כמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?
-
בתכנית מוצ"ש חי עם מנחם טוקר שבוע שעבר התדיינו על "המוזיקה החסידית לאן".
בין כל הנושאים שהועלו, דובר על הכמות המטורפת של השירים שיוצאים כל יום, ועל השנה הרגועה יחסית מהבחינה הזו..
סטופל אמר בעניין הזה שהקורונה הביאה עימה הרבה דברים רעים ודבר אחד טוב. לא צריך את הכמויות האלו של השירים וטוב שהתופעה הזו בנסיגה...ואני שואלת אתכם: מה אתם אומרים? מה עדיף? כמויות של שירים כל יום, או שמא השנה הייתה שנה יותר טובה מבחינה מוזיקלית?
(אני אומרת שלא משנה מה יהיה, תמיד נתלונן על מה שחסר, בתקופות של 'גאות' נגיד שזה יותר מדי ולא חסר, ובתקופות של 'שפל' נבכה על זה שלא יוצאים מספיק חומרים טובים....)
מחכה לתגובותיכם ודעותיכם.... רק בנועם אנשים...;)
-
@אלישבע כרגיל הבאת לנו חתיכת נושא להתדיין עליו...
אני חושבת ככה:
א. גם עכשיו יוצאים הרבה שירים...
ב. מצוין! כל המוסיף הרי זה משובח! נותן לנו אופציה לסינון, העדפה וטעם אישי מזוקק.
ג. השנה הייתה שנה טובה מבחינה מוזיקלית, לדעתי. אנשים ישבו בבית והביאו הרבה רעיונות טובים לשת"פ, לחנים ועיבודים.מה אומרים?
-
אני בעד הכמות הגדולה של השירים
הכמות הזאת היא פועל יוצא של העובדה שהיום בהשקעה לא גדולה כל אחד יכול לבנות לעצמו אולפן בבית, ולא צריך לשלם הון תועפות לאולפנים גדולים ומקצועיים בשביל כל שיר שרוצים להוציא.
יש גם חסרונות למצב הזה, אבל יש לו גם מעלות, ובעיני הן משמעותיות יותר מהחסרונות
המעלות בעיני:
-לכל אחד יש הזדמנות להתבטא.
-כשרונות צעירים וחסרי אמצעים שבעבר יכלו רק לחלום על מימון הפקת שיר - יכולים לעשות את זה
בקלות ולפרוץ ככה לתודעה הציבורית- כשיש הרבה חומר, סטטיסטית - לפחות אחוז מסוים הוא חומר טוב, ויוצאים חומרים טובים, לא משנה כמה
תשמיצו.....
יש עוד, לא עולה לי כרגע...
חסרונות - הצפה, המון חומר יוצא לשוק, רובו לא איכותי
מניחה שיש עוד חסרונות, כולל עומס על השרתים שמאחסנים את כל החומר הזה....
אבל אני מניחה שזה לא באמת אכפת לכם....
בקיצור - אני בעד שכל אחד שיש לו רצון ליצור - יעשה את זה, ושכל אחד יחליט מה הוא שומע ומה לא.....
- כשיש הרבה חומר, סטטיסטית - לפחות אחוז מסוים הוא חומר טוב, ויוצאים חומרים טובים, לא משנה כמה
-
@ריינבואו אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
ב. מצוין! כל המוסיף הרי זה משובח! נותן לנו אופציה לסינון, העדפה וטעם אישי מזוקק.
בדיוק!!!
זה מאוד טוב מבחינה מוזיקלית שיוצאים מלא שירים, זה כיף ומעניין
וגם כל הזמן יוצאים שירים לא טובים, אני לא חושב שזה קשור להרבה שירים או קצת שירים
כשיוצאים מלא שירים גם יוצאים הרבה שירים טובים ואלבומים מצוינים לדוגמא:לחיים- יעקב שוואקי, שיר 3- רכניץ, אשר בחר בנו- דודי קאליש.
סינגלים- סיבת הסיבות-ישי ריבו, אשריך נער ישראל- מוטי שטיינמץ ועוד ועוד...
-
חבר'ה, כולכם צודקים! הכי כיף שיוצאים הרבה שירים כי כך יש לנו אפשרות לסנן ולשמוע רק מה שאנחנו אוהבים/מעדיפים לשמוע...
השאלה היא אם לא בגלל הכמויות הרבות של הסינגלים והאלבומים שיוצאים מדי יום, מתפספסים לנו החומרים הטובים באמת שעליהם היינו רוצים לשים דגש..
או ששיר טוב יתפוס בכל מצב..?ואני אסביר:
בעצם התופעה הזו היא זו שגרמה לכך שרק מה שלהיט וקצבי ואלקטרוני ומגניב - יתפוס.
כי אם כל יום ייצא שיר חדש אז אתה צריך להיות הכי הכי עדכני כדי שגם מחר עדיין יאזינו לך ולא יעברו ללהיט הבא...
בקיצור, תופעת הלהיטים...
לשירים מלאים רגש ועומק צריך להאזין ביישוב הדעת ולא כמו היום עם ה ADHD שאם השיר עובר את השלוש דקות כבר מעבירים הלאה לשיר הבא...
מה אומרים?! -
@ריינבואו אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
כרגיל הבאת לנו חתיכת נושא להתדיין עליו
באמת. אחלה נושא...
@אלישבע אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
בתקופות של 'גאות' נגיד שזה יותר מדי ולא חסר, ובתקופות של 'שפל' נבכה על זה שלא יוצאים מספיק חומרים טובים....
אולי כי גם ב"גאות" החומר שיוצא הוא לא משהו...
כמו שכולם פה טענו יש בזה הרבה כיף שיוצאים הרבה שירים ולנו נשאר רק לבחור...
אבל,@proud-jew אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
לפחות אחוז מסוים הוא חומר טוב, ויוצאים חומרים טובים, לא משנה כמה
תשמיצו.....טוב, בלי להשמיץ, אבל לי ממש מציק שיוצאים חומרים פחות טובים.
ביום סטנדרטי אני מתיישבת לראות מה יצא ומתייאשת מראש,
בלי להגזים, אבל יוצאים המון שירים והרבה מהם כאלה מתחילים...
אז לדעתי, אין בזה בעיה עד שזה מגיע לזה שכל סטאז'ר מתחיל מוציא שיר בלי לחשוב הרבה, מה שפעם לא היה!@ילד-חוכם אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
גם כל הזמן יוצאים שירים לא טובים
אמממ, אם כן השתכנעתי!
מתפספסים לנו החומרים הטובים באמת שעליהם היינו רוצים לשים דגש..
מסתבר שכן, אבל אני מאמינה שאם יש משהו טוב ממש, ברדיו יקלטו אתזה
ואז, כמובן גם אנחנו המאזינים... -
השאלה היא אם לא בגלל הכמויות הרבות של הסינגלים והאלבומים שיוצאים מדי יום, מתפספסים לנו החומרים הטובים באמת שעליהם היינו רוצים לשים דגש..
אם את שואלת את דעתי-
שיר טוב/או חומר טוב באמת- לא מתפספס בקלות...
וגם אם יצאו עוד להיטים- אם השיר באמת טוב- הערך שלו לא יירד,
כמו יהלום- כל יהלום שמלטשים והוא יוצא לחנות- הוא נדיר!! יפה!! ושווה ערך...אבל גם אם תקופה לאחר שהתגלה יצא לעולם עוד יהלום- הוא לא יוריד מערכו של היהלום הקודם...
פשוט יהיה בחירה לקונה איזה מהם הוא מעדיף...לכל להיט יש קהל יעד- בד"כ לא יוצאים 2 להיטים צפופים מאותו ז'אנר.
עקב השירים הרבים שיוצאים יש לנו מלא "ז'אנרים" וסגנונות, פשוט כל אחד יחפש את מקומו- ושם יחפש את מה שהוא אוהב.
אין שום סיבה "להאבד" מכל הכמויות שירים שיוצאים... -
אני לא חושבת שכמויות השירים זה הגורם לשירים פחות איכותיים.
פשוט-
יש הרבה שמחפשים את עצמם בעולם המוזיקה- ובגלל זה בתור התחלה מוציאים סינגלים לא להיטים..כל זמר התחיל "בקטנה" ואז התפתח...
אני לא חושבת שבגלל כזה דבר הם לא צריכים להוציא שירים. ההפך- הלוואי שיצליחו ויפרצו. -
@צור אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
@אייצ-ית מצד שני פעם הייתי שומע כל שיר שרק יצא
היום אין לי זמן ואני שומע רק כאלה מוכרים כך שמן הסתם אני מפספס מלא חומר טוב@פסנתר-כנף אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
אבל אני מאמינה שאם יש משהו טוב ממש, ברדיו יקלטו אתזה
ואז, כמובן גם אנחנו המאזינים...מה שטוב באמת - מקבל את הבמה שלו בסופו של דבר
אולי לוקח זמן, אבל זה קורה בסוף
זו דעתי:) -
אני חושבת שיש זמנים שזה טוב שיוצאים הרבה שירים ויש זמנים שלא, ואני יסביר:
נגיד בזמנים של הקורונה, לא היה כל כך למי להוציא את השירים (יש כאלה שיגידו שדווקא הם לא היו עסוקים) ודווקא אז יצאו הרבה שירים ואני חושבת שזה לא היה כ''כ טוב כי לא היה מי שישמע אותם (ובזמן של הקורונה לא התענינו כ''כ במוזיקה שיוצאת), אבל עכשיו אחרי שעברנו את הקורונה בס''ד אפשר להוציא כבר הרבה שירים כי יש מי שישמע אותם ויש מי שיתעניין בהם.זו דעתי!
תגיבו! -
אולי בגלל כמות השירים מתפספסים לנו נכסי צאן ברזל אמיתיים שעשויים להחרט לנו לדורות..
זה בעצם מה שהביא את תופעת הלהיטים ודחק את המוזיקה האמיתית, האוטנטית.אני חושבת שאם לא היה להיטים- לא היה משיכה למוזיקה...
אל תשכחו-
שכדי שיהיה "שיר טוב" חייב שיקיפו אותו "שירים פחות טובים"- כי אם הכל היה שירים איכותיים וטובים לא היה בהם מיוחדות...@צור אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
@אייצ-ית מצד שני פעם הייתי שומע כל שיר שרק יצא
היום אין לי זמן ואני שומע רק כאלה מוכרים כך שמן הסתם אני מפספס מלא חומר טובמסכימה עם זה...אבל זה לא רוב האנשים ששומעים מוזיקה...
חוץ מזה- מה הפספוס הגדול בשיר טוב??
אם מסתדרים עם הקיים זה לא גרוע...אגב אדם שמחפש שיר טוב- יעשה עבודה וחיפוש מעמיק- ובסוף ימצא את מה שהוא מחפש- כי יש המוןןן שירים היום..וזה מה שטוב..
ככה בעיני לפחות. -
@אייצ-ית אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
שכדי שיהיה "שיר טוב" חייב שיקיפו אותו "שירים פחות טובים"- כי אם הכל היה שירים איכותיים וטובים לא היה בהם מיוחדות...
אם שיר טוב הוא עניין יחסי מצבנו רע ומר:)
מוזיקה היא מוזיקה, ומוזיקה טובה היא מוזיקה טובה נקודה!.
שיר טוב שמוקף בשירים פחות טובים - אנחנו יותר יודעים להעריך אותו, אבל האיכות שלו נמדדת על פי האחרים. -
כיום המצב הוא ששיר מתפרסם רק אם הוא להיט או שהזמר הוא להיט!!
בחסות רבבות השירים שיוצאים בחודש ישנם גורמים שדוחפים שירים מסוימים וקובעים שהם הם יהיו להיטים ולכן רק השירים הללו יושמעו בתחנות הרדיו וכדו' והציבור נמשך אחרי זה כי אין לו אפשרות של זמן לשבת על כל שיר ושיר
ובשונה משנים עברו שיצאו קלטות ודיסקים ורוב הציבור היה קונה (ואפילו צורב...) אבל היה שומע את הדיסק מתחילתו ועד סופו שוב ושוב עד שברור לו איזה שיר מתחבר או לא ולכן אז הציבור היה לא פרייר ובוחר בעצמו את השיריםכמו''כ זמר שלציבור יש סטיגמה חיובית עליו כמו לדוגמא ישי ריבו (וסליחה מראש מאוהדיו המושבעים) מה שהוא יוציא יהיה להיט למרות שיתכן שיש חומרים אחרים טובים לא פחות
גם זה שונה מפעם כי פעם שיר היה נמדד לפי השיר נטו והזמר היה פחות נתפס בעיני הציבור לקבוע את איכות השיר (נסו לדמיין שהיום זמר לדוגמא כמו מיכאל שטרייכר ינסה להוציא שיר בסגנון שהציבור הכי מתחבר, מישהו יסתכל לכיוונו בכלל?....)לסיכום: תופעת השירים המרובים שיוצאים היום גורמת לירידה באיכות שלהם ומי שלא יוציא את השיר שלו בהפקה מטורפת וגרנדיוזית של קליפ ביערות פרא או בשולחנות ערוכים על מצע בשרים ויינות יוקרתיים ללא כל קשר לרמת התוכן המוזקלי יודע שלא יצא כלום מהשיר כי לא השיר הוא המודד!!!
כמה חבל!! ולוואי ונחזור בקרוב לעידן הקלטות... -
@מוזיקה אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
מה שהוא יוציא יהיה להיט
סליחה שאני סוטה מהנושא אבל באמת כל שיר שלו זה להיט ועובדה שהמשקפיים של נויפלד שזה לא שלו לא נהיה להיט והשירים שלו באמת נהפכים ללהיטים ובצדק (אני לא אוהד מושבע שלו)
-
אני ממש לא אוהב שכל אחד שחושב שהוא יודע לשיר מוציא שיר, ובעצם מה שקורה בגלל שיוצאים כ"כ הרבה שירים שיש זמרים טובים וכן שירים טובים שפשוט מתפספסים.
אם לדוגמא כבר לפני עשרים שנה זה היה המצב אז לא היה לנו את ליפא, שוואקי, ועוד רבים וטובים, ובגלל המצב עכשיו אנשים אין להם באמת כח ואת האפשרות לשמוע את כל מה שיוצא ואם רק הזמרים הבאמת מוצלחים היו מוציאים שירים עולם המוסיקה היה טיפה יותר ברמה. -
@מוזיקה אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
ישי ריבו (וסליחה מראש מאוהדיו המושבעים) מה שהוא יוציא יהיה להיט
זה לא בא לו "ברגל"...
עד שהוא הגיע למקום שכל שיר שלו הפך ללהיט-לקח זמן...וגם הוא התחיל משירים "חובבנים"...
אני חושבת כללית-
שצריך לתת לכל זמר (גם מתחילים) את הבמה שלו- וכל אחד יחליט מה הוא רוצה לשמוע ומה לא... -
@אייצ-ית אמר בכמות השירים החדשים. אינפלציה או דיפלציה..?:
זה לא בא לו "ברגל"...
בדיוק בעיקר השירים החדשים שלו להיטים לדוגמא האלבום שלו "פחד גבהים" מי מסתכל עליו בכלל... ולעומת זאת שטח אפור הזניק את הפופולריות שלו במאות אחוזים הוא עבד קשה ולבסוף הצליח בגדול.
-