שיר כניסה לחופה הכי מרגש ששמעתם
-
@reizy200 אמר בשיר כניסה לחופה הכי מרגש ששמעתם:
@הדרי מי אומר לך שיואלי דיקמן חושב על דברים טובים שהוא שר את זה??
שימו ארבע בבות!!!!!
ניגון קדוש, חיבר אותו איש קדוש, עם כוונות קדושות.וואו, איזה נערווים!!! (איך כותבים את זה בכלל?)
מה זה משנה מי שר את זה? השיר טוב? המילים טובות? המנגינה מרגשת? מצוין! זה מה שצריך. -
@מחשב-נייד ואני אוסיף על דברייך...
לא מבינה מה צריך שיר עם מילים. כאילו מה יש לומר בכאלה רגעים גדולים? פשוט לא צריך. כל מילה מיותרת. -
@מחשב-נייד אויש, לא אמרתי שצריך דווקא שיר כוכב או להיט מטורף. אמרתי שלדעתי לא צריך נערווים עד כדי כך שבגלל מי ששר את זה לא לשים את זה.
אצלנו ספציפית במשפחה תמיד שרים שיר מרגש ממש במילים שמתאימות לחופה, אבל המנגינה גויית במקור............ -
@כ-פ קודם כל ברור שיש משמעות!!!
ואני לא ארחיב בעניין כי זה לא ייגמר...
רק אומר בקצרה שיצירות ולא רק מוזיקאליות מבטאות את מה שקורה עמוק-פנימה, לטוב או למוטב.
ויש חשיבות מאוד גדולה ללשיר וללחן בזמן כ"כ קדוש.
תחשבי בן אדם מקים בית!!!!
השכינה יורדת מלמעלה לחבר בין הנשמות ולכן אסור גם לשבת... -
-
@סטלן-אש אתה בטוח שיר חופה???
כמו שכבר ציינתי אין על ניגון ארבע בבות- ואצרף הסבר/רקע קטן עליו:
אדמור"י חב"ד לדורותיהם הקדישו ביאורים רבים לסודו של הניגון. הם הסבירו כי הניגון בנוי מארבע "בבות", או חלקים. אותם ארבעה חלקים מקבילים לארבע העולמות המתוארים בספרי הקבלה (אצילות, בריאה, יצירה ועשיה)
במילים אחרות, ניתן לראות את הניגון כ"סולם" דרכו עולים מדרגה לדרגה, כפי שנשמע גם במבנה המוזיקלי של הניגון שעולה בכל בבא לטונים גבוהים יותר. הניגון אם כן מעניק לאדם את היכולת להתרומם לדרגות הרוחניות הנעלות ביותר.
ושעת שירת ניגון ארבע הבבות היא עת רצון למעלה, ועל כן הוא זמן המוכשר לתשובה.
אין ספק שזה השיר-יותר נכון- הניגון הכי ראוי ומתאים לחופה. -
@ד19 אמר בשיר כניסה לחופה הכי מרגש ששמעתם:
@shoval שרים את זה בכמויות חופות!!!!!
לא ראית שום חופה???
נגיד, אצל הבת של שוקי סלומון לפני פסח שרו את זה..||אגב אני לגמרי איתך בקטע שכזה שיר לא אמור להיות בחופה. חרדית לפחות..
אבל זו דעתי ורק דעתי..
מוזמנים לחלוק עלי...||רגע, והבת של שוקי סלומון נראה לך חרדי סטנדרטי? אהממממ פחות. ברור שבחתונה 'משלנו' זה פחות לשיר את אמן על הילדים......