ראיון | סופ-סוף, עם דוד בן ארזה!!!
-
%(#18d898)[הזמר והיוצר, איש אמונה ואוהב המוזיקה - דוד בן ארזה!!! ראיון מהמם!!! תשובות קולעות ומדוייקות, מפורטות בטוב טעם ומחכימות כל כך!!!]
%(#18d898)[קריאה מהנה!!!!]
%(#18d898)[מאיזה גיל אתה שר?]
המון גילאים... בת'כלס - אני מנגן בפסנתר וקלידים מגיל צעיר, אבל לא הלכתי על זה. לא הלך לי לכתוב ולהלחין. לפני שנתיים, בגיל 21 ככה, נשבר לי הלב כמו שאומרים. ומשם, מהמקום הזה דווקא, התחילו לצאת השירים בכמויות. לסבר את האוזן; תוך שנה מעל מאה שירים. לא את כולם אני מוציא ולא בגלל שזה אישי או משהו בסגנון, כי הרבה שירים שלי אישיים שוחררו לאור. אני משתדל להיות אמיתי.
%(#18d898)[הכי חשוב...!]
%(#18d898)[מי מלחין את השירים שלך?]אני כותב ומלחין את השירים שלי. כמובן בלי קשר לפרוייקטים אחרים שאני משתתף בהם.
%(#18d898)[יש לך איזה שהוא חזון שאתה רוצה להגשים בקריירה שלך?]
החלומות הגדולים שלי הם פנימה. זאת אומרת שאני אהייה יהודי יותר טוב ומאושר ולא כל מה שמתבסס וכרוך ב'יציאה החוצה'. בסוף החלומות החזקים שלי, אלו החיים שלי. אני רוצה להקים משפחה, להישאר מי שאני, טוב ושמח. לחיות נכון.
%(#18d898)[והלוואי וכולנו נצליח. איך אתה מגדיר את המושג מוזיקה? מה היא בשבילך?]
זה עבר הרבה תהפוכות, אבל הדבר הראשון שעולה לי הוא געגוע. ניגונים שגדלתי עליהם, מעוררים בי געגוע שורשי. כיסופים למשהו שהיה לנו ואבד ואולי עוד לא יהיה. אחרי זה מה שאני יכול לומר על מוזיקה - זה שהיא כלי, אמצעי, לדבר את הנפש, וגם שמדבר אל הנפש.
%(#18d898)[אתה חושב שמוזיקה יכולה להציל?]
אני יכול לומר על עצמי, לפני שנתיים מה שכבר הזכרתי לעיל, בזכות המוזיקה נצלתי. אבל בניגוד לזה, עברתי לאחרונה תקופה לא פשוטה ואני יכול לומר שהמוזיקה לא עמדה לי מספיק כתווך שיכולתי להיאחז בו. אבל שורה תחתונה, מוזיקה יכולה להציל. חד משמעית.
%(#18d898)[מנסיון, זה נכון... אתה מודע להשפעה של המוזיקה שלך על האחרים?]
לפעמים אני מנסה 'להתחמק' מזה, כמו שאומרים. שיהיה לי קצת את החופש שלי ואני לא יתחיל להסתבך ב'מה הוא יחשוב' ו'איך ההוא יפרש את זה'. כמובן שבסופו של דבר אני מבין שיש השפעה, ובלי יומרנות רק עם אחריות, לשים לב לתכנים שאני משחרר.
%(#18d898)[יש לך איזה שהוא משהו שהיית רוצה לשפר בעולם המוזיקה?]
יומרני מדיי. אני לא בא לשנות שום דבר וגם לא לייעל. אני לא בשביל סדרי הגודל של הדברים האלה... אבל מהמקום שלי, אני מנסה ככל יכולתי להביא כנות שאני מרגיש שלא תמיד יש וכן תוצר יותר מרענן, חי. לא משעמם ובנאלי. אם אנחנו נדבר על המוזיקה הכללית, אז שם, אם אצליח להביא מעט יותר אמת יהודית, בכל זאת, כצעיר שגדל שומר תורה בצורה רצינית, אם ניטע שם קצת יותר מהאמת זה יהיה דבר גדול.
%(#18d898)[ואוו... סוג נוסף של חזון. מי יתן וזה יקרה...]
%(#18d898)[יש לך שיר שלך שאתה הכי התחברת אליו?]קשה לי מאד לבחור, שכן כל תקופה מגלמת שיר אחר. אבל אם אני אבחר בכל אופן זה יהיה בשיר 'תכלת ולבן' שהוא עוד לא ייצא, רק בגרסת יוטיוב של רדיו כל חי. בעזרת השם הוא ייצא בחורף.
%(#18d898)[עם איזה זמר היית רוצה להוציא דוואט?]
שלמה קרליבך. אני גדלתי על המוזיקה שלו, ומאד מחובר אליו. כיום אני לא קרוב לסגנון שלו, אבל משהו בעומק ובלב הפתוח שלו, בגעגוע וברגש, אני מרגיש שממש ספגתי ממנו.
%(#18d898)[ברוך השם, דברים טובים. ידעת על ההשלכות של המוזיקה על חייך הפרטיים?]
אף פעם לא אמרתי 'אני נכנס לקריירת המוזיקה'. כתבתי שירים, ואז איצי ברי עזר לי עם אחד מהם, ומשם זה התגלגל אל ההוא וההוא. זה לא קרה ברגע אחד, ואני מאד שמח שככה. לכן גם עניין החשיפה קרה בתהליך, בהדרגה, וכמובן שאני מודע להשפעה. חלקה חיובית וחלקה פחות. פשוט צריך לדעת להתמודד איתה.
%(#18d898)[אתה חושב שכולם יכולים להתחבר למוזיקה בכלל, או רק מי שאוהב אותה?]
לפי מה שאני רואה בעולם, וגם מחקרים הוכיחו, מוזיקה היא אחת מהשפות הבסיסיות של הלב והנפש וגם של הגוף. אפילו עוד לפני השפה המילולית. אני חושב שרוב האנושות מגלמת את המוזיקה כאחת משפות התקשורת הראשוניות.
%(#18d898)[מחקר ידוע, והכי ריאלי. אתה מרגיש שאחרי שנכנסת לעולם המוזיקה משהו השתנה בך?]
כן ולא. כמובן שמלא דברים השתנו, וכן דברים טובים מאד שקרו ופחות. אבל בסופו של דבר, האתגרים איתם התמודדתי לפני חמש שנים, אני צריך להתמודד איתם גם היום. זה לא שהמוזיקה פותרת לך בעיות טכנית, או מוצא קסמים. היא סך הכל עוד דרך להתמודד עם דברים, ודרך שעוזרת מאד. יש שינויים שחלו בי, אולם הדברים העמוקים יותר, צורכים עבודה פנימית אינטנסיבית.
%(#18d898)[כמובן. אתה עובד כרגע על דברים חדשים?]
כן. על מלא. בערך 7-8 פרוייקטים במקביל. כבר חלק יצאו, הנה השבוע יצא הסינגל החדש 'נחמה כזו' שיש מאחוריו סיפור משמעותי בשבילי. יש את גרסת קליפ 'לכו למים' שאני מקווה שתצא גם היא בחורף, ואת תכלת ולבן שכבר דיברנו לעיל. פרוייקט נוסף שהשתתפתי בו וייצא לקראת אלול, ושיר נוסף שייצא בסוף החורף, בשבט בערך. וזה עוד לא הכל. יש למה לחכות...
%(#18d898)[מחכים...!]
%(#18d898)[אתה רואה את עצמיך זמר בגיל מאוחר?]שאלת השאלות. אני לא יכול לדעת, אלוקים ינחה אותי. אני משתדל שהעבודה המוזיקלית שלי תתלווה עם מימד ארוך-טווח. ברור שיש דברים שהם לטווח קצר, להיטים וכד'. כדי להצליח ברגע. אבל אני נורא משתדל שהשירים שלי יהיו בעלי ערך עוד כמה וכמה וכמה שנים. גם אם מבוגר ישמע אותם, הוא ימצא בהם עניין. מה שאני כן יכול לדעת בבירור, זה שאני צריך לשאוף לטווח ארוך, אחרת אין ערך גם לטווח הקצר.
%(#18d898)[איזה יופי לראות שזו ההסתכלות. יש לך לומר לנו מילה לסיכום?....]
תודה רבה לך, תודה לכל מי שאוהב את המוזיקה שלי, ומתעניין בה. ואיך לא, כמובן, תודה לה' על כל הדבר הזה, והלוואי ויצליח אותי בהמשך הדרך להביא לכם יצירות חדשות.
%(#18d898)[כל הזכויות שמורות למראיינת. אין להעתיק, לשכתב, או לצלם בשום דרך ואופן כלשהו.]
-
-