פוזיציות של אקורדים בגיטרה
-
@אהרן-נחום ניסיתי את המדריך שלו כבר לפני הרבה זמן וזה לא עבד..
-
@חכם_בלילה זה נראה לי יעזור לך
-
@אהרן-נחום אני ינסה תודה רבה!!
-
@חכם_בלילה גם לי בהתחלה היה ממש קשה. (טוב הייתה לי פעם יד קטנה)(טוב גם עכשיו יחסית קטנה).
אבל אחרי הרבה זמן אתה קולט את הזוית שצריך להניח את האצבע כדי שלא יהיו צרימות. מנסה שוב ושוב.
להזכירך- גם כשעשית בהתחלה את Am היו לך צרימות. והיום לא. זה אותו דבר- אחרי תרגול זה עובר. -
@הכל-טוב-0 מקווה שאני יצליח כי ניסיתי בעבר וזה היה קשה כל שאר האקורדים הפשוטים אני עושה בלי בעיה רק האלה עם בארה\ גשר אני לא מצליח..
-
@חכם_בלילה זה לא מקצועי מה שאכתוב- אבל אפשר לנסות להתחמק מהבארה.
לעשות את F בלי בארה אתה בטוח יודע. אבל גם את Bm אפשר לעשות בלי. וגם את B וגם קצת את Fm והדומים לו. זה לא נשמע כמו המקור. אבל עדיף מלא לנגן בכלל....
אבל אז אתה לא פורט על כל המיתרים- תדלג קצת על הבסים. כי הם לא לפי האקורד. בקיצור לשמור שארבעת המיתרים התחתונים יהיו לפי האקורד. להניח אצבעות בלי בארה. ולא לפרוט על העליונים.
אבל שלא יאכלו אותי המקצוענים כאן. כי זה ממש לא מתקרב לאמיתי. וחבל להתרגל ללא לעבוד קשה. -
@הכל-טוב-0 הכל טוב.. אתה צודק לגבי מי שעדיין לא יודע בארה ורוצה לנגן אקורד מסוים למשל באירוע,
אבל כמו שציפית שיגיבו לך- זה פשוט חבל סתם להיות 'נכה' ולא לדעת בארה, כי לכולם קשה בהתחלה ובהמשך זה ממש קל (אם עושים את הבארה נכון),
אני למשל ב"ה קל לי אקורד עם בארה בדיוק כמו אקורד רגיל,
כנ"ל לגבי עוד מיומנויות שבהתחלה קצת קשות, למשל לנגן עם מפרט/אצבעות או לנגן סולמות וכדו',
תתאמצו קצת בהתחלה במקום לנגן תמיד עם הגבלה -
@אהרן-נחום אם תשים לב זה לא A או Am רגיל זה אקורדים עם השהיה ותוספת דרגה תשיעית ( אם אתה מכיר קצת את המבנה של האקורדים אז זה סוג של הירמון מסויים לאקורד) והצלילים של האקורד ישמעו שונה טיפה כמו Cdim או Asus7 ועוד אקורדים שנשמעים דיי דומים אבל הם יותר לדיוק כשמנגנים ברמה ממש מקצועית משתמשים בהם אבל כתחביב פחות
-
@אהרן-נחום נכון זה השם המדוייק מה שאומר שזה לא פוזיציה שונה של Am או כל אקורד אחר אלא אקורדים אחרים ברמה טיפה גבוהה יותר.
פוזיציות שונות זה לדוגמה Am על סריג חמש כל המיתרים (בארה) מיתר 5 ו4 סריג 7 -
@חכם_בלילה אמר בפוזיציות של אקורדים בגיטרה:
@אהרן-נחום ניסיתי את המדריך שלו כבר לפני הרבה זמן וזה לא עבד..
ניסית?
עזר?
גם אני לא מצליחה לנגן עם בארה -
@yael @חכם_בלילה
בקשר לבארה יש פה נושא על זה.
ויש שם כמה טיפים.ומנסיון שלי זה בא עם תרגול קצת יותר זמן מאקורדים פשוטים יותר.
אגב אני מכיר כמה מנגנים ממש טובים שאפי' שהם טובים בבארה לא תמיד הם עושים בארה
לדוג' בF אם זה קטע קצר או שהמעבר לוקח טיפה יותר זמן -
מניסיון בתור גיטריסט זה יגיע, גם אם יקח שנה או שנתיים,
תמשיכו להתאמן ואתם תנגנו ברה בקלות.