ראיון | והשבוע - הזמר וזוכה תכנית מוזיקה, שמעון אליעד!!!
-
%(#3d3aee)[בוגר להקה, מתמודד בכיר בקול הבא, וזוכה התכנית 'למנצח שיר מזמור' ברדיו קול ברמה. ראיון מעניין במיוחד, מחכים ומסקרן מאד!!!! מי שלא מכיר את המרואיין - חייב לקרוא על מנת להתפעל!!!]
%(#3d3aee)[קריאה מהנה!!!]
%(#3d3aee)[מתי התחלת להיכנס לעולם המוזיקה?]
האמת שבתור ילד בכיתה ד', בית ספר יסודי, אמא שלי הכניסה אותי לחוג גיטרה. התחלתי לשיר 'על הדרך' וגיליתי שאני נמשך יותר לשירה. קניתי מגבר עם מקרופון ומשם עפתי על זה. כמובן לאט לאט...
%(#3d3aee)[וואו... מה המוזיקה מהווה בשבילך?]
המוזיקה בשבילי היא מרפא לנפש. מוזיקה היא 'חיידק' שמי שנדבק בו, החיים שלו פשוט אחרת. מקום מפלט עבור הנשמה, בדיוק כמו ללכת לפסיכולוג. פשוט לשחרר. לא צריך לתת דין וחשבון לאף אחד. רק תהייה אתה בתוספת משכך כאבים.
%(#3d3aee)[ממש ככה. האם אתה חושב שמוזיקה יכולה להציל?]
לגמרי. אפשר לשמוע מגוון סיפורים הזויים, שאמנים מוזיקליים מספרים. למשל על אנשים שרצו לשים קץ לחייהם, לא עלינו, שמעו בדיוק שיר מסויים והגלגל התהפך ברגע האחרון. מוזיקה פורטת על התווים הנכונים ברגש ובנשמה, וכשהם מתנגשים ביחד זה נס גלוי.
%(#3d3aee)[נס, ש'נס' שהוא קיים.]
%(#3d3aee)[התמודדת בתכנית הקול הבא. איך הגעת אליה?]את התכנית הכרתי דרך היוטיוב. עונה ראשונה ועונה שנייה. הייתי צופה בזה סתם להנאה, בלי כוונה מסויימת. קצת רקע לתשובה:אני מגיע מבית דתי, אבל הייתי 'דתי לפי דעתי'... לאט לאט התחזקתי, בגיל 18 נכנסתי לישיבה. הלכתי בדרך שבה האמנתי.
אחרי שיעור ד', כשהייתי בן 22, התחתנתי וכיום אני עם 4 ילדים. אני ואישתי עברנו דיי תהליך מבחינת הקריירה. הייתי בלהקה מסוימת בתחילה, והיא לא בדיוק הבינה עם מי היא התחתנה... כיוון שהמוזיקה עדיין לא הייתה קו ברור בחיים שלי. היא קלטה שאני ממש שר ועושה הופעות, וזה כל כולי. לקח לה זמן לעכל את זה, ובסופו של דבר הכרענו לשלילה. הלילות, חזרות. הגעתי למצב שממש עזבתי את הלהקה. מהר מאד היא הבינה שאם בעלה חי בלי מוזיקה, הוא לא אותו אדם. עברנו שלב של כמה שנים ממש, והיא זו בעצם שרשמה אותי לתכנית 'הקול הבא'. אני הקרבתי למען הבית והיא העריכה את זה ממש והקריבה בשבילי.%(#3d3aee)[וואו, תהליך ארוך ומחשל!]
%(#3d3aee)[אתה חושב שהתכנית קידמה אותך בקריירה?]בעיקרון נפלתי לפני החצי גמר, למרות שייעדו אותי לגמר ואחוז גדול של מאזינים קידם ועודד. מבחינת פרסום - המפיק שאיתו אני עובד, גבריאל סרוסי, הכיר אותי מהקול הבא. רק לאחר שנה מהתכנית חתמתי איתו, כיוון שרציתי לחשוב על העניין ברצינות יותר. הייתי מאד סבלן, לא רציתי להיות פזיז. הוא הכניס אותי לתכנית מוזיקה ברדיו 'קול ברמה' עם המנחה עמי מיימון, ואמר לי 'בלי קשר אם תזכה או לא תזכה, אני רוצה אותך'. ברוך השם זכיתי מקום ראשון. מה שייצא שחתמתי איתו, והתחלנו שותפות כמו שאומרים 'ברגל ימין'.
%(#3d3aee)[ברוך השם. אם היית יכול לשנות משהו במוזיקה. מה היית משנה?]
וואו שאלה קשה. ולא, אני לא חושב שיש לי משהו לשנות. מה שכן - אני כן רוצה להביא את 'שמעון אליעד' ולא עוד איזה חיקוי. להעניק את הגוון שלי. כמו שישי ריבו הביא את הקו שלו, חנן בן ארי גם כן. אני מאד לא חקיין, ומאמין בזה. יש לי את הדרך בה אני רוצה לבנות את עצמי והיא לא בנויה על זמר אחר. ובעזרת השם, שנזכה. לאט, אבל בטוח.
%(#3d3aee)[חיקוי הוא, כמובן, הבסיס לכישלון...]
%(#3d3aee)[אתה הולך להתמקד במוזיקה כמרכז החיים שלך או שאתה רוצה אותה כמשהו צדדי?]ברור שלא כמשהו צדדי. הכי שלא. בעזרת השם אני הולך עליה חזק.
%(#3d3aee)[אתה מלחין את השירים שלך?]
האמת שהמפיק שלי, גבריאל סרוסי, הוא עצמו יוצר ומלחין. אז הוא עושה לי את העבודה. אני אישית גם כותב לפעמים. יש לי שיר שהעליתי ליוטיוב בערוץ שלי. את הערוץ ההוא הורדנו, עבור 'תחילת' קריירה משותפת שלנו. בעזרת השם נעלה בהמשך לאט-לאט את החומר הישן מהערוץ הקודם שלי לערוץ הרשמי החדש.
בערוץ הראשון שלי היה סינגל שכתב חבר מהצבא, וזה שיר שהשקעתי עליו ממש הרבה כסף ומעצמי אישית. הייתי מחובר אליו פנימית. גם כל מיני קאברים שהוצאתי, ולא כל כך קל היה 'לנטרל' הכל. לכן גבריאל אמר לי שנעלה את הכל, אך כל דבר בזמנו.%(#3d3aee)[מחכים לזה ממש.]
%(#3d3aee)[אתה חושב שהמוזיקה שינתה אותך?]המוזיקה חוללה בי מלא דברים. לא יודע להצביע על שינוי, אבל כן בהחלט, חד משמעית.
%(#3d3aee)[קיים שיר מסויים שאליו הכי התחברת?]
האמת לא שיר ספציפי, אלא סגנון. גדלתי על מזרחי חזק, ובתחילה לא התחברתי כל כך לסגנון הישראלי. רק לאחר ההתחזקות נחשפתי יותר לעולם המוזיקה הישראלית-דתית, והתחברתי אליה מאד. הקו החדש שהוציא ישי ריבו למשל, הפך את הסגנון הישראלי אצל הרבה אנשים למתקבל יותר ומחבר. מדבר אליי מאד כיום, לעומת פעם. עובדה גם שכל סוגי העדות שומעים אותו ואת חבריו. כגון עקיבא תורג'מן וכיוצא בהם.
%(#3d3aee)[ועל זה יעיד כל הדור האחרון... או לפחות רובו;)]
%(#3d3aee)[יש דברים חדשים בשטח?]כן, האמת. יש חומרים מוכנים ממש, אבל הכל עניין של טיימינג פשוט. קודם שיהנו מהשיר החדש, יעכלו אותו, ואז נפציע עם אחד חדש.
%(#3d3aee)[מצפים לזה!!]
%(#3d3aee)[מילה לסיכום?...]מודה לכולם על כך שהם שומעים למוזיקה שלי, ותודה גדולה למפיק וחבר אהוב שלי, גבריאל סרוסי. מאחל לשנינו הצלחה ענקית בהמשך דרכינו, ונצליח לגעת בנקודות הרגישות של הקהל השומע אותי, לרגש לשמח ולעשות רק טוב.
%(#3d3aee)[תודה רבה על השיתוף והתשובות המחכימות, ונאחל גם אנחנו בהצלחה בהמשך דרככם!!]
%(#f50505)[כל הזכויות שמורות למראיינת. אין להעתיק, לשכתב, או לצלם בשום דרך ואופן כלשהו.]
-