למה זה נשמע אורגנית?
-
שלום יש לי אורגנית PA700
אני מקליטה עליה פלייבקים לאנשים
ויש לי בעיה אחת
כשאני מעבירה למחשב בעזרת USB הפלייבק נשמע מדי אורגנית
הוא יוצא תפל ולא עשיר
וכשאני מקליטה באמצעות MIDI אז בכלל המחשב משמיט חצי מהכלים ושומעים בערך רק תופים וחצוצרות
מישהו יודע אם יש תוכנה או פתרון אחר?
זה ממש חבל לי...
רק לציין שבאורגנית עצמה זה נשמע פצצה
אני מעלה דוגמא פה שתבינו
ibud leruchami.MP3 -
@תודה-לך-ה
וואו ממש מקצועי !!!!!
שומעים על התופים שזה מהאורגן .
וגם על חלק הסאונדים .
הפתרון לזה זה לקנות דגימות ואז זה ישמע אחרת לגמרי . -
פוסט זה נמחק!
-
מה זה דגימות?
(סליחה על הבורות)
איפה קונים? ממי?
וכמה בערך זה אמור לעלות
תודה רבה!
לא ידעתי שיכול להיות לזה פתרון
אני כבר שנתיים משתמשת בזה ככה
תודה!! -
@תודה-לך-ה דגימות זה כמו שיש סאונדים של האורגן וזה בעצם עושה שישמע ככה
אפשר להכניס דגימות שעורכים על המחשב ...||כנסי לפרופיל שלי ||
בקובץ wav שזה נכנס לאורגן .....
ואוטמטי זה משפיע על הסאונד -
איפה קונים?
ויש כל מיני סגנונות? -
@תודה-לך-ה יש לקנות באתר אבל זה למבנים זה לדעת מה מאתים ומה לא ויש לקנות אצל כול מי שבונה מקצבים יכול לעול לכה אצל הגדולים כמו מוטי רוזנפלד רק דגימות באזור 3500 לפחות
-
אויש
יש דברים זולים? אולי חינמיים?
אני לא צריכה דווקא דברים מדי טובים
אני רק צריכה שזה יעזור לי קצת עם האורגניות שבפלייבק -
פוסט זה נמחק!
-
@תודה-לך-ה אמר בלמה זה נשמע אורגנית?:
שלום יש לי אורגנית PA700
ויש לי בעיה אחת
הוא יוצא תפל ולא עשיר
וכשאני מקליטה באמצעות MIDI אז בכלל המחשב משמיט חצי מהכלים ושומעים בערך רק תופים וחצוצרות
זה ממש חבל לי...
רק לציין שבאורגנית עצמה זה נשמע פצצהלגבי יצוא הקלטה בפורמט mp3/WAV לא אפרט, קיבלת כבר את התשובה למעלה שזה קשור לדגימות באורגן.
לגבי יצוא בקובץ MIDI, מאחר וראיתי שאלות על זה גם במקומות נוספים ארחיב יותר, וזה קשור לדגימות במחשב..
קובץ MIDI אינו קובץ שמכיל בתוכו הקלטה של צלילים כמו קובץ mp3 סטנדרטי, אלא הוא מכיל בתוכו רצף פקודות בלבד (בדומה לקובץ מאקרו למי שמתמצא..), איך צריך הפסנתר לנגן, אלו סוגי תופים יתופפו מתי, איפה המעברים ואיך, וכו' על זה הדרך...
במשל הייתי אומר שזה כמו חוברת תווים רק בשפה בינארית.. (שפת מחשב)אני יוצא מתוך נקודת הנחה די ברורה שאין לך תוכנת אולפן מקצועית עם פלאגינים איכותיים, אשר על כן - חשוב לדעת שכאשר משמיעים קובץ MIDI במחשב, תוכנות המדיה השונות יודעות לקרוא את התווים/הפקודות האלה ולהפיק לפי זה את הצליל המתאים, אלא שהרי כאמור לא שמור בקובץ MIDI הקלטה ממש של הפסנתר שניגנו בו על האורגן, אלא רק פקודה היכן צריך אותו פסנתר לנגן, ולכן תוכנת המדיה פונה לכרטיס קול של המחשב ומבקשת ממנו דגימת פסנתר בשביל להשמיע אותו היכן שצריך, וכן הלאה על זה הדרך לכל השיר.
אלא ש...
הדגימות המובנות בכרטיס קול של מחשב/תוכנות מדיה ביתיות הם באיכות ירודה (די מובן למה, בשביל מה להשקיע בזה..) ומעבר לזה, לא קיימים דגימות לכל סוגי הכלים המוגדרים בפקודה שאותם צריך לנגן.
זה יוצר מצב שהשמעת קובץ MIDI במחשב (בתוכנה רגילה) תישמע באיכות זוועה, וחלק מהכלים לא ינוגנו כי הם פשוט לא קיימים....כדי להשמיע באיכות טובה ושכל הצלילים יושמעו צריך קודם כל תוכנות אולפן כמו קיובייס או FL סטודיו (או לוגי'ק למשתמשי מאק),
ואח"כ על התוכנות האלו צריך להתקין פלאגינים איכותיים של מגוון כלים, שזה בעצם מקביל לטעינת דגימות על האורגן רק שזה במחשב.
וככה כשיש דגימות איכותיות זה ישמע הרבה יותר טוב ממה שזה נשמע באורגן.ע"פ ההסבר הזה תביני שקובץ MIDI במחשב לעולם לא ישמע 100% כמו האורגן, כי אין פלגאין שמכיל בדיוק את אותם דגימות שיש באורגן שלך כדי שאיתם המחשב ינגן את התווים.
ולגופו של עניין..
הרעיון הגדול של קובץ MIDI הוא שלפי האמור, מאחר וזה לא באמת הקלטה אלא בסה"כ רצף פקודות, אם כן זה דבר שהוא בר שינוי..
וככה גם אם יש פשלות בהקלטה לא נורא.. ניתן לערוך/לשנות/לתקן/להוסיף מה שרוצים כמה שרוצים והיכן שרוצים...
וכן, שלא צריך להקליט דוקא על אורגן שמכיל דגימות, עם מקלדת שליטה שכל מה שיש בה זה קלידים וחיבור MIDI לכרטיס קול חיצוני אפשר להסתדר יפה מאד, שבזה אפשר פשוט "לנגן" פקודות לתוך תוכנת האולפן... -
@תודה-לך-ה יש הרבה דברים חינמיים לי למשל יש הרבה לקורג 600 שחלק יכולים להתאים לך
רק ברור שאם באמת הבעיה היא בדגימות וחוץ מזה הכל טוב יש מה להשקיע יותר -
יש מצב לקבל את זה?
זה מאד יעזור לי
כי לא כל כך הצלחתי למצוא משהו עד עכשיו -
-
@תודה-לך-ה ואיך עושים שלפחות ההקלטה תישמע כמו מה שהעלת כאן כי אני יש לי PA600 ואני מקליט וממש כמו שאמרת זה משמיט לי חצי מהכלים ולא רק זה אלא שאם אני לוחץ על הפדל אז בהקלטה הוא לא מזהה את זה והוא משמיע את זה כאילו לא לחצתי על הפדל מה אפשר לעשות???
-
@משה-כהן-הלמדן אתה מקליט בMP3 או בMIDI??
-
@מקצועיות אמר בלמה זה נשמע אורגנית?:
@תודה-לך-ה אמר בלמה זה נשמע אורגנית?:
שלום יש לי אורגנית PA700
ויש לי בעיה אחת
הוא יוצא תפל ולא עשיר
זה ממש חבל לי...
רק לציין שבאורגנית עצמה זה נשמע פצצהלגבי יצוא הקלטה בפורמט mp3/WAV לא אפרט, קיבלת כבר את התשובה למעלה שזה קשור לדגימות באורגן.
וואו איזה תגובה מהממת שמרתי את הקישור של הפורום למקרה שאצטרך להסביר למישו את החילוק שאפו ענק
-
@תודה-לך-ה אין לי MP3 באורגן רק MIDI
-
@משה-כהן-הלמדן אז אני הקלטתי בMP3 ולכן זה נשמע ככה
אם MIDI הבנתי שהבעיה נקראת דגימות תסתכל קצת יותר למעלה ותבין מה זה
אניגם ניסיתי לפתור את הבעיה ולא כל כך הצלחתי
אין לי מספיק ידע בשביל זה