זכויות יוצרים - אקו''ם
-
אם יש מי שמבין בזה אם יהיה אפשר לעזור לי איך בדיוק מצטרפים לאקו''ם ואיך מפותחים שם יצירה?
תודה!!! -
@די-ג-יי-BOOM אני לא ממש יודעת פרטים, אבל רק לאחרונה ראיתי שזה די מסובך שם....
-
@די-ג-יי-BOOM לפי מה שאמרו לי זה בירוקרטיה (רישום ופרטים) ואם אני לא טועה זה יכול לעלות כסף (נראה לי ) למה אתה רוצה לפתוח יצירה באוק"ם אם ירושה לי לשאול? וגם יוטיוב מגן מזכיות יוצרים, יש אנשים שיקבלו תביעות בשווי של אלפי שקלים על זכיות יוצרים
-
פוסט זה נמחק!
-
@חכם_בלילה בשביל לקבל תמלוגים על כל שימוש שיעשו עם היצירה שלי [ רדיו , שידורים וכדו' , בהופעות ]
-
פוסט זה נמחק!
-
@חיה-בקליפ לא , לא עובד לי
-
@די-ג-יי-BOOM נכון אבל זה לא כל כך פשוט (לא רוצה לבאס אבל זה נראה לא מאוד פשוט) שיהיה לך בהצלחה!!
-
ברעיון אתה יכול הלגיש בקשה אם אתה עונה עלך אחד מהקטריונים הבאים:
יוצר (מלחין/ מחבר/ מעבד) אשר לפחות יצירה אחת פרי עטו יצאה לאור במהלך שלוש השנים האחרונות במקומות בהם אקו"ם אוכפת זכויות יוצרים. כלומר: היצירה שודרה ברדיו או בטלוויזיה, הוקלטה על גבי דיסק שנמכר בחנויות, הושמעה בטלפונים סלולריים או בוצעה בהופעות במקומות מהם אקו"ם גובה תמלוגים.
מעבד מוזיקלי בנוסף לאמור, על מעבד מוזיקלי להציג אישור בכתב מהמלחין על העיבוד שעשה ביצירה.
סופר ומשורר יכול להגיש את מועמדותו לאחר שיצא לאור ספר פרי עטו (וזכויות היוצרים נמצאות בידיו) או לאחר ששיר, או קטע מספר שכתב פורסם בכתב עת.
מו"ל למוסיקה – על חברת מולו"ת לייצג לפחות יצירה אחת של יוצר חבר אקו"ם, שיצאה לאור באופן מסחרי וחברת המו"לות חתומה עמו על הסכםאחכ זה עובר לשיקול הדירקטוריון, יש לבקשה שלך זמן טיפול של בערך חודשיים. אבל אחת לרבעון. כי רק פעם ב3 חודשים הם בודקים את כל הבקשות.. ואח"כ אם אתה עומד בקרטריונים אתה מתקבל. זה באמת עולה דמי רישום וזה כתוב בטופס בקשה . הבעיה היא שזה נתון שמתעדכן..
ואגב הם נרלאי גובים כמה אחוזים ממה שהם מביאים לך.. דמי טיפול וכאלה.
זה סיכון תמציתי של מה שרפרפתי עליו עכשיו באינטרנט. מקווה שעזר:) -
פוסט זה נמחק!
-
-
-
@אהרן-נחום תשאלו אותו אני מתייג
הוא מבין בזה @Y-A-M-music -
@די-ג-יי-BOOM פעם דיברתי עם נציג אקו''ם במטרה להצטרף בעצמי...
אבל זה היה מזמן ויכול להיות שדברים השתנו מאז: קודם כל כמו שהבנתי שכבר אמרו כאן
אמר לי הנציג שהשיר שאני רוצה לרשום חייב להישמע ברדיו או בכל מקום שאקו''ם אוכפת זכויות יוצרים...
יותר מזה אני לא חקרתי על הנושא אמרתי לעצמי שאחכה... אם אגדל מספיק ואגיע למקומות האלה אחזור אליהם.בנוגע לקבלת תמלוגים מסוג אחר אם תרצה: יש אתר שרוב האומנים משתמשים בו (הגדולים ביותר) וקוראים לו
DISTROKID. שם בעצם אתה יכול לשלוח (בתשלום לתוכנית שתבחר) שירים לספוטיפיי, דיזר, אפל מיוזיק... ועוד ועוד...
שם אפשר גם לקבל תג ביוטיוב ערוץ אומן רשמי ועוד כמה הטבות...
עכשיו ככל שיש יותר האזנות בגוגל.. ספוטיפיי ובחנויות ההפצה אתה מקבל על זה תמלוגים! ויש אומנים שחיים מהדבר הזה...
אבל כדי באמת להרוויח מזה משהו אתה צריך המוןן האזנות... אני כרגע לא חזק שם ועד כה הרווחתי משם דולר אחד וכדי לגבות את הכסף אתה צריך 2 דולר וחצי או משהו כזה... (ואין לי שם כמעט בכלל האזנות... כמה עשרות אפילו פחות)שם גם אפשר כשמעלים שיר, לשלם תוספת של כמה שקלים אני חושב 20 שקל לשנה... ומה שהם עושים זה לזהות אם ביוטיוב מישהו משתמש במוזיקה שלך בסרטון שלו... וזה אוטומטית מזהה כהפרה של זכויות וכל שקל שהוא מכניס מהסרטון עובר אליך...