מה קרה למוזיקה המזרחית שלנו?????😥
-
@אפוש-פאר זה מאד מובן לדעתי,השירים החסידיים נושאים אופי שמרני יותר ולכן טבעי מאד שהם יהיו מושמעים בחתוות,אירועים וכו'.הם שירים יותר קלאסיים.
ומוזיקה חסידית לא דווקא מתקשרת לחסידים והגיוני בהחלט שיש לה ביקוש גם בקהל שהוא לא חסידי.(כמו כן**,זה** בדיוק נקרא ביקוש....ששירים מסוג מסוים מושמעים יותר) -
@נעמי16 אמר במה קרה למוזיקה המזרחית שלנו?????:
@אפוש-פאר זה מאד מובן לדעתי,השירים החסידיים נושאים אופי שמרני יותר ולכן טבעי מאד שהם יהיו מושמעים בחתוות,אירועים וכו'.הם שירים יותר קלאסיים.
זה לא נכון.
אולי באירועים חסידיים יש שירים חסידיים .
אצלנו זה ממש לא ככה. באירועים יש שירים ישראלים ומזרחיים יותר.
זה תלוי בסגנון! -
@פונץ-בננה באמת?
אוקיי,תני לי דוגמא לשירים שמושרים אצלכם בחתונה למשל.סתם,מעניין אותי.
(חוץ מזה זה עדיין לא סותר את מה שאמרתי על הביקוש לשירים האלה בקהל,ולא שירים חסידיים הם לא דווקא רק באירועים חסידיים) -
@נעמי16 אמר במה קרה למוזיקה המזרחית שלנו?????:
תני לי דוגמא לשירים
אני אתן לך זמרים , יהיה לי יותר קל ..
יניב מדר , איציק דדיה , עקיבא, אופיר סולמון , יניב בן משיח , האשלים, אלייצור , איציק אורלב שוואקי וכו' וכו' ..
הרשימה ממש ארוכה.
השיר היחיד החסידי שהיה וזכור לי זה מחשבות טובות.. שהיום הוא מככב בכל אירוע דתי\ חרדי ...ואגב, יש הבדל ענק בין האירועים החסידיים למזרחיים , אז....
-
@פונץ-בננה אתה מתכוון לשירים בחתונה?
ואגב...שוואקי שר גם חסידי. -
@נעמי16 לא בחתונה .
ולא כל השירים של שוואקי הם בסגנון החסידי... -
@פונץ-בננה אמר במה קרה למוזיקה המזרחית שלנו?????:
@נעמי16 לא בחתונה .
ולא כל השירים של שוואקי הם בסגנון החסידי...צודקת בכל מילה!
-
@פונץ-בננה סבבה,אז את צודקת לגבי אירועים
דיברתי על חתונות בעיקר. -
@נעמי16 גם בחתונות זה שונה לגמרי.
בכל אופן, גלשנו מהנושא .. -
את צודקת בהחלט. המוזיקה המזרחית בתהליך דעיכה..
שנה שעברה עמירם בן לולו דיבר על התופעה הזו בהרחבה. גם פה-זו תופעה שהחלה במוזיקה הכללית והיא מכה גלים גם אצלינו. בעשור האחרון המוזיקה הלכה לכיוון יותר ישראלי-ים תיכויני-פופ משני הכיוונים : המזרחי והחסידי. תדמיינו סקאלה שבצד אחד חסידי ובצד אחד מזרחי והישראלי באמצע ותבינו לבד...
אין ספק שהאלקטרוני תרם לכך שפחות משתמשים בכלים היום(מוזיקה מזרחית אמיתית מבוססת כלים חיים) ולדעתי זה גם עניין של ביקוש. הציבור פחות מחפש את זה ביום יום. זה הצטמצם לאירועים ספציפיים.. פיוטים בעיקר אבל פחות מוזיקה מזרחית קלה מהזאנר שהושמע ברדיו בכמויות לפני 10 שנים( יניב בן משיח..)
גם זמרים מזרחיים מובהקים שהוציאו בעבר חומרים כאלו, מבינים את זה ומוציאים מה שהקהל רוצה-איציק אשל שנחשב זמר מזרחי בעבר הוציא שיר פופ "עד אליך"...חיים ישראל נוטה בשנים האחרונות לפופ, ישראלי וחסידי...
קשה לי לראות את המוזיקה הזו שוב חוזרת לימים של פעם, ממש כמו המוזיקה החסידית של פעם שתם זמנה( וזו האמת חברים...) אנחנו בעידן אחר.. -
@תמר-7 שימי לב שהרבה זמרים מזרחיים במוזיקה הכללית גם נוטים בשנים הארונות לכיוון של פופ.
ובכלל בשנה האחרונה שיצאו המוןןןן שירים שמשלבים שירה ים תיכונית עם מוזיקה אלקטרונית. שזה נכנס מאד חזק.(כמו שאמרת,בלי להיכנס לשמות)
וגם הזמרים המזרחיים שמצליחים (ובאמת את צודקת שהם הרוב)...נו באמת,כמה מזרחי אוטתנטי הם שרים? כמעט וכלום.וגם אם כן,זה לא ממש הלהיטים שלהם.