מהו השיר העתיק ביותר?
-
@המחבל-המחופש תזכרי. אני אתייג אותך שנגיע למסקנה. אולי ננסה לשאול את סטופל ביום ראשון....
||הוא יודע הרבה, והוא גם מומחה בחיפושי גוגל.... ||
-
ישנו ניגון מהרה"ק רבי ישראל מרוז'ין שמקובל כי זהו הניגון אשר יעקב אבינו היה מנגן כאשר היה רועה את הצאן,
השיר מושר עד היום בחצרות החסידיות השונות, אין ספק כי זהו הניגון העתיק ביותר שמושר כיוםכל ימיו השתוקק הבעש"ט לזכור את ניגונו של יעקב אבינו ע"ה ולא עלה בידו.
וכך סיפר לתלמידיו המקורבים על פשרו של הניגון:
"ניגון אחד נעים לאוזן ומתוק לנפש שמעתי בגלגולי הראשון כשהייתי טלה בעדר צאנו של יעקב אבינו. ניגון זה היה שר יעקב אבינו בעת שרעה את הצאן, ובו שפך את נפשו לפני בוראו, עד אשר שמע את הקב"ה בקולו כשברך את צאנו. מקובלני כי בניגון זה אף שלח יעקב את בניו אל יוסף למצרים, כפי הכתוב (בראשית מג,א) 'ויאמר אליהם ישראל אביהם אם כן זאת עשו קחו מזמרת הארץ'."המשיך הבעש"ט ואמר:
"רק עוד פעם אחת זכיתי לשמוע שנית את הניגון הזה, בעת שעברתי ליד רועה צאן שהשמיעו לפני צאנו. כששמעתי זאת כמעט הפכתי שוב לטלה"...וכאשר רצה הבעש"ט לעלות לארץ הקודש אמר:
"אפשר ואזכה שוב לשמוע את אותו ניגון מזמרת הארץ, וכשאלמד אותו על בוריו ואדעהו, שוב לא אשכחהו. וכשיתפרסם ניגון זה אצל כולם תבוא גאולה לעולם"...מקור הסיפור לא מזוהה. התווים לניגון זה באו בקונטרס ה'תולדות' שבספר 'דעת קדושים' להגה"ק מבוטשטאש. (מתןך "כפר חב"ד" גליון מס' 844)
אחרי הזמירות לסעודה שלישית בשבת קודש ולפני שהתחיל בדברי תורה היה הרבי מבוטשאטש שר איזה ניגון הידוע לבני משפחתו עפ"י מסורה וקבלה, בלי מילים רק בדבקות רבה ובהתפשטות הגשמיות, והיה נוהג להמשיך בניגון זה לפעמים אפילו למעלה מחצי שעה, וכשגמר את הניגון היה מתחיל בדברי תורה.
אחד מחסידי בוטשאטש שהה לרגל מסחרו ברוסיה וכאשר הגיעו הימים הנוראים נסע להצדיק רבי ישראל מרוז'ין ז"ל. ביום הקדוש כאשר ישב הצדיק מרוז'ין והתייחד עם בוראו, שמע פתאום החסיד הזה איך שהצדיק מרוז'ין שר לעצמו את הניגון הנ"ל. החסיד נתפעל ויצא מכליו ורצה לדעת איך הגיע הניגון הזה מבוטשאטש עד רוז'ין, ואיך זה שהרבי מרוז'ין שר אותו ביוה"כ בדביקות ובנעימה קדושה. למחרת היום הרהיב החסיד עוז בנפשו ושאל את הצדיק מרוז'ין לפשר הדבר, ואז עצם הרה"ק את עיניו ואמר: "מה אתה מתפלא? הלא עם הניגון הזה היה יעקב אבינו רועה את צאנו בשדה".
אחרי זמן כשהחסיד חזר לבוטשאטש וסיפר לרבו את דברי הרה"ק מרוז'ין, נשתנו פניו של הרבי, והתחיל לנענע בראשו ואמר: "מה הפלא בדבר? הרי שמו של הצדיק מרוז'ין הוא ר' ישראל, שהוא נשמתו של יעקב אבינו".
-
@ארי-רוזנבלט מדהים! וואו!!!!
סןף סוף מישהו מדבר לעניין........
אבל איזה ניגון זה?
זה מוכר באמת?פשוט אני לא מכירה ניגונים חסידיים.....
-
@ארי-רוזנבלט מעניין, לא הכרתי.
ואני במקור מחסידות באיאן שמשוייך לגזע רוז'ין...
אבל יפה מאוד. -
@ארי-רוזנבלט אה אוקיי זה לא זמנים שאני אמורה לשמוע...
(מה גם שאני לא מי יודע מה הייתי חסידית.... אז לא מכירה) -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@המחבל-המחופש ראית שמצאו שיר כזה ישן? הבטחתי לתייג אותך שימצאו. בבקשה........
-
פוסט זה נמחק!
-
@כ-פ ראיתי תודה שזכרת אותי
מכירה תניגון מתנגן לי כזה מפעם באוזניים
@ארי-רוזנבלט מאיפה הידע?
זה ניראה שאתה ממש מתמצא בהכול