סקר | הידרדרות במוזיקה
-
פוסט זה נמחק!
-
דעתי היא, היא קיימת במלוא עוצמתה, אך לא כמו שנשאלה השאלה : כמו מ. ב. ד. שזה כבר לא יחזור והמוזיקה החסידית קיימת כמו נפתלי קמפה, שמילי אונגר, ארהלה סמאט, ועוד הרשימה ארוכה (מאוד). אבל כמו השירים החסידיים שהיו פעם זה כבר ממש לא.
-
@ענק-הענקים-בדורינו
אתה בעצם מתכוון שהיה הידרדרות במוזיקה?? -
@בונקר אמר בסקר | הידרדרות במוזיקה:
@ענק-הענקים-בדורינו
אתה בעצם מתכוון שהיה הידרדרות במוזיקה??לפי נוסח השאלה, אז אכן ודאי שהיה שינוי במוזיקה החרדית שהם (מערכת הפורום) הגדירו את זה כמרדכי בן דוד, כי אפי' השירים של מ.ב.ד. הם לא כמו שהיו לו פעם.
אבל לפי סגנון התשובות אני שמח לומר שאין שום הידרדרות במוזיקה החסידית כי יש ועוד איך מוזיקה חסידית (כמו הגדרתי לעייל). -
@ענק-הענקים-בדורינו
מקודם אמרת שקרה שינוי במוזיקה החסידית,
אז אני שואל האם אתה קורה לשינוי הזה הידרדרות? -
-
@ענק-הענקים-בדורינו מה נפלת עליי?
אבל כן, הבנתי ואני אסביר.
ברור שיש שינויים במוזיקה, יש כל הזמן שינויים וזה אין חולק.
אבל אם השינוי חל על זמר מסוים כדוגמת מ.ב.ד לא אומר בכלל שהמוזיקה החסידית באופן כללי נכחדה. נכון שמ.ב.ד. הוא גדול המוזיקה החסידית וכן גם פריד ושוואקי, אבל עדיין קם תחתם דור צעיר וחדש שמביא מוזיקה חסידית מצויינת ומעולה!
שורה תחתונה: המוזיקה עברה שינוי מאוד טוב לטובת הקהל החסידי. חד משמעית!
וזה משהו שלא היה פעם, כי גם החסידי פעם היה יותר נוטה לישיבתי.
וזהו, לא רוצה לטחון פה מים, אז-- דפדפו אחורה... -
@ב-ב אמר בסקר | הידרדרות במוזיקה:
מה נפלת עליי?
הראת לי בלייקים שתאה הבנת אותי טוב מאוד (בשתי ההודעות) שאתה הבנת.
בכל אופן - היטבת להסביר את דבריי, אכן כך. -
@ענק-הענקים-בדורינו אמר בסקר | הידרדרות במוזיקה:
אבל לפי סגנון התשובות אני שמח לומר שאין שום הידרדרות במוזיקה החסידית כי יש ועוד איך מוזיקה חסידית (כמו הגדרתי לעייל).
מה אתה אומר על זה?
-
@ב-ב אמר בסקר | הידרדרות במוזיקה:
סורי על ההתקפה, אני פשוט שונאת שאנשים חושבים שכולם צריכים לחשוב כמוהם...
חמודה,
אני מאוד מצטערת בשבילך שנפגעת.
וגם, למי שכתב פה ש'לחמת את מלחמתו'.
לא חושבת שאף אחד צריך לחשוב כמוני.
וההפך-
מי שישר חושב כמו אחרים כנראה אין לו דעה משלו.חבל שאת לוקחת דברים אישית.
זה שיש ירידה במוזיקה- זה עובדתי.
לפי דברייך יש אומנים 'מחליפים' למ.ב.ד.- מסתבר שהם לא בקרסוליים שלו- ואת זה אומרים כולם.
נכון שזה לא הז'אנר שלי, אבל אף פעם לא זלזלתי בו- כדבריך.
מיוחד לראות אנשים שמצליחים לאהוב ולהתחבר לזה.
ומיוחד יותר לראות אנשים שיכולים לשמוע דעות של אחרים שונות משלהם מבלי להיפגע.מבחינתי זה נאיביות למי שחושב שהמוזיקה כמו של מ.ב.ד. היא בשיא עוצמתה 'והיא להיט'.
מסתבר שלו. וזה עובדה בשטח- עם זה את יכולה להתווכח לבד, לא אענה לך אפילו אם תגידי 'לא נכון'.כל החבר'ה פה שנפגעו מדברי, כדאי שתקראו שוב- ולא תצאו למלחמות מיותרות. לא חסר על מה להילחם בחיים.
-
@ב-ב אבל אל תשווי את הדיסק יונגערליך 3 ואידיש נחת 4 מול אדרבה רצוננו ושטר התנאים של פריד.
עם כל הכבוד למוטי ולוי ואהרלהשהזכרת זה לא מתקרב לדיסקים היפים שמעתי ידיד לשם שמים ועוד של שוואקי
מה מדריגות של שמילי או קרבן של בערי [שאגב דיסקים מוצלחים]מתקרבים בשירים ובעיבודים לכיסופים כולם אהובים ותמיד בשמחה ועוד עשרות אלבומים של מרדכי
וכן כל האלבומים היפים של פעם מרדכי פריד ושוואקי אפילו דדי וישי לפידות ופרחי מיאמי[שהיו מודרנים] היו עם טעם יפה גם פעם היתה מוזיקה מודרנית אפילו למרדכי חלק מהדברים[כמו שהזכרו למעלה]אבל היום זה לא מתקרב ליופי שלהמודרני של פעם[חוץ מהסאונדים]
עובדה שמחדשים שיר ישן [ניגון באבוב ניגון חבד[בכלל מלא]ועוד מאות שירים הם עפים יותר מכל השירים של היום... והרשי וינברגר[שמלחין מדהים]לא מתקרב ליוסי גרין ופינקי[בעיקר של פעם ואין לי כח לציין עשרות שירים ויצירות שהרשי מעלום לא ילחין......
אין על המוזיקה של פעם... יש מוזיקה חסידית טובה היום... אבל שוב אין כמו של פעם.............