שרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.
-
להקת הקינדרלעך
הוקמה בשנת 2005 על ידי ישי לפידות ששימש כמנהל המוזיקלי והמפיק דוד פדידה. היא פופולרית בעיקר במגזר הדתי, אך חלק משיריה פונים גם למגזר הישראלי הכללי.אלבום הבכורה של הלהקה יצא לאור בתחילת שנת 2006 זכה להצלחה גדולה ומכר אלפי עותקים, השיר הבולט מאלבום זה היה "משיח". האלבום השני יצא בשנת 2012 ונמכר אף הוא באלפי עותקים. בנוסף הוציאה הלהקה שני אלבומי dvd מהופעות חיות ברידינג 3 ובארצות הברית.
ביולי 2013 הוציאה הלהקה את אלבומה השלישי תוך שהיא עורכת 'מופע השקה' באולמי ראסל ברמת גן ובו היא מארחת את האמנים: אוהד מושקוביץ, ישי לפידות, ליפא שמלצר, החזן הראשי לצה"ל שי אברמסון, בן סנוף, יוסי גרין והכנר דניאל אהביאל. ואיתן איים ששימש בעבר כחבר בלהקה, וחשפה שבעה חברים חדשים שהצטרפו ללהקה.
הלהקה השתתפה במחזמר "שירים ונפלאות בבית הכנסת", ו"שירים ונפלאות בבית הספר" שהועלו בחנוכה בשנים תשע"א–תשע"ג (דצמבר 2010–2012).
בין בוגרי הלהקה הבולטים ששימשו כסולנים: יונתן שינפלד ואבישי רוזן. בין בוגרי הלהקה גם בני משפחות מוזיקליות שבהן זמרים ידועים במוזיקה החסידית, כמו אביאל פרנס, בנו של ישראל פרנס, ונתנאל זינגבוים, אחיינם של הזמרים החסידיים מוטי ויעקב זינגבוים[1].
הלהקה מופיעה בישראל ובקהילות יהודיות ברחבי העולם וזוכה להצלחה. כמו כן, הלהקה מופיעה בחתונות של בני העשירון העליון, לרוב מחו"ל, שבאים להינשא בישראל. בערוץ הראשון שודר סרט דוקומנטרי בבימויה של הבמאית ליאת מר על הלהקה ובערוץ 24 שודר פרק בסדרה "זמר חתונות" של הלהקה.
הלהקה מחליפה את כל חבריה פעם בשלוש שנים לערך, במגמה של דיסק לכל מחזור ובדרך כלל שבעה חברים בכל קדנציה.
באוגוסט 2013 קנה פדידה את חלקו של לפידות בקינדרלך והפך למנהלה היחיד.
במאי 2017 סירבה הלהקה להתארח בתוכניתו של ליאור שליין 'גב האומה' בערוץ 10 בעקבות טקסט מזלזל בחרדים.
בדצמבר 2017 התארחה הלהקה בתוכנית הסאטירה 'ארץ נהדרת' במחרוזת שירי 'חנו-טראמפ' בחג החנוכה.
חברים
אליהו פנחסי, אלעד פנטון, יניב חופי, גלעד בראל, דביר פולבוי, הראל אלחדד, אליסף בן זמרה.
חברים לשעבר
יונתן שינפלד, אבישי רוזן, דניאל קרייטנברגר, יעקב אפטרגוט, אמיר אפל, רוני אפטרגוט, אביאל פרנס, איתן איים, איתי סימון, עמיצור נחשוני, אביאל ריפקין, נתנאל זינגבוים, רפי בן שמעון, יואב שיובץ, יואב בורשטיין, נועם גנץ, מיכה שחט, יוסי מארק, רועי שליש, אלחנן רבין, אריאל גוטליב, אלעד נביאי, נתנאל קונסינגר, מתן סימקיס, אייל אביב, דוד פולבוי, נבו גולדברג. -
פרחי מיאמי
פרחי מיאמי (אנגלית: Miami Boys Choir) היא מקהלת ילדים מסוגת המוזיקה החסידית שהוקמה ב-1977 במיאמי, פלורידה על ידי המוזיקאי, המלחין והמנצח ירחמיאל ביגון. כיום המקהלה פועלת בברוקלין שבניו יורק. נחשבת לאחת ממקהלות הילדים הגדולות והפופולריות בעולם החסידי
היסטוריה של המקהלה
תחילת הדרך
ראשית דרכו המוזיקלית של ירחמיאל ביגון הייתה בטורונטו שבקנדה. עוד בהיותו תלמיד בישיבת נר ישראל בעיר, החל להתגלות כישרונו כמלחין ומנצח, כאשר הלחין 9 מתוך 12 השירים באלבומה הראשון של מקהלת פרחי טורונטו ("ואמר ביום ההוא") ואף ניצח עליה.ב-1977 עבר ביגון לצפון מיאמי ביץ' ושם הקים מקהלה בביתו של רב הקהילה, הרב דוד לרפילד. באותה שנה כבר הוציא את אלבומה הראשון של המקהלה, "Victory Entebbe", על רקע מבצע אנטבה שהיה בשנת 1976. בשנת 1979 יצא אלבומה השני של המקהלה, "Miami Meets Toronto" אלבום משותף לפרחי מיאמי ופרחי טורונטו, שנוהלה בידי העשי נוסבאום. באותה שנה יצא גם אלבומה השלישי של המקהלה, Miami Live/ברוך ה'.
בשנת 1980 עבר ביגון לניו יורק, ושם הקים מקהלה חדשה עם ילדי ברוקלין והסביבה. המקהלה במיאמי נחלה הצלחה כה גדולה, שהשם "פרחי מיאמי" נשאר עד היום אף שהמקהלה מבוססת בניו יורק.
בשנת 1984 יצא האלבום הרביעי, "בסיעתא דשמיא". זהו האלבום הראשון שבו משה לאופר עיבד וניצח (מקודם עשה זאת ישראל לאם עם תזמורת "נגינה"). מלהיטי האלבום: "אנא בכח", "אחת שאלתי", והלהיט הכי מזוהה עם מיאמי, "בסיעתא דשמיא", בביצוע סולו של הסולן ג'ונתן פאלי. החל מהאלבום הזה תבנית האלבומים הייתה פחות או יותר קבועה: כעשרה שירים, כאשר שיר הנושא של האלבום, באנגלית, חובר על פי רוב בידי אשתו של ירחמיאל ביגון -
בשנת 1987 יצא האלבום "כלל ישראל", שבו היה פעם ראשונה, גם שיר ביידיש ("די גדולי הדור"). הסולן בשיר זה היה ישראל ויליגר, שהפך לזמר ידוע ומצליח. כמו כן כלל האלבום את הלהיט הידוע "מהרה" שהולחן לראשונה בקצב שקט. בשנת 1989 יצא האלבום "שבת ירושלים", על רקע מסע ההופעות של המקהלה ברחבי העולם, שהסתיים בירושלים. שיר הנושא מדבר על האווירה המיוחדת בירושלים ועל הצורך לשמור על קדושתה. הלהיט השני, באנגלית, היה השיר We Need You, שמדבר על תופעת הדיבורים בבית הכנסת בשעת התפילה. בשנת 1990 יצא האלבום "תורה היום", בו התחיל לשיר כסולן הילד נחום סטארק, שגם הוא גדל והפך לזמר.
שנות ה-90
המופע הראשון היה בפסח תשנ"א, ונקרא "פתחו לי" ובו הלהיט "קרוב ה'". המופע השני היה בפסח תשנ"ב, ונקרא "על הדרך לירושלים" (On The Road To Yerushalaim). במופע כיכב נחום סטארק כילד בשם אבנר, שהוריו שולחים אותו לארץ ישראל, כאקט חינוכי. הוא מתידד שם עם חייל, שלבסוף נורה על ידי ערבים אשר התקיפו אותו בשוק. בסוף הוא שר את השיר המפורסם "לחיות חיי תורה".המופע השלישי היה בפסח תשנ"ג, ונקרא "כשיבוא משיח". באותה שנה יצא גם אלבום השירים השמיני של המקהלה, "It's מן השמיים". השיר "קומט שוין", שמדבר על ביאת המשיח, היה ללהיט בישראל, על אף שהיה ביידיש. באלבום גם נכלל אחד השירים המזוהים ביותר עם המקהלה, 'לא ישא גוי'. המופע הרביעי היה בפסח תשנ"ד, ונקרא "שירו לו". בחלק הראשון שרה המקהלה את הלהיט "נקדש" כשביגון מלווה אותם בפסנתר. חלקו השני של המופע עסק בהגדה של פסח, ובו מגיעה המקהלה לשיאה, עם 50 ילדים, כשאליהם מצטרפים עוד כ-30 מבוגרים.
המופע החמישי היה בפסח תשנ"ה, ב"נסאו קולוסיאום" בניו יורק, בהשתתפות 15,000 צופים, ו"חתם" את סדרת ה"אקספריאנסים". באותה שנה יצא גם אחד האלבומים המצליחים של המקהלה, "One By One".
בסוף 1996, בחנוכה, יצא אלבום חלקי ושמו "חנוכה - האירו את הלילות" (light up the nights.) באלבום שיר נוסף - "יעלה ויבוא" שגם הוא הפך ללהיט. בשנת 1997 יצא האלבום "שיר השמחה" - ובו הלהיט "אדון עולם". בשנת 1999 יצא האלבום "התייצב" ובו הלהיט "הנה מה טוב", המושר עד היום בכל הופעה.
שנות האלפיים
בשנת 2000 הגיעה המקהלה להופעה בישראל. הם הופיעו בגוש קטיף ובחיפה, והצטלמו במקומות שונים בירושלים. בעקבות הופעה זו יצא האלבום לצפייה "מיאמי בירושלים". בסוף 2001 יצא האלבום "בדרך התורה We Will Prevail". בשנת 2002 התקיים בניו יורק מופע מיוחד לרגל 25 שנה למקהלה. השתתפו בו בוגרי המקהלה כזמרים, כמו יעקב שוואקי, שלומי דאקס, עופי נט ונחום סטארק. בשנת 2003 נוצר שיתוף פעולה אומנותי בין המקהלה לבין הזמר הישראלי דדי גראוכר. הזמר והמקהלה הופיעו יחד במופע שנקרא "כל ישראל ערבים זה לזה", ובו שיר בעברית ובאנגלית המסמל את האחדות בין היהודים בישראל ובתפוצות.בשנת 2005 יצא "רווח", האלבום המצליח ביותר של המקהלה. מרבית שירי האלבום היו ללהיטים וכ-15,000 עותקים נמכרו תוך שלושה שבועות - הישג חסר תקדים בעולם המוזיקה החסידית. האלבום היה פרי עבודתם של ישראל לאם, משה מונה רוזנבלום ומשה לאופר. המוזיקה ומקהלת הגברים הוקלטו בישראל, באולפנים של קן ברג'ס ובהשתתפות הגיטריסט אבי סינגולדה. באותה שנה, כמדי שנה, נערך מופע בפסח בניו יורק.
בשנת 2006 הגיעו ביגון ושמונה מילדי המקהלה להופעה בישראל, אחרי 5 שנים שלא עזבה המקהלה את ארצות הברית עקב פיגועי 11 בספטמבר והמצב הביטחוני בישראל. הם הופיעו בעצרת של חב"ד, בהיכל הספורט יד אליהו בהשתתפות כ-10,000 צופים. שיר שהולחן על ידי ביגון, במיוחד לערב זה, "משיח", היה ללהיט ויצא כאלבום, שנה לאחר מכן. שבועות ספורים לאחר המופע יצא האלבום "רווח" לצפייה, והוא כלל את המופע של שנת 2005/תשס"ה ואת המופע בישראל, וכמו כן, לראשונה, את המסע של המקהלה ל"עיר הולדתה", מיאמי, וההופעה שם.
בשנת 2007 יצאו שני אלבומים חדשים. הראשון - "משיח", ובו 4 שירים חדשים ושאר השירים היו ביצועים מחודשים לשירים ותיקים. האלבום כלל גם שירים ששרו במופעים זמרים אחרים - אוהד מושקוביץ, מיכאל שניצלר ודוד גבאי. האלבום השני - "מיאמי מסביב למדורה" (Around The Campfire) הוא אלבום א-קפלה ראשון של המקהלה, שבו נוספו לשירה גם אפקטים קוליים שונים מהמדורה.
בקיץ 2007 הגיעה המקהלה לישראל, גם הפעם בהרכב מצומצם. ביקור זה לווה בדיון ער במגזר החרדי למופעים "מעורבים" (הימצאות של גברים ונשים בנפרד, אך באותו אולם, כפי שנהוג בארצות הברית).[דרוש מקור] ההופעות התקיימו, בבנייני האומה בירושלים, ובהיכל התרבות בתל אביב, בהשתתפות כ-3000 איש בכל מופע. הזמר מרדכי בן-דוד שהיה אמור להופיע עם המקהלה ביטל את הופעתו. לקראת חנוכה 2009 יצא האלבום 'יבוא' (באותה שנה יצא גם DVD של מופע שנערך בברוקלין קולג' בסוכות אותה שנה). ב-2010 יצא אלבומם "התעוררות" (The Miami Solo Album) שבאופן חריג לא כלל טקסטים מקוריים אלא גרסאות של שירים ידועים, בביצוע סולנים מהלהקה.
אלבומם הבא, "מי לה' אלי", יצא בקיץ 2011.
בקיץ 2012 לרגל 'סיום הש"ס' העולמי; הופק קליפ מיוחד למקהלה שנקרא "when the siyum calls" -"כשהסיום קורא". הקליפ צבר מאות אלפי צפיות ביוטיוב. בנוסף, יצא לאור דיסק שכלל שירים נוסטלגיים באנגלית של מיאמי שקשורים לתורה, שיר הנושא ושיר סולו "מודים" שהושר על ידי דוד פרלמן.
בקיץ 2014 ערכה המקהלה סיבוב הופעות באירופה ובישראל ביחד עם הזמר בני פרידמן לרגל 36 שנה לפרחי מיאמי ולרגל צאת האלבום החדש UT UT. ההופעות נחלו הצלחה רבה, אך בעקבות מבצע 'צוק איתן' בוטלו שתי הופעות. ההופעה בירושלים התקיימה.
בחנוכה 2016, יצא לאור DVD חדש "מיאמי בשמחה רבה" שכלל הופעות של המקהלה, מקהלת האלומני, מיאמי 5, קליפ מיוחד של 'מקהלת האחדות' ועוד שיר שהם ביצעו. בנוסף, פורסמו קטעי סרט באורך 40 דקות של מאחורי הקלעים של סבב ההופעות של המקהלה באנטוורפן, לונדון, פריז, ישראל ומקסיקו בשנת תשע"ד.
בפסח 2016, התקיים קונצרט בניו יורק ב "ברוקלין קולג'", בו הופיעו 100 ילדים ממקהלת "the choir of unity" (מקהלת האחדות) מקהלת פרחי מאימי. הלהקות התאחדו בשיר הסיום 'UT UT'.
בקיץ 2018 יצא האלבום 'לעולם ועד', שבו לראשונה משולבת מוזיקה אלקטרונית. זמן קצר לאחר מכן פורסמה גרסת 'קליפ' ללהיט של האלבום 'אשמח'.
Victory Entebbe (1977)
Miami Meets Toronto (1979, יחד עם פרחי טורונטו)
Miami Live/ברוך ה' (1982)
בסיעתא דשמיא (1984)
כלל ישראל (1987)
שבת ירושלים (1989)
תורה היום (1990)
DVD מיאמי אקספיריאנס 1 (1991)
DVD מיאמי אקספיריאנס 2 /בדרך לירושלים (1992)
It's מן השמיים (1993)
DVD מיאמי אקספיריאנס 3 (1993)
שירו לו (1994)
מיאמי אקספיריאנס 4 (1994)
(One By One (1995
מיאמי אקספיריאנס 5 (1995)
חנוכה - האירו את הלילות (1996)
שיר השמחה (1997)
התייצב (1999)
מיאמי בירושלים (2001)
DVD מיאמי בירושלים (2001)
בדרך התורה (We Will Prevail (2002
DVD מיאמי 25 (2003)
DVD מיאמי 26 (2004)
רווח (2005)
DVD רווח (2005)
משיח (2007)
מיאמי מסביב למדורה (2007)
מיאמי יבא (2009)
DVD יבא (2010)
Light up the nights (2010) DVD
התעוררות (2010) The Miami Solo Album
מי לה' אלי (2011)
when the siyum calls (2012 ) DVD
(2015) UT UT\אט אט
להניף את דגל התורה שלי (2015) (מתוך הופעה)
(Cirque Miami DVD (2016 "בני והתורה קידס"
"מיאמי בשמחה רבה" (DVD ׁ(2016
“לעולם ועד” (2018). -
שמחה פרידמן
(נולד בי"ח בתשרי תשמ"ד, 25 בספטמבר 1983) הוא מוזיקאי, זמר ומלחין חרדי-ישראלי, חסיד חב"ד ואחיינו של אברהם פריד.
ביוגרפיה
נולד בצפת לאלתר אליהו ולאה, משפחה חב"דית משליחי הרבי מליובאוויטש לישראל. למד בישיבות תומכי תמימים בלוד ובקריית גת.התחתן בשנת ה'תשס"ח (2008) עם שושי (שושנה) לבית גולדשטיין, אב לחמישה ומתגורר בלוד.
קריירה מוזיקלית
את דרכו המוזיקלית החל כילד בתלמוד תורה בצפת, שם החל להלחין שירים. הוא פתח מקהלה עם שירים מקוריים שלו, והופיע באירועים בעיר צפת.בזמן לימודיו בישיבה גדולה בקרית גת, הקים תזמורת יחד עם כמה מחבריו לישיבה, כשהם מופיעים בעיקר באירועים חב"דיים באזור הדרום.
בשנת ה'תשס"ח הלחין את השיר "המרחם[1]" עבור בן-דודו, בני פרידמן, שיר שיצא לאור באלבומו הראשון: "טעמו וראו".
את ראשית צעדיו בעולם המוזיקה באופן מקצועי התחיל לאחר חתונתו, כשהוא ממסד את ההרכב המוזיקלי שהקים כשהיה בישיבה. התזמורת נקראה בשם 'שמש' ולאחר כשנתיים שונה שמה ל'שמחה'. בתחילה פרידמן שימש כמנהלה המוזיקלי והקלידן של ההרכב, ולאחר כמה שנים התחיל גם לשיר בעצמו.
בשנת ה'תשע"ג (2013) נרשם לבית הספר "מזמור" בניהולו המוזיקלי של דניאל זמיר, שם למד במסלול חלקי כשלוש שנים - תאוריה ופיתוח קול.
בחורף ה'תשע"ד (2014) הוציא בשיתוף פעולה עם המוזיקאי יוני אליאב והזמר מנדי ג'רופי את "מחרוזת השלוחים"[2] - מחרוזת שירי שלוחי חב"ד, יחד עם קליפ שצולם ברחבת בנין 770 בכפר חב"ד.
לקראת שנת ה'תשע"ו (2015), לאור היותה שנת הקהל, הוציא לאור את הסינגל "הקהל"[3] בשיתוף פעולה עם המוזיקאי עמי כהן. את השיר "הקהל" הלחין הרב יוסף מרטון בשנת 1988.
בחורף ה'תשע"ז (2016) הוציא את הסינגל הראשון שלו מתוך האלבום הבכורה, בשם "בקרוב"[4]. את השיר כתב והלחין עבורו דניאל זמיר, ועיבד יוני אליאב. השיר, שמכונה בציבור הרחב "יתגדל" הפך ללהיט ויראלי בקרב הציבור הדתי-חרדי ברחבי העולם. חודש לאחר מכן הוציא את הסינגל השני – "עבור מישהו אחר"[5], אותו כתבה אחותו חנה פרידמן-אולמן והלחין בסגנון ישראלי. על העיבוד המוזיקלי הופקד יובל סטופל.
בקיץ ה'תשע"ז (2017) שחרר סינגל שלישי – "חתן כלה"[6], שיר חתונות בסגנון חסידי אותו כתב והלחין מוטי רוטלר, ועיבד יובל סטופל.
בחורף ה'תשע"ח (2018) הוציא את הסינגל הרביעי - "נשמה"[7] אותו כתב והלחין 20 שנה קודם, בהיותו בחור בישיבה. השיר יצא יחד עם קליפ בו משתתפים עשרות אנשים, מגיל חודש עד קרוב לגיל 100. בקיץ 2019 יצא הסינגל החמישי - "לא לפחד", שהפך גם כן לויראלי.
בכ"ג בסיוון (קיץ 2021) הוציא לאחר 5 שנים של עבודה את האלבום הבכורה שלו, בו יש 15 סינגלים שביצע במהלך השנים שלפני הופעת האלבום[8].
שמחה פרידמן הוא אחיינו של הזמר אברהם פריד, ובן דודם של הזמרים בני פרידמן והאחים מרכוס. השוני הבולט בינו לבין זמרי משפחת פרידמן המורחבת הוא בקולו. לאברהם פריד ולרוב אחייניו יש קול מסוג טנור, בשונה משמחה פרידמן שניחן בקול מסוג בריטון.
-
פוסט זה נמחק!
-
ליפא שמעלצר
אלעזר ליפא שמלצר (נולד בח' באדר ב' ה'תשל"ח, 17 במרץ 1978) הוא זמר חסידי, גראמער, מלחין ובדחן יהודי-אמריקאי.
לידה 17 במרץ 1978 (בן 43)
ניו סקוור, ארצות הברית
מוקד פעילות: ארצות הברית
תקופת הפעילות: 1998–הווה (כ־23 שנים)
עיסוק: זמר-יוצר
ביוגרפיה
שמלצר גדל במשפחה חסידית ברוכת ילדים בשיכון סקווירא שבניו יורק, ארצות הברית, הוא הילד ה-11 מתוך 12. אביו ראובן, ניצול שואה - מנוסעי רכבת קסטנר, עבד ברשות הדואר. כילד סבל מהפרעת קשב וריכוז לא מאובחנת והתקשה להתרכז. לדבריו, המלמדים בתלמוד התורה היכוהו רבות. בבחרותו למד בישיבה של האדמו"ר ממאקווא בקריית אתא. באוגוסט 1998 נישא למרים, ובמשך השנים נולדו להם 4 ילדים. לאחר נישואיו חזר לגור בסקווירא. החל לעבוד כ"בדחן" בחתונות באזור, ולאחר ששמועות על האמן הצעיר עברו מפה לאוזן, החל להופיע כזמר בחתונות ובר מצוות, ומאז המשיך בקריירה מוזיקלית. לאורך השנים הוציא קרוב ל־15 אלבומים. בעשור השני של המאה ה-21 עבר לגור בעיירה איירמונט שבהרי מדינת ניו יורק שם הקים בית כנסת. הוא עזב את חסידות סקווירה.שמלצר שר בסגנונות מוזיקליים מגוונים, אך בעיקר פופ. כמקובל בענף, עיקר מילות השירים מן המקורות, עם תוספות ביידיש, בעברית או באנגלית. הופעותיו תיאטרליות והוא מופיע בתלבושות ססגוניות.
שמלצר משמש גם כגראמער ובדחן בחתונות ואירועים. בערב חג הפסח 2010 יצאה לאור הגדה של פסח המיועדת לילדים ובה צילומים שלו, של גיסו הקומיקאי מנשה לוסטיג ושל ילדיו של שמלצר המסובים לליל הסדר. בריאיון עיתונאי אמר שליהודי מותר לעבוד לפרנסתו גם בתחומים חדשניים שאינם מקובלים בציבור החרדי.
בתש"ע החל שמלצר בבניית בית כנסת במונסי. בשיר ביידיש באלבום "אמונה" הוא מתאר את הקשיים בפרויקט זה. בבית הכנסת התנהלה קהילה קטנה וססגונית סביבו.
בשנותיו הראשונות שר שמלצר בסגנון המקובל בקרב זמרים חרדיים. בעבר אף שר גראמען בביתו של הרב אלישיב. עם השנים החל לסגל אורח חיים "חרדי פתוח" וילדיו לומדים במוסדות חינוך אורתודוקסים מודרניים.הוא סופג ביקורת על החדרת סגנונות מוזיקליים מודרניים, ו'תכנים שלילים' לקהילה החסידית והחרדית.
במרץ 2009 הופיע במדיסון סקוור גארדן במופע גדול במיוחד שעורר התנגדות של רבנים חסידיים בארצות הברית. הדבר גרם לאחר מכן לביטול אירועים שאליהם הוזמן.
ביוני 2012 הוציא קליפ לשיר "Hang Up The Phone" מהאלבום "אמונה", ובו הוא מופיע מחופש לרובוט. באוגוסט 2012 הצטלם בקליפ עם חיילי הנח"ל החרדי כשהוא במדי צה"ל לשיר "מזרח מזרח". בדצמבר 2012 הוציא קליפ לחנוכה ובו שולבו צילומי נשים.
בתחילת 2014 ביצע מחזה שכתב ועיבד בברודוויי, באולם The Town Hall.
ביוני 2015 הוציא קליפ לשיר "בן פיגא" על רבי נחמן מברסלב. גם שיר זה עורר טענות שהוא מחדיר שירים בסגנון "רחובי" לציבור החרדי.
באוגוסט 2015 הוציא שיר בשם "בו"ה בו"ה", שבו הוא שר: "כשנכנסתי לרב חיים קנייבסקי הוא אמר לי בו"ה בו"ה, מה זה בו"ה בו"ה, ברכה והצלחה". השיר ספג ביקורת בציבור החרדי בנימוק שיש בו פגיעה בתלמידי חכמים. שמלצר הגיב לטענות בסרטון שבו הוא משווה את הסצנה לשיר "בן בג בג".
בדצמבר 2015 הוזמן שמלצר למסיבה בטקס חנוכה בבית הלבן.
בשנת 2018 קיבל שמלצר תואר שני מאוניברסיטת קולומביה. באותה שנה פורסם ששמלצר עובר קשיים כלכליים ואישיים, ובין היתר העמיד למכירה את ביתו ואת בית הכנסת שבנה. על רקע רצונו לחזור למיינסטרים החרדי הוא חזר למראה החסידי.במקביל גם הסגנון המוזיקלי של אלבומו האחרון "געוואלדיג" הוא חסידי קלאסי.
דיסקוגרפיה
למרנן (ניגוני סקווירא)
נאר בשמחה - 1999
שמע - 2000
הייבט אייך - פורים אין סקווירא
ליפא לטובה - 2001
ליפא בדרך - ה'תשס"ג
לעילא ולעילא - ה'תשס"ה
פרויקט x - ה'תשס"ו
בלי עין הרע (קיין עין הרע) - ה'תשס"ו
לקרוא את ההלל - חנוכה תשס"ז (סוף 2006)
פרויקט X 2
יהודי פשוט - תשס"ח (2008)
נון סטופ - ינואר 2009
מעומקא דליפא - 2010
24/6 - מרץ 2011
לייבי לנצח - לזכרו של לייבי קלצקי
מזרח - 2012
אמונה - מאי 2012 (שבועות ה'תשע"ב)
דאס פינטעלע איד (הנקודה היהודית) - דצמבר 2013 (חנוכה ה'תשע"ד), אלבום בו כל הלחנים היו שלו.
תהיו חיוביים - אוגוסט 2015 (ה'תשע"ה)
ליפא גוואלדיג (lipa's gevaldig) - פברואר 2020 (תש"פ) -
מיילך קאהן
(נולד ב-1969) הוא זמר, חזן ומלחין, יליד ארצות הברית. מוגדר כסמן של שירה חסידית מסוג חדש[
ביוגרפיה
קאהן נולד בוויליאמסבורג, ברוקלין, ניו יורק למשפחה חסידית מקהילת סאטמר. בגיל 16 למד קאהן בישיבה באנגליה. בהמשך הפך לחסיד ברסלב וכיום הוא מתגורר בישראל.ב-17 בדצמבר 2016 הוציא קאהן יחד עם זאבי פריד ומקהלת שירה את הקליפ "יומם" שצולם בשוק מחנה יהודה בירושלים[2]. הקליפ הפך לוויראלי וזכה לגרסאות קאבר רבות של אמנים שונים[דרוש מקור]. הקליפ הופק על ידי חברת 'היפר' בבימויו של איציק גרובייס וצולם על ידי יעקב סלם.
ב-3 במרץ 2017 הקים קאהן את "להקת תכלת", יחד הם ביצעו את השיר שהלחין קאהן "ונהפוך הוא" שיצא לקראת חג הפורים.[3]
ב-2 באוגוסט 2017 הוציא קאהן יחד עם זאבי פריד וגרשי שווארץ את אלבומו הראשון בשם "יעדער איינער- כולנו". האלבום כולל כמה משיריו שכבר פורסמו ומכיל בסך הכל אחד עשר שירים.
ב-1 באפריל 2020 שחרר קאהן עם אריה זאב ברנשטיין את הקליפ "אני מאמין" הקליפ משלב אומנות ציור בחול ויצא בניסיון לעורר את האמונה במשיח גם בתקופת מגפת הקורונה
ב-31 ביולי 2020 הוציא קאהן ביחד עם גרשי שווארץ שיר "נחמו עמי" השיר יצא במוצאי תשעה באב לכבוד שבת נחמו
ב-21 בפברואר 2021 הוציא קאהן ביחד עם חברת ההפקות לה קאהן חתום 'אביה הפקות' את השיר 'נכנס יין' לכבוד חג הפורים. מלווה בקליפ פרסומת לייקב וחברת בשרים בוטיק.
ב-29 לאפריל הוציא קאהן סינגל נוסף עם חברת ההפקות לה קאהן חתום 'אביה הפקות' את השיר 'אל תדין חברך' לכבוד יום ל"ג בעומר. השיר מלווה בקליפ הממחיש את המילים היטב עם עיבודו של נאור כרמי.
קאהן שר בשלוש שפות אנגלית, עברית ויידיש. הוא משלב כמה סגנונות מוזיקה, כמו מוזיקת נשמה, מוזיקה חסידית מוזיקת בלוז ועוד.
קאהן משלב בשיריו השפעות חסידיות לצד מוטיבים שונים והשפעות של זמרים דוגמת בוב מארלי, ולאונרד כהן[דרוש מקור] ונשאר צמוד למקורות יהודיים. תוכן שיריו כולל פסוקים או תוכן בהשפעות המסורת. שיריו התקבלו במגזרים שונים בשל פשטותם ועממיותם.
-
אהרון רזאל
לידה 20 באוגוסט 1974 (בן 46)
ניו יורק
מוקד פעילות: ישראל
תקופת הפעילות: 1999–הווה (כ־22 שנים)
מקום לימודים אוניברסיטת בר-אילן
עיסוק: מוזיקאי, זמר
סוגה:מוזיקה יהודית מקורית
שפה מועדפת: עברית
חברת תקליטים:הינדיק הפקות
פרסומי ניסאאהרון רזאל, 2009
אהרן יוסף רזאל (נולד ב-ב' באלול ה'תשל"ד, 20 באוגוסט 1974) הוא זמר-יוצר, מוזיקאי, מלחין, ופזמונאי ישראלי.ביוגרפיה
נולד בניו יורק, בהיותו בן חודש עלתה משפחתו לישראל. למד בבית ספר "דוגמה לבנים" ובבית הספר ליד האקדמיה למוזיקה בירושלים. שירת בצה"ל כמעבד מוזיקלי בחיל חינוך, וחזר בתשובה יחד עם משפחתו לאחר הצבא. למד בישיבות "שלום רב" בצפת, "נתיב דעת" בירושלים, ובמכון מאיר. בעבר שימש כקלידן של הלהקה המשפחתית, "להקת רזאל". רזאל הוא אחיו של המוזיקאי יונתן רזאל, איתו הוא מופיע לעיתים.את תחילת דרכו המוזיקלית עשה דווקא בתחום הקלאסי, אך לאחר שחזר בתשובה התחבר יותר למוזיקת הרוק שהוא עושה כיום. בעל תואר שני במוזיקה (קומפוזיציה במוזיקה קלאסית) ומנגן במספר כלים מגיל צעיר. סגנונו מהווה שילוב של ג'אז ובלוז יחד עם רוק אלטרנטיבי. תמליליו מתבססים על המקורות היהודיים ועל כתיבה אישית וחלקם בעלי מסרים פוליטיים ודתיים.
רזאל היה מהראשונים שפרצו את מחסום המוזיקה החסידית ויצרו סגנון מוזיקה חדש המכונה "מוזיקה יהודית מקורית". מספר סינגלים שלו אף הגיעו למצעדים בתחנות הרדיו הכלליות והבולט שבהם הוא "זמן הגאולה".
בתקופת תוכנית ההתנתקות הרבה להשתתף בהפגנות נגד התוכנית ולהסתובב ברחבי גוש קטיף ולהעלות שם את המורל. כשנתיים לאחר הפינוי הוציא את הדיסק "להיות מחובר" שעוסק בין השאר באירועי ההתנתקות.
רזאל מרבה להופיע בהופעות לזכרו של הרב שלמה קרליבך, ובשנת ה'תשס"ז הוציא יחד עם חיים דוד סרצ'יק ושלמה כ"ץ את האלבום "כשושנה" שבו ניגונים מיוחדים של קרליבך שלא הוקלטו עד אז. בעבר הופיע עם אריאל זילבר במופע המשותף "אריאל ורזאל".
במרץ 2011 הוציא את האלבום "מה עשית היום", שכלל את הסינגל המצליח "מה עשית היום", וכן דואט עם שולי רנד בשם "עולה בשביל".
בדצמבר 2012 (חנוכה ה'תשע"ג), הוציא את אלבומו השמיני "קבעתי את מושבי (בבית המדרש)". באלבום בא לידי ביטוי המהפך הרוחני, שחווה אהרון בשנים האחרונות, עת הצטרף ללימודים בכולל. האלבום נבחר לאלבום השנה במצעד השנתי של רדיו קול חי.
בפברואר 2015, הוציא סינגל ראשון בשם "ימי צפת" מתוך אלבומו "האיש בקצה המנהרה", שיצא בהמשך אותה השנה. הסינגל "אחי, יש´ך אש" מתוך האלבום יצא ב-11 במאי 2015.[5]
ביוני 2017 הוציא את האלבום "עד אמצא מקום" בו מתארחים בין היתר מרדכי בן-דוד, יונתן רזאל, וישי ריבו.
בדצמבר 2020 הודיע שר ההשכלה הגבוהה והמשלימה זאב אלקין כי רזאל הוא מהזוכים בפרס שר ההשכלה הגבוהה והמשלימה לתרבות יהודית על תרומה משמעותית בתחום המוזיקה והתרבות היהודית בישראל לשנת תש"פ,2020[6].
בשנת 2020 הוציא את ספרו הראשון "החיים כניגון" שבו הוא כותב על מסע חייו ועל שיריו, חלק מהמאמרים בספר פורסמו בעלון השבועי "קרוב אליך". הספר זכה לשבחים רבים.
חיים אישיים
נשוי לאפרת, בני הזוג הורים לתשעה, ומתגוררים בשכונת נחלאות בירושלים.דיסקוגרפיה
אלבומי אולפן
כן מים רבים הוא האלבום השני.
מים רבים (ה'תשנ"ט)
הסנה בוער (ה'תשס"ג)
זמן הגאולה (ה'תשס"ג)
שיר ציון (ה'תשס"ד)
להיות מחובר (ה'תשס"ז)
מה עשית היום (ה'תשע"א)
משלוח מנגינות לפורים (ה'תשע"ב)
קבעתי את מושבי (ה'תשע"ג)
האיש בקצה המנהרה (ה'תשע"ה)
עד אמצא מקום (ה'תשע"ז)
הנשמה רוצה יותר (ה'תשע"ט)
אלבומי הופעה
שרים קרליבך בהופעה חיה - (ה'תשס"א)
בהופעה בירושלים - (ה'תשס"ה)
אלבומים שבהם השתתף
ובכל זאת - חסידי הרב המרקד
באור פניך
אהבת חינם (ה'תשס"א) - של להקת רבע לשבע
בין השמשות - להקת בין השמשות (2002)
ימים כתומים (ה'תשס"ה)
הנשמה לך 6 (ה'תשס"ה)
ושמואל בקוראי שמו (ה'תשס"ו)
כשושנה (ה'תשס"ז) ביחד עם חיים דוד סרצ'יק ושלמה כץ.
לב אחד - יחד עם יידל ורדיגר (ה'תשס"ח)
כולם אהובים - יחד עם מרדכי בן-דוד (התשס"ט)
רזא דשבת - יחד עם ירחמיאל זיגלר (ה'תשס"ט)
עבדו את ה' בשמחה! - יחד עם יונתן רזאל ולהקת "Special עלי שיח" (סינגל, ה'תשע"ד)
צמאה - אמנים שרים את ניגוני הרבי מלובביץ' - (ה'תשע"ה)
שמחת עולם - אומנים מבצעים את ניגוני הרב גינזבורג בו שר אהרון את הניגון א-ל אדון
כמו כן, בשנת ה'תשס"ה, יצא DVD לילדים בכיכובו בשם "שמח בגן". -
מקהלת מלכות
מקהלת מלכות היא מקהלה חרדית-חסידית מהמובילות בישראל[1].
הקמתה
המקהלה נוסדה בשנת תשע"ג, על ידי פנחס ביכלר המשמש גם כמנצח המקהלה. האירוע הראשון שבו הופיעה המקהלה, היה בשבע ברכות לנכד האדמו"ר מפשעווארסק, בחודש סיוון תשע"ג.במקביל להקמת המקהלה, הוקם גם אולפן הבית של המקהלה: M.W, בניהולו של מיכאל ויינברגר, מחברי המקהלה.
פעילות
מלכות השתתפה בהפקתם של אלבומים רבים, אם כמקהלה הבלעדית של האלבום כמו 'שמחה טיש'[2] ואם כמקהלה אורחת כמו באלבומו של אברהם פריד 'אוצר של יראת שמים' בשירים 'באש ובמים' ו'ואנפהא'. כמו"כ המקהלה השתתפה בהפקתם של קליפים וסינגלים רבים וחלקם הפכו ללהיטים כמו 'ניגון באבוב' עם אהרל'ה סמט וזאנוויל ויינברגר. המקהלה אף הפיקה מחזמר ווקאלי קאבר לשירו של יו"ט עהרליך 'די תורה און די פעלקער' (התורה והאומות). למקהלה שיתוף פעולה בולט עם הצלם נתי אלבר והוא הצלם ברוב ככל הווידיאו קליפ שלה.לאור 7 שנים להקמתה התקיים שידור במסגרת התכנית לילה מנצח של יואלי דיקמן. בתכנית השתתפו מפיקים, אישי ציבור וזמרים ביניהם מנדי וייס, הערשי סגל, יענקי רובין, יהודה גלילי, עמי כהן, שרולי קלצקין ועוד. וכן הוענקה תעודה למקהלה מרדיו קול ברמה[3].
חברי המקהלה
חברים בהווה ולשעבר:פנחס ביכלר - מייסד ומנצח
זאנוויל ויינברגר - תחילה היה חבר המקהלה, וכיום משמש כסולן המקהלה במקביל לקריירה עצמאית
חיים פולק - היה חבר, אך פרש לקריירה עצמאית
מוטי ויזל - היה חבר, אך פרש לקריירה עצמאית
ברוך ויזל - היה חבר אך פרש לקריירה עצמאית
יואלי דווידוביץ' - חבר ומנכ"ל
מיכאל ויינברגר - חבר ומנהל אולפן ההקלטות M.W
אברימי לונגר - היה חבר אך פרש לקריירה עצמאית
שלום ביכלר - חבר
מוישי ניילנדר - היה חבר, אך פרש לקריירה עצמאית
יואלי ויינברגר - חבר
יוסי ויינברגר - חבר
אלי שפריי - היה חבר. כיום גר באמריקה ומשמש כחבר במקהלת שירה
נחמן טסלר - חבר
פנחס פולק - היה חבר אך פרש לקריירה עצמאית
יוסל לייפער - חבר
איציק שפריי - חבר
יענקי ברוין - חבר
יענקי לוינגר - חבר
אייזיק ברגר - חבר
בנצי שטיין - חבר ובמקביל מלחין וזמר עצמאי
מקהלת הילדים "חסידימלעך"
לקראת מעמדי סיומי הש"ס הוקמה מקהלת הילדים "חסידמלעך" כנספח למקהלת הגברים, מנצחה הוא יענקי לוינגר מחברי מלכות. המקהלה הופיעה בחלק מסיומי הש"ס יחד עם מלכות כמו במעמדים של ארגון דרשו. כמו"כ המקהלה מופיעה באירועים שונים בדרך כלל יחד עם מלכות ואף השתתפו במספר קליפים ביחד כמו 'מנורה'[4]. -
ברוך לוין
ברוך לוין (באנגלית: Baruch Levine; נולד ב-28 בדצמבר 1977) הוא מלחין וזמר חרדי אמריקאי, יליד קנדה, מהמוזיקה החסידית. לחניו מוגדרים כבעלי אופי שקט ונשמתי, מהם כאלו שפופולריים באירועי "קומזיץ". אחד משיריו המצליחים ביותר הוא "וזכני", שהפך ללהיט.
ביוגרפיה
ברוך לוין נולד וגדל בטורונטו, קנדה. הוא למד בבית הספר "עץ חיים", שם אביו, הרב מיכאל לוין, משמש כרב. הוא למד גם בישיבות 'תורת משה' ומיר בירושלים.לוין קיבל תואר שני במנהיגות חינוכית, וכן תוארי הוראה ממספר מוסדות. הוא קיבל את הסמכתו הרבנית מבית הדין הרבני בירושלים.
לאחר שהתחתן, עבר לווטרברי, קונטיקט. ובשנת 2005 הצטרף לצוות הישיבה הקטנה בעיר, שם משמש כסגן מנהל ומורה.
לוין נשוי ואב לשלושה ילדים.
קריירה
לוין החל לשיר בגיל 8 במקהלת בית ספרו. זמן קצר לאחר שהחל ללמוד נגינה באורגן, והופיע בבית הספר ובמחנה הקיץ בתקופת ילדותו. הוא נבחן לאלבום The Marvelous Middos Machine ולא התקבל אך הוא כן שר באלבומה של מרים ישראלי.לאחר נישואיו החל לוין לכתוב שירים אותם מכר לזמרים אחרים. דמו שלו הגיעה לידיעת כמה מפיקי מוזיקה, ששאלו את לוין מדוע הוא לא מבצע שירים משלו. הדבר הוביל להפקת אלבומו הראשון של לוין, "וזכני", בשנת 2006. שיר הנושא, שכתב בעשר דקות למילים מתוך תפילת הדלקת נרות שבת, הפך לקלאסיקה בעולם היהודי האורתודוקסי. כמו רבים מלהיטיו של לוין, באלבומו השני, "חתן התורה", ביצע לוין מחרוזת שירים שכתב וביצעו זמרים אחרים בעבר.
לאלבומו השלישי משנת 2009, Touched By A Niggun ("נגוע על ידי ניגון"), כתב הרב יחיאל ספרו, מחבר סדרת הספרים "Touched by a Story", את השירים באנגלית, המבוססים על סיפוריו.
בשנת 2010 כתב לוין שני שירים חדשים והופיע בהופעה חיה עם יעקב שוואקי, האלבום שהופק ונקרא, Live in Caesarea II – 5770, יצא מאוחר יותר בתקליטור וב- DVD.
לוין היה זמר אורח בסיום הש"ס ה-12 ב-1 באוגוסט 2012 באצטדיון מטלייף, בו השתתפו כמעט 100,000 יהודים. הוא גם מופיע בדינרי צדקה. ב־27 בנובמבר 2011 הוא הופיע יחד עם שוואקי בקונצרט לטובת הצלה לונדון. הוא הופיע בקונצרט "זמן למוזיקה" של HASC 27 ב־12 בינואר 2013.
בשנת 2019 הוציא בדואט מחודש עם בני פרידמן את השיר 'וזכני', עבור ארגון בוני עולם.
דיסקוגרפיה
אלבומים
וזכני (2006)[15]
חתן התורה (2008)[16]
Touched by a Niggun (2009)[17][18]
השקיפה (2011)[19][20]
מודים אנחנו לך (2013)[1]
פרויקט Relax עם שמחה ליינר (2015)
בנים אתם (2015)
פרויקט Relax שוב עם שמחה ליינר (2017)
פדותך (2018)
Off The Record עם בני פרידמן, שמחה ליינר, ריבי שוועבל ויוסף ניוקומב (2020) -
-
-
@פונץ-בננה כןןן בדיוק... את יודעת לפני כמה שנים זה?
-
@ילד-חוכם אמר בשרשור ביוגרפיות זמרים ומלחינים.:
איציק דדיה
לידה 18 בדצמבר 1993 (בן 27)
ד' בטבת ה'תשנ"ד
נולד וגדל בנתיבות
תקופת הפעילות 2002–הווה (כ־19 שנים)
עיסוק זמר, כותב, מלחין, מעבד, מפיק
סוגה מוזיקה מזרחית, מוזיקה ישראלית, פופ
שפה מועדפת עברית עריכת הנתון בוויקינתונים
כלי נגינה פסנתר
חברת תקליטים סינגולד
חברים לשעבר
להקת הקינדערלך
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית OOjs UI icon info big.svg
איציק דדיה (נולד בשם יצחק דדון; בד' בטבת ה'תשנ"ד, 18 בדצמבר 1993) הוא זמר-יוצר ומפיק מוזיקלי דתי ישראלי.ביוגרפיה
דדיה נולד וגדל בנתיבות. למד בישיבת נחלת אפרים בדימונה ובישיבת נחלת שלמה בבני ברק. התגייס לצה"ל ושירת במקהלת הרבנות הצבאית.החל להופיע בגיל 9 ובגיל 13 הופיע בלהקת ה"קינדרלעך" לתקופה של חצי שנה. בגיל 16 החל בקריירה עצמאית. בשנת 2010 הוציא אלבום בכורה בהפקתו של דוד פדידה, בשם "עם ישראל חי", שזכה להצלחה רבה. ב-2011 הוציא את האלבום השני שלו, "לשיר מהנשמה". ומאז הוציא שני אלבומים נוספים. זכה בתואר תגלית השנה של רדיו קול ברמה ורדיו קול חי בשנת 2011. וכן שיחק בתפקידים ראשיים במחזמרים בבימוי ישי לפידות ודוד פדידה ובהפקתו של פדידה: "שירים ונפלאות בבית הכנסת" (2012), וב"שירים ונפלאות בבית הספר" (2013) גילם את ששון אלישע. ב-2015 יצר עם עוזיה צדוק את אלבום הבכורה של צדוק "שומר ישראל". כעבור שנתיים הקליט הזמר עדיל מסקוטוביץ' שיר שהתבסס על השיר תודה מאותו אלבום.
דדיה שימש כשופט בעונה השנייה של תוכנית הריאליטי "הקול הבא", וכן כשופט אורח בעונה הראשונה, המשודרת ברדיו קול חי.
בקיץ 2019 נפרדו דדיה והמפיק דוד פדידה. לאחר מכן נמחק כל התוכן מהערוץ הרשמי ביוטיוב של איציק, ואיתו כל הסרטונים עם עשרות מיליוני צפיות שהפכו לפרטיים, טרם פורסמה תגובה רשמית בעקבות המקרה. ובעקבות כך דדיה פתח ערוץ רשמי חדש.
החל מ-2021 דדיה מיוצג בכספית ייצוג אמנים,
דדיה רווק, ומתגורר בבני ברק.
אלבומי אולפן
עם ישראל חי – 2010.
לשיר מהנשמה – 2011.
מכון אל האור – 2014.
סינגלים
רבי נחמן – 2012
השבעתי – 2012
אם אשכחך ירושלים – 2012
שוויון בנטל – 2013
אם אשכחך ירושלים (א-קפלה) – 2013
מלחמות – 2016
בדרך לאומן – 2016
ציירתי שמש – 2017
אבינו – 2017
הכל טוב – 2018
אגו – 2018
אלוקי נשמה (עם יניב בן משיח) – 2018
מקודשת – 2019
האמונה בוערת – 2019
נכספתי – 2020הביאו את זה כבר למעלה
-
פוסט זה נמחק!
-
אברומי ויינברג
לידה 3 ביולי 1989 (גיל: 32)
ל' בסיוון ה'תשמ"ט
ארצות הברית
מוקד פעילות ישראל
עיסוק זמר, מלחין, כותב שירים
סוגה רוק ועוד.
כלי נגינה גיטרה
צאצאים 4
אברומי (אברהם) ויינברג הוא מוזיקאי, זמר-יוצר כותב ומלחין שירים אמריקאי-ישראלי חרדי, שר בסגנונות שונים אך בולט בשירת הרוק שלו. מגיש תכנית שבועית בהידברות VOD.ביוגרפיה
נולד בל' בסיוון ה'תשמ"ט (3 ביולי 1989) להוריו שלמה זלמן ואסתר, שעברו להתגורר בארצות הברית ליד משפחת האם, לאחר שהתחתנו בישראל. משפחתו נחשבת למיוחסת בעולם החסידות וסבא רבה שלו הוא רבי יוחנן טברסקי, האדמו"ר מטאלנא. בגיל שנתיים (ג' באלול ה'תשנ"א, 13 באוגוסט 1991) הוריו עלו ארצה, זאת לאחר ניסיון קודם שכשל, המשפחה התגוררה בשכונת רמות ובשכונת הר נוף.למד במספר ישיבות, עד שהגיע לישיבת רש"י, משם סולק לאחר שהמרה את פי ראש הישיבה רבי חייקל מילצקי וטס לחוץ לארץ, הוא המשיך ללמוד בישיבת קריית מלאכי עד שהרב מילצקי נוכח ברצינותו והחזירו לישיבה.
עבד כנהג בעמותה המסייעת לילדים חולי סרטן שם הכיר את אשתו שהתנדבה בעמותה.
ויינברג נשוי ואב לארבעה, מתגורר בפתח תקווה.
קריירה מוזיקלית
כבר בגיל 15 התחיל ויינברג להלחין ולכתוב שירים.כשלמד בקריית מלאכי שמע אותו חברו, אשר ולדמן, שר את מעוז צור ודחף אותו לבוא ולהקליט שירים באולפן, כך יצא הסינגל הראשון שלו 'מעוז צור' לקראת חנוכה ה'תשע"ג (דצמבר 2012), השיר משלב את מילות הפיוט המקוריות עם תוספת של מילים אקטואליות אותן כתב ויינברג עצמו, כאשר להפקה מצטרף ידידו קובי מירסקי (שלמד איתו בישיבה). בהמשך ולדמן הפיק לו את אלבומו הראשון 'לנגן ולנגן'.
בתחילת דרכו סייע לו רבות ידידו ישי ריבו.
לאחר חתונתו החל להופיע כזמר חתונות.
בחודש מרץ 2013 הוציא לאור את הסינגל קליפ הראשון שלו 'לנגן ולנגן' שהפך אחר כך לשיר הנושא באלבום הראשון שלו שיצא בטבת ה'תשע"ה (ינואר 2015). לשיר 'לנגן ולנגן' נעשתה גרסת קאבר על ידי גבי אהרן ומוטי.
בחודש מרץ 2015 הוציא יחד עם שמואל יפת דיסק LIVE מחרוזת שירים באורך כחצי שעה בשם 'להודות ולהלל'.
בחודש פברואר 2018 הוציא סינגל בשם 'בואי בשלום' ובדצמבר הוציא את הסינגל 'מבינים את החיים'.
בחודש אדר ה'תשע"ט (מרץ 2019) הוציא סינגל-קליפ בשם 'עבד נרצה' (פרפרזה למושג המקראי עבד נרצע.
לקראת חג הפסח ה'תש"פ (אפריל 2020) הוציא את הסינגל-קליפ 'ונצעק' באוקטובר של אותה שנה הוציא דואט עם ירון בר בשם 'אבא יקר'.
בחול המועד סוכות ה'תשפ"א זכה במקום הראשון במצעד השנתי של 'קול חי מיוזיק' בקטגוריית 'פריצת השנה', במקום השני זכה שוקי סלומון ובשלישי מאיר גרין.
בשבט ה'תשפ"א הוציא עם שרולי ברונכר את הסינגל "שובו אליי".
ויינברג מופיע ושר בסגנונות שונים. את רוב שיריו הוא כותב ומלחין בעצמו ועל העיבוד מופקד אהרל'ה נחשוני, שניהם מרבים להופיע זה לצד זה כשנחשוני על הקלידים.
ויינברג מגיש יחד עם קובי מירסקי תכנית שבועית מדי יום שישי בשם 'לקראת שבת' בערוץ הידברות.
-
רולי דיקמן
לידה 20 בספטמבר 1988 (גיל: 32)
ט' בתשרי ה'תשמ"ט
בני ברק
עיסוק זמר וסולן
סוגה מוזיקה חסידית
שיתופי פעולה בולטים עוזר דרוק יואלי דיקמן
רולי (ישראל) דיקמן (נולד בט' בתשרי ה'תשמ"ט) הוא זמר ומעבד חרדי ישראלי. וסולן להקה[דרושה הבהרה] המופיעה באירועים שונים.נולד ליצחק וחנה (לבית כהן), וגדל בבני ברק, למד בישיבת שערי בינה ובישיבת מיר, התחתן בשנת 2010 עם מרים לבית פוקס, לזוג שלושה ילדים.
אחיו הוא המעבד יואלי דיקמן, סבו הוא רבי שמואל דיקמן ששימש כאב בית דין וכרב שכונה בחיפה.
בשנת 2018 יצא אלבומו הראשון של דיקמן "כח הרצון", בהפקת עוזר דרוק.
דיקמן עובד בשיתוף פעולה עם אחיו יואלי שעיבד את רוב שיריו.
בשנת תש"פ הפיק קליפ שצולם בערבות הסוואנה באפריקה, לשירו "אתה מרים אותי תמיד".
לקראת הבחירות לכנסת העשרים ושתיים, הוציא דיקמן שיר "מי לד' אלי" במסגרת מסע 'לאורו' של הרב חיים קנייבסקי.
ב 11 באפריל 2019 הופיע בפני כשמונת אלפים איש באירוע סיום בין הזמנים בעיר אלעד.
בסיון תש"פ הצטרף לצוות תחנת הרדיו קול פליי מבית קול ברמה.
שיתופי פעולה
בחודש יולי 2018 הוציא את השיר "במקום זה" ביחד עם ילד הפלא נתנאל מנת.באותו זמן הוציא את השיר "תן לי יד" ביחד עם הזמר דוד ד'אור.
בספטמבר 2020 התארח אצל שוקי סלומון ודוד טייב במחרוזת שירת הנשמה #1
דיסקוגרפיה
ובשופר גדול יתקע (י"ב באלול תשס"ט) - משפחת דיקמן
רבות בנות (תשע"ד)
כח הרצון - אלבום (תשע"ח)
גדול השלום (תשע"ח)
אתה מרים אותי - רמיקס (תש"פ)
קיימו וקיבלו (תש"פ)