האם אירועים של ספרדים צריכים לקחת אמנים ספרדים, והאם המוזיקה צריכה להיות מזרחית?
-
אין שום קשר בין המוזיקה לעדה.
הפוך, המוזיקה היא זו שמחברת בין כולם בלי שום הבדלים
אומנם יש מוזיקה עדתית, שמאפיינת כל עדה במיוחד, אבל כל המוזיקה ובמיוחד זו שמכנים "מוזיקה ישראלית" או מוזיקת פופ (שהיא כמעת כל המוזיקה שמשמיעים היום בחתונות) היא מאוד מוזיקה כללית, ושומעים אותה ביו חסידים ובין תימנים ומרוקאים
והזמר, זה כבר פונקציה של התחברות ומחיר.... -
לדעתי. למה להזמין זמר מזרחי אפילו פייטן משה דואק אם גם הוא ישיר חסידי ???!!
ואני יסביר.
היום רווח מאוד הסגנון החסידי בחתונות ואירועים.. לא משנה העדה ולכן השאלה כלל לא מתחילה.
וכפי שכתב משה דואק בעצמו בקול פליי האחרון.
וזה נכון לפעמים גם הפוך זמר חסידי נאלץ לשיר את יפה ותמה ושירים (פיוטים) של הציבור הספרדי.
כיום יש קיבוץ גלויות מאוד גדול ומבורך במוזיקה
ועל זה תודתנו נתונה לבורא עולם.
זו דעתי -
אני בכללי לא אוהבת את זה שזמרים שבאו ממקום מסוים ששרו נגיד מזרחי, יבואו וישירו חסידי.
או ההפיך.. יש בזה משו מוזר, ולדעתי גם לא יפה.||ולא צריך להכניס סטיגמות לכל עניין, אחרי הכל כל אחד מזמין מה שהוא אוהב ולא מה שיכתיבו לו..||
-
@פונץ-בננה נכון שיצא מזה דברים קצת מצחיקים כי היה מאוד מענינן לשמוע את לחים טיש על פיוטים של ספרדים שעשו אבל יש כאלו שעושים יפה אמרו לי שהזמר ציון גולן הוא שר גם חסידי
-
@חיה-בקליפ לא חושבת שיש קשר
הגיוני שכנסים יקחו פיטן או זמר ספרדי טוב
אבל חתונות ושמחת בית השואבה הגיוני לגמרי לקחת שכנזי הם מי ששולט היום במוזיקה ובחתונות
וגם מי שלא שכנזי אז הוא מנסה לחקות שכנזים או שהוא שר כמו שכנזי -
אני יגיד דעה כספרדי: עדיף לקחת זמר שהוא גם וגם ואני מסביר, הזמר שלמה כהן הוא חצי ספרדי חצי אשכנזי לא אומר שצריך לקחת רק אותו אבל הוא דוגמה של גם וגם
קלידן עדיף חסידי כי גם קלידן חסידי יודע קצת מזרחית אבל קלידן חסידי לא יודע מזרחית
למרות שאני אישית חושב שזה לא קריטי העדה שלו העיקר שידע לבצע את מה שהוא עושה בצורה הכי טובה שאפשר -
@חכם_בלילה צודק
-
@חיה-בקליפ הוא אמר שהוא חצי חצי אבל העיקרון מובן
-
@חיה-בקליפ ועל זה בדיוק אני מדברת, כל הזמן העיסוק האובססיבי הזה. זה סתם מפלג, לא פותר שום בעיה.
ואני גם לא חושבת שעוד דיון וקשקושים על עדות זה מה שיעזור לך להרגיש גאה. (וגם בלי קשר, מה יש להיות גאה בגלות שממנה סבא וסבתא שלך הגיעו? הדבר הציבורי היחיד שאפשר להתגאות בו זה בלהיות יהודיה ושומרת תורה ומצוות)||אגב, אני ממש לא חושבת שכל הלשון הרע והפילוג הזה שווה את ההרגשה הטובה שלך||
-
@חיה-בקליפ אמר בהאם אירועים של ספרדים צריכים לקחת אמנים ספרדים:
ולהיות גיאה במי שאני ואיפה וממי נולדתי!
למיטב ידיעתי, כולנו יהודים שהגיעו במקור מישראל.
וחבל שלדעתך התרבות והזהות שלך מבוססות על הגלות שממנה הגעת.