ראיון | והשבוע - אבי אילסון!!!!
-
%(#0062ff)[אם חשבתם שאתם מכירים אותו, אז כנראה שלא...]
%(#0062ff)[אחד הראיונות הכי מלאים במסר ורמה. כל כך נהניתי מהתשובות, אני מאמינה שתחכימו] %(#0062ff)[הרבה מעבר, והלוואי.]
%(#0062ff)[קריאה מהנה!!!]
%(#0062ff)[ממתי אתה זוכר את עצמיך שר?]
11 שנה אני שר מקצועי, זאת אומרת; אירועים וכדו'. אבל מעולם לא חלמתי להיות זמר. יותר חשבתי שאנגן כל החיים שלי, ממש מאז שאני זוכר את עצמי כילד קטן מאד. חולם לנגן בחתונות, כי ניגנתי בפסנתר, ולאחר מכן להתפתח לקלידים. לאורך כל הילדות שלי. לא משחקים, לא אופניים. נטו לשבת ולנגן, שעות על גביי שעות. זה אולי נשמע מופרך ולא הגיוני, אבל המוזיקה היא דבר שחזק ממני מאז ומעולם.
להיות זמר לא מה שעמד לי בראש. תמיד פירגנו לי על קול יפה, אבל עבר לי באוזן, לא לקחתי את זה ממש משמעותי לכיוון של שירה על במות.%(#0062ff)[וואו, מעניין... אז איך בעצם, היה התהליך של כניסה לעולם השירה?]
למדתי בישיבה קטנה מאד טובה, 'אמרי נועם' בירושלים, ישיבה גדולה ב"ה זכיתי ללמוד בסולובייצ'יק. בשלב מסויים בסולובייצ'יק עברתי לישיבת מיר. שם התחלתי יותר להגשים את חלום הניגון שלי באירועים קטנים, שבע ברכות וכאלה. משם זה פשוט התגלגל.
כאשר למדתי בישיבת מיר הכרתי את מוישי רוט, בזמנו, קצת אחרי שקמה להקת ה'מנגנים'. הוא לקח אותי להקליט מקהלות לשירים שביצע לזמרים, הוא אף זה שהפנה אותי למורה לפיתוח קול ודרבן אותי גם לשיר ולא רק לנגן. כאשר ראיתי שזה 'תופס' כמו שאומרים, הלכתי על זה יותר ברצינות. את הנגינה לא זנחתי. בחלק מהשירים הבאים שייצאו חלקם אלו עיבודים שלי. ויש גם את הביצוע 'הלוואי' שהוא שייך לי, אני זכיתי לעבד אותו.
אני חושב שעצם זה שהייתי כבר אז טוב בנגינה, היווה עבורי בסיס טוב לשירה.
%(#0062ff)[אין ספק. בונוס גדול... ]
%(#0062ff)[מה המוזיקה מהווה בשבילך?]יש אנשים שחושבים על מוזיקאים, זמרים, אמנים, מנקודת חשיבה פיננסית. 'וואלה הם מרוויחים ככה וככה כסף'. אני יכול לומר בביטחון גמור, שגם אם היה נופל עליי עץ של זהב ומחר בבוקר הייתי מתפטר מכל ענייני פרנסה, לרגע לא הייתי עוצר את המוזיקה. היא מלווה רגע ורגע בחיים שלי. אין שעה שאני לא מחשב חישובים מוזיקליים בראש. זה נשמע קלישאה, ומי שלא מחובר למוזיקה לא יוכל להבין את זה.
מוזיקה זה לא מושג מוסבר ולא משהו טכני. יש בזה רבדים מאד עמוקים. רק לפני בערך 5 שנים שהתחלתי להוציא שירים הבנתי את המשמעות של השפעת המוזיקה. כשהייתי שומע ברדיו ראיונות של זמרים שאומרים 'קיבלתי תגובה ממישהו שהשיר שלי עזר לו בצורה בלתי נתפסת ברגע מאד מסויים בחיים שלי' - זה היה נשמע לי בדיוק כמו שזה נשמע לכל מי ששומע את זה... וכאשר זה פגש אותי בשירים שלי, הבנתי שיש בזה אמת. תוכן אמיתי. שיר יכול להקים חולה ממיטה, לשנות מצב רוח של בנאדם מדוכדך או בדיכאון לא עלינו.%(#0062ff)[כל מילה בסלע. ו... בלי קשר - כל כמה זמן את יושב על שיר?]
כבר מההתחלה השתדלתי לדאוג שאני אשיר רק עם תזמורות טובות. על אותו רעיון - אני לא רץ ומוציא שירים כל כמה זמן, מהסיבה שאני מאמין גדול בכך שכל שיר צריך כלי קיבול. קהל שיקבל אותו. לפעמים אני שומע שיר חדש שיוצא ואני מתפעל ממנו ומהעיבוד שלו, מהסאונד, מהכל. אבל לאחר שבוע מאז שהשיר ייצא לאור - זהו. אנשים שוכחים ממנו והוא מתאדה. ממש קשה לי עם זה. לכן אמרתי לעצמי, אם המוזיקה היא לא המטרה אלא האמצעי להוציא את הרגשות שלי בצורה מיטבית, אז אני לא ישר ירוץ להוציא שירים.
%(#0062ff)[תהליך אסטרטגי נכון. אתה זמר חתונות מאד מפורסם. כל חתונה ההרגשה היא אותו הדבר?]
עולם החתונות, לטוס לחו"ל לשיר, הופעות וכו', אלו דברים שיכולים להיות קשים פיזית. ובדיוק באותם רגעים שזה קשה פיזית, זה פשוט ממלא אותך בנפש. כמו חוק כלים שלובים, כאשר זה עולה פה - זה עולה פה. ממש קסם. נגיד בשלושת השבועות, ספירת העומר למשל - אם אני לא באולפן או לא יוצא לטייל עם הילדים - אני 'משתגע'. תמיד בסוף כל חתונה אני מבקש מהחתן ברכה. התפילה שלי היא שהמוזיקה לעולם לא תיהפך אצלי למשהו 'טכני'.
היום הכל נורא נגיש, זה לא כמו פעם שזמר הוציא דיסק ובקושי ראו אותו. מצד אחד אני נורא שמח שאני יכול לצלם סרטון ולשמח מישהו מעבר למסך, שיהנו מזה, מהמקום האמיתי של זה. אני אתן דוגמא שתמחיש את זה: לפני חודשיים יצאתי לסיבוב הופעות באמריקה באיזור ששם אין להם הופעות של זמרים בגדול, ממש בודדים, ועל כן ההתרגשות מתחדשת כבתחילה בכל פעם.
אחת מההופעות שלי הייתה בארגנטינה - קהילה יהודית ענקית בבואנוס איירס, פעם ראשונה שמגיע זמר לקומזיץ, הופעה. לא היה, אף פעם. הסיטואצייה הייתה שהם כל כך התרגשו, ותוך כדיי שהם בסערה, מבקשים להצטלם איתך וכל החבילה, אני פתאום חושב ואומר 'תראה באיזה עולם אנחנו חיים, שאף אחד לא מכיר אותי באמת, את האישי. אף אחד לא מכיר את החוויות האישיות שלי'. וזה למשל, דבר שמעניק לי פרופורציות. לא להתרגש ועל הדרך לאבד את הערכים שלי, את הקו שלי. כי בסוף אני מבין שאני זה אני והמשפחה שלי. נפרש את זה ככה: גם אם זה בסרטונים שאנשים מבקשים ממני, בקליפים וכו', אני נורא נזהר ומשתדל שלא לאבד את העובדה שכולנו בניי אדם, עם חולשות ובלי.%(#0062ff)[ממש מרגש. הלוואי וכל המפורסמים היו עם אותה חשיבה בריאה.]
%(#0062ff)[נותנים לך אפשרות לשנות משהו במוזיקה - מה היית בוחר לשנות?]יש תופעה היום שדיברתי עליה כבר קודם, על זמרים לא מוכרים שמוציאים שירים, והשירים כל כך טובים אולם נעלמים לאחר זמן קצר, ובאמת כואב הלב. מתוך כך, יש לי חלום לפתוח קבוצת וואצאפ עם כל הזמרים בשוק, ולעשות סיכום. הכותרת תהייה 'ששירים איכותיים וטובים לא יתפספסו'. כיוון שמה שקורה כיום זה שזמרים שרים בחתונות את השירים הבנאלים, הרגילים, הישנים, וכמובן - השירים שלהם. מה שאני רוצה מאד שיקרה - שכולם ישירו את השירים של כולם. כל שיר טוב שיוצא - יעלה לסוג של דיון. ואם אוהבים אותו - מחליטים ששרים אותו בלי קשר למי הזמר וכל ה'פוליטיקה' שמסביב.
%(#0062ff)[מי יתן וזה יקרה...]
%(#0062ff)[אתה חושב שהמוזיקה שינתה אותך?]השאלה באיזה מובנים. זו שאלה קצת קשה. אני חושב שזה קצת קשור למה שכבר אמרתי מקודם. הבנתי ואני יודע שחשוב יותר להכיר את הפנימיות של האנשים, לא רק מי הם ומה העיסוק שלהם. משתדל תמיד להישאר עם רגליים על הקרקע.
%(#0062ff)[איך אתה רואה את התפקיד שלך כלפיי הקהל שמאזין לך?]
השאיפה שלי היא להשאיר חותמת. כמו שבהיותי ילד הייתי רואה אמנים מפורסמים שהשאירו חותם עד היום, שירים שעדיין מושמעים. לא להיות משהו חולף. אני רוצה שהילדים, הבחורים וכל מי ששומע את השירים שלי - שכאשר הם ישמעו אותו לאחר הרבה זמן הם יזכירו להם רגעים.
%(#0062ff)[מאמינים כולנו שזה יתגשם.]
%(#0062ff)[השיר החדש 'יש בי הכל' עורר גלים בקהל המאזינים, הנושא שלו כל כך מדהים]
%(#0062ff)[תוכל לפרט לנו עליו, לתת רקע?]אני אוהב להביא מסר תמיד, גם בשירי הפופ והאלקטרוני העדכניים. לדבר על נושא, לא רק להביא מוזיקה שתזיז את הרגליים, אלא כזו שמוזיזה גם את הלב. בשיר החדש הבאתי נושא שמתאים כל כך לדור שלנו, דור המדייה והפיתוחים. להוא יש את זה, ולהוא יש אפילו יותר, מה שיוצר תחושת חסר, אי סיפוק. אלחנן אלחדד, יחיד ומיוחד, חיבר והלחין את השיר. אני אישית הענקתי לשיר את הקונספט של 'יש לי הכל'.
הרבה 'כעסו' עליי שאני לא מוציא הרבה שירים, אלא לוקח את הזמן בין שיר לשיר. הקליפ היה נורא מורכב מבחינת הפקה, טכנית, וזו התשובה שלי לכל מי שלא היה מרוצה;)
לקח לנו הרבה זמן להגיע לסט, לבצע אותו. לפני שנה כבר כתבתי את התסריט של הקליפ. כל כך רציתי לדמות את השוק, מה שיהיה לכולם ויהיו מרוצים, ואולי כרגע מרגישים שעדיין 'אין להם', ובעצם כאשר מגיעים לשוק הכל מתאפס, כיוון שכל מה שרואים בו זה רק משפטי העצמה של 'איזהו עשיר השמח בחלקו', 'הכל בעיניי המתבונן', 'אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו'.
למצוא מקום ולמקם בו את השוק היה נורא קשה ומסובך. רציתי לגלם שוק שאינו שוק ריאלי. שוק על שדה זה לא דבר שאתה רגיל לראות... מה זה אומר מינוף שוק על עשבים? אתה צריך להביא לפנות בוקר משאיות עם ציוד מלא, לפרק את זה בשטח, וכמובן לתאם עם כל הניצבים [כ40] שיתאפשר להם באותו היום..
כל קיבוץ או מושב שפנינו אליהם לא יתלהבו על הרעיון לצילום הקליפ באיזור שלהם, גם כאשר ההצעת מחיר הייתה גבוהה.
לא נדבר על הצילום, ההפקה, ההדפסות... הכנו לקליפ קרוב למאה גרפיקות. אמנם לא את כולם רואים בקליפ כיוון שלא היה מקום לכולם, ולכל דוכן היה את הגרפיקה שלו. חלק מהפרפקציניזם שבירך אותי בו אלוקים, גרם לי עצמי להיות אחראי אף לגרפיקה... אז העיצוב עצמו היה 'עליי'.בקיצור, אנשים צריכים להיות קצת יותר מעורבים ב'מאחורי הקלעים' כדיי להבין את הזמן שלוקח לשחרר כל שיר [כאן מדובר על שיר עם קליפ כמובן, שכל שנייה מחושבת בו].
הפתיח עם הילד ששר, לא היה מתוכנן מראש. לפני שנה שמעתי המיקס של השיר, על מנת להעניק את האישור הסופי, ותוך כדי נסיעה השמעתי אותו לאחיינים שלי ברכב. אחיין שלי הקטן, חמוד בן 3, פיזם לעצמו את השיר, ואני הקלטתי אותו בוואצאפ ושלחתי למעבד שלי תחת ההודעה של 'תשמע איך הילדים קולטים את זה בשנייה'.
ומה עשה המוכשר? שלח לי את השיר, מעובד מחדש יחד עם הפתיח של הקול המתוק הזה, ואמר לי 'זהו. ככה פותחים שיר'.
%(#0062ff)[וואו זו השקעה מטורפת. והפתיח בכלל;)]
%(#0062ff)[תוכל לומר לנו מילה אחרונה לסיכום?]שמעתי הרבה תגובות על פורום מקצב, וזה ממש כיף לשמוע שיישנה פלטפורמה כשרה, לגמריי, ללא שום סטיות או דברים שיוצאים מהקו של 'כשר' ומתעסק במוזיקה. אני תמיד אומר שהבקרה של הקהל - זה האיכות שלי. שאתה יודע שאתה לא יכול להוציא 'סתם' משהו, כי יש דיון בפורום, לא רק אצלכם - בכל במה כלשהי, אתה חושב קצת יותר וזה מעניק כח לשניי הצדדים. למגיב ולמבוקר.
%(#0062ff)[תודה רבה-רבה על הראיון השופע, חומר מחכים ומהנה, עם מסר ותוכן. הרבה הצלחה!!!]
%(#0062ff)[כל הזכויות שמורות למראיינת. אין להעתיק, לשכתב, או לצלם בשום דרך ואופן כלשהו.]
-
-
-