האם ההקלטה בישיבישיר באמת במקום או שזה מוקלט באולפן?
-
רבותי דיברתי עם אחד שמאוד מבין בזה. והוא אמר לי ככה.
עם מקליטים גם בתוך האירוע עצמו! אבל הם לוקחים כמה בחורים ומקליטים אותם מקצועי. ואז הם מדביקים את זה על ההקלטה של האירוע. ולדעתי זה ממש נכון. כי תשימו לב למשך כל הקליפ שיש כמה קולות ששומעים אותם הכי חזק!! אז זה הבחורים. אבל ברקע כן שומעים שהרבה אנשים שרים. -
נתנאל לייפר בדיוק ביקר על זה אחרי שייצא בת קול.
חובה לקרוא!! מעניין מאד
https://www.kikar.co.il/magazine/432179 -
אני לא מבינה למה לא מוציאים את כל ההופעה של הישבישיר ואיך הוא מלמד אותם אפילו ברדיו לא משמיעים את זה ורק את השיר
-
@יאיר-2-0 בבקשה...
סודות התעשייה
שירת רבים? הקלטת יחידים! • כך עובדים עליכם באוזניים
אחרי תקופה די יבשה בתחום המוזיקה, מבקר המוזיקה של 'כיכר השבת', נתנאל לייפר, עם טור הביקורת השבועי שלו, כשהפעם הוא נוקב מתמיד וחושף את סודות התעשייה (מגזין מוזיקה)39 | | כיכר השבת | ז' בכסלו | 01.12.22
שירת המונים מרגשת, "אחת שאלתי"
מוזיקאי טוב הוא אחד שיודע לעשות מוזיקה טובה. מוזיקאי מצוין זה אחד שיודע לעשות מוזיקה טובה וגם ללמוד מניסיון קודם שלו ולעשות מוזיקה טובה עוד יותר. ישראל סוסנה הוא מוזיקאי מצוין ועוד קודם לכן אחלה בן אדם עם אישיות נעימה וזורמת. לצד היותו מנהל תזמורת אירועים מצליחה, בשנים האחרונות עורך סוסנה הפקות של שירת המונים לבחורי ישיבות באירועים שונים בהן הוא מבצע יחד עם הבחורים את מיטב הלהיטים העכשוויים.אני מצטער (לא ממש...) לנפץ את האשליה התמימה, שהתוצאה שאנו מקבלים מהקלטות ה'קולולם' השונות בדוגמת סרטונים ערוכים ומוכנים, היא זו שהוקלטה באולם עצמו עם הבחורים הלא מקצועיים ולעתים הזייפנים בטירוף. המטרה האמיתית של הערבים האלה היא למען החוויה של אותו הערב באולם עצמו. אף אחד לא באמת מקליט את הקהל ואז מעלה את זה כמות שהוא ליוטיוב... מהמון סיבות. הן בשל הצורך לפזר מיקרופונים איכותיים באולם כולו ואז לנקות את הרעשים ולעשות מיקס, מלאכה מורכבת מאד ולא משתלמת. במקרים הטובים יותר מציבים כמה מיקרופונים ומשתמשים בחלק מהאווירה כתוספת להקלטות מקהלה נקיות באולפן, במקרים הפחות טובים אין שום קשר בין הקליפ שאנו צופים בו והקלטות האולפן שנעשו בצורה נקיה ובין מה שקרה בשטח באמת. המשחק האמיתי הוא למצוא את האיזון בין התחושה החיה והסאונד החי והלא ממש מהוקצע של הקהל לבין הקלטה נקיה ומהודקת יותר.
בקליפ החדש שלו "ולבקר בהיכלו", לוקח סוסנה את הפקות הקולולם שלו רמה אחת קדימה מבחינת הסאונד והעיבוד ובניגוד לדוגמאות עבר שלו, בהן היה ברור לעין ולאוזן כי ההקלטה נעשתה באולפן באופן מלא, הפעם התחושה היא חיה ומעניינת יותר ולא גורמת לצופה (המעט יותר מקצועי) לדיסוננס בעין ובאוזן למרות שברור שגם פה נעשתה עבודת הפקה והקלטה באולפן. סוסנה אחראי לעבודה נהדרת גם בעיבודים הנעימים ולא מתחכמים מידי ובשילוב שלהם בקליפ הסופי. כיף לצפות ולשמוע ולראות את הצעידה קדימה גם בפרמטרים האלה.
-
אולפן זה בדוק
חבר אמר שבאירוע עצמו הקהל לא השתתף בקושי -
@דודו-בלוקה זה לא נכון הייתי שם וכן היה השתתפות הזמרים הגיעו רק בסוף
-
כל מי שהיה שם מבין לבד שזה מוקלט והיתי שם אין שום ספק והיתי בעוד ישיבישירים אחרים שם זה עוד היה מעט רציני ואם היו אומרים לי שזה לא מוקלט היה לי צד להאמין אבל באשת חייל ודאי שזה מוקלט זה היה מאוד חפיף מאוד קצר עם הרבה זיופים והתוצאה יפה בטירוף אז וודאי שזה מוקלט