יוסף שטרן | פסנתר
-
@יוסף-9
אלוף - נגינה מאוד יפה -רואים שליטה ממש טובה
אין לי מה להגיד בקטע של הנגינה - אבל אולי כן בקטע של העריכה
השיר המקורי הוא הרבה יותר איטי ורגשני -- משום מה מנוגן קצת מהר
וכדאי לדעתי להשקיע חשיבה גם בדינמיקה של הנגינה - במיוחד שמדובר בפסנתר לבד
נגיד -- להתחיל שקט ולאט להתפתח
ואולי לנסות להכניס אקורדים קצת יותר מורכבים ומעניינים במהלך השיר שלא ישמע מונוטוני -
@יוסף-9 מהמם ממש
אהבתי מאוד כמו כל המנגינות שלך
ממש חיכתי למנגינות שלך
תודה רבה! -
https://negina.co.il/chords/שירי-חנוכה/מעוז-צור
הנה לינק לאקורדים של מעוז צור
ומה שאני עשיתי זה מאקורד סי שאותו עשיתי רק פעימה אחת וממנו ירדתי כל פעימה קליד עד לאקורד אף (שזה יוצא סי-בי- איי - ג'י )
ואז מ-אף עליתי חזרה ל- ג'י ואז סי שוב כל זה רק לתחילת השיר למילים "מעוז צור ישועתי" כל שאר האקורדים זה אותו רעיון כמו באתר שצירפתי את הלינק שלו (כתבתי את השמות של האקורדים בעברית כי באנגלית האתר בלבל פה את כל הסדר)
אני יודע שההסבר הזה נשמע מאוד מסובך אבל תראי שוב את הסרטון ומקווה שתביני אם לא אני יעשה בשבילך בלי נדר סרטון להסביר את זה -
ביצוע מאוד יפה, יש לי רק שאלה אחת:
למה כל פעם שעשית אקורד G ניגנת בס B? (כלומר G\B )?
אמנם זה מאוד מתאים כשיורדים מאקורד C לAm וזה יוצר מהלך בסים כמו שעשית יפה ב00:02
אבל ב00:12 יותר מתאים לעשות בס סול כי זה הקווינטה של האקורד הבא - C.דבר שני - ב0:34 עשית ביד ימין מלודיה מעניינת ושונה. וב0:40 עשית אקורד Fm שזה יפה ומקורי מאוד.
עלה והצלח.
חנוכה שמח!! -
-
@אפרת-גלבוע גיסי אמר לי לבד לא הייתי חושב על זה הוא ממציא אקורדים משמיעה והוא ממש טוב בזה
-
אי אפשר לשאול על אקורד ספציפי מאיזה חוק הרמוני הוא, מכיוון שבסופו של דבר תחביר של אקורדים (וכל עולם ההרמוניה בכלל) הוא עניין של הרגשה ותחושה - מה יהיה מתאים עכשיו לעשות/מה המאזין ירצה או יתלהב לשמוע/ האם המהלך מחמיא ללחן, וכמובן שבסופו של דבר זה גם צריך להיות נכון מבחינה הרמונית - כל סגנון וסטייל לפי חוקיו ו"מנהגיו"..., ולגבי ה-Fm, אני לא שמעתי את הביצוע אבל אני מתאר לעצמי שזה היה שינוי מ - Fmaj ל - Fm, שזה דבר מאד מצוי, בפרט אם מגיע אח"כ טוניקה מז'ורית - במקרה הזה C, שהיא נשמעת יותר מודגשת ובעלת סיומת בזכות ה-F המינורית. ואם טעיתי בהערכה תקנו אותי לגבי המהלך.
-
@אפרת-גלבוע לפי שמיעה
-
@יואל-המוזיקאי
ברור שזה לפי תחושה אבל בסוף- הכל נשען על חוקים גם לא במודע....
ערן סולומון (מוסיקולוג ) אומר לגבי אקורדים יפים - "אם הוא חשב על זה - הוא חכם, אם הוא לא חשב על זה- הוא גאון" ---
כלומר בסוף משו שנשמע טוב זה נובע מחוק הרמוני כלשהו שבסוף גם נשען על חוקי טבע ,
אפשר להגיע לזה דרך חוקים מסוימים ואפשר להיות גאונים ולהגיע לזה לפי שמיעה