משבר במוזיקה??????
-
זה נכון כי יש תקופות של הצפת שירים חדשים אבל אף אחד מהם לא להיט והם הולכים לאיבוד ואז אחרי כמה שבועות יש פתאום שקט ומחכים שיצא משהו חדש כי כמה אפשר להתייבש ככה אבל גם כשכבר יוצא משהו זה עדיין לא זה כאילו הזמרים מחפשים להוציא משהו בכוח גם אם זה לא משהו פנטסטי זה דבר ראשון.
דבר שני המוזיקה היום מאוד רדודה אין שירים ברמה של פעם שאתה יכול לשמוע שעות ועדיין להנות אז לכן אנחנו כבר לא כ"כ נהנים ממה שיוצא עכשיו (אני מקווה שהבנתם אותי)
וחוץ מזה רוב הזמרים החדשים לא מספיק משקיעים בשירים איכותיים אז בטח שהם ילכו לאיבוד. -
איך שזה נראה לי - -
היום זה פחות מבעבר שהיה זמר שהוציא שיר ו'כולם' הכירו את השיר שלו.
היום זה נהיה יותר מצב שכל אחד יש לו את הקהל יעד שלו
זה הרי די ברור שגם אדם מהשורה שאוהב מוזיקה לא יכול להשתלט על כל כך הרבה תוכן וסינגלים שיוצאים היום חדשים לבקרים,
מה שאני חושב שקורה זה שכל אחד יש לו בגדול את הזמרים 'שלו' שהוא מעדיף לשמוע לדוגמא אם זה יהיה חסיד אז הוא יאהב לשמוע מלכות מוטי שטיינמץ זאנוויל ווינברגר וכו', אם זה מי שמתחבר יותר למוזיקה ישראלית יקשיב יותר לישי ריבו חנן בן ארי... ליטאי יאהב את קובי גרינבוים אלי הרצליך וכדו' , וכן על זה הדרך... נראה שהיום כל זמר צריך להשקיע בקהל היעד שלו
אבל צריך גם לא לשכוח שגם פעם המון שירים נבלעו ולא קיבלו תשומת לב, פעם כשזמר הוציא אלבום בסוף היה רק שתי שירים שתפסו, לעומת היום שאפשר להוציא כל שיר בסינגל בנפרד וכך יכול להיות יותר תשומת לב לכל שיר בפני עצמו. יש היום גם את הקליפים שבמקרה שהם באמת מצליחים, הם יכולים לתת במה לשיר שבלי הקליפ אף אחד לא היה מכיר...
-
לענ''ד המשבר הוא בטקסטים
כולם פחות או יותר אם אותו מסר או סרים מוכרים או חסרי מסר
לא מחפש מסר חדש
אולי קצת תחכוםהגימיקים נדושים עודף שימוש בכל מיני טריקים מוכרים מבחינת העיבוד וכו'
סאונד מטורף
חברה לא יקרה כלום אם זה יהיה פחות ממושלם
האוזן שלנו היא אנושית לא יזיקו קצת טעויות -
צודק לגמרי
-
זה קורה מכמה סיבות.
חלקם הסיבות הפשוטות כי פשוט יוצא הממממון חומר... וזה פשוט נבלע
מפיק טוב צריך לעזור לזמר לקחת טיימינג נכון !!
(אפרופו מפיקים, המפיק של ריבו שלאחרונה פיקשש וזה עלה לו כמעט בקריירה- לא יודע מה יילד יום כרגע הוא עדיין בטעותו עומד)
חומ''ז הייתי שותף ביידע לגבי כמה הפקות... וניקח לדוג' את השיר האחרון של דוד כהן שעיבד מאור חיים
השיר הזה הוא שיר נחמד + שיר שהיה יכול להצליח אלמלי טעויות ביסודו של השיר ואין המקום לפרט.
רק נומר שמי שבאמת השקיע בד''כ ראה ונשא פרי בעמלו.
וגם אם לא בסוף זה כן השתלם כמו ריבו שבהתחלה לא הכירו וכו'..
כי יש הרבה ג''כ שחושבים שכל זמר חדש אוטומטית הוא לא זמר טוב
אבל זה מאוד תלוי וזה בסוף מצליח "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו".... -
@דודו-בלוקה הדור היום מחפש כל היום רגושים
זה לא מספיק היום לדעתי
כמה שיש הם ירצו עוד
יש 100 רוצים 200
זה דעתי בענין -
אני דווקא רואה את זה כדבר טוב,
אם פעם היה רק מרדכי בן דוד , אברהם פריד וגו עמאר ורק את זה הייתי צריכה לשמוע אפילו שאני לא אוהבת
זה בעיה!!
היום אני יכולה לבחור לי סגנון שאני מתחברת מאוד ולא להספק ולהצתמצם!!!!!
וכן... גם לאהוב את המוזיקה הדתית והחרדית שהתרחבה ממש בשנים האחרונות לעוד המון סגנונות -
@shin אמר במשבר במוזיקה??????:
(אפרופו מפיקים, המפיק של ריבו שלאחרונה פיקשש וזה עלה לו כמעט בקריירה- לא יודע מה יילד יום כרגע הוא עדיין בטעותו עומד)
אולי תפרט לאלו שלא בקיאים בעניינים........
-
לדעתי זו פשוט אינפלציה...
לאו דווקא משבר.
אנחנו בדור כזה שכל הזמן מחפש..הכל בקצב מהיר, תזזיתי,
לא סתם פלטפורמת רשת חברתית הכי בולטת היום מכילה סרטונים באורך של בין 8-15 שניות.. אין לאנשים סבלנות ליותר מזה.
גם במוזיקה-אין לאנשים סבלנות. להנות משיר, לעכל אותו, לתת לו להיספג אצלם, כמו שהיה בעבר...המפיקים והזמרים מבינים את זה, מיישרים קו ומפציצים אותנו במוזיקה.
התוצאה-מלאאא שירים שכמעט אף אחד לא מותיר רושם/ נשאר איתנו אחרי חודשיים-שלושה(פירגנתי פה:) -
@המבין אמר במשבר במוזיקה??????:
@shin אמר במשבר במוזיקה??????:
אולי תפרט לאלו שלא בקיאים בעניינים........
אכתוב על זה בהזדמנות אחרת באריכות. הרעיון היוצא מכל זה. הוא איך ישי ריבו יירד ממרכז הבמה.
-
אני לא חושבת שמשבר זה המילה, ההיפך, כל יום יוצא לא שיר אחד ולא שתיים,
בלי עין הרע יש כל כך הרבה זמרים היום (שזה אפילו לא ניתן לספור באצבעות) שמוציאים סינגל מדי פעם ובלי עין הרע אנחנו פשוט לא יכולים לקלוט כל כך הרבה שירים בבת אחת, וגם נגיד יום יוצא שלוש שירים , אנחנו שומעים אותם מתלהבים על שיר אחד והולכים הלאה, בשונה מהעבר שלא היו כל כך הרבה זמרים..