מקלדת USB פועלת כמקלדת שליטה בלבד ללא אפשרות השמעת הסאונדים המובנים במקלדת
-
מדובר ב-KORG PA4X, דרייבר הותקן כנדרש.
יש חיבור ואות חיים בקיובייס (גירסה 11 פרו).
אין אפשרות לשמוע את הסאונדים של המקלדת, עובד רק בהגדרת אאוטפוט של VST או של הסאונד המובנה Microsoft GS WaveTable Synth.
בהגדרת PA4X 1 SOUND, לא מושמע כלום.
מצרף צילום מסך.נ.ב. הדרייבר מעודכן לאתמול בלילה, input/output active מסומן, אינפוט מוגדר כ-all midi inputs.
@טיטו @טכנאי-קיובייס-12 @Srudio-Bit
-
@מקצועיות אם אתה משתמש בו עם סאונדים חיצוניים שלא נמצאים על המקלדת אז זה לא יעבוד לך, אני לא מכיר דרך שזה יעבוד מלבד להעביר אותם למקלדת עצמה.
מעבר לזה ככל הנראה אתה משתמש במקלדת כרגע כמקלדת שליטה לvst שמובנים לך בתוכנה, בשביל לחבר את המקלדת כאורגנית אם אני לא טועה צריך לחבר את הכבל שביציאה העגולה עם השלוש פינים, אני לא זוכר כרגע איך קוראים לו אבל אם לא תבין אני אחפש תמונה.
מקווה שהבנתי נכון ושזה באמת הבעיה והפתרון -
@טיטו אני רוצה להשתמש עם הסאונדים המובנים באורגן עצמו.
אתה מתכוון לחיבור XLR, אבל לפי מה ש @עמית-בן-עטר אומר בסרטון המצורף, חיבור USB אמור ג"כ לעבוד.
(דבר שהיה גם לי חידוש כשראיתי את הסרטון...) -
@מקצועיות כן זה כבל של מידי שמשמש למקלדת שליטה יש כבל נוסף שמשתמשים בו כ output למידי, אתה צריך לחבר אותו לכרטיס קול ואז להכנס בקיובייס ולוודאות שמוגדר לך השימוש בכרטיס שלך, אם אתה משתמש בusb אז אתה בטח מחובר למחשב ישירות, תבדוק שבקיובייס מופיע לך האורגן כדי ליבא סאונד דרכו ולא דרך הכרטיס קול, אצלי זה עובד על קטרון x10 שזה דגם דיי ישן ובכל זאת זה עובד ככה, אם זה לא ככה תנסה לתייג את @משתמש-מקצועי אולי מישהו מכיר את הדגם שלך ואת החיבור שלו לקיובייס
-
פוסט זה נמחק!
-
@מקצועיות אמר במקלדת USB פועלת כמקלדת שליטה בלבד ללא אפשרות השמעת הסאונדים המובנים במקלדת:
@טיטו אז כן...
כמו שכתבתי, אני מחובר ישירות בUSB למחשב, האורגן מזוהה בקיובייס לייבוא סאונד, רק שקולו לא נשמע...
זו הבעיה..סתכל בתמונה שהעלית יש שמה אתהדרייבר של הקורג ביציאה פשוט תסמן את זה ותגדיר בקורג עצמו את ה כניסה
-
@Srudio-Bit בקורג זה מוגדר באופן אוטומטי, כי ע"י אאוטפוט של VST זה כן עובד,
ואם אני מגדיר יציאה לדרייבר של קורג, אז כאמור לא שומעים כלום. -
@מקצועיות אמר במקלדת USB פועלת כמקלדת שליטה בלבד ללא אפשרות השמעת הסאונדים המובנים במקלדת:
@Srudio-Bit בקורג זה מוגדר באופן אוטומטי, כי ע"י אאוטפוט של VST זה כן עובד,
ואם אני מגדיר יציאה לדרייבר של קורג, אז כאמור לא שומעים כלום.למרות שהמידע משודר לאורגן אבל האורגן לא יודע מה לעשות עם המידע הזה ולכן צריך להגדיר באורגן קודם כל איזה ערוץ ילך לאן (לדוגמה ערוץ 1 ילך לתופים ערוץ 2 פרקשן וערוץ 3 בס וכן הלאה) ואת זה מגדירים דרך הגדרות המידי באורגן ואת היציאות מגדירים בערוץ המידי בתוכנה.
וסליחה אם אני יחפור שוב אבל כדי להיות בטוח ב100 אחוז אתה אתה מצפה לשמוע את הסאונד דרך האורגן עצמו ולא דרך הקיובס? (או שאתה משרשר את יציאות השמע של האורגן לתוך התוכנה. לא כ''כ הבנתי מהתכתבות למעלה האם לזה התכוונת) -
@Srudio-Bit אני מנסה לשמוע את הסאונדים של האורגן דרך קיובייס.
האורגן משדר פקודות בלבד ולא את הסאונד שלו למרות שבאורגן זה מוגדר לשדר גם את הסאונדים המובנים באמצעות ערוצים 1-4.
כך שאני לא מבין מה הגורם לבעיה. -
@Srudio-Bit אני מנסה לשמוע את הסאונדים של האורגן דרך קיובייס.
האורגן משדר פקודות בלבד ולא את הסאונד שלו למרות שבאורגן זה מוגדר לשדר גם את הסאונדים המובנים באמצעות ערוצים 1-4.
כך שאני לא מבין מה הגורם לבעיה.לא ברור לי איך אתה מחובר לקיובס
רק עם מידי? אז אין לך סאונד רק פקודות. רק עם PL? אז יש לך סאונד בלי פקודות. גם מידי וגם PL? אז אתה צריך עוד ערוץ אודיו בשביל לשמוע את האורגן -
@Srudio-Bit מחובר במידי, לא עם כבל מידי, אלא עם כבל מדפסת כזה:
ואמור לעבוד גם פקודות וגם סאונד על פי מה שאמר @עמית-בן-עטר בסרטון הזה:
-
@Srudio-Bit מחובר במידי, לא עם כבל מידי, אלא עם כבל מדפסת כזה:
ואמור לעבוד גם פקודות וגם סאונד על פי מה שאמר @עמית-בן-עטר בסרטון הזה:
קיצער הבנת את הרעיון מידי או אדיו
אין לי זמן לראות את המדריך הזה אבל תתייג אותו שינסה להסביר -
@Srudio-Bit @טיטו
בשיחה עם עמית הוא אמר לי שבסרטון הוא לא עושה את מה שחשבתי שקרה, אלא הוא מבצע את זה בדרך הידועה והמוכרת של תשדיר MIDI חזרה למקלדת, שאז זה נשמע עם הסאונד המובנה דרך יציאות השמע של הכלי שמקבל חזרה את הפקודות ומשם יוצא למוניטורים, ולא ישירות מהקיובייס למוניטורים כמו שחשבתי..בכל אופן תודה לכם על העזרה..