כמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?
-
-
@מוזיקה אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
דברתי על אלו שלא התפרסמו כי לא קוראים להם ישי ריבו ואם הייתם מאזינים לשירים שלהם (אם בכלל שמעתם על קיומם...) גם זה היה מדהים אתכם...
לא שללתי שום זמר! ההפך- כתבתי שצריך לתת לכולם את המקום שלהם- ולא לשלולל אותם בגלל שהם לא מפורסמים...
||אגב אני לא אוהדת של שירי ישי ריבו...בהחלט יש לו שירים יפים..אבל לא כל מה שהוא שיר אני יגיד שזה יפה...||
-
אני צריך להבהיר כמה דברים.
א. לא שולל שום זמר (מי שהבין את זה מדברי אז בהחלט לא)ב. דיברתי על ישי ריבו כדוגמא, לא כזמר שאני מנציח אותו ולא מתייחס לתוכן, להפך.
ג. אני אוהב כל זמר שמגיש את השירים שלו בצורה יפה וישי ריבו אחד מהם.
-
חזרה לנושא שלשמו נתכנסנו
בתקופה שאחרי אסון מירון התפרסם השיר כרחם אב של שרגי גשטטנר ז''ל ולפתע אנשים בעקבות האסון גילו שיש שיר מלא רגש וחן
אז בואו תחשבו שהשירהזה יצא לפני חודשיים על ידי זמר אנונימי או זמר שנס ליחו (לשיטת הציבור)זה יתפוס? ברור שלא
אבל זה שיר יפה ומרגש? אלא התשובה היא שכיום בשביל להכניס שיר לציבור צריך סיבה חיצונית כדוגמת אירוע כואב במקרה הנ''ל או איזה קליפ מרהיב ופחות השיר עצמו שזה תוצאה ישירה של ריבוי השירים -
ברור שלא
למה ברור זה שיר מרגש ואם הוא היה יוצא תקופה קצרה לאחר האסון לדעתי הוא היה תופס
-
יום כמו בפולטיקה הכל זה פולחן אישיות סביב הזמר וללא שום יחס לתכנים של אמנים אחרים
לא תוכל לשנות את זה...
ואם מדברים על ישי ריבו הוא באמת בעל תוכן- ולא כי אני מעריצה שלו..
תן דוגמאות לזמרים שמגישים את השיר טוב- והם לא התפרסמו..
אישית הלכתי על הרעיון של ישי ריבו- כי אותו הבאת כדוגמא...@מוזיקה אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
כיום בשביל להכניס שיר לציבור צריך סיבה חיצונית כדוגמת אירוע כואב במקרה הנ''ל
בהחלט!
כל שיר שרוצה להיתפס הוא צריך לבוא עם מומנטום נכון. לא כל שיר על אדמה ושמיים יתפוס...הציבור מחפש אקטואליה ורגש מעבר לממוצע... -
@אלישבע אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
@אייצ-ית אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
אני חושבת שאם לא היה להיטים- לא היה משיכה למוזיקה...
לא נכון!!!!
לשירים של פעם אפשר לקרוא להיטים???
ולא הייתה משיכה למוזיקה?||יאווו- תשתחררו מפעםםם
לפני כמה שנים את מדברת???
זהו...זה תקופה שעברה..לא נראה באופק שהיא תחזור, תנסו להפיק את המירב מהמוזיקה העכשווית...לא הכל היום רע ולא "איכותי".||ואם את מדברת על זה שפעם לא היו להיטים- בהחלט שהיו!! רק שהיום את לא יודעת על זה כי זה עבר...נגמר....אז הם היו להיטים!
-
@אלישבע אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
לשירים של פעם אפשר לקרוא להיטים???
לחלק מהם בהחלט כן
-
אני מבקש מראש סליחה מכולם
אבל דעתי בנושא היא כזו,
מה השאלה בכלל עם יש עדיפות לריבוי שירים או למיעוט ברור שלמיעוט,
ואסביר מוח האדם אינו מוגבל ויכול להכיל כמויות של מידע,
אך כדי שאדם יוכל להתרכז ולהתחבר ולהפיק ממה שהוא מתעסק זה נובע רק משקט נפשי ופנימי,
וככל שהאדם מוצף יותר במידע ובשירים ובכתבות וראיונות ומגזינים ופרסומות לאט לאט הוא מאבד את החיבור,
אז אם ככה יוצא שלהרבה ידע אין כל משמעות ואדרבה זה רק ממעיט ממה שיש כן ולכן אם היה קורונה או סתם כך סיבה שהאדם לא נחשף לכאלה כמויות של ידע וודאי שזה גורם לו להתחבר יותר לשירים שיוצאים ולהנות מהם ולכן כל עוד ואנחנו מקבלים עשרות שירים ועשרות קליפים וזמרים שיוצאים אז אנחנו פשוט סובלים!!!!
כן חד משמעית סובלים,
והאמת שאין לזה פתרון כי אנחנו בדור שמוצף למעל הראש רק ברור שכזה מצב הוא אידיאלי,
נ.ב. גם מי שלא מסכים איתי שינסה שבוע אחד לא להתפזר לשום דבר ואז נראה. -
@מוישה הרעיון שלך נכון-
אבל,
אדם עם שקט פנימי- לא יפריע לו כמויות של חומר ומידע- כי הוא לא מתפזר...הוא יודע את הדרך שלו- והוא לא מתערער מכל שיר חדש...
לא משנה מה תגידו- לא הייתי קוראת לזה "סבל".... על אף אחד לא כפו להכיר בכמויות המידע או לשמוע את כל השירים... -
@מוישה אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
@מוישה אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
נ.ב. גם מי שלא מסכים איתי שינסה שבוע אחד לא להתפזר לשום דבר ואז נראה.
אין לי צורך לנסות- אני לא מרגישה "מבולבלת"- לא מפריע לי כל הידע והסגנונות- משום שאני לא שומעת ורואה את כולם- רק את מה שאני מתחברת.
הסכמתי עם הרעיון שלך-@מוישה אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
מה השאלה בכלל עם יש עדיפות לריבוי שירים או למיעוט ברור שלמיעוט,
ואסביר מוח האדם אינו מוגבל ויכול להכיל כמויות של מידע,
אך כדי שאדם יוכל להתרכז ולהתחבר ולהפיק ממה שהוא מתעסק זה נובע רק משקט נפשי ופנימי,
וככל שהאדם מוצף יותר במידע ובשירים ובכתבות וראיונות ומגזינים ופרסומות לאט לאט הוא מאבד את החיבור,
אז אם ככה יוצא שלהרבה ידע אין כל משמעות ואדרבה זה רק ממעיט ממה שיש כן ולכן אם היה קורונה או סתם כך סיבה שהאדם לא נחשף לכאלה כמויות של ידע וודאי שזה גורם לו להתחבר יותר לשירים שיוצאים ולהנות מהם -
@batel-alon אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
@אלישבע
ת'כלס, כל אחד שומע כמה שהוא בוחר לשמוע.
זה נכון שיש תקופות של יותר שירים ופחות. אז יש יותר/פחות שירים לבחור לשמוע.היא יענו יותר מתכוונת לרעיון שאנחנו "מפספסים" חומרים טובים...
וחלקם אומרים פה שזה סתם הורס הכמויות של השירים...
תקראי את כל מה שהם כתבו...הם פחות שמים ת'הדגש על התקופות בהם יוצאים המון שירים...@batel-alon אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
@אייצ-ית
מסכימה עם כל מילה!תודה!
||אבל אין צורך להגיב פעמים..פשוט תערכי את התגובה..לא אוהבים בהנהלה תגובות רצופות...||
-
אם כבר דיברתם על אסון מירון והשיר של שרגי גשטטנר,
אז לדעתי- השיר בכלל אל היה תופס גם זה היה אחרי האסון. ולמה? אתן לכם דוגמא- כמה שירים יצאו אחרי האסון? המווןןן!! כמה שמעתם? הרבה... (שמתם לב בין ההבדלים של המון והרבה..?) ויש כאלה שיאמרו- שיר שתיים ודיי נמאס לשמוע שירים מצמררים...
ולכן דעתי היא שבאמת כמות השירים גורמת לפספוס של שירים איכותיים ביותר, ואם זמר רוצה לפרסם שיר עליו לגרום לשיר לעבור דרך מטלטלת בכדי שהוא יתפרסם,
כמו למשל השיר של שרגי- אני אישית לא הכרתי ולא שמעתי (ואת האמת- לא ממש עניין אותי) עד שאמרו לי- תקשיבי לשיר- זה שרגי גשטטנר שנפטר באסון...
אבל- (וכאן הוא מגיע..)
עדיין למרות הכמויות סוף סוף מעגל המוזיקה התרחב. ז"א- אם פעם היה כמה זאנרים יחידים שהציבור החרדי הקשיב והעריץ אזי שכיום כל אחד יכול למצוא את מקומו ואת השירים והז'אנרים שאילהם הוא מתחבר...
השאלה הבאה היא אם זה טוב או לא... ובזה- לא מתפקידי להכריע...
(אגב- לא קראתי את כל הפוסט (אני חדשה פה..) אז מתנצלת מראש אם יש כפילויות בין מה שאני אומרת למה שמישהו אחר אולי כתב...) -
ולגבי ריבוא-
אני חולקת. ריבוא הוא ענק בזכות עצמו. ואין לי שום עניין פוליטיקאי בו.
אסביר:
ריבוא קודם כל הכניס זאנר שלא היה בציבור החרדי. וזו סיבה ראשונה לכך שהוא הצליח ומצליח..
שנית- באמת יש לו קול יפה!! תתווכחו!!
כמו כן- בוא הצליח לאגד הרבה קצוות מה שאחרים לא.
והכי חשוב- לא לשכוח שככל שהזמר גדול יותר כך הוא גם עבר דרך....
מה נראה לכם? שביום אחד הבן אדם נהיה ענק?? בהתחלה הוא התחיל בקטן ומשם צמח.
לדעתי, היום נהיה קטע כזה שכל אחד שרק פרץ למוזיקה כבר חולם להיות ענק והוא לא קולט שהכל זה דרך והדרגתיות. וזה לא נכון שלא שומעים מוזיקה של זמרים חדשים פחות! מוזיקה טובה מתפרסמת. נקודה.
ולדעתי מתניה (מהשירים - מלחמות\לעבוד) הוא אחד הזמרים שפרצו רק בתקופה האחרונה ואני מאד התחברתי, כמו גם אלפים כמוני.
נראה לי זה גם תלוי בחיבור של הזמר לשיר. אני אישית שמתי לב- כשאני כותבת שיר מהלב- אנשים מתחברים ואוהבים. כשאני כותבת בשביל פידבק- אני לא מקבלת כלום.
לסיכום- שיר שיתפרסם או יצבור מוניטין ואהדה זה שיר שהזמר מחובר איליו, שיר עם מילים גבוהות.
(יואו כמה הגבתי פה...)