ראיונות מוזיקה
-
אתם מוזמנים להעלות כאן ראיונות מכל הערוצים של זמרים\מעבדים\מלחינים\מפיקים\מוזיקאים וכו בוידאו ובשמע...
{כמובן מוזיקאים דתיים בלבד!} -
בערי וובר
מאת אתר המחדש: https://hm-news.co.il/142854/
את בערי וובר אנחנו תופסים בימים עמוסים אלו כשהוא סיים לא מזמן קמפיין התרמה ענק בארצות הברית לישיבה בה הוא עומד בראשותה, כשבין לבין הוא מלהטט בין אולמות החתונות ומופעים גדולים ברחבי העולם, אך הוא פינה לנו מזמנו והתיישב לראיון עומק על הקריירה המדהימה שלו, ממלחין צעיר ועד לאמן מבוקש בכל האירועים בארצות הברית.אפריילעכן פסח בערי.
אפריילעכן פסח שלום וברכה לכל גולשי המחדש.איפה אתה מוצא את המוזיקה בחיים? אתה מנגן על כלי כלשהו? יש רקע מוזיקלי במשפחה?
המקום של המוזיקה בחיים שלי זה משהו שבא מהלב. גם באספקט של רגשות וגם במובן של הנשמה.אני מנגן על גיטרה, שהוא כלי שמחזיקים ליד הלב. אומרים שהמקום בו אתה מחזיק את כלי הנגינה בחוץ כך זה גם בפנימיות. כמו שקלרינט זה מהפה וזה אכן בא מהנשמה, כך גיטרה זה כלי שמביע את הלב, את הרגישות של הלב. כמו כן אני מנגן גם קצת על חליל.
בנוסף יש רקע מוזיקאלי במשפחה. שתי הסבים שלי הם מוזיקליים. אב אמי היה זמר חופות. בדור אחרי השואה, אז לא היו זמרים בחתונות אלא רק בחופות ובמצווה טאנץ. הוא היה עושה את זה לשם שמים, הוא לא היה לוקח תשלום והוא היה עושה זאת רק כדי לשמח את החתנים והכלות.
אגב כל המשפחה שלנו כולה הם מוזיקליים מאוד ויודעים לשיר, אך רק שניים יצאו לעולם המוזיקה העסקית, בן דודי יששכר גוטמאן שהוא זמר חתונות מצליח מאד, ואני.
המקום של המוזיקה בחיים שלי זה משהו שבא מהלב // בערי וובר בראיון חג מרתק ל'המחדש מיוזיק'
מתברך אצל מרן רבי חיים קנייבסקי
מתי מגיע השלב בו אתה מחליט להתמקצע בתחום?
מתי מגיעה ההחלטה שאני בתוך המוזיקה? זו כלל אינה החלטה שלי, זה משהו שמגיע לבד ותלוי באווירה, במנגנים, בזמן. זה תלוי בעש”ן – עולם שנה נפש.יצא לך להוציא הרבה להיטים אלקטרוניים האם לדעתך עוד 10 שנים שיר מקפיץ שהוא לא אלקטרוני יצליח או לא?
מכיוון שאינני נביא ואי אפשר לדעת מה יקרה בעוד עשר שנים. אך לפי מה שזה נראה היום ולפי ההתפתחות מאז שהתחלתי לעסוק במוזיקה עד היום, נראה שישנם כמה סוגי אנשים. יש אנשים שאוהבים אלקטרוני והם תמיד ימשיכו לאהוב את זה. והאנשים שלא אהבו אלקטרוני כשזה התחיל, גם היום הם לא אוהבים את זה. הנפש שלהם נמשכת יותר למוזיקה טבעית, הם תמיד ימשיכו לאהוב את המוזיקה הטבעית.המקום של המוזיקה בחיים שלי זה משהו שבא מהלב // בערי וובר בראיון חג מרתק ל'המחדש מיוזיק'
בהופעה
ועוד עניין שמשפיע על הדבר, זה כאשר שיר נעשה להיט – תשעים אחוז מזה לא קשור למוזיקה אלא לשיר בעצמו. יש להיטים שהמוזיקה שלהם מאד חלשה ולאחר שהם נעשים להיט יוצרים אחרים לוקחים את השיר והופכים אותו ליותר אלקטרוני עם רמיקסים ופעמים שמעלים אותו יותר גבוה מהמקור. ובעצם להיט לא תלוי במוזיקה אל בשיר עצמו, במנגינה ובמסר שלו.אין ספק שאתה מאלו שהתחילו את ז’אנר הזמרים שמגיעים מהחסידויות החזקות בארצות הברית מייד אחרי ליפא, איך אתה בשונה מהרבה זמרים בסגנון מצליח עדיין להחזיק בסגנון מוזיקה איכותי (כלים חיים ועיבודים מושקעים) בשונה מהרבה אחרים שמוציאים רק אלקטרוני ודאנס.
אפשר קצת לדמות שיר ומוזיקה למאכלים. יש מאכל שהוא חזק מצד עצמו, כמו בשר, שאם זה בשר טוב וטרי, באיכות גבוהה, לא חייבים להוסיף לו הרבה תיבול ותוספות, כי הבשר בעצמו הוא חזק. אך אם יש מאכל שבעצמו הוא לא משובח, חייבים להוסיף לו הרבה תוספות וקישוטים מסביב כדי שיהיה ראוי לאכילה.כאשר שיר הוא טוב מצד עצמו לא צריך להוסיף לו הרבה קישוטים אלקטרונים מסביב כי השיר מצד עצמו נותן חיים.
אני מצד עצמי לא מייצג דווקא סוג אחד של מוזיקה שאני חושב שככה הכל צריך להיות. איך שאני מרגיש שהשיר בא עם הלבוש, כך אני מוציא אותו. כל שיר יש את הסטייל שיכניס אותו לתוך הלב, לתוך הנשמה, למצב הרוח. אם יש שיר שלא מספיק מצליח להיכנס מצד עצמו לתוך הנשמה אני חייב להוסיף לו קצת סוכר עם המוזיקה, אבל אם מגיע אלי שיר שהוא חזק מצד עצמו המוזיקה האלקטרונית לא נצרכת בו.
יש אנשים שבשביל להתחבר למוזיקה הם חייבים משהו מגוייר שרץ לך בתוך המח, אך אני מוציא שיר כדי שייתן לך חיזוק ועידוד, כדי שייתן לך הרגשה טובה, ולזה אני גם מתאים את המוזיקה.
המקום של המוזיקה בחיים שלי זה משהו שבא מהלב // בערי וובר בראיון חג מרתק ל'המחדש מיוזיק'
עם גדולי הזמר מארצות הברית, שמילי אונגר, מרדכי שפירו ושמחה ליינר
אם אנחנו מדברים כבר על סגנון המוזיקה שלך אנחנו חייבים לדבר על אחד השירים היותר טובים שלך “לעתיד לבוא”, יצירה מדהימה שהלחנת יחד עם איצי וולדנר ושעיבד יואלי דיקמן, ספר לי על תהליך היצירה של השיר הזה.
זו שאלה שמאד קשה לענות עליה. משום שאני מביא לאנשים את ‘בערי וובר’, ואנשים שאוהבים את המוזיקה שלי זה מה שהם מקבלים. אף אחד אחר לא יכול להביא אותי כמו שאני לא יכול להביא מישהו אחר. אני הבאתי לשיר את עצמי הכי טוב שאני יכול וכל אחד מתחבר לנקודה אחרת שהוא אוהב במוזיקה. אחד אוהב את עניין הלב, אחד לנשמה, אחר מתחבר דווקא לדברים יוצאי דופן. אך מעל הכל זה סייעתא דשמיא שהשם נותן שאנשים יאהבו את מה שאתה מביא.יוצא לך להופיע על מגוון במות, חתונות, אירועים ולפי מה שיצא לי לראות אתה משלב הרבה מוזיקה ישראלית באירועים שלך כדוגמא, המחרוזת שהוצאת עם שטענדיג. יש ביקוש בקהל האמריקאי למוזיקה ישראלית?
זה נכון שבקהל האמריקאי בעשר שונים האחרונות מבקשים שירים מזרחיים או ים תיכונים. אולי זהה גימיק שאנשים אוהבים לראות זמר חסידי שר שירים ישראליים. ואני אכן מקבל הרבה תגובות שמה שאני עושה שם זה להביא את השירים הללו לאוריינטציה שלי.מחרוזת ישראלית עם יוסי שטענדיג
איזה סגנון מוזיקה אתה אוהב לבצע בדיסקים ובאירועים? ועל איזה סגנון גדלת?
כשאני מחפש שיר, אני לא מחפש סתם שיר טוב אלא משהו עם מסר שנכנס לי בתוך הלב והנשמה. שיר שגורם לאנשים להתחזק כשהם שרים אותו. שיר שגורם לך להיכנס לתוך טראנס שאתה לא יכול לברוח ממנו. אם זה בפן של השמחה, או הדבקות, געגועים, הודאה.אני גדלתי על כל סוגי המוזיקה היהודית, אם זה מרדכי בן דוד, אברהם פריד, שלמה קרליבך, דדי גראוכר, גד אלבז. אפילו אוף שימחע’ס, השירים של בעלז. כל הסוגים.
אתה נוהג להגיע מידי שנה לציון הקדוש באומן וגם להופיע שם, ספר לי על הדבר הגדול הזה.
אכן אני נוהג מידי שנה בשנה לנסוע לאומן. בשבילי זה דבר גדול משום שאני מאמין במה שרבי נחמן מגלה, שבשנה יש עניין להיות אצל הצדיק בשלשה ראשים. וזו זכות גדולה להיות שם ולשמח אנשים.כמו כן יש שם את עניין האחדות של כל סוגי היהודים, וזה מאד מרגש להיות ברב עם הדרת מלך, בהרגשה של מלכות וגאולה. ולהופיע במצב של אחדות זו הרגשה מאד טובה.
השנה נסעתי לירושלים, כי הנשמה של הצדיק נמצאת גם בראש של העולם שזה ירושלים במקום המקדש. זה הראש של העולם מול קודש הקדשים.
באומן
הוצאת כמה וכמה אלבומים, מה המטרה להוציא היום אלבום? הרי זה לא רווחי, אנשים מעתיקים וצורבים.
הסיבה היחידה שאני מוציא אלבומים זה מכיוון שבזה מצאתי מקום לבזבז את הכסף במקום שלא יחזור אלי חזרה.אתה מתעסק קצת עם בחורים (נוער מתמודד) ספר לי על התחום, איך הגעת לתחום על זה ואך אתה מצליח לשלב את זה יחד עם הקריירה
זה סיפור ארוך. ההייתה חבורה של בחורים שנזרקו מישיבות שונות. חבר שלי הזמין אותי לשיר ולחזק אותם. הגעתי ואכן מאד התחברנו ולאחר זמן הפכתי להיות שם ראש ישיבה. וגם מכיוון שאני אדם מפורסם במוזיקה, זה מושך אותם לפתוח את הלב ולהתחזק.קליפ של גדולי הזמר החסידי למען ישיבתו של בערי
מה אתה מעדיף לעשות חתונות או דינרים ואירועים גדולים?
בדרך כלל אני יותר אוהב חתונות משום ששם אנשים כבר באים באווירה טובה ורוצים להיות בשמחה. בדינרים ובאירועים גדולים חייבים להתכונן ולחשוב איך ומה להביא לאנשים כדי שיאהבו ויתחברו, כך שזה יותר קשה. אמנם בדינרים ובאירועים גדולים ההרגשה לאחר מכן היא יותר טובה משום שהבאתי משהו יותר גדול.ספר לי קצת על תקופת הקורונה, איך היא השפיעה עליך ועל הקריירה.
בארצות הברית הקורונה לא הייתה כמו בארץ. זה הגיע בפתאומיות ולאחר חודש זה כבר הלך. ובחודש הזה כל מי שאני מכיר היה חולה. גם אני הייתי חולה במשך שלשה שבועות, ביטלתי את כל האירועים והיה פחד גדול, חשבנו שהעולם כולו הולך להשתנות. חשבנו שאנשים לא יחזרו יותר לעשות אירועים גדולים. אך לאט לאט הכל חזר בחזרה.הזמן הזה שהיינו סגורים בבית בזמן הסגר, זה היה זמן לחשיבה על כך שפחדים זה דבר שסוגר לך את העיניים והמוח ולא נותן לך לחשוב. אך אדם שקשור לאמת ולתורה ולעבודה ולקב”ה, מי שקשור להיפך מכל מה שפחד מביא, הוא מגיע לשמחה ולהיפך מכל מה שהשוק אומר.
זה הראה לנו שאנחנו צריכים השגחה עליונה בכל העניינים, בבריאות בשמחה, וגם בבן אדם לחברו, כמו שהקורונה זה דבר שנכנס לתוך תוכו ומוציא החוצה את האמת. אדם שהוא טוב ראו איך הוא עוזר לכולם במסירות נפש. הקורונה נתנה לנו בהירות לראות מה חשוב בחיים ומה פחות.
באירוע קורונה
הוצאת כמה אלבומים של פאבריינג אתה מתכנן להוציא עוד בהמשך?
אינני יודע מה אעשה בהמשך, אבל את הפאבריינג הוצאתי משום שזה הלב שלי, וגם אנשים מאד אהבו את זה. ואולי לאחר הדיסק הבא שאני יוציא של שירים חדשים, אני יוציא עוד דיסק של פאבריינג.מה לדעתך היה רגע השיא שלך בקריירה?
אפילו שהיו לי אירועים גדולים ויוקרתיים ביותר, אצל אנשים גדולים, אך אני מרגיש שהשיא שלי בקריירה עדיין לא קרה, ובעזרת השם זה יקרה. ומכיוון שאני מאד אוהב לשיר על עניין של אחדות, של ראש, של קדושה, אז אולי בבית המקדש השלישי, עם כל עם ישראל, באחדות אחת, אני מקווה ששם יהיה השיא שלי.המקום של המוזיקה בחיים שלי זה משהו שבא מהלב // בערי וובר בראיון חג מרתק ל'המחדש מיוזיק'
עם גדולי הזמר מרדכי בן דוד ואברהם פריד
מה השאיפה לעתיד? יש לך חלום לשתף פעולה עם מישהו גדול? ליצור משהו חדש?
אין לי חלום על מישהו ספציפי. אך אם אני ישתף פעולה עם מישהו זה יהיה אחד כזה שיש לו את אותו הרצון לשתף פעולה איתי. משהו שיתאים לשנינו וייכנס ללב של האנשים. כמו שבאלבום פארבריינג על שבת יש שיתוף פעולה עם להקת זושא ושם החיבור הוא מאד טבעי ואנחנו משתלבים אחד בתוך השני, אין מישהו שיוצא מהעניין ואנשים שומעים ומקבלים את זה מאד טבעי שכך בדיוק זה אמור להיות.קרדיט תמונות NR MANAGEMENT
-
מוטי וייס
מאת אתר המחדש:https://hm-news.co.il/143048/
הוא לא רגיל לאור הזרקורים ואת המוזיקה שלו הוא מוציא רק כדי ליצור, גם הוא לא האמין שהשירים שלו יגיעו למקומות כל כך רחוקים, אבל לעולם חוקים משלו, ולמוזיקה בכלל, פתאום הוא מוצא את עצמו מככב עם עשרות השמעות בתחנות הרדיו, בראשי המצעדים ובכל פינת רחוב, ועכשיו הוא בא אלינו לראיון חג חשוף בו הוא פותח הכל, מלימודי התווים בילדות דרך סינגל מצליח, שבירת אימון במוזיקה והפריצה הגדולה.
חג שמח מוטי וייס. קודם כל מי זה בעצם מוטי וייס, ספר לי קצת על עצמך:
אני יליד אשדוד, בן 29, לא נשוי, למדתי במוסדות ויז’ניץ עד גיל 16, נכנסתי לישיבה פסקתי מלימודי מוזיקה, לטובת לימודי קודש. בישיבה גדולה, למדתי בישיבת חת”ם סופר ב”ב. בזמן הפנוי עשיתי שעות וימים, במוזיקה, ולימוד סאונד וטכנולוגיה.הייתה לי שבירת אימון במוזיקה // מוטי וייס פותח הכל בראיון חג ל'המחדש מיוזיק'
עם עמית יצחק באולפן
מתי אתה מגלה את המוזיקה בחיים?
בגיל תשע אחרי שהצלחתי לשכנע את אמא שלי. התחלתי ללמוד מוזיקה תווים למשך כמה שנים טובות. אני מאד אוהב את השנים הראשונות, נחשפתי לשפת התווים שבמוזיקה.את הדקה של הגילוי אני לא זוכר בדיוק. זה קרה אצלי בתהליך די ארוך, אני כן זוכר את הזמן שנקשרתי והתחברתי למפה המוסיקלית הרוחני במוזיקה. וזה כבר משמעות אחרת למוזיקה שאני אוהב לעשות.
מתי אתה מחליט שאתה לוקח את המוזיקה צעד קדימה ופורץ אל הבמה?
השיר “יבנה המקדש”, זו הפעם הראשונה שקבלתי החלטה, אני הולך על זה!!!
מאז היו עוד פרויקטים, שחלקם יצאו, וחלקם נפלו לטמיון, ‘ככה זה דרך’.
ונכון לומר שבכל אירוע אני משתדל לפרוץ שכבות חדשות, שמחה נוספת, ומהות לא ידועה עד כה.יבנה המקדש
ספר לי קצת על השיר הזה (יבנה המקדש)
ביום היארצייט של הגה”ק רמ”ד וואלי (תלמיד הרמח”ל 1697) – 1776) , היינו קבוצת חברים בעיר פדובה שבונציה, השיר היחיד שאני שר שוב ושוב זה ‘יבנה המקדש’, כל מי שגר באיזור כבר הכיר את זה.בשבת בבוקר אנחנו חוזרים מבית הכנסת, שרים ברחוב ‘יבנה המקדש’, מצד הרחוב אנחנו שומעים להקת כלייזמר מנגנת את השיר, כשהעוברים והשבים ברחוב מצטרפים לחגיגה. כאן הבנתי שזה לא עוד שיר!
אחרי ההצלחה עם יבנה המקדש אתה פתאום נעלם, מפסיק להוציא שירים, מה קרה? לאיפה נעלמת לכמה שנים?
בכל זאת חשיפה ראשונה והתקדמות מהירה, ב”ה. בלי זמן לחשוב, היה לי פרויקט שיזמתי וקידמתי, בדרך לא דרך הוציאו את זה ממני, האמת, שזו היתה בשבילי שבירת אימון במוזיקה, יצא ממני בכלל החשק להתעסק במוזיקה.במשך הרבה זמן, הפכתי לסוג של אפתי למוזיקה. הבנתי שצריך לראות בעין טובה, ולכן הוצאתי את השיר עין טובה את הקליפ צילמתי בחצי פנים, עם תרגום לשפת הסימנים, כך ביטאתי את המסר שלי במוזיקה, שהיא אינה אלא דרך להגיע לעוד…
עין טובה
במעבר חד בוא נקפוץ למה שקורה עכשיו, אחרי תקופת שקט אתה פתאום פורץ מחדש כזמר כמעט לא מוכר, עם חי חי וזה הופך ללהיט היסטרי שאף זכה אצלינו במצעד 3 פעמים מקום ראשון, וקיבל מקום שלישי! במצעד העונה, מה סוד ההצלחה של דבר כזה, האם חלמת שזה יגיע לכאלה גבהים?
“הצלחה” מבחינתי זה לצלוח את הדקה, רק ככה התקדמתי בפרויקט שלי מאפס, הקליפ צולם במשך כמה חודשים, בתקציב קורונה, השקעתי בו המון שעות צילום ועריכה שלי. יחד עם שותפי המוסיקלי אברימי שטרנפלד, שעמל במשך שנה על העיבוד המיוחד הזה.אנו מרגישים שלמים עם כל מחמאה על התוצאה המיוחדת, אנשים רואים ומרגישים השקעה ראויה לשמה.
בשבילי זו התרגשות להוביל פרוייקט אישי כזה, צעד אחר צעד.
הציפיה שלי גבוהה מאוד. אך זה רחוק מלרצות אותי.
בכל אירוע אני מחפש את האחד שמתחבר אלי, גם בקליפ אני מחפש את החיבור, כך שהצפיות המתרבות – החיבור והערכה של הקהל הן התיגמול, תודה לכם!
חי חי חי
כשאתה רואה את ההצלחה של חי חי זה גורם לך לשנות כיוון ולקחת חזרה את המוזיקה לכיוון של הופעות וחתונות?
זה גורם לי להתחבר למוזיקה מחדש ובביטחון, ומאידך, אני מתחבר יותר לאירועים אינטימיים למדי, רובם אירועים משפחתיים ופרטיים, את זה אני אוהב לעשות, אפילו תיעוד לסטטוסים אין, כי זה אמיתי… משפחה שרוצה להנות בלי רעשים ותיעודים. גם כשהאירוע הוא רב משתתפים, עדיין אני משוה לו אירוע חמים וביתי. אירוע מקצועי, איכותי, מחובר ומושקע!ספר לי קצת על התגובות והפידבק מהציבור אחרי שהוצאת את חי חי.
מכרתי ריחנים לרכב באתר שלי, הפתיע אותי מאוד, סוג הקהל שרכשו ריחנים, חלקם משפחות ישראליות שהתחברו לשירים, במוצאי שבת פורים, קבלתי טלפון ממשפחה חילונית שלא הפסיקה להודות על ‘חי חי’, פייר, התרגשתי, הצלחתי לחבר עוד יהודי. טנקיו השם.מחשבות טובות זה כבר פרויקט שאני אומר עליו
זה לא קשור אלי – זה רק מחשבות ודיבורים טובים!!!אם כבר הגענו למחשבות טובות, זה שיר שהוצאת ממש אחרי חי חי (בלי הפסקות ארוכות ומתמשכות) מאיפה מגיע הרעיון לבצע את השיר הזה?
לפני חצי שנה בחתונה בצפת, לראשונה שרתי את ‘מחשבות טובות’.השיר סחף את הקהל לריקודים סוערים, אז התחלתי לבשל את זה, המחותן מאותו חתונה מתקשר אלי פעם בחודש, ושואל מתי אתה מוציא את ‘מחשבות טובות’ לקהל??
אפילו האיש סאונד רץ להציע לעוד כמה זמרים להוציא את השיר הזה, הפקתי את חי חי וישר חזרתי לעבוד על מחשבות טובות.
מחשבות טובות
אחרי מחשבות טובות הבנו שכבר לא מדובר בעוד זמר עם הצלחה חד פעמית זה כבר סדרה של הצלחות. אתה לא פוחד שיום אחד יגמרו לך הלהיטים שפתאום תוציא שיר והוא לא יתפוס?
הקדמת – סורי, עדיין לא התחלתי! אני עושה היום מוזיקה בהנאה, וזה מאתגר, אמשיך לאתגר את עצמי בכל פעם מחדש בעזרתו יתברך.איך אתה מגדיר את עצמך זמר חתונות. יוצר מלחין?
קודם כל יוצר מלחין, האירועים הם תוצאה.
כל אירוע דורש ממני יצירה מחודשת של רעיונות חדשים ותוכן מקורי לאירוע המיוחד.מה השאיפות שלך לעתיד?
אני רוצה להוציא שירים, עם משמעות ודיבורים על החיים.
יש לי פרויקט שאני מבשל כבר שנה וחצי,
בינתיים חכו להפתעה, בע”ה אתם תכירו עוד…לסיום תן טיפ לזמר המתחיל.
התכונה היפה ביותר שיש בנו, היא הכנות (כמובן, כשאנו משתמשים בה), אם אנו מצליחים להפיק את השיר מהמקום הכי כן שבנו, הרי שזה יעבור לצופים ולשומעים.“כשאתה עולה על הבמה, או מתאמן בבית, חשוב גם על המקום שעדיין לא מתוקן בעצמך, ותשיר מהמקום הזה”…
-
-
אבי אילסון
מאת אתר המחדש: https://hm-news.co.il/74970/
הוא אחד מזמרי החתונות המצליחים ביותר בשוק, מופיע מידי ערב בחתונות אירועים ובבמות הגדולות ברחבי העולם, הספיק להוציא 5 סינגלים לרדיו כשל- 4 מתוכם הוא צירף גם קליפים מושקעים שאת התסריט שלהם הוא כתב בעצמו, בקרוב הוא יוצא באלבום בכורה, וכעת הוא מגיע אלינו לראיון מיוחד ובלעדי לרגל צאת הסינגל קליפ החדש שלו “תן לי אור” ששבר את הרשת.
מאיפה מגיעה האהבה שלך למוזיקה?
האמת היא שהחיבור למוזיקה אצלי התחיל מגיל מאד קטן , אני זוכר שכשהייתי בגיל 8-9 אבא שלי קנה לי קלידים ומשם זה התחיל ולא נגמר עד היום, כל המשפחה שלי מוזיקלית, וכל אחד מנגן על כלי אחר, אז זה היה טבעי בשבילי, אבל משם זה הלך והתפתח במשך השנים ליותר מקצועי .מתי אתה מבין שאתה הולך להתמקצע במוזיקה?
כבר בישיבה קטנה, בכל מסיבות הפורים, חנוכה, סוכות וכו’ הייתי זה שמנגן ושר, וגם בכל הזדמנות באירועי משפחה וחברים היו מעלים אותי לבמה, ובישיבה הגדולה בשלב מסויים הרגשתי שזה גדול עלי לשמור את זה על אש קטנה, הרגשתי שזה בוער בי להוציא את זה ממני –הלאה . למדתי בישיבת תורת זאב – “סולוויצ’יק” , וכשעברתי לישיבת מיר בירושלים, התחלתי להתקדם בצורה מעשית יותר לאירועים יותר גדולים.אבי אילסון ל'המחדש מיוזיק': "חתונות, זה החמצן שלי"
מנגן באולפן
על איזו מוזיקה גדלת?
כילד כמובן גדלתי על מוזיקה החסידית המופלאה – כמו כולנו, והאמת שגם פיוטים ושירה אנדולסית היה בבית וגם את זה נשמתי, ואני חושב שזה תרם לי המון להמשך.
כשהתבגרתי הרפרטואר המוזיקלי שלי התרחב וגדל לעוד סגנונות מוזיקה, כמו בלוז, ג’אז, ופאנקי, אלו סגנונות המוזיקה שהכי עיצבו את הסטייל המוזיקלי שלי, אני נושם וחי את הסטייל הזה. וכמובן שזה שילוב של הילדות עם ההתבגרות, שבסופו של דבר יוצרות את הפס קול שלי כיום.בהתחלה היית קלידן ובשלב מסוים עברת לקדמת הבמה, מדוע אתה עוזב את הקלידים לגמרי ולא ממשיך לנגן ובמקביל לשיר.
זו שאלה מעניינת במיוחד, בהתחלה לא שרתי ולא חשבתי על הכיון הזה בצורה המקצועית, יותר רציתי לנגן באירועים ולהקים תזמורת, זה היה “החלום”, אבל בשלב מסויים כשהייתי במיר, הכיר אותי המפיק שלום ווגשל ומוישי רוט מתזמורת המנגנים, נהיינו חברים טובים, ומוישי היה לוקח אותי להשתתף במקהלות אולפניות לכל מיני הפקות, והוא זה שדחף אותי להתמקצע בתחום, הוא נתן לי להבין שזה משהו שני חייב להתקדם איתו גם בפן הוואקלי שלי, והמפיק שלום וגשל חברי, שלח אותי למורה הראשון שלי לפיתוח קול – דני הנדריקסון שאצלו למדתי את השנתיים הראשונות של הפיתוח קול.ובעצם למה לא ניגנתי ושרתי ביחד, כי זה לא משהו שתכננתי, אלא זה פשוט קרה עם הזמן מעצמו, כיום אני מודה לה’ שלא הלכתי לכיוון של לנגן ולשיר יחד, כי אני מרגיש שזה היה חוסם לי את האופציה לגדול כזמר, לנגן ולשיר, זהו משהו שבמיוחד בדור של היום, מכניס אותך למסגרת שממנה קשה לפרוץ כזמר גדול, אלא תמיד זה ישאר במסגרת חתונות ולא מופעים גדולים.
אבי אילסון ל'המחדש מיוזיק': "חתונות, זה החמצן שלי"
בחתונה
באיזה שלב אתה לוקח את המוזיקה צעד קדימה ומחליט להוציא סינגל?
היתה לי מחשבה לאורך השנים שאין לי סיבה להוציא סינגל ישר אחרי שאני מתחיל לשיר, אלא לקחת כמה שנים של בניית ההיכרות שלי עם הקהל מתוך השטח של האירועים, שזה בעיניי כלי קיבול יותר מוצלח לשירים של זמר, ובאמת לקחתי 7 שנים! מאז שהתחלתי לשיר עד שהוצאתי את הסינגל הראשון – “חתן וגם כלה” שברוך ה’, חווה הצלחה ענקית ומסחררת ופתח מושג חדש בעולם החתונות – ריקוד מיוחד בעזרת נשים שהכינו לכלה ובמשך 3 שנים מאז שהשיר יצא הוא לא מפסיק להתנגן כמעט בכל חתונה ב”ה, זה מדהים בשבילי לקבל אלפי! סרטונים ב-3 השנים הללו מכל סוגי החתונות ובכל העולם, החל מחתונות של חסידויות, ועד לחתונות של דתיים לייט, זה מדהים לראות איך שיר אחד תפס את הלב של כל הגוונים של עם ישראל, מי שמכיר אותי יודע שהשם שלי לדבר הזה זהו “סרטוני הנחת היומי” כל יום לקבל כאלו סרטונים מכל החתונות – זה נחת יומי.כשאתה מתחיל להוציא סינגלים אתה באמת רואה ביקוש יותר גדול בציבור לאירועים?
אני נורא האמנתי בלבנות את ההצלחה של השירים רק אחרי שהקהל כבר מכיר אותי מהחתונות והאירועים, וברוך ה’ השיטה הוכיחה את עצמה, אני בכללי לא חושב שזה נכון, ולא מתחבר לטרנד שזמרים בקושי התחילו לשיר ועוד מנסים להבין איך עושים את זה נכון ואיך זה עובד, וכבר מוציאים שירים, אני לא חושב שזאת הנוסחה הנכונה, יש מושג של היכרות ממבט ראשון, וזה משהו שתמיד תזכור בתת מודע את הזכרון הראשון שלך מאמן. ולהוציא שירים כשהקהל שלך לא קיים בפני עצמו, זה כמעט בלתי אפשרי להרים את השירים למקום של הצלחה גדולה, גם מבחינה תקציבית, כשאתה מוציא סינגל אחרי שאתה כבר אומן עובד ומרוויח אתה יכול להרשות לעצמך להביא “פצצה”, ולא להסתפק במשהו פושר, ואצלי התעקשתי עם ההפקה שלי, להוציא את הסינגל הראשון , עם קליפ חדשני מסוגו, להביא משהו שלא היה, ובאמת חתן וגם כלה יצא עם קליפ מרהיב – עם התסריט של המטוס, שדה התעופה, נגנים, רכבים, נופים ובעיקר תסריט טוב ומושקע, שבעיני תרם מאוד להצלחת השיר. לכן התשובה לשאלה האם היה ביקוש יותר גדול לאחר הסינגלים – התשובה היא שלא בהכרח, אלא שזה גרם ליותר הערכה מקצועית מהקהל אליי, וזה פתח לי עוד קהלים בעיקר בחו”ל.אבי אילסון ל'המחדש מיוזיק': "חתונות, זה החמצן שלי"
בהופעה
בסופו של יום מה השאיפה, זמר חתונות או להופיע בעולם?
גם וגם. על חתונות אני בחיים לא יוותר – זה חמצן בשבילי. ולהופיע בעולם זה גם דבר מדהים בפניי עצמו, זה תחושת שליחות, להביא תרבות יהודית ליהודים בעולם. וזה נורא מרגש.כמעט כל השירים שהוצאת לוו בקליפ מושקע, כמה זה נצרך בשוק כדי להצליח?
אז באמת כל השירים שהוצאתי יצאו עם קליפ , למעט שיר אחד – “אשריך”. בעייני זה מאד נצרך וזה הכי 2020, כיום אנשים מכל הגוונים של היהדות רוצים את זה מחפשים את זה ומעריכים את זה.
מעבר לכך כל הקליפים לי זה תסריטים שאני בעצמי יוצר, מזה תבינו שאני אוהב את עולם הקליפים ברמה האישית, זה סיפוק מטורף לראות איך דברים מתממשים, אתה יושב וכותב תסריט על דף, ובסופו של תהליך אתה רואה את היצירה שלך על המסך, זה מדהים.ספר לי על השיר והקליפ החדש.
הסינגל קליפ החדש “תן לי אור”, זהו לחן מדהים של אלחנן אלחדד, בעיבוד משגע של קליין & ברי, שיר שמצד אחד נורא עדכני ואלקטרוני – 2020, מהצד השני מלא בתוכן ובמסר שזהו דבר שמאוד חשוב, להוציא שירים עם מסר ולא רק קצב, יש משפט שאני תמיד אומר “החכמה בלהיטי פופ, זה לא רק שהשיר יקפיץ לך את הגוף ע”י הביט והמקצב האלקטרוני, אלא גם יזיז לך את מיתרי הלב” וזה אפשרי גם באלקטרוני. ויש לי תחושה שזה סוד הצלחה של הרבה שירים וזה גם חלק מההצלחה של הסינגל הקודם #שיבוא. כמובן הסינגל הזה בא במעטפת של קליפ מושקע ומיוחד – אבל אני לא ארחיב ואספר עליו – פשוט תצפו בו.לא מיצינו כבר את התחום של רכבים מעניינים סטיקרים והנלווה?
תראה, במגזר שלנו שיש הרבה מגבלות והרבה מחשבה על התוכן, אז מצג אחד אני רוצה שהקליפים שלי יתאימו לכל סוגי הקהל – שכולם ירגישו בנוח לצפות בו ולהנות, ומהצד השני תסריט של קליפ חייב להיות בנוי על צבעוניות ואווירה שונה, שהעין הממוצעת לא רגילה לראות ביומיום, ולכן במסגרת המגבלות אני מנסה להביא את הצבעוניות ע”י כל האלמנטים כמו רכבים מעניינים , וכל מיני אלמנטים צבעוניים ומיוחדים. אני יכול לומר לך שהייתה סצנה בקליפ שהבמאי רצה שנצלם אותה כשאני מחזיק סמארטפון ביד, ונמנעתי מזה כי זה היה אפשרי מבחינת התסריט, אבל רציתי שכולם ירגישו בנוח לצפות בקליפ. מעבר לזה שכל הגימיקים האלו כמו הסטיקרים בשיבוא, והסוכריות הממותגות, הפאזלים והאוזניות הממותגות זה כ”כ תפס בציבור, שאפילו אותי זה הפתיע, ואני כ”כ שמח על כך .על איזה קליפ השקעת את המאמץ הכי גדול?
חד משמעית – “זמן חופה.
הטסנו צוות של 20 איש פעמיים בחורף, זה הפקה בסדר גודל של פעם בחיים. צפו בקליפ ותעקבו באדיקות אחרי כל הפרטים הקטנים לאורך הקליפ – תוכלו להרגיש את גודל ההשקעה.אבי אילסון ל'המחדש מיוזיק': "חתונות, זה החמצן שלי"
בצילומים לזמן חופה
לפי איך שאתה רואה את המדיה היום, עוד 5 שנים יהיה אופציה להוציא שיר מקפיץ שהוא לא אלקטרוני?
חושב שכן, יש הבדל בין סינגל לרדיו לשירים בתוך אלבום. באמת רדיו זה יותר אלקטרוני, אבל אלבום חייב שיהיו בו שירים ממגוון סגנונות מוזיקליים, להערכתי גם בעוד 10 או 20 שנה.מתי יצא דיסק?
תכננו להוציא כבר בחורף, אבל אז הגיעה הקורונה… ימים יגידו!בוא נדבר קצת על עולם החתונות, עם איזה הרכב אתה הכי אוהב להופיע?
כולם אהובים ! אבל האמת היא שזה משתנה בסגנונות החתונה .מה אתה אוהב יותר באירועים, תזמורת חיה או קלידן?
חד משמעית אין תחליף להרכב מורחב וטוב, קלידן זה מעולה, אבל לא כמו תזמורת .אבי אילסון ל'המחדש מיוזיק': "חתונות, זה החמצן שלי"
בצילומים לתן לי אור
לא קשה יום יום לעמוד על הבמה כמה שעות?
זה קשה אולי מבחינה פיזית, לא מבחינה מנטלית, זה אולי ישמע קלישאה אבל זה האמת שלי – זה מחייה אותי כפשוטו.קרה לך אירוע שלא תשכח?
האמת שיש הרבה סיפורים וקשה לבחור משהו אחד, אבל כן יכול לומר שבעיקר בחו”ל יש סיטואציות שמתעורר אצלי ההבנה כמה המקצוע שלי הוא בלתי נשכח, קרה לי שישבתי בשדה התעופה במדריד, ולפתע ניגש אלי אדם וככה מגשש אם אני זה אבי אילסון, הוא מספר לי שהוא בכלל גר במקסיקו והילדים שלו כל היום יושבים ורואים את הקליפים שלי, הצטלמנו ביחד ואני מאוד התרגשתי מזה, לראות איך באיזה שדה תעופה כלשהו בעולם מתחברת הנקודה היהודית סביב השירים שלי, מרגש!מה השאיפה לעתיד?
להמשיך בסייעתא דשמייא, להצליח ולנסות להשפיע טוב. -
צפו: כוכב הפופ הגדול מארה"ב בראיון מיוחד
הזמר והיוצר מרדכי שפירא, מכוכבי הפופ המצליחים ביותר במוזיקה היהודית בראיון מיוחד ל'כיכר השבת' לרגל השקת האלבום החדש שלו. וגם פינת המג'יק קאס ו'המסננת'
https://www.kikar.co.il/395381.html -
גד אלבז בראיון- ערוץ הידברות
"הקב"ה הוביל אותי למציאות הזו כדי לפרק לי את הגאווה לגורמים"; גד אלבז פותח את הלב.
רגע אחרי החזרה לבמות ולרגל הוצאת שני שירים חדשים מספר גד אלבז על שנת הקורונה הקשה שעבר, עבור מה הוא מגייס מיליון דולר,ומדוע יפתח במיאמי מועדון חברים המיועד לעשירון העליון.
https://www.hidabroot.org/article/1155788