מה שקורה היום בחתונות
-
@ac1 אני חולק על הכול ואוחז שה כול חתן מחליט אייך החתונה שלו תהיה אני בתוך עולם הזה אני מתעסק בזה קצת הבחורים מתקשרים לזמר וקלידן שהיה בלגאן היה בלאגן ויש כאלה שלא רוצים אז באמת איין .בסוף הקלידן והזמר מקבלים את כסף מי המשפחה... הביעה מתחילה שהורים לא רוצים בלגאן והבחור כן רוצה אז הולכים בין הטיפות ולא תמיד זה הולך
עניין של השירים זה החלטה נטו של המשפחה והחברים לא יכולים להשים את הזמר או קלידן עם כול זמן באים לשגות אותם תשים טרקים אם רוצים טרקים בעיה שלכם אישית יש בעיה חתונה זה יום הכי גדול ואתה שר שירים לא מאתים זה לא בעיה הלכתית זה בעיה ריגושית שזה פשוט מעגיל אבל כול אחד לפי החלטה שלו -
@השקדן אמר במה שקורה היום בחתונות:
#anchor(הכל לפי המזמין!!!)
אם החתן סגור ומסוגר הוא מזמין חסידי אדוק [כגון: אוסטרליץ, אברימי מושקביץ]
אם החתן חסיד קצת יותר פתוח הוא מזמין חסידי [כגון מנדלסון, לונגר]
ואם הוא יותר פתוח הוא מזמין את יוחנן אורי ושמוליק קליין
וכן ע"ז הדרך
ושוב הכל תלוי במה שהמזמין רוצה!!!
אם שמעת מסיבה כנראה החתן [המחותן וכדו'] רצה מסיבה ופחות חתונה......
[נ.ב. אני חסיד לכן דברתי על דוגמאות חסידיות אבל זה נכון לכל המגזרים]ממש לא נכון
ואני לא מדברת על החסידי התכוונתי לליטאי@יונה-מצאה-בו-מנוח אמר במה שקורה היום בחתונות:
נ.ב תופעה ישנה ועדיין קיימת שבזמן האוכל הנגנים מנגנים נעימות של כל הלהיטים החילוניים (בעודם חושבים שאפח'ד לא מכיר את השירים הללו) מה שיוצר מצב שפתאום כולם מפזמים בעליצות ומגלים ידיעות לא רעות בלהיטי השירים החילוניים... סתם דוגמה התזמורת של סוסנה תופעה מוכרת!!!
זה אחד הדברים שהכי עצבן אותי
ורק בחלק הזה בחתונות אחזתי מה הדליקו
באמצע החתונה לא אחזתי כלום רק שהגע השמע הבנתי@ישראל-a אמר במה שקורה היום בחתונות:
@משה-0527 לאחרונה מתחילה מגמה בישיבות החסידיות (בפרט) שיש תקנון עם רשימה של בעלי מקצוע שאפשר לבחור רק אחד מהם , ואם בחור מפר את התקנון אז הוא צריך לקחת בחשבון שהבחורים בישיבה לא ישתתפו בחתונה!
הישיבות החסידיות עשו בשכל
מה עם השכנזיות אולי ננסה לעשות עם זה משהו???
תעזרו לי ונעשה מהפך!!!!!||לא ידעתי מאיפה להתחיל ||
-
@המחבל-המחופש איין מה לעשות מהפך פשוט כול אחד מדבר עם הקלידן והזמר איזה סגנון חתונה הוא רוצה
-
@המחבל-המחופש כי הוא רוצה ליחצן את עצמו לבחורים אצל חסידים זה עבד רק עם איומים בהתחלה אני מארגן של 2 ישיבות בחור שרצה חסידי הייתי ניגש למוזיקה עם החתן בטלפון יומיים לפני שאם המוזיקה לא תואמת 100 שקל פחות באתו רגע
-
@המחבל-המחופש לא יודע זה נתון לויכוח בהתחלה זה רק עם איומים אם הזמר קצת יורד מי הפסים להגיד לו לפני החתונה זה 1000 שקל פחות בסוף החתונה
-
@המחבל-המחופש כן מספיק איום הוא אפילו לא מתחכם כי הוא רוצה שתביא לו עוד חתונות אז לא יריב היתכה ולא עם המשפחה
הוא מנסה למצוא חן בעיני הבחורים הסטלנים וזה לא יעזור כדי שיתנו לו קצת יחס ויגרמו ללחץ חברתי לקחת את הזמר הזה או הקלידן הזה -
@ארי-6-0 לא יודעת
עד החתונה שלי בעז"ה הישיבות הלטאיות יעשו אם זה סדר
אבל עזוב תקטע של הזמרים הבחורים לא מסכימים מישהו שיעשה מדי חסידי כבד
הם רוצים יותר פתוח לא מדברת על החתנים מדברת על החברים
החברים רוצים יותר בללאגן ויותר אקשן
הם שתויים ומבקשים איזה שיר שהם רוצים והזמר שתוי גם הוא אז.....||לפחות עוד 3 שנים זה המון זמן||
-
@המחבל-המחופש גם בחסדי יש הגדרות שהבחור מבקש יש בחורים שמבקשים קלאסי שירים חדשים טרק מדי פעם
ןיש שהמבקשים טרקים כול הזמן ושירים שהם מאוד [רוצים] ויש את מאוד חסידי כול בחור לפי מה שמבקש וחפץ
בהקשר לבחורים אני גם בחור תנסו לתקן את עולם אתם לא תיגמרו לעולם -
@ac1 אמר במה שקורה היום בחתונות:
אני לא מבין על מה כל העצבים
מה הבעיה להנגיש שירים שהם על פי רוב, בעייתים, לציבור שלנו????
אם זה מה שמשמח את החתן והכלה, אז שישמחו להם...כל מי שלמד גמרא יודע שהרבה אמוראים עשו הרבה דברים חריגים מאוד כדי לשמח חתן וכלה (אם הם היו עושים את זה היום, היו מוציאים עליהם פשקוולים...)
אז בואו נסכם שכל אחד ישמע מה שמשמח אותו...
||ובנינו, כל מי שמתלונן, סימן שהוא מכיר את השירים המקוריים....||
אתה ממש לא צודק הם לא עשו דברים שמדרדרים למטה את הרוחניות!!!!!!!!!!!!!!!
-
אם זה מה שמשמח את החתן והכלה, אז שישמחו להם...כל מי שלמד גמרא יודע שהרבה אמוראים עשו הרבה דברים חריגים מאוד כדי לשמח חתן וכלה (אם הם היו עושים את זה היום, היו מוציאים עליהם פשקוולים...)
הפ הפ הפ הפ...
לא אהבתי בכלל ת'השוואה...
אתה משוה בין אנשים בדור שלנו ולא משנה מי לבין האמוראים??????????
ועוד בין זמרים לאמוראים??????
מה הקשר בכלל?
לאמוראים, קדושי עליון, היתה דעת תורה, הם לא עשו כלום בלי דעת תורה!
והיום?
שואלים מישהו?
מתייעצים?
ויש מי שיכול לקחת על עצמו את האחריות ולהסכים בעניינים כאלו?סליחה אם התקפתי מידי, אבל ההשוואה צרמה לי ממש.
-
@מתויגת אמר במה שקורה היום בחתונות:
הפ הפ הפ הפ...
לא אהבתי בכלל ת'השוואה...
אתה משוה בין אנשים בדור שלנו ולא משנה מי לבין האמוראים??????????
ועוד בין זמרים לאמוראים??????
מה הקשר בכלל?
לאמוראים, קדושי עליון, היתה דעת תורה, הם לא עשו כלום בלי דעת תורה!
והיום?
שואלים מישהו?
מתייעצים?
ויש מי שיכול לקחת על עצמו את האחריות ולהסכים בעניינים כאלו?סליחה אם התקפתי מידי, אבל ההשוואה צרמה לי ממש.
צודקת ממש לגמרי
אם הבחורי ישיבות היום היו עשוים מה שגדולי ישראל אומרים ומה שהקב"ה רוצה ממכם
אז היינו מדברים והייתם יכולים לעשות מה שאתם רוצים כדי לשמח חתן וכלה
ובטוח שלא היו שרים שירים לא לרוחינו ok||סורי על ההתקפה ראיתי מה כתבו וזה עצבן||
-
יש לי שאלה אחרת-
איך אתם יודעים שחתונה הפכה למסיבה?
רק מי שמכיר שירים של מסיבות יודע מתי שיר הוא פדיחה לחתן ולכה שישירו אותו בחתונה שלהם...
אז קודם כל- בואו נתאזן...
דבר שני- אני נגד מסיבות אבל למה שאני אקבע למישהו מה הוא יעשה בחתונה שלו?!
אם לא טוב לי- אני יצא. מה זה קשור אלי ההחלטות שלו?!??!
דבר שלישי- רוחניות לא נולדה בצורה משותפת לכלנו- יש דרגות. אל תשפטו אף פעם מישהו שעושה מסיבה בחתונה שלו- הייתם יכולים להיות במצב שלו אילו הייתם נולדים במצב שלו.
ותעריכו את עצמכם- אף פעם אל תורידו למישהו אחר כדי לעלות את עצמכם.
וצאו אם לא מתאים לכם- באחראיות- זה הכי מחזיר בתשובה וגורם לאנשים להעריך אותך ואת השירים הטובים שאת.ה שומע... -
@יעל-ק אמר במה שקורה היום בחתונות:
יש לי שאלה אחרת-
איך אתם יודעים שחתונה הפכה למסיבה?
רק מי שמכיר שירים של מסיבות יודע מתי שיר הוא פדיחה לחתן ולכה שישירו אותו בחתונה שלהם...לא נכון את שומעת לפי השיר
לא מסכימה איתך ביכלללל
אולי לצאת מהאולם כן אבל אם תתחילי לצאת אז פשוט אל תבואי לחתונות -
@יעל-ק אני קצת לא מסכימה כי לא דיברו כאן על בודדים שעושים מה שנראה להם אלא על תופעה שהיא הרבה יותר רחבה.
וכולם יסכימו שצריך לעשות משהו נגד הדבר הזה כי עובדה שהמקרים מוכרים לכולם, גם במקומות הכי טובים שיש.
וזה אומר - או שזה מחוסר ידיעה ואנחנו פשוט שומעים מה ששמים לנו בלי לחקור יותר מידי,
או שאנחנו רוצים להרשים מישהו...
אבל לא בהכרח קשור לרמה רוחנית, מבינה? -
@מתויגת
השאלה את מי את באה לשנות- אם אותך אז אני מבטיחה לך שתצליחי.
אם נראה לך שתצליחי לשנות מגזר- חבל לך על האנרגיות...
ולא כי אין סיכוי אלא כי את תאבדי את עצמך ואת המהות של מה שאת עושה על הדרך.
ואני לא רוצה לתת דוגמאות...ו- @המחבל-המחופש זו באמת בחירה שלך- הרוחניות שלך תלויה אך ורק בך.
בכללי- כן. אני מסכימה שהתופעה הזו קיימת- אני לא מתעלמת ממנה לרגע.
אבל בואו- לדעתי זה עניין של כל אחד וחתונתו- זה לא עניין ציבורי שאני אמור לקבוע למישהו אחר מה הוא משמיע.
ושוב- זו דעתי הבלעדית. זכותכם המלאה לחשוב אחרת- אני מכבדת לגמרי.