האם אירועים של ספרדים צריכים לקחת אמנים ספרדים, והאם המוזיקה צריכה להיות מזרחית?
-
@חיה-בקליפ
טור שכתב דוד חכם באתר של רדיו קול חי:זוכרים את זה שרק לפני כמה שבועות, במוצאי הבחירות, כשהיה ברור שהתרחש מהפך (אם כי עוד לא היה ברור גדול הנס) – כולם היו באופוריה, כולל מצביעי ש"ס, שכמה מאות מהם הגיעו למטה ש"ס בירושלים לחגוג ולהודות לה'.
בנאום הניצחון של יו"ר התנועה רבי אריה דרעי, (ניצחון שרשום על שמו) הוא אמר בתחילת דבריו: "אתם יודעים מה ההישג של הבחירות? אני אגיד לכם מה ההישג של הבחירות! הספרדים גאים להיות שסניקים… זה הניצחון הגדול ביותר. זה נקרא להחזיר עטרה ליושנה…"
גם אני חשבתי ככה.
ככה גם חושבים הרבה מחברי היקרים.
אבל מסתבר שיש לצערנו מי שמתביישים בספרדיות שלהם, או לפחות מעדיפים לא להיראות קשורים לספרדים.
בשבוע הבא אמור להתקיים בעז"ה כנס שנתי גדול ומיוחד, זו השנה השלישית – פרס הראשון לציון, לזכרו של מרן נשיא מועצת החכמים הגאון הגדול רבנו עובדיה יוסף זצוק"ל. הכנס שיתקיים בחנוכה בבנייני האומה, הוא אירוע הוקרה לאברכים ובני ישיבות שכתבו מאמרים תורניים והוא נערך בראשות מרן הראשון לציון הגאון הגדול רבי יצחק יוסף שליט"א.
ניתן לומר שבשנים האחרונות זהו הכנס התורני הספרדי הגדול מסוגו, בעוד שמרבית הכינוסים נערכים ע"י ארגונים תורניים הפועלים בעיקר עם אחינו האשכנזים.
בעוד אני מתלהב ושמח לשמוע שהיוזמה מתעצמת משנה לשנה ויש כבוד לאירוע של אברכים ובני תורה משלנו, שמעתי את הפרסום על תוכן המוזיקלי באירוע ונדהמתי.
תחזיקו חזק… באירוע השנתי המרכזי של בני התורה הספרדים, תחת הכותרת "מופע מוזיקלי היסטורי", אמורים להופיע: מרדכי בן דוד, מוטי שטיינמץ, זאנוויל וינברגר ורולי דיקמן.
כן כן, לא טעיתם. מדובר על התוכן המוזיקלי באירוע שרוב המשתפים בו הם כהגדרת יו"ר התנועה "ספרדים שגאים להיות שסניקים".
ושלא תטעו לרגע, אין לי בעיה עם אף אחד מהזמרים המצויינים הללו. כל אחד בפני עצמו וכולם יחד, מקסימים ומקצוענים ואני בטוח שיהיה אירוע וואו לכבודה של תורה. אבל בכל אופן, משהו לא טוב קורה פה. פעם עוד היו משתדלים לאזן ולהביא זמר או שניים המוגדרים כמשוייכים לציבור הספרדי.
הפעם, שום כלום. אפילו לא ברמז.
ואני רואה את הציניקנים התורנים שמצקצקים בלשונם ואומרים: עוד פעם החכם הזה הופך כל דבר לספרדים ואשכנזים… סך הכל אירוע מוזיקלי עם זמרים טובים…
אז זהו שלא, זה לא סתם עוד אירוע מוזיקלי.
אני בטוח שבאירוע של ארגון תורני המזוהה עם הסקאלה האשכנזית, לא היה קורה מצב שכלל הזמרים המשתתפים בו היו ספרדים. ובצדק.
בכל פרט באירוע כזה, יש אמירה.
נכון, אנחנו אוהבים גם את המוזיקה החסידית האשכנזית שתפסה מקום של כבוד בעולם הישיבות הספרדיות.
אבל לאן נעלמה גאוות היחידה שלנו.
ממתי אנחנו מתביישים במוזיקה שלנו. ולא צריך בשביל זה להביא את רבי משה חבושה. יש מספיק זמרים בני תורה, שיודעים לבצע מוזיקה שגם הצעירים יתחברו אליה.
ברור לי שמדובר רק בטעות מצערת של החברים הנפלאים שמארגנים את האירוע ולא בכוונת מכוון.
ועדיין, התוצאה כפי שהיא כעת, לא מכבדת את המעמד. לא מכבדת את מרן הראשל"צ שליט"א ולא את כל מי שקורא לעצמו ספרדי.
שבוע זה הרבה זמן וכל זמן שהנר דולק, אפשר עוד לתקן ולהחזיר עטרה ליושנה.
אנחנו ספרדים גאים שאוהבים את המוזיקה החסידית, אבל אוהבים לא פחות את המוזיקה התורנית הספרדית!
-
-
@חיה-בקליפ אמר בהאם אירועים של ספרדים צריכים לקחת אמנים ספרדים:
@הכל-טוב-0 אחלה דוד חכם
בלי שהכרתי את הטור הזה אמרתי את הדברים האלה
לאיפה נעלמה גאווותנו לאיפה???????????
בחייית!!
דוד חכם= אבשי בן חיים של החרדים
לפני כמה זמן הטור הזה?ממש ככה!
מסכימה עם כל מילה, אבל אני לא חושבת שספרדים ששומעים מוזיקה חסידית אמורים להתבייש...
נכון שאולי אני לא נהנית ממנה אבל גם לא פוסלת אותה. כל אחד אוהב אחרת וזהו המצב האידיאלי, לא?
כשם שפרצופיהם... -
@חיה-בקליפ צודקת מאוד מהבחינה שלגבי ארוע של ספרדים שקורה פעם ב... צריך לפחות זמר שתיים ספרדיים ולא להיתבייש בזה.
אבל לא חושבת שאת צודקת לגברי חתונות כמו שכתבתי כבר חתונות יש כל ערב ובינינו אף ספרדי(אני ספרדית שלא תחששי) לא מסוגל שכל החתונה תהיא שירים מזרחיים...
לכן ההשוואה קצת שונה... -
אתמול הייתי באירוע י"ט בכסלו והביאו לשם את משה לוק ועמי כהן,והוא שר ניגוני חב"ד,והיה אששש,אפשר גם וגם.
חשוב לציין כי משה לוק זמר מזרחי
והוא שר כמעט בכל הסגנונות... בשפות שונות,ואפילו פיוטים! -
פוסט זה נמחק!
-
דיברו על בלילה מנצח
יש עוד כמה ימים אירוע גדול של הציבור הספרדי
ורוב הזמרים והאמנים שם הם אשכנזיים וחסידיים
וגם רוב החתונות של הבני תורה הספרדיים עם זמרים אשכנזיים
האם זה צריך לקרות?
אני עדיין לא נותנת את דעתי (צריכה עדיין לגבש דיעה בנושא)מה זה בשאלה הזו???
מה לעשות שהמוזיקה החסידית יותר מקובלת היום בשוק??!! -
ואנחנו נ-ש-נ-ה.-.-.-.---.
איך בידיוק???
-
@KING-music שאנחנו הספרדים נפסיק להביא את הזמרים האשכנזים לחתונות ולארועים שלנו
-
@מרב מה זה מה לעשות
זה צריך להשתנות
ואנחנו נ-ש-נ-ה.-.-.-.---.באמת שלא הבנתי אותך?!
את באמת חושבת שאת, אחת שנמצאת בפורום תצליחי לשנות סדרי עולם?
לא כ"כ הצלחתי להבין את זה....
בהצלחה לך! -
פוסט זה נמחק!
-
לבינתיים כל הנושא הזה הוא ביטול תורה אחד גדול.
-
פוסט זה נמחק!