פרק ג' - אומנות טהורה ומילים היוצאים מן הלב (ריאיון עם היוצר הענק "שמואל")
-
#anchor(פרק ג' - אומנות טהורה ומילים היוצאים מן הלב---(ריאיון עם היוצר הענק "שמואל"))
א. שלום למוזיקאי הזמר, היוצר המדהים, המעבד, והאישיות היקרה שמואל !! ואוו כמה תארים בשם אחד של בנאדם... אתה שלם עם כל כך הרבה מקצועות ?? (לדעתך לא כדאי להתמקד ביצירה/כתיבה או הלחנה- ראה את השאלה הזו ככללית על תחום הזמר יוצר שנכנס היום לשוק- בעיקר מחו''ל)...
אצלי זו לא הייתה התלבטות אם להתמקד במקצוע אחד או בכמה, אלא פשוט החלטה להוציא שירים עם הכלים שיש לי. הדבר היחיד שמעניין אותי לאורך כל הדרך זה להוציא שירים שיוסיפו טוב בעולם... כל השאר - לימודי הפקה, מיקס וכל זה - זה רק פרטים.ב. איך תהליך היצירה שלך ?? (אתה יודע לכל זמר יש צורה אחרת של יצירה וגם מלחין ואז כותב וכו')
זה תהליך שאני כל הזמן לומד אותו, וממילא הוא כל הזמן משתנה. לפעמים זה יורד אליי באבחה אחת של השראה. לפעמים זה מתחיל בחוסר השראה מוחלט, ואני פשוט מפשיל שרוולים וכותב, מוחק, מלטש, עד שזה מעביר את הנקודה שאני רוצה להעביר... בדרך כלל יש איזו חוויה, איזה גישה לחיים שאני רוצה להעביר בשיר וסביב הרעיון הגולמי הזה אני מגלף את השיר עד שהוא מגיע לבשלות.ג. מאזיני השירים שלך "שומעי לקחך" שמים לב שאתה משלב בטקסטים שלך טקסטים מאוד עמוקים יחד עם המון הברקות מוזיקליות כמו תעצרו את העולם, לעומת מרגוע "לא אוכל פלגי אכזב עוד לגמוע" בו.. זה טקסט מלאכי.. טקסט שלקוח מאיזה שהוא ספר מוסר מלפני 2000 שנה אני יבאר יותר את כוונתי יש לך טקסטים חדשניים עוד מהעבר (מר סופרמן) וטקסטים עמוקים מאוד...
זה משמח אותי לשמוע שאנשים חדשניים ועמוקים כמו חברי פורום מקצב מזדהים עם השירים שלי. אם רק אזכה מדי לשקף לאנשים כמוהם את העומקים האינסופיים והמשמחים שכבר נמצאים בהם, אני אהיה שמח מאוד.ד. הייתה תקופה ששינית מיתוג ל"שמואל" היה לזה איזה שהוא משמעות כלפיך ?? שינוי כלשהוא ביצירה או באופן השיווק שלה ??
הרגשתי מוכן להיפתח אל העולם הגדול ולנסות לשיר שירים שיהדהדו גם במגזרים שונים משלי. חלק מהתהליך הזה התבטא במיתוג החדש. וגם פשוט אנשים לא הצליחו לבטא את שם המשפחה שליה. ראינו שבסופו של דבר למרות שהבאת ב''ה סגנון חדיש (בראיונות שלי עם גדולי המוזיקה ביניהם משה פלד ועמירן דביר הם ציינו את השם שלך כאחד שהם אוהבים לשמוע יותר מהשאר) הוא נכנס לרדיו ואף למצעדים, דבר שמאוד קשה לעשות היום אם אתה לא שר סתם "אבא רוצים לחיות אותך טעטא"... בחינתך זה הישג ??
זו ברכה גדולה. באמת לא מובן מאליו בכלל.ו. בשיר "לעצור אתה עולם עשית קליפ מושקע שתיאר עד כמה צריך "לעצור את העולם" להזיז את השיקולים האישיים בצד ופשוט לחיות את החיים, "אני רוצה לעלות" אתה בטח מתכווין לעבודה הרוחנית שלך, לדעתך שיר טוב צריך קליפ ?? או שזה לא בהכרח..
אהבתי את הפירוש על תעצרו את העולם. קליפ זה מדיום שקשה להעביר דרכו מסרים רגשיים מופשטים, בשונה ממוזיקה שהיא כל כך מושלמת לזה. לכן לטעמי, קליפ זה כמו קישוט, דרך להוריד את המוזיקה קצת לקרקע, אבל לא הכרחי בכלל.ז. אתה מתכנן משהו גרנדיוזי יותר לגבי העתיד ?? הופעות יותר גדולות לבחורי ישיבות וכו' ?? (אנחנו מאוד היינו שמחים) שמואל | מופע בין הזמנים לבני הישיבות | בנייני האומה. יהיה משהו כזה בקרוב ??
אני משתדל לתת לה' לתכנן את העתיד, ולעשות את העבודה שלי בטווח הקצר - להוציא עוד שיר, לעשות הופעות רגילות, לא לקפוץ ישר לגרנדיוזיות. אבל אם ה' יחליט להקפיץ אותי מהר יותר לבנייני האומה, אני פתוח לאפשרות. תתפללו עליי שכל השערים ייפתחו לאורך כל הדרךח. יש אלבום בתכנון ??? או שאתה יותר בקטע של סינגלים, כי העידן הזה דיי מת ??
אני מאוד רוצה להוציא אלבום. יש לי הרבה שירים ואין מספיק זמן בחיים להוציא אחד אחד. כרגע, השירים מצטברים להם בקצב שלהם (די מהר) והלוואי שבקרוב תוכלו להזמין את האלבום עם חוברת אקורדים.
[הערת העורך: הלוואי !!! אני ממש מחכה לזה בכיליון עיניים....]ט. אפרופו עיבודים מוזיקלים אנחנו פורום של מוזיקאים שונים, נשמח לשמוע רקע כללי על איזה תוכנה אתה עובד, האם למדת את זה, ואיך עובדת אצלך עבודת האולפנים ??
לפני כמה שנים השגתי את המספר של גלעד שמואלי, מפיק מוזיקלי שעבד עם עידן רייכל ויובל דיין ועוד. בשיחה איתו הבנתי שהוא למד את כל תורת ההפקה בלי שום לימודים רשמיים, פשוט ראה סרטונים ביוטיוב. אז בהשראתו קניתי ציוד בסיסי לאולפן, קורס מיקס אינטרנטי ב300 שקל, ומשם השתפרתי לאט לאט...
אני עובד על תוכנה שנקראת StudioOne, היא לא כל כך מוכרת אבל אני נהנה ממנה.י. עסקת בתחום של פיתוח קול וכו' ??
רק אחרי ש'תן לי תפילה' יצא החלטתי סוף סוף ללמוד פיתוח קול... באינטרנט. ועכשיו אני מבין כמה זה חשוב לכל מי שרוצה לעסוק הרבה בשירה.יא. מה דעתך על היוצרים החדשים שצצים אט אט כפטריות אחר הגשם, המלחינים, ובחורי הישיבות מתלמדי הקיובייס, אוהב את התופעה ??? כי מצד אחד יש "אינפלציה" רצינית של סינגלים, אבל מצד שני יש בזה גם משהו יפה מה דעתך ??
רבי נחמן אומר שהשכר של הצדיקים בעולם הבא הוא - ניגון. אז כשכולם נוהרים ליצור מוזיקה, אני מרגיש שיש בזה משהו גאולי. כל הדור הצעיר מנסה לחוות את העולם הבא כבר פה בעולם הזה, באמצעות המוזיקה. פשוט צריך הרבה תפילה שנזכה להוציא שירים שבאמת מאירים ומחיים את הלב. אני מרגיש שקרוב מאוד היום בו כל השירים ברדיו יהיו ממש מעין עולם הבא, ואני מתפלל לה' שיהיה לי חלק קטן בזה.יב. לסיום, יש דברים שאתה יכול לחשוף לנו ככה מתוך האולפנים ?? משהו שיוצא בקרוב, או שאתה מתכנן ???
הסינגל הבא ממש בשלבי סיום ואני עובד עליו יחד עם אחד המפיקים המוכרים בארץ... אני מאוד מתרגש ממנו ומקווה שההתלהבות הזו תעבור גם אליכם. צפו לחדשות בקרוב!יג. שמואל תודה ענקית שזיכית אותנו, משתמשי פורום מקצב מאחלים לך המשך עשייה ברוכה, ושתמשיך להתנגן לנו היטב באוזניים גם לעוד הרבה שנים.
יג. אמן, תודה לך! אני מתחיל להרגיש בבית פה בפורום...תגובות כאן
ובמייל ml@miktzav.com
הריאיון נערך ע''י ישי שין והזכויות הבלעדיות עליו שמורות לו ולנשוא הריאיון כדין וכחוק.
-