קיובייס או FL?
-
השאלה הגדולה מה יותר עדיף קיובייס או FL Studio?
אני רוצה שכל אחת ייתן חוות דעת מקצועית מבחינת:- מה יותר נוח למתחילים\ אנשים שלומדים להיות אולפנסיטים
- מה יותר טוב לקאברים, פלייבקים
- מבחינת מחיר, מה יותר זול ונוח מחינת לקנות פלאגינים
4.תוצאות, איפה התוצאות יוצאת יותר טוב מבחינת כלים חיים וכ'ו
אשמח לתשובות
-
@חכם_בלילה אחלה נושא
- כמובן לכל אחד נח מה שהוא התרגל, אבל בגדול הממשק של FL Studio יותר נח וברור ויזואלית, יש שיאמרו שהוא יותר מידי ילדותי, אבל בהתחלה לוקח קצת זמן לקלוט איך לעבוד איתו.
מצד שני קיובייס הרבה יותר טובה ונוחה בכל מה שקשור לאודיו, ובאופן כללי יש בה יותר אופציות. - זה קשור יותר איזה סגנון מוזיקה אתה יוצר, בFL Studio בד"כ משתמשים למוזיקה אלקטרונית (אבל אפשר ליצור הכל בהכל, למשל אני משתמש ב FL Studio למוזיקה חיה).
- זה לא משנה, כי פלאגינים חיצוניים עולים על כל תוכנה. (אם התכוונת למחיר של התוכנה- קיובייס עולה יותר יקר.)
- בסוף אפשר לעשות (כמעט) כל דבר בכל תוכנה, ההבדל הוא בעיקר בממשק ובצורת העבודה.
אני אישית מאד ממליץ להתחיל עם קיובייס, (בתור אחד שמתחרט שהתחיל עם FL Studio),
גם בגלל הדברים שיש רק בקיובייס, וגם כי היום כמעט כולם עם קיובייס, וככה אפשר להעביר פרויקטים ולתקשר עם אחרים וכו'. - כמובן לכל אחד נח מה שהוא התרגל, אבל בגדול הממשק של FL Studio יותר נח וברור ויזואלית, יש שיאמרו שהוא יותר מידי ילדותי, אבל בהתחלה לוקח קצת זמן לקלוט איך לעבוד איתו.
-
@אהרן-נחום אני עם FL והוא ממש קל השאלה היא אם שווה לי לעבור לקיובייס...
-
@חכם_בלילה
אם בFL Studio לא חסר לך כלום- אל תעבור, כי המעבר ממש לא קל -
@חכם_בלילה לדעתי כמובן עדיף FL (אני עובד על התוכנה הזאת
וגם רוב המעבדים בעולם( הלועזי) עובדים על התוכנה הזאת
אבל להקלטות הבנתי שעדיף CUBASE
לפלאגנים של כלים חיים .
בעצם אפשר להתקין בשניהם את אותם פלאגנים -
@אהרן-נחום אמר בקיובייס או FL?:
ממשק של FL Studio יותר נח וברור
זה לא נכון... יש לי את שניהם.
אפשר ליצור הכל בהכל
תרשה לי לחלוק עליך - בפרוטילופס אין לך דברים כמו מידי מודפיירס (מה זה מידי מודפיירס? תפסתי אופצייה אחת לדוגמא - בלבול מכוון של התופים, שהקצב יישמע קצת יותר אקראי ואמין במוזיקת לייב)
@חכם_בלילה אמר בקיובייס או FL?:
אם שווה לי לעבור לקיובייס
המלצה שלי - תחרוש היטב את הפרוטי קודם, שיהיה לך ידע מקדים להתמודד עם סטיינברג
-
@טכנאי-קיובייס-12 אמר בקיובייס או FL?:
הממשק של FL Studio יותר נח וברור
גם לי.. התכוונתי שFL Studio יותר קלה ללמידה, והממשק שלה מאד אינטואיטיבי ומוחשי (למשל כשמוחקים תו הוא נעלם בהדרגה...)
תרשה לי לחלוק עליך - בפרוטילופס אין לך דברים כמו מידי מודפיירס (מה זה מידי מודפיירס? תפסתי אופצייה אחת לדוגמא - בלבול מכוון של התופים, שהקצב יישמע קצת יותר אקראי ואמין במוזיקת לייב)
על זה כתבתי שיש בקיובייס יותר אופציות, אבל אם רוצים אפשר להגיע ל(כמעט) כל תוצאה בכל תוכנה,
למשל את ה MIDI Modifiers אפשר לעשות ידנית, ולכן כתבתי שההבדל הוא בצורת העבודה. -
@טכנאי-קיובייס-12 אמר בקיובייס או FL?:
הממשק של FL Studio יותר נח וברור
גם לי.. התכוונתי שFL Studio יותר קלה ללמידה, והממשק שלה מאד אינטואיטיבי ומוחשי (למשל כשמוחקים תו הוא נעלם בהדרגה...)
על זה כתבתי שיש בקיובייס יותר אופציות, אבל אם רוצים אפשר להגיע ל(כמעט) כל תוצאה בכל תוכנה,
למשל את ה MIDI Modifiers אפשר לעשות ידנית, ולכן כתבתי שההבדל הוא בצורת העבודה.הMIDI Modifiers בFL יותר מתקדם והוא נותן גם אפשרות אקורדים וארפג'יו במסך גדול וצבועני
-
@Srudio-Bit
@טכנאי-קיובייס-12 כתב שאין את זה בFL Srudio, (אני לא מכיר, אני תמיד עושה את זה ידני) -
@Srudio-Bit
@טכנאי-קיובייס-12 כתב שאין את זה בFL Srudio, (אני לא מכיר, אני תמיד עושה את זה ידני)RIFF MACHIN אומשו כזה