מה קרה למוזיקה המזרחית שלנו?????😥
-
זה תופעה מענינת, נראה שגם מי שחיבב מזרחית נמשך בשנים האחרונות לחסידית.. אני לדוגמא גדלתי על כל הסגנונות,בבית מאוד מוזיקלי,(נגנים, מקאמיסטים) וממש רואה את השינוי מול העינים, איך אם פעם היתי נהנית מיניב בן משיח, היום כבר חסידי יותר מדבר אליי ...הפליליסט (המשובח )שלי מכיל אולי שיר או שניים מזרחיים. החסידי היום זה יותר 'אין', זה יותר על רמה.. הזמרים יותר מכבדים את עצמם(זה נשמע כבד אבל זה המציאות)זה יותר קלאס, אין מה לעשות. לפני עשור המזרחית תפס, היום חסידי יותר טרנדי.
-
היום המיזרחי מאוד תופס אצל הצעירים אבל הבעיה שאותם צעירים שומעים זמרים
אינם דתיים ומגיעה מקום למוזיקה פופ מיזרחית גם לציבור החרדיאומרים לי מיזרחי זה מוזיקה לא חרדית ואז תדעו שיש זמרים ששרים מוזיקת רוק ומשימעים אותם ברדיו חרדי
שירים ממיזרחים זה חילוני אבל שמוזיקת רוק זה שאי החילונית במוזיקה וצרחות של חיות אז המיזרחי זה מוזיקה לא חרדיתיזה צביעות שאין כדוגמתהאני לא שומע בכלל שיר אחד נהוראי אריאלי בשהוא להיט רדיו מה מה הבעיה בוא
מה רק בגלל שהוא לא שר חסידי||די זה נימאס האינדוס התודעה המוזיקלי שעושים ברדיו ובכלל בכלילי שהמיזרחי זה מוזיקה כבדה והחסידי לא ||
-
@מיוזיק-בנשמה אמר במה קרה למוזיקה המזרחית שלנו?????:
מה רק בגלל שהוא לא שר חסידי
הוא שר ועוד איך. היה עליו כתבה על זה לא מזמן...
יש היום מלאן זמרים צעירים וגם וותיקים ששרים מוזיקה מזרחית טובה! {ולאו דווקא פיוטים}
מי ששומע שירים חילוניים זה בעיה שלו בלבד.
ברדיו משמעים מוזיקה מזרחית, לא בכל התחנות, כמו שנגיד אתה לא תשמע מוזיקה חסידית {משערת לעצמי}..
זה עניין של סגנון ומקום, לא לכל אחד, ומקום זה מתאים. בדיוק כמו שאני פחות מתחברת ולא ישמע חסידי.תירוצים יהיו תמיד, מה לעשות?!
-
@מיוזיק-בנשמה החסידי מאוד כבד!!! אתה בטח מתכוון לחסידי-ליטאי (שוואקי, פריד וכו') שזה לא כבד. אבל כל המסולסלי פאות זה מוזיקה כבדה בהחלט. אולי אפילו מידי
-
@כ-פ אמר במה קרה למוזיקה המזרחית שלנו?????:
לחסידי-ליטאי (שוואקי, פריד וכו')
שוואקי ספרדי ופריד חבדניק
יש בכלל זמרים ליטאים? -
@מומחה-לקליפים די לא לתפוס על המילה
שוואקי אמנם ספרדי אבל הוא שר הרבה חסידי
ופריד חבדניק אבל הוא שר בהברה ליטאית לגמריןאגב, יש זמרים ליטאים! לא הרבה אבל יש...... שמחה ליינר, ברוך לוין, מרדכי שפירא, משה טישלר, ועוד כל מיני אמריקאים..........
-
@כ-פ טוב סליחה סתם צחקתי שאין הרבה זמרים ליטאים והרוב בכלל חסידיים
-
מה לעשות!!
אין המוזיקה הליטאית והחסידית והישראלית שולטת
בנינו איזה בחור ישיבה אוהב מוזיקה מזרחית היום זה כבר לא תופס
וחלא'ס תפסיקו להיות פגיעים מה לעשות שלא שומעים כבר את המוזיקה הזו
ובכלל גם הזמרים המזרחים הבינו שזה כבר יצא מהעולם ולכן הם כבר לא מוציאים!!
וכבר חפרו כל הזמן שהמוזיקה המזרחית אובדת. אין מה לעשות כנראה זה מה שהעולם רוצה!!
מי שרוצה עדיין שינסה לשכנע את העולם שזה המוזיקה הכי טובה ויפה ואולי זה יכנס שוב!!||ואני לא ליטאי לכל החושבים ||
-
@אלישבע
אולי הסיבה לפחות פופולריות --- כי היום בלי לעשות רמיקסים ואלקטרוני -שום דבר לא זז
למוסיקה המזרחית אי אפשר לעשות רמיקסים כי זה כבר לא יהיה מזרחי
לכן אולי זה כבר נחשב "אולד פאשן "-- אם כבר מזרחי -אז שיהיה אוטנטי כמו שירת הבקשות
זה קלסי --- זה שירי קודש -- ותמיד יהיה אקטואלי - שומע את חבושה בחול המועד עם האנדרלוסית
שלו - מתענג על כל רגע {עד גבול מסוים } -
לא יודע על מה אתם מדברים
יש המון בחורי ישיבה ששומעים מזרחי ואפילו כבד.
וגם שומעים ישראלי וחסידי.כמוני עוד המון. [שומעים הכול]
-
@מומחה-לקליפים לצערינו הבחורי ישיבות היום שומעים גם איל גולן אז אולי זה לא מדד..
-
@סטופל-המלך אמר במה קרה למוזיקה המזרחית שלנו?????:
@מומחה-לקליפים לצערינו הבחורי ישיבות היום שומעים גם איל גולן אז אולי זה לא מדד..
בדיוק המילים שרציתי להגיד אבל טיפה התלבטי
-
התכוונתי למזרחי - חרדי
והתכוונתי גם לבחורי הישיבות שלא שומעים זמרים חילוניים@סטופל-המלך אמר במה קרה למוזיקה המזרחית שלנו?????:
לצערינו הבחורי ישיבות היום שומעים גם איל גולן אז אולי זה לא מדד..
נו ואם הם שומעים אותו אז זה אומר שהמוזיקה המזרחית לא נעלמה.
פשוט אצלנו החרדים אין מי שיעשה מוזיקה מזרחית כמו שצריך,
ובפוסט למעלה הסברתי למה אצלנו החרדים אין מוזיקה מזרחית - חרדית. -
פוסט זה נמחק!
-
אני אומנם לא האוהדת הכי גדולה של המוזיקה המזרחית (וגם לא של החסידית ברובה...) אוהבת יותר ישראלי נייטרלי. אבל אני חושבת שלמוזיקה המזרחית יש הרבה מה להציע עדיין, והיא לא נעלמה, פשוט מעלימים אותה... זה ברור שהרדיו מסנן הרבה שירים שלא נראים לו ותכלס לרדיו יש השפעה גדולה על המגזר ומה שיוצא מזה שהמוזיקה המזרחית היא כבר לא "מיינסטרים" וחבל... מה שאותי באמת מקומם זה שמשום מה כששרים חסידי זה תמיד נחשב יותר צדיק ומתחסד וכששרים מזרחי זה תמיד מצטלצל יחד עם חפלות וכ'ו וזה לא בהכרח נכון... יש זמרים מזרחיים מעולים כדוגמת משה לוק משה דואק ועוד.. (לא שאני שומעת אותם ביום יום אבל אני מאוד מעריכה אותם... לדעתי הם מוצלחים עם קול נדיר לא פחות מכל זמר חסידי או ישראלי...)
וחבל שיש הרבה זמרים מרוקאים וספרדים שבורחים מהמוצא שלהם ואני לא אזכיר שמות... לדעתי כל זמר ספרדי צריך להוציא לפחות פעם בתקופה שיר מזרחי אותנטי לא אמרתי כבד ,אלא עם יותר נטייה למקור ולא ישראלי לחלוטין. ולא- מוזיקה מזרחית זה לא כבר "פסה"... אני
חושבת שהכל מתחיל ונגמר ביח"צ. -
תסלחו לי אבל אני אישית חושבת שאחת מהסיבות הן כי הציבור שאוהב יותר סגנון מוזיקה מזרחית מוצא אותו לא רק אצל הזמרים מהציבור החרדי ולכן אין מספיק ביקוש מהציבור שהזמרים החרדים יוציאו שירים במזרחית, אני לא יודעת מה לגבי בחורי ישיבות אבל בחורות סמינר לא היו חסרות לי חברות ששמעו שירים של אייל גון עדן חסון ועוד זמרים מהציבור החילוני....
כך שטכנית יש פחות לחץ ציבורי על הזמרים שיוציאו כאלו שירים... -
פוסט זה נמחק!
-
@אפרת-גלבוע מסכימה עם כל מילה, יש תחושה כזאת שכל מי ששומע מזרחית הוא אולי קצת ערס או רדוד ומי ששומע חסידית הוא על רמה ואיכותי..כאילו ישר מקשרים את זה עם חפלות, עם אקסלים ושרשראות של חי... אז כל מי שלא בא להכנס לקטגוריה הזאת (כמוני)פשוט חותך שמאלה לחסידית..
סורי, אבל בא'לי להבין מה הקטגוריה של השיר של שולי רנד ועומר עידן "בין קודש לחול"
זה נקרא מוזיקה מזרחית או מה ?