ביקורת קליפים | עונה 3 | פרק 5. חזרנו ובגדול...
-
|-וואו... ואוו... ואוו... כמה זמן לא נפגשנו.
עבר הרבה זמן מהביקורת הקודמת שכתבתי כאן בפורום המדהים הזה מקצב.
ומאילוצים שונים לא יכולתי לכתוב ביקורת. עכשיו אני מפנה כמה שעות מזמני לכתוב לכם ביקורת, מקווה שיצא טוב ומועיל לכולם.
אז בוא נתחיל.-||-לא מזמן יצא לי לראות את הקליפ המדהים של הזמר אבי אילסון.
איך ששמעתי שאילסון הוציא שיר ידעתי שני דברים. האחד שיש קליפ לשיר הזה השני ששווה לצפות בו.
לא דווקא בגלל ההשקעה הרבה שאילסון משקיע בקליפים שלו.
אלא כי ידעתי שכשאילסון מוציא קליפ הוא מקפיד על המסר שיעבור דרך הקליפ,
קליפ בלי מסר זה לא אילסון. לכן ידעתי ששוה לצפות בקליפ.
אז אם עוד לא צפיתם בקליפ אתם מוזמנים לגשת ולצפות בו מיד נתחיל...-||-
טוב אז אחרי שצפיתם בקליפ [נניח שכן... ]. ונהנתם. בוא נעבור על הקליפ יחד... נפרק ואח"כ נרכיב.
אילסון גומר הופעה מוצלחת. ומודה לקהל...
אילסון יוצא מההופעה קצת עצוב. למה? הוא הרי בפסגה מופיע לקהל ענק שבה רק לשמוע אותו שר. מדוע הוא לא שמח? [ספוילר: חכו נגלה בהמשך]
אילסון משוטט ברחוב מחפש משהו...
הי מה קרה אילסון החליפ למעיל שחור...
קבוצת אוהדים מסתכלת במודעה על הופעה של אילסון...
הילד מצביע בהתרגשות על אילסון...
ומיד קבוצת האוהדים רצה לסלפי עם אילסון...
והנה הסלפי... הופה אילסון מחייך...
ופתאום הוא ממשיך ללכת, אבל הוא כבר לא מחייך, זה היה אושר זמני...
הבנתם... אילסון מחפש את האושר... את השמחה, האמיתי, הפנימית, המושלמת. פשוט שמחה.
הוא מופיע... יש קהל שמריע... אוהדים רצים אחריו... אבל כל זה לא מספק את אילסון הוא מחפש את האושר האמיתי הפנימי. שבאמת יעשה אותו שמח. והוא לא מקבל אותו מאף אחד... משום אוהד...הוא עובר ליד אוהד שקורא מודעה על הופעה שלו עצמו, וזה לא 'עושה' לו את זה...
והנה אוהדים נוספים...
ועוד אוהד...
אילסון מחליט ללכת לנהר, לנסות להתחבר לעצמו.
"תן ללב שלי נחמה..." כל השמחה הזאת חיצונית, אבא, אני מחפש שמחה אמיתית איפה היא?
עכשיו נעצור לרגע את הכתיבה. אני רוצה להחליף לכם צד בתסריט הנפלא שהיה לנו עד עכשיו.
אבל קודם מספר תמונות ואז נדבר עליהם.
אם שמתם לב. אילסון - בתסריט כולו ולאורך כל הקליפ - הוא אילסון שלובש מעיל אפור. הוא אילסון שמחפש את השמחה האמיתית והשלמה. הוא אילסון שלא מוצא את עצמו באהבה המזוייפת שהוא מקבל מהאוהדים ומאנשים ברחוב, הן ילדים והן מבוגרים.
ולעומת זאת אילסון במעיל השחור הוא אילסון 'הפנימי', נקרא לו ה'לב' של אילסון. הוא צופה מהצד על אילסון שמחפש את השמחה, ומחייך לעצמו כי הוא יודע היכן מוצאים את השמחה האמיתית, אז הוא מתיישב לכתוב לו מכתב...
ובנהר שאילסון יושב הוא ניגש אליו...
ומביא לו את המכתב שכתב לו
כן... כן... "אתה שווה בזכות עצמך" לא בזכות הקהל ולא בזכות האוהדים, השמחה שלך תבוא אליך בזכותך, אל תחפש אותה בחוץ כי היא נמצאת בך עצמך... חזק ביותר
זה אילסון שאני מכיר, עכשיו אתם מבינים למה ידעתי - מיד שאילסון הוציא קליפ - ששווה לפצות בו...
%(#ff0000)[ועכשיו ביקורת]
כשהילד מצביע על אילסון, שימו לב שהילד לא 'סגור' על עצמו היכן אילסון נמצא. האם קדימה מלפניו או בכלל בצד ימין [של הילד לא שלנו], שימו לב שהוא מצביע לכל הכיוונים... אז איפה אילסון באמת נמצא?
אותה בעיה יש לנו גם עם האוהד שרכוב על הקורקינט. כשהוא מנופף לשלום לאילסון הוא מנופף לצד [צד ימין] וכשאילסון בא אליו, הוא בא מקדימה. אז איפוה אילסון היה בצד או מקדימה?
הערה אחרונה.
בקלף כתוב "אתה שווה בזכות עצמך", וכל המסר של הקליפ בנוי על המסר הזה, כמו שהסברנו לעיל..
אבל למה בכל המילים בשיר אין את המילים "אתה שווה בזכות עצמך" או מילים דומות עם אותה משמעות. אם הייתי שומע את השיר בלי לראות את הקליפ לא הייתי מבין שהמשמעות היא כמו שמפורש בקליפ.
שאלתי היא מה הקשר בין השיר לקליפ. הקליפ מדהים. אבל אולי היה עדיף לשמור את התסריט של הקליפ הזה לשיר אחר...
[זו רק ביקורת מהראש שלי... מהכיוון חשיבה שלי אם יש מישהו שהבין את המסר מהשיר עצמו זה בסדר. זו ביקורת מהכיוון מחשבה שלי.]|-עד כאן להפעם.
שיהיה לכולנו חורף בריא [מה לעשות רק השבוע התחיל החורף ]
נפגש בביקורת הבאה ועד אז על תשכחו להגיב בנספח
להתראות-| -