בקשת שירים להלחנה
-
@אילן-פ אמר בבקשת שירים להלחנה:
הערה כללית במחילה ---- משהו חשוב לכל המשוררים המוכשרים בפורום
אם אתם רוצים שיהיה אפשר להלחין את השירים שלכם --צריך קצת לחשוב על המלחין והמעבד
שיר נורמלי קלאסי בבסיסו- מחולק --2 בתים --שהמקצב חוזר על עצמו -- רצוי גם אותה חריזה --ואותו מס שורות
ופזמון שחוזר על עצמו לכל אורך השיר
ואפשר להוסיף איזה קטע קצר --סי פרט
נכון --שאפשר לעשות הכל --ואין בזה כללים --ויהיה הרבה מה להתוכח על העניין - כי השירים יוצאים מהלב וכ"ו
אבל בשורה התחתונה אם רוצים שיצליח ויזרום ---כדאי להצמד לנ"ל
במיוחד מי שאין לו כל כך ניסיון בהלחנותאז ככה,
אני מסכים לגמרי עם @אילן-פ
אני מאוד אהבתי את השיר "חופת כוכבים" הבעיה היא שיהיה מאוד אבל מאוד קשה להלחין את זה ביחוד שלא הבנתי איפה הפזמון... אם את\ה יכול לשפץ את זה טיפה אני מאוד אשמח להלחין אותו...
בנייתים עד ש @נגינתי יסדר את השיר אני ינסה את מזלי בלהלחין את השיר של....: @יהודה-n שנקרא "רק אתה" מקווה שבעזרת השם אני יצליח להלחין את זה טוב
לכל האלה של נבחרו לא נורא אני ילחין גם אתכם בעתיד! -
@יהודה-n יהודה היקר יש לי כמה שאלות ואשמח שתענה לי
כמובן כל הזכיות שומרות לך אבל יש לי כמה שאלות- השיר מדהים, הוא כתוב מעולה!! כל הכבוד
- אם אתה יכול להאריך את בית ב' כי הוא קצר מידי בשביל להיות בית... (אם לא אני יכול להמשיך את זה...)
- הקטע של תודה על החיים זה סי פראט או חלק מהפזמון?
מקווה שתענה לי מהר כי כבר יש לי לחן ממש חמוד!
תודה
-
@חכם_בלילה אני אנסה עכשיו להאריך את בית ב' (כמובן שאם יש לך כבר רעיון להאריך אל תהסס להציע)
לגבי השאלה השנייה, אני לא יודע מה לענות כי אני לא יודע מה הפירוש 'סי פראט'
אבל עכ''פ התכוונתי בקטע של 'תודה על החיים' שזה יהיה סיומת רגועה קלילה ויפה לשיר -
-
-
@חכם_בלילה אני אשמח אם תוכל לצרף לזה שירה
כי אני קצת מתקשה לקחת טקסט
ולהבין איך הוא נכנס בתוך לחן
בעיקר לא הבנתי איך החרוזים ישמעו קשורים אחד לשני
(כי בלחן כזה נ''ל שבד''כ עושים שכל מילה או שתים מתחרזות ולא כל משפט כמו בשיר רגיל)
(דרך אגב זה נשמע טוב מאד) -
@יהודה-n קודם כל שמח שאהבת!!
דבר שני, אני לא זמר ואני שר ממש בסיסי ומטה, עכשיו להקליט סקיצה אני לא יכול ב"נ אם אני אצליח אני יקליט סקיצה עם קול מחר ב"ה
עריכה: עכשיו אני רק קלטתי את זה ואני בהלם!! זה האקורדים של השיר של הפורום!! (אני קיבלתי אותם מטיטו בשביל לעשות לו סקיצה בפסנתר..., אני מוחק את זה כי זה גזל גמור {זה אותם אקורדים!!} ואני ישנה לחן אבל הסגנון נשאר אותו דבר.. אם תוכל גם אתה למחוק את זה....