פרק ז'- "ממדרגה למדרגה תעלינו" - בחירת המאזינים- לא ממש. מה המצעדים באמת עושים..
-
#anchor(פרק ז'- "ממדרגה למדרגה תעלינו" - "המצעד השנתי מבחירת המאזינים", לא ממש. מה המצעדים באמת עושים... ייח''ץ שנות 2000:)
שלום ומועדים לשמחה חברים יקרים !
קודם כל תודה שנכנסתם זה ממש לא פשוט עכשיו... במיוחד אחרי שקדחו לכם את המוח 5 שעות במצעדים.. (במיוחד מישהו כמוני ששמע בסטריאו את 2 המצעדים בו זמנית...)
הייתי רוצה לדבר היום על התופעה. ובעיקר על מה שהיא מביאה בכנפיה כל שנה....
תיהיו איתי יהיה מעניין.
קרדיט ענקי ל @המאסטרו-הנסתר שדחף אותי לכתוב את הטור הזה. בעיקר כפריקת עצבים על מה ששמענו היום, בכמה תחנות רדיו....
זה התחיל בפרסומות ענק כמו כל שנה "המצעד השנתי של"... "מצעד חסר תקדים בקונספט ייחודי".... "מיליוני הצבעות" (הגזמתי קצת. מזל שטוקר לא מגיש אותם)
בקיצור, המון רעש וצלצולים.
אתה נכנס לדרג ומגלה שכל פלטפורמות הדירוג באתרים מגיעות עם הצבעות מוכנות (רק תאשר ותשלח)
"לא הבנתי אתם רוצים שיר השנה שאתם אהבתם ברדיו" ?! אבל זה גם לא הם. זה אנשי היח''ץ. כי ביננו כשישי ריבו זכה (ואני ממש לא ממתנגדיו השקעתי יותר כסף עם אלבומים והופעות שלו יותר מכולכם כאן) כמה פעמים כי זה "מה שהלך" וזה "בחירת (השדרן) הקהל".. כנ''ל לגבי שירי השנה.
אבל הקדמנו את המאוחר. שכחתם ?! אני עדיין בלדרג. קיצער..
אני מוריד את כל הסימונים ואז משפשף ידיים לבחור את הבחירות שלי (התרגשות יותר מהבחירות כי את זה יש באמת רק פעם בשנה ובחירות פעמיים) אני מסתכל על ההצעות וכמעט מזיל דמעה "רגע איפה"... ו"זה".. המון שירים, אמנים, אלבומים, מלחינים, מעבדים, לא הופיעו...
קול חי הרי לא ישימו את יואלי דיקמן מפאת יריבותו. כי הוא בתחנה השנייה.. בלי קשר ענייני לזה שהוא מעבד על. אז מי יזכה ?? אההההההההההה... יש את אלי קליין ואיצי ברי שבמקרה גם עובדים אצלינו בתחנה..
כאילו כשרוצים להודיע להם שהם זכו "במקרה הם כאן באולפן שלום לאלי קליין ואיצי ברי מעבדי השנה"
עד כאן- אי הגינות בהצגת האופציות לבחירה. אי הגינות בפלטפורמת ההצבעות עצמם.
ועכשיו לשלב האמת המצעדים בעצמם:
אתה שם את הרדיו לייד האוזן מתיישב על הספה ושומע. הקדמות ודיבורים "המצעד השנתי של רדיו --- לא היה כמותו אני מבטיח לכם. מצעד ייחודי ומעניין מאוד. בלי מריחות (גמר אחרי 4.5 שעות במקום 5) והמון דברים מעניינים (לא היה כלום.. שמעתי) אנחנו רוצים להתקדם (עוד לא התחלת. טוב להתחיל זה גם התקדמות) למקום ה30... ואז הוא מציג את השיר ומשמיע את כולו מהתו הראשון עד האחרון.. אח''כ הוא שואל מי הלחין את השי.ר מי עיבד. מה האורך של השיר. מי עיצב את עטיפת הסינגל. איפה צולם הקליפ. מה עבר למלחין בראש כאשר הלחין ולכותב כאשר נכתבו המילים. שיחה עם המלחין. שיחה עם הזמר. שיחה עם המנקה באולפן שהקליטו את השיר. שיחה עם החנות פלאפל שהזמר קנה שם לפני שהקליט את השיר. לדעתי היה מגיע לו מקום 3. טענה עד כמה השיר טוב. טענה עד כמה השיר לא טוב וומוריד את הרמה של המוזיקה היהודית. טענה עד כמה המוזיקה החסידית חסרה במצעד.
זמן הגעה משוער--------------------------------------------------- 45 דקות.
ועכשיו נעבור למקום ה29..
וכן הלאה...
אני מוכרח לציין שזה לא מדבר על כל אורך המצעד או רובו וכמובן שהקצנתי וניפחתי הרבה אבל אלו עיקרי הדברים. יצוין שיש גם נתונים נכונים (אחת ל...) במצעדים.
עכשיו בוא נומר שיש הרבה שירים שנכנסו או לא בגלל היח''ץ שלהם. נגיד נהוראי אריאלי לא קיבל במיוזיק הרבה ייחס כי הוא לא מיוחצן טוב אבל קול ברמה כן כי מכירים אותו (לא שלא היה מגיע לו- לדעתי גם בול חי מיוזיק היה מגיע לו) אבל רק מראה לכם את הפורפורציות של הדברים...
יש יח''ץ טוב ? יש לך סיכוי להיות שיר השנה ולהיכנס למצעדים גם אם אתה אבשלום מזרחי חיון הכהן.... (בלי לזלזל בשם. אחלה שם)
ובכל הניסיון הזה להביא באמת את הקול של הקהל. אם לא נתתם לי באופציות דברים שאני רוצה ובחרתי אחרים כי לא היה משהו אחר. אתם יכולים לקרוא לזה בחירת הקהל ???!!!
נגיד. עקיבא בקול ברמה. מהההה ההההקקקששרר ??? בלי לזלזל הוא הוציא שירים יפם מאוד אבל ממש לא הרבה זמר השנה או אהוב הקהל. זה השאלה המרכזית.
"אהוב הקהל" יש סיכוי. "זמר השנה" ממממש לא נראה לי.
זמר השנה זה זמר פעיל במשך השנה (כך שמעתי את ההגדרה פעם נראה לי מקמיסר לפני 2-3 שנים שהמצעדים היו יותר נורמלים והוא היה צועק עד כמה המוזיקה רעה וחולה ועכשיו הוא מתענג על צלילי בוא לפה...)...
נקודה נוספת ואחרונה. השירים עצמם שייצאו השנה. וממילא היו במצעד. (נושא שדובר במסגרת זו רבות)
"איכה יועם זהב" !!!!!!!!!!!
"אבא מלך העולם" התחלף ב"יש לי טעטע" שיר שכפי שהגדיר לי פעם איש התעשייה: שיר קצבי. שיר רדיו. אין לו משמעות מי יודע מה. יש אבא אוהב. יש אבא שומע. גם אם אני נופל. אתה תמיד יודע. בלה. בלה. בלה.
וזה משהו כללי שקרה למוזיקה בואלבואלבואל פה... אני באמת לא הבנתי איך "יהודי מאמין אנחנו עם הנצח קשור לבוא לפה..
עריכה: מישהו כתב לי שאולי הרעיון לשיר הגיע מסלנג חילוני נטול השכלה וקשר להיגיון המציאותי...
זה כאילו נגמרו המילים של ניצוץ יהודי אמיתי באהבה באמונה.אני מאמין.. אז עברו למשהו אחר. להיט השנה הבאה "מגבון לדמעות" של אחד השמות החמים במוזיקה זה להיט חורף. להיט קיץ אולי...
"יהודים כולנו יחד ננצח... יצר הרע לך מפה..." מי יודע. (ה' יודע)
עד כאן להיום מקווה שנהנתם אשמח לשמוע תגובות כאן ובמיל: ml@miktzav.com
אוהב אותכם מאוד. ומאחל המשך חג שמח ופיתקא טבא.
ישי.
נ.ב. רוצה לציין שלגבי המעד של קו המכלול זה קצת שונה (לא בגלל שאני קשור) פשוט שם אני ראיתי את כל הנתונים ובאמת עשו שם עבודה טובה והביאו המון אופציות לבחירה. המצעד הזה גם נטול יח''צ ונטול שיקולים. הוא באמת נטו נתונים שלכם מהצבעות בקו ובציצו במייל. אני רומז לכם שאני קצת מעורב שם בעניינים (כתבתי את זה נראה לי בפורום מתישהוא) וכשתאזינו תבינו למה בהצלחה.
-
-
-