מי עדיף מלחין, זמר או מעבד?
-
אני חושבת שבסופו של דבר יש כאן ענין של מכלול,
כי תכלס, אם יהיה לחן מטורףףף ועיבוד וואווו, עדין הזמר מסוגל להרוס את השיר,
או שהזמר אלוףף והלחן אחד הדברים, אבל העיבוד קצת דפק את העסק...אבל למרות הזאת,
אני חושבת שמה שהכי משמעותי במשלוש הזה, זה הדוקא הזמר,
תכלס זמר יכול לשדרג שיר בצורה מטורפת, והוא גם יכול להרוס שיר...
סתומרת ההכי חזק כאן זה הזמר, כי אני לא בטוחה שלחן יכול לגבור על זמר לא טוב, או עיבוד יכול לגבור על זמר לא טוב,
אבל אם הזמר טוב, כל התמונה כבר משתנה,
הוא יכול לבצע כל שיר, וכל שיר שהוא יבצע ישמע מעולהההה
ההוכחה שיש שירים שהם לא כל כך טובים מבחינת הלחן והם הצליחו בגדול,
או שיר שלא כל כך הצליח, ופתאום מישהו עשה לו קאבר, וזה הרים אותו לשמים... -
@דיזיין אמר במי עדיף מלחין, זמר או מעבד?:
או שיר שלא כל כך הצליח, ופתאום מישהו עשה לו קאבר, וזה הרים אותו לשמים...
וכן להפך........
-
@חסידייה-אוטנטית נכון,
וזה עוד יותר מחזק את מה שאמרתי,
שבסופו של דבר מה שהכי חזק במשולש הזה, הוא הזמר....
לטוב ולהיפך.... -
ולדעתי גם היח'צ בעמם בלי גם לדוג' השיר של מוטי שטיינמץ 'אשרייך' לא תפס בכלל כי בקושי יחצנו את זה למרות שהשיר הזמר והעיבוד פצצה כנראה סמך על עצמו שהוא מסםיק גדול גם בלי יח''ץ אבל כדיי ששיר יהיה מושלם[ובמיוחד אם הוא לא כזה] תיחצ''ן אותו והוא יהיה להיט.
-
@חסידייה-אוטנטית הצחקת אותי, ברור שצריך הכל ואי אפשר להסתדר רק עם חלק מהמרכיבים, השאלה היא למי יש השפעה יותר חזקה על הטיב של השיר, למלחין, לזמר או למעבד.
כלומר אם אחד מהם הוא לא מספיק טוב, על מי היית מוותרת?
להגיד 'מכלול' זאת תשובה מאוד כללית ומתחמקת, לא נראה לי שלזה התכוונו בפוסט.לגבי אפרים קמיסר הוא לא נראה לי כזה קטנוני שמולהב על יוסי גרין ובגלל זה חושה שהמלחין הוא העיקר,
אלא, הוא חושב שלמלחין יש חלק נכבד בשיר, ומכל המלחינים הוא אוהב את יוסי גרין ולכן הוא מעריץ שלו. -
אני חושבת שמה שהכי משמעותי במשלוש הזה, זה הדוקא הזמר,
גם לא נכון.
ההוכחות שהבאת נכונות, אבל כנ"ל גם אפשר לראות שירים שלא הצליחו בעיבוד מסויים וכעבדו מחדש הם עפו! (רמיקסים וכד')
אבל מה שבטוח, שלחן אי אפשר לשנות. מה שהלחנת - זה השיר.
זאת אומרת שהלחן הכי משמעותי. כי אם אין לחן טוב, אין לך לאן להתקדם. שום שינוי לא יעזור, תצטרך לשנות את הלחן.
הרי גם כשפריד עשה כל מיני דואטים מוזרים בשנים האחרונות, זה לא גרם לשיר להיות להיט, וריבו ששר בכל מיני פרוייקטים לא הפך את השירים ללהיטים. והם הזמרים הגדולים... -
@מוכשרת-על אויי וייי,
איך הגעת לזה....
יש משהו בדברים שלך,
אבל אני התיחסתי לזה דוקא ממששששש לא מהנקודה זאת!
חוץ מזה, שבדרך כלל אלו שמעריצים זמרים, הם מעריצים אחד, מקסימום שתיים,
כך שהם לא יכולים לומר כלל שעדיף הזמר,
אלא הזמר שהם מעריצים אותו, אז ספציפית את השירים שלו הם ישמעו, לא משנה מה הוא ישיר,
אבל זה לא יהפוך לכלל אצלם... -
@מוכשרת-על אני מרגישה, (אולי כי כך הרגיש לי בכל מיני שירים ששמעתי במהלך חיי....)
שתכלס, אם הזמר לא טוב, או לאו דוקא לא טוב, אולי אפילו שהצבע קול שלו לא מתאים לשיר הספציפי הזה,
אז השיר פשוט נהרססס,
לא משנה עד כמה טוב הלחן ועד כמה מצוין העיבוד...
מסקנה: הכי חשוב הזמר
הבנת מה אני מתכוונת? -
לדעתי זה ממש שווה בשווה בגלל שאם הלחן והעיבוד טובים והזמר לא אז השיר לא טוב וכנל אם הזמר טוב אך העיבוד לא או הלחן לא מה שאומר שבסופו של דבר העיקר זה שלושתם.
וכל זה בהנחה שמדברים על סתם שיר ולא מכלילים את היח"צ שעושים הרבה מכלום ואז הלחן והזמר יכולים להיות זוועה והעיקר יהיה העיבוד והיח"צ