מישהו שמכיר יאמהה sx700???
-
יש כל מיני הסברים
-
@פאראנצ-עס דבר ראשון מזל טוב!! תתחדש ותהנה אחלה אורגן בחרת!
דבר שני הפורום לא מקשר בין אנשים כך שאי אפשר לתקשר מחוץ לפורום...
יש לך 2 חוברות הדרכה באתר חסידיש קצב (שזה גם אתר למכירת מקצבים ממש טוב!)
https://6270f50b7c445.site123.me/ תגלול עד למטה שמה תראה הוראות הפעלה ופשוט תוריד מה שאתה רוצה. -
@פאראנצ-עס זה ענין של FRZ או פרייז בעברית להקפיא אתה יכול לחפש מדריך על זה בחוברות ששלחתי זה במילה אחת מקפיא לך את הקול ולא מחליף לך את המקצב ולהפך לי אין אותו אז אין לי יותר מידי איך להסביר לך....
-
@פאראנצ-עס אמר במישהו שמכיר יאמהה sx700???:
@חכם_בלילה @MarkBr
מישהו יודע להסביר לי, למה לפעמים כשאני בוחר סגנון מתוך ה8 סגנונות בכפתורים למטה - יש סגנונות שאני בוחר אותם משתנה לי גם המקצב??
ואיך אני יכול להגדיר שכשאני משנה מקצב ישתנה איתו גם הקול?היי, תתחדש קודם כל!
לא ממש הבנתי על איזה כפתורים אתה מדבר, מה כתוב עליהם? registration memory 1-8?
אם כן, זה נושא שצריך ללמוד אותו ולהבין מה בדיוק אתה רוצה לבחור, איך לתכנת נכון את registration memory bank וכו' - תשאל שאלות יותר ספציפיות - אנסה לענות.אולי זה עניין של מונחים אבל מקצב (style) בעצם מגדיר סגנון המוזיקה שאתה הולך לנגן, לא?
הל מקצב בימהה הוא קובץ שכולל הגדרות של חלקים - drums (תופים), באס, וכו' - עד 8 חלקים. כמו כן בקובץ הזה מופיעים הגדרות נוספות, למשל OTS - one touch setting - 4 סטים של קולות (voices) שבהם אתה יכול להשתמש כשאתה מנגן מקצב.
אתה גם יכול להגדיר מקצבים משלך וגם להגדיר איזה כלים תרצה בOTS...
יש גם פונקצית OTS Link שאם דלוקה - תאפשר בחירה אוטומתית של voiceים מתאימים מתוך הOTS.אז בעצם אפשר לבחור מקצב בעזרת 2 טכנולוגיות שונות לגמרי:
- סתם בחירה רגילה
- בחירה על ידי registration memory
כמו שאמרתי - מוזמן לשאול שאלות יותר ספציפיות רק תסביר טוב יותר במה מדובר
-
@MarkBr
תודה רבה על התשובה המפורטת!
כן, אני מדבר על הכפתורים האלומישהו התקין לי סט שלם שכולל: מקצבים, וסטים של קולות.
יש באורגן למטה במרכז שתי כפתורים של מינוס ופלוס, כשאני לוחץ על שניהם יחד זה מביא לי אפשרות לבחור איזה סט של קולות יהיו על הכפתורים האלו.
השאלה שלי היא, 1. איך עושים שלכל מקצב יהיה סט קולות שמוגדר אליו ספציפית, למקצב שקט יהיה סט 1 ולרועש 2. וכך שבאופן אוטומטי כשאני עובר מקצב הסט גם משתנה?
- לפעמים אני בוחר קול מסוים באחד הכפתורים האלו, וזה משנה לי גם את המקצב. למה?
בקיצור, איפה משחקים בהגדרות של הכפתורים האלו?
-
@פאראנצ-עס
תנסה להתעלם כרגע מהסט שהתקינו לך ותנסה ליצור כמה סטים כאלו משלך. כמו כן, תקרא את הוראות הפעלה של ימהה על registration memory - זהו נושא מאוד חשוב ושווה להבין אותו לדעתי.
בגדול כל סט (registration memory bank) מסוגל לשמור עד 8 תאים, ובכל תא (cell) אתה יכול לשמור את כל ההדרות שתעשה לכלי, מקצב, קולות, נקודת הפרדה של מקלדת, הגדרות מיקסר וכו'.
בדרך כלל אפשר להתחיל משיר אחד שתרצה לנגן וליצור סט עבורו - תא אחד להתחלה של שיר, תא לפזמון וכו'.
אז אתה "מתכנת את הכלי כדי שיישמע כמו שאתה רוצה לחלק של השיר: בוחר קולות, אולי מכבה חלק מהמבקצב (למשל משאיר רק תופים ובאס), מתכנת אפקטים וכו' - כשאתה מרוצה מהתוצאה - תשומר את כל ההגדרות שיש כרגע בזכרון של הכלי לתוך תא ועובר לתא הבא.... בסוף אתה שומר את כל הbank.אז אם מסתכלים על זה כך, אתה כאילו מתכנת הכל לבד ואז רק בוחר את מה שתכנתת מראש, צריך לשחק עם זה כדי להבין.
ההגדרות של כל סט כזה נשמרים בקובץ rgt שהוא מכיל את כל מתוכן של תאים (כלומר את כל ההגדרות).
בשיטה כזאת אתה "בונה" על registration memory banks ובא מוכן לנגן את שיר שאתה אוהב.עכשיו, אם אתה לא רוצה להשתמש בregistration memory - אתה גם יכול סתם לבחור מקצב כלשהו. בכל מקצב יש 4 קולות של OTS. כמו שסיפרתי קודם - OTS לא קשור לregistration memory - אתה יכול לשמור שם הרבה פחות הגדרות אבל מצד שני הם חלק מהמבצב (הם נשמרים פיזית בתוך הקובץ של המקצב). אז לשאלה 2 שלך - או שתשתמש ב OTS או תתכנת סט משלך לשיר...
יש גם כפתור freeze שבחלק מהמקרים יעזור, אבל לדעתי שווה להתחיל ללמוד את ה"קונספט" ואז להשתמש בfreeze אם צריך.
לסיכום, לפני שאתה עובר לסט מוכן, תנסה ללמוד איך אתה תמכנת סט כזה בעצמרך ואיך אתה משתמש ב OTS ואז יהיה לך הרבה יותר קל להבין מה קורה בסט המוכן
מקווה שזה יעזור. -
אני מכיר טוב את האורגן ואם אני לא טועה כבר דיברת איתי בפאלפון אתה יכול להתקשר מתי שבא לך ולדבר איתי אני יעזור לך ולכל מי שמעוניין בכיף...
כמו כן כמו שכתבו לך כאן יש 2 חוברות הדרכה מפורטות באתר שלי "חסידיש קצב" https://6270f50b7c445.site123.me/
למתכנת קוראים שמוליק הומינר ולא קמינר.