שיר | לפחד מלחיות
-
לפחד מלחיות:
הקאתי את הכל בפינה שקטה
שאף אחד לא ישים לב
שחלילה לא יגישו לי עזרה
ושוב אני אתאכזבניקיתי את הכל
כיסיתי בעלים של כאב
שיראו שרע לי
אבל לא ברמה של שיתנו לי חיבוק אוהבצרחתי בשאגות שתיקה
מול ירח מלא ואנשים מולי במדרכה
עווית הכאב התפרשה כחיוך
כך הבנתי רק אחרי שהנהנה לי האישה בראשהשברתי בי הכל
ושוב בניתי את עצמי מהרס
מנסה למחוק ולא לשאול
כמה באמת אני מצליחה להשתיק אותי
ולא להעלות בידי רק חרסובסוף,
גם הנשמה צריכה מפלט
אז חזרתי לפחד מלחיות
כי כמה אפשר לשקר לעצמי
שאדישות היא שליטה ברגשות
---?!
יעל#
-
@יעל-ק וואו איזה מטפורות במיוחד המשפט הזה- "צרחתי בשאגות שתיקה" זה ממש מזכיר לי אותי לפני כמה שנים, כתבתי אז שיר שכולו מתבסס על משפט דומה.- "ילד של סופות שקטות".
את מבטאת תחושות בצורה ממש טובה על הדף, זה לא שיר ראשון שלך שככה אהבתי והזדהתי מבפנים. -
@יעל-ק https://miktzav.com/post/35804 זה השיר...
אני אגיד לך משהו שלא כל אחד יגיד, אני הרבה פעמים הולך ברחוב או אפילו בצאטים וכדומה אנשים שמכירים אותי וקראו שירים שלי אומרים לי כמה הם מחכים לעוד שירים כאלה והרבה פעמים ואולי אפילו תמיד, דווקא אלה שצוחקים וצועקים הם אלה שהכי מזדהים עם מה שכתבת והזעקה שלהם היא פנימית שמשוועת לצאת אז כדי שלא ידעו שהם מרגישים ככה הם צוחקים ועושים רעש מזה. חוצמזה שזה לפעמים בא מקנאה, כתיבה זאת מתנה משמיים שלא כל אחד קיבל וגילה אותה. אז אם את לא מרגישה בנח להראות את זה לחברות שלך או למשפחה אז תהי בטוחה שהדבר הכי טוב וכיף זה להראות להם (לפעמים זה כיף לראות את התגובות ולראות מי עוד מרגיש ככה מהחיים האישיים ) -
@טיטו אני בחיים לא אראה למשפחה שלי ולא לסביבה שלי- הרגשות שלי מדי חשופים שם
וכמו שמוזכר בשיר- בלי להבין למה אפילו לא מסוגלת שמישהו יראה אותי ככה רכה....
יכול להיות שהמשפחה שלי קוראת בפורום הזה את השירים שלי ואפילו לא יודעת שזאת אני (אני מנסה לדמיין את רגע ההצלבה...) אבל זה כייף לי ככה- להיות רואה בלתי נראית.... -
@יעל-ק אמר בלפחד מלחיות:
כי כמה אפשר לשקר לעצמי
שאדישות היא שליטה ברגשות
---?!וואו, כמה עומק במשפט אחד תמים!!
השורות שלך פוגעות כל פעם מחדש פגיעה ישירה בלב,
את מיטיבה כל כך לשקף את סערות היום היום...
כל מה שלא מצליח לנסח לעצמי במילים,
את מגישה כל כך ברור, חד ושורף....
תודה! -
@יעל-ק אין לי מה להוסיף - יתר חברי לפורום כבר אמרו הכל!...
מה שנשאר לי זה רק לומר לך ש-את אדירה!
ואנחנו צמאים לשירים שלך( אני חושבת שבעבר כבר אמרתי לך את זה..)
וזה פשוט יפה שכל שיר שאת מעלה- הוא מושלם!!
לדעתי אין לך מה לחשוש להראות לקרובים שלך, גם אני הייתי כך בהתחלה
אבל א''כ כשהתחלתי לשתף -גיליתי הזדהות עצומה ואפילו מאנשים שלא חשבתי שזה ייגע בהם..
קיבלתי פידבקים אוהבים וגם הביקורות שקיבלתי- היו כמובן רק בונות- והפתיע אותי כמה אפשר להיבנות דווקא מאלו שמכירים אותך- מאלה שחששת להראות ולהזדהות...
אז סתם העלתי לך נקודה למחשבה- כמובן בחירה שלך||וכמובן שיש שירים אישיים שאני כן שומרת לעצמי (ולפעמים לפורום )||
מחכים לעוד..
-
@יעל-ק כתיבה מהממת! אני לא יודעת מה הסגנון של האנשים סביבך אז לא יכולה לומר לך ממש..
אבל דבר ראשון כשהכתיבה יפה זה רק מוסיף כבוד ומזדהים עם השיר ופחות צוחקים. אלא אם כן את מפחדת ממש מחשיפת רגשותייך וזכותך.
אבל לי יש פה משתמשים -משפחה וחברות שמכירות אותי. ואף אחד לא חופר ובאמת נותנים פידבק טוב. (כן פחדתי בהתחלה.. 🤭) אבל גיליתי שבד"כ אנשים מכבדים רגשות של אחר.. מה יש להגיד אם ככה את מרגישה??! כל אחד מבין שצריך לתת מקום לרגש..
אני חושבת שאפשר רק לומר -שאפו! שאת מנתבת את זה לכתיבה ומוציאה כאלו דברים יפים מזמנים קשים..!