האם אפשר להתחזק ממוזיקה?
-
@חסידייה-אוטנטית נכון... אבל....
לפעים אדם צריך שייגעו בו עם הרגש לאו דווקא להתפרק מהכאב,
אלא יש שירים על מעלות תורה או שירים של בקשה / הודיה שהם יכולים לחזק מכיוון הרגש. -
שרים יכולים לחזק בהחלט השאלה היא איזה שירים...?
לא כל מה שאוהבים מתאים
ודוקא בגלל שהמוזיקה היא לנשמה צריך לברור טוב טוב. -
@חסידייה-אוטנטית אמר בהאם אפשר להתחזק ממוזיקה?:
@אבא-תודה אמר בהאם אפשר להתחזק ממוזיקה?:
תמיד זה אפשרי.
השאלה מאיזה שיר ואיזה מילים
מה שבטוח שמלחנים של מאטי אילאוויטש. תמיד!!!! כזה כל הדרך שלו. לקחת סיפורים, ולהפוך לשיר מרגש עד דמעות. ובכן עם מסרים מחזקים.
יש עוד בתחום. אבל הוא לדעתי האגדי!הרעיון זה לא שנוזיל דמעות בשירים אלא שנתחזק מם ויש קצת הבדל
כן אפשר גם להתחזק מהשיר תפילות שעוזר לי להתקרב לאבא שבשמיים בחודש אלול וגם את השיר רגעים של שיינפלד לא רק חייבים לבכות להפך ה' רוצה שנתקרב אליו מתוך שמחה!!!בהחלט השמחה היא מעל הכל.
שמחה פותחת שערים נעולים....... (וגם דמעות מחלחלות למקומות גבוהייים) -
@FSHLOMO אמר בהאם אפשר להתחזק ממוזיקה?:
יש את השיר של המגיד מזלאטשאב שאמר שמי שישמע (או ישיר) את השיר אז זה יגרום לו להרהור תשובה!!!! ( להורדה )
יש מצב להעלות שוב?
-
אני לא כ"כ ראיתי את כל הדברים עד לפה אבל אני חייב להגיד שברור ששירה יכולה לרגש וממילא לחזק ולקרב אותנו להקב"ה לא חסר שירים כאלו סתם דוגמא "שערי שמיים פתח" או ירא שמיים וכו' וכו' שבאמת אם מתחברים למילים ובסיטואציות מיוחדות כגון זיץ מרגש או שמחת בית השואבה או שמחת תורה וכדו' אפשר להתרומם מזה מאוד!!!
-
@hadas אמר בהאם אפשר להתחזק ממוזיקה?:
יש לי שירים שאני מאוד מתחזקת מהם כמו השיר ירא שמיים מאוד נוגע כזה...
||יותר מחזק אותי הקטע ששומעים זמר חילוני שר להשם אולי יהיו כאלה שיחלקו עלי אבל אותי אישית זה מרגש!! ומחזק!! ||
זה לא משנה חרדי או חילוני, מה שמשנה זה המילים ואיפה שהם נוגעים לך בלב
-
@ב-ל-0 אני כן חושבת שזה משנה
אני לא רוצה להרחיב במילים כי זה לא המקום כאן
אבל רק לומר משהו קטן --
שברגע שחילוני מוציא שיר להשם זה שיר אחד בין מאות שלא להשם... שסתם רגילים..
כשחרדי מוציא שיר אז זה פחות מרגש כי כבר זה בטוח על מה הוא ידבר תלוי גם איזה שיר -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!