ראיון מ-ר-ת-ק!!!]
%(#e00000)[קריאה מהנה!!!]
%(#e00000)[מתי נכנסת לקריירת המוזיקה בתור התחלה?]
תמיד אהבתי מוזיקה, מגיל מאד קטן. מאז שאני זוכר את עצמי אני חיי אותה.
%(#e00000)[היה לך איזשהו חלום להיות זמר?]
אף פעם לא חלמתי להיות זמר. מוזיקה זה כיף. אנשים אוהבים מוזיקה כי היא עושה לנו טוב. לא חושב ש'להיות זמר' זוהי הגשמת חלום לאיזה מישהו, לא משנה מי, מהסיבה הפשוטה - זה לא מימוש משום כיוון. ההבדל בין זמר לאחד שמחובר למוזיקה הוא מהיכן השירה בוקעת ממנו. יש שיוצאת מהנשמה ויש אחד שעושה ת'עבודה על פי הפרוטוקול, כמו שאומרים. אני שר מהלב.
%(#e00000)[ממש ככה. אתה כותב שירים ומלחין בעצמיך?]
כן. אפשר לראות את זה בשירים שלי עצמי;).
%(#e00000)[והתוצאות - מיוחדות... אגב כך, מה השיר הראשון ששחררת?]
'אשת חיל' זה השיר הראשון שהוצאתי, לפני שנתיים בערך. זה היה בתקופה שנכנסתי חזק ל'עסק' של הגיטרה. כבר ניגנתי עוד קודם - אבל אז ממש התחלתי להתעסק איתה.
%(#e00000)[כלי מאד מעניין. ממתי אתה אוחז בגיטרה?]
אבא שלי מנגן בגיטרה. תמיד הוא רצה שאני גם אנגן, אבל בתחילה לא ממש רציתי. אחרי כמה וכמה דחיפות מכיוונו, מסתבר שזה קרה.
%(#e00000)[וטוב שכך. אם כבר דיברנו על הגיטרה - אתה מלחין ביחד איתה, או שהלחנים באים מאליהם?]
לא משנה לי אם אני איתה או בלי, על מנת לחבר לחנים. הכל עניין של 'מוד'. מוזה. או לפי השפה הפחות מכובסת 'השראה'. ההשראה יכולה להופיע אצלי בארבע לפנות בוקר, אני קם וכותב שיר. או להבדיל, בארבע בצהרים.
%(#e00000)[נכון. בלי השראה, אין כלום. וזה לא רק במוזיקה. איך אתה מגדיר את המושג 'מוזיקה'?]
מוזיקה, אני חושב שעבור כולנו, היא ממש תרופה לנפש. עם מוזיקה אתה יכול לצחוק, עם מוזיקה אתה יכול לכעוס. עם מוזיקה אתה יכול הכל. היא ממש חלק מהנפש, סוג של חמצן.
%(#e00000)[וואו שזה פשוט ככה!]
%(#e00000)[אתה מודע להשפעת המוזיקה שלך על אחרים? ואם כן - מה היית רוצה לחדד?]אל תקחו אותי בתור אחד ש'יש לו קול יפה', 'וואלה, קול מיוחד'. תשמעו למילים שאני שר. הלחן פחות חשוב, הטקסט הרבה יותר חשוב לי. שכל אחד יקח את זה למקום שזה עושה לו טוב. אל תקטלגו אותי כ'מודל' אלא תנסו להתחבר אליי, למה שיוצא ממני. מאד חשוב לי שיפרידו ביני לבין המוזיקה.
%(#e00000)[חשיבה בריאה, ומומלצת עבור כולנו, לאו דווקא כ'זמרים'.]
%(#e00000)[כמה זמן אתה עובד על שירים לפני שאתה מוציא אותם? מה הכי מספק אותך לאחר שזה ייצא?]לפני כל שיר שיוצא לאור, אני עושה עבודת שטח גדולה מאד. אני כותב, זורק. כותב, זורק, עד שמגיע התוצר שמשביע אותי באמת. ו - מה שהכי מספק אותי זה עצם העובדה שהוצאתי משהו מוזיקלי ששייך אליי. כשאנשים אוהבים - אז בכלל זה הכי כיף בעולם.
%(#e00000)[מספק מאד, כמובן. בתור בחור, ידעת לאן פניך מועדות? על ההשלכות של המוזיקה על חייך הפרטיים.]
בהתחלה לא ידעתי, ולאחר מכן התחלתי להיחשף לזה, לאט לאט. נכון שאנשים לפעמים נכנסים 'קצת' לחיים אבל אני יודע להישמר, ב"ה.
%(#e00000)[השתתפת בתכנית ה'קול הבא'. היה מי שדחף אותך לזה, או שאתה זה שרצית?]
האמת שלא רציתי ללכת. אני לא מאמין שאדם יגדל מתכניות ותחרויות כאלה, לא משנה מה העיסוק. הכל שם פייק. ו..כן, דחפו אותי. זרמתי בסופו של דבר ודיי הצלחתי. מה שכן, לפני התכנית פחות הכירו אותי, הבמה שם נתנה לי אופצייה להיחשף לפני הקהל, מה שיכול לתרום לכל זמר בתחילת דרכו. וזה בהחלט העניק לי המון.
%(#e00000)[אם יגידו לך 'בזכות ה'קול הבא' הפכת לזמר מוצלח' - מה תענה?]
לא. זה ממש לא נכון. חוץ מפרסום ויח"צ, התכנית לא תרמה לי דבר. השירים שאני מוציא הם בזכות עצמי, ואני הוא זה שעבדתי והתאמצתי לאורך כל הדרך.
%(#e00000)[ואת זה אנחנו כאן כדיי לומר ש'רואים'. התחושה במהלך התכנית הייתה 'לחץ', או שהחלטת להנות?]
בהתחלה הגעתי בלי שום ציפייה, אמרתי נזרום עם התכנית, בלי תחושת תחרות. לנצל את המומנט... היה כיף, התחככות עם אנשי מוזיקה וזמרים מיוחדים כל אחד בפני עצמו. הייתה חוויה, אין מה לומר.
%(#e00000)[ביצעת יותר מדוואט אחד עם נהוראי אריאלי. החיבור ביניכם החל מהמפגש ב'קול הבא'?]
בהחלט. את נהוראי אריאלי הכרתי בתכנית הקול הבא. זמר מדהים, אני מאד אוהב אותו. אחלה בנאדם.
%(#e00000)[שניכם ביחד צמד מושלם. הדוואטים שלכם מושמעים בלופים כל אחד לחוד. מחכים לעוד;)]
%(#e00000)[אתה חושב שלאחר שנכנסת לקריירת המוזיקה, משהו השתנה בך?]שאלה קיצ'ית הייתי אומר. אני אותו בנאדם מלפני ואחרי. אולי מראה חיצוני קצת השתנתי. מה שזה אומר טכנית - אני משתדל לכבד יותר, פחות לבלוט. הרי על כל דבר מסתכלים מסביבך וזה לא תמיד מתאים, ככה שאתה צריך להיראות בהתאם.
%(#e00000)[ברור מאליו. יש לך שיר אחד, משלך, שהתחברת אליו ספציפית?]
כן. השיר 'נשמות אבודות'. שיר ממש חזק שנכתב בדם. כתבתי אותו בעקבות דברים שחוויתי בחיים, דברים שתיקנתי וכאלה שאני עוד רוצה לתקן. כל אחד לקח את זה למקום שלו וזה מה שיפה בו.
%(#e00000)[ובהחלט כל אחד לקח אותו למקום שלו. שיר עמוק ומעורר.]
%(#e00000)[עם איזה זמר היית רוצה להוציא דוואט?]אין לי אחד ספציפי בראש. יש מלא שהייתי רוצה... בא נגדיר את זה ככה 'מכל מגוון הישראלי'...
%(#e00000)[הקול שלך מאד מסויים, מאד מייחד אותך מאחרים. אין הרבה זמרים חרדים עם קול כמו שלך. איזה תגובות קיבלת עליו?]
רוב התגובות בסגנון 'יש לו קול יפה', 'יש לו קול מיוחד'. האמת בתחילה, בקול הבא בשלב השני, אמא של נהוראי ['אודל הפקות'] אמרה לי 'אתה תגיע רחוק. יש לך קול מאד מיוחד'. לא כל כך הבנתי מה היא אמרה, ורק לאחר זמן מה קלטתי את הכוונה שלה ואני רואה גם תוצאות בשטח.
%(#e00000)[כולנו... אתה עובד כרגע על משהו?]
יש הרבה בדרך. כן. אבל אני פחות בקטע של להוציא כל יומיים. אני לא מהסוג זמרים שממהרים להוציא שירים על מנת להיות בפרונט. אני חושב שלכל שיר יש את הזמן שלו.
%(#e00000)[מה שנכון, נכון. ו...משפט לסיכום?]
כל האנשים בעולם, תהנו מהמוזיקה! ומי שכותב שירים, שיכתוב אותם מהלב. אחרת, אין בסיס. שמה שיוצא מהלב - נכנס אל הלב.
%(#e00000)[תודה רבה על התשובות הנפלאות, ובהצלחה ענקית בהמשך הדרך!!!]
%(#e00000)[כל הזכויות שמורות למראיינת. אין להעתיק, לשכתב, או לצלם בשום דרך ואופן כלשהו.]
-