מה קרה למוזיקה המזרחית שלנו?????😥
-
חבר'ה, לא צורם לכם שהמוזיקה המזרחית רדומה??
שימו לב כמה מוזיקה חסידית יוצאת לעומת המזרחית שפשוט 'יושנת'.
מה קרה לכל הזמרים המזרחיים הטובים שגדלנו עליהם? איפה חיים ישראל? יניב בן משיח? איציק דדיה? גד אלבז? יובל טייב? ועוד ועוד הזמרים הטובים...
ואיפה גם עוד זמרים חדשים טובים? למה כל הספרדים הצעירים באים ושרים חסידית? (שוואקי, אורי דוידי, משה קליין, מידד טסה, וכו'...)
אני מפרגנת לאחינו האשכנזים מכל הלב. תהנו המון, אבל מה איתנו?? למה אף אחד לא קם ועושה מחאה כלשהי??סתם לא נגזים אבל מה אתם אומרים על זה?? גם לכם זה מפריע או שרק לי...
מחכה לתגובותיכם.. -
כנראה שהציבור מעדיף מוזיקה חסידית והזמרים מוציאים את החומר שהמאזינים רוצים ולא רק מה שהם עצמם אוהבים.
(עיין כאן) -
@בנימין-לוריא אמר במה קרה למוזיקה המזרחית שלנו?????:
כנראה שהציבור מעדיף מוזיקה חסידית והזמרים מוציאים את החומר שהמאזינים רוצים ולא רק מה שהם עצמם אוהבים.
(עיין כאן)ממש! לא מעדיפה מוזיקה חסידית! מחכה בקוצר רוח שיוציאו משהו! וכשמוציאים אז חורשת על זה!
-
זה נכון שחסר היום מוזיקה מזרחית...
אבל בוא נאמר --כשהם מוצאים אז הם מביאים את זה בגדול .
וכל מי שהזכרת [ת'זמרים המזרחיים..] אז הם כן הוציאו ומוציאים .
כל שיר זה זמןן ...... פול זמן של מאחורי הקלעים ... -
@אלישבע אמר במה קרה למוזיקה המזרחית שלנו?????:
מה קרה לכל הזמרים המזרחיים הטובים שגדלנו עליהם? איפה חיים ישראל? יניב בן משיח? איציק דדיה? גד אלבז? יובל טייב? ועוד ועוד הזמרים הטובים...
הם מוציאים, למיטב ידיעתי, וחיים ישראל דופק שיר כול כמה שבועות!
ואיפה גם עוד זמרים חדשים טובים? למה כל הספרדים הצעירים באים ושרים חסידית? (שוואקי, אורי דוידי, משה קליין, מידד טסה, וכו'...)
הם שרים גם מזרחי!
אני מפרגנת לאחינו האשכנזים מכל הלב. תהנו המון, אבל מה איתנו?? למה אף אחד לא קם ועושה מחאה כלשהי??
מפריע קצת..... מה יעזור מחאה.? לא נראה לי שיעזור, ואם כבר, יפה שהם משתלבים אצל כולם. נחכה שיהיה אשכנזי שישיר מזרחית...
-
שירי חתונות שירימו רחבות - ודאי שצריך חסידי
חוץ מ 20 דקות של אעופה אשכונה ושות בשביל הגיוון - גם הספרדים רוקדים עם החסידי
בשירים שקטים לקומזיצים וישיבות - לך קלי של שלמה כהן, לדוגמא, מתאים יותר מלך קלי המזרחי היפה והישן, מה לעשות
בזה מסתכם הענין - היום מושמע בעיקר הסגנון החסידי, ולכן זה מה שיוצא
עיין ערך "נפשי" של חיים ישראל (הזמר מזרחי, השיר עצמו לא ממש)
כמובן שיש חריגים אבל זה בגדול המצב -
מה לעשות...הציבור קצת מבולבל בין הז'אנר המזרחי, לזה של הישראלי...
זמרים/פיטנים שראויים להוציא ביצועים יפים בלחנים המזרחיים,
בוחרים לעשות את זה דווקא בסגנון של מוזיקה הישראלית..
בחסידי פחות מתבלבלים לזה של הישראלי, אולי רק לסגנון ישיבתי,[וע"כ ניתן לקרוא כאן מה שנכתב בזה בעבר] -
@מזמור-לדוד הסגנון הישראלי נכנס חזק מאווד בציבור שלנו-
אומנם זה לא מה שמקפיץ בחתונות ואירועים...
אבל בהחלט מתקבל גם אצל שומעי המזרחית וגם החסידית.@מזמור-לדוד אמר במה קרה למוזיקה המזרחית שלנו?????:
בוחרים לעשות את זה דווקא בסגנון של מוזיקה הישראלית..אני חושבת שזה לכתחילה נעשה בצורה הישראלית..ככה זה צובר תהודה מקהל רחב יותר--
-
@מזמור-לדוד אמר במה קרה למוזיקה המזרחית שלנו?????:
בוחרים לעשות את זה דווקא בסגנון של מוזיקה הישראלית..תנו הגדרה מה נקרא מזרחי! כי אם מתכונים לפיוטים-אז זה כבדדד, ועדיף כבר ישראלי
-
ווואיי גם אתם שמים לב לזה שבזמן האחרון המוסיקה החסידית עלתה על המוסיקה המזרחית בשונה מהעבר שאז המזרחי היה שולט יותר??
כאילו אפשר לומר שחיים ישראל גדול המזרחי היום שר כבר גם בקטגוריה של החסידי...
מה אתם אומרים בתקופה הקרובה יהיה לנו למה לחכות? למוזיקה מזרחית טובה?
(לא שאני חובבת מידי, אבל אפשר לומר שאפילו היום אצל עמירם בן לולו יש כבר את ההשמעות של הזמרים הליטאיים יותר כמו שלום ברנהולץ וכוו.. מה שלא היה פעם)
מקווה שהמוסיקה המזרחית תחזור הקיץ הזה לימים הטובים והפורחים שלה -
@מיאה-ב א. מתי המוזיקה המזרחית עלתה על החסידית? לדעתי זה תמיד היה ככה. אבל מה שכן בטוח שבתקופות האחרונות המזרחית מאוד נעלמה.
אני אישית מאוד אוהבת את חיים ישראל במוזיקה של היום, אבל כן חסר לי אותו בשירים הטובים של פעם, הלהיטים הענקיים שלו...
ובכלל, יש היום הרבה זמרים צעירים מזרחיים, זה כן יש ובשפע, מה שאני שואלת זה איפה הגדולים??? -
מה אתם מתכוונים מזרחי?
כי מזרחי זה בעקרון יניב בן משיח וכל אלה.
כל הזמרים הצעירים שמוציאים היום כביכול מזרחי, זה לא באמת.
היום אין מזרחי (שזה קצת עצוב..) היום הישראלי שולט.
אם אתם מתכוונים למזרחי הכבד (יניב בן משיח, וכו'.) אני מעדיפה ישראלי.
הרבה יותר ז'אנר יפה ועמוק.
אין ספק שיש את חיים ישראל של "פעם" ויש את של "היום", שזה קצת חבל, אבל לדעתי המוזיקה שלו היום יותר יפה בעיני.
השילוב של החסידי והמזרחי- מושלם. -
@היידה-מיוזיק-0 אני גם אוהבת מאוד את חיים ישראל של היום. הוא אחד המועדפים עליי, אבל מאמינה שבטח את אשכנזיה כמוני.. ויש לזה השפעה חזקה מאוד על הטעם שלנו במוזיקה.
מזרחי כבד, הוא כבד, אבל למי שלא מכיר את זה.
בטוחה שהרבה מעדות המזרח מתגעגעים ליניב בן משיח וחיים ישראל של פעם...