מידע | מתי ואיך התחלת לכתוב?
-
@רבקה האמת שחשבתי ששאלו רק על שירים אז כתבתי רק על זה, טכנית מגיל 8.5 בערך הייתי כותב צ'יזבאטים, יש לי כמה שעוד כתובים לי איפשהו לא יודע אם זה המקום לכתוב אותם אבל ברעיון הכתיבה התחילה משם אחרי שבגיל 7 התחלתי לקרוא ספרים באורך של 400 עמודים בערך ופשוט התמכרתי לזה(🫣), הייתי תולעת ספרים במלוא מובן המילה, אז מתי שהוא התחלתי לכתוב צ'יזבאטים שחלקם היו פשוט החלומות הרעים בלילה עם תוספת קטנה כדי לחדד את הפחד.
-
למעשה עד שגיליתי את הפורום כתבתי רק שיר אחד... השיר היה אחרי שהצוות בישיבה עלו לי על הפיוזים.. [הייתי ילד כאפות...] החלטתי לכתוב שיר שמרכב בעיקר ממשפטים ששמעתי מהצוות ועיבדתי אותם לחרוזים... אגב, בדרך כלל הייתי שופך את מה שיש לי על הלב בציורים... [כן, אני מצייר לא רע בכלל...] את ה"שיר" כתבתי כשהייתי בן 14... למזלי מגיל 13 אני שומר כל פיסת נייר ששרבטתי \ ציירתי \כתבתי עליה משהו...
אז לא נגעתי ב"יצירה" והנה היא מוגשת לפניכם...אני משתגע...
כי יש לי סוודר של נהגי מוניות \ והמשקפיים שלי ענקיות
ולמה הפאות שלי נוצצות \ מה זה פה? סמינר של בנות?
כי החליפה שלי פתוחה \ והרמה שלי נמוכה
ולמה אתה מסתובב מסביב לגמרא \ ולמה יש לך פוזה מוזרהלסדר בוקר אתה לא מגיע \ ועל כל היום שלך זה משפיע
מה??? בנגן אתה שומע? \ אוי ווי אני ממש מזדעזע
כל התפילה אתה יושב \ תגיד יש לך בכלל לב?
בסדרים אתה לא לומד \ ואת ה' אתה לא עובדאתה חווה אולי משברים \ מוחין דקטנות, רגעים קשים?
אולי אתה צריך כסף ותמריצים \ אולי אברך עם מרץ נעורים
תגיד מה יצא ממך הא? \ אתה יודע ישיבה זה חממה
תתיישב על המקום ותתחיל להשקיע \ כלום לא יקרה אם קצת תזיע...טעון שיפור... אבל נראה לי שכבר אפשר לראות קצת את הטאצ' שלי...
תכלס מאז ועד לחודש שבט האחרון לא כתבתי אף שיר, עד שאיכשהו נפלתי על הפורום הזה והתחלתי לשוטט, עד שמצאתי את האתגר לכתיבה וניסיתי את מזלי... על אף שלא כתבתי עד אז לא פחדתי לנסות, בסה"כ אני די מוכשר...
אבל כאן הגיעה התפנית, כשגיליתי את התגובה הזאת לשיר שלי:@margalit אמר בנספח | תגובות לאתגרי הכתיבה השונים.:
וואו!!
מה זה השיר הזה????
נשארתי בלי מילים
פשוט נגע בי ברמות
והכתיבה כל כך יפה ולא שגרתית
זה שיר שראוי לזכות באתגר!!האמת שהייתי פשוט מופתע... בדקתי מייד מי זאת @margalit וגיליתי שהיא אחת המקצועיות בפורום מה שנתן לי דרבון עצום להמשיך לכתוב [אגב, השיר לא זכה באתגר...] ומאז הכל היסטוריה...
אז, תודה באמת ל @margalit לולי המחמאה דאז מי יודע אם הייתי מתחיל לכתוב... ותודה גם ל @פונץ-בננה על העידוד והפירגון לאורך כל הדרך ולכל מי שמחמיא ומלייק, פשוט תודה! גיליתי פן נוסף בחיים שנותן לי המון! -
@ארי-רוזנבלט
וואו
איזה כיף!
שמחה שהייתה לי את הזכות לתת לך ככה דרבון
וממש מפתיע שזה רק השיר השני שכתבת
השירים שלך באמת ברמה..!
אני את השיר הראשון כתבתי בגילאי היסודי
הייתה תחרות בקול חי על כתיבת שיר
ואני הייתי ילדה קטנה שחשבה שהיא יכולה להצליח
והתחלתי לכתוב
לא זוכרת מה יצא ואין לי את זה שמור
אבל מאז לא כתבתי הרבה
ורק בשלוש-ארבע שנים האחרונות התחלתי לכתוב שוב -
אז בעקבות הנושא, חזרתי אחורה לתחילת הכתיבה שלי.
אני חושב שהתחלתי לכתוב בישיבה קטנה. גיל 13/14, מגלה את האפשרות לספר לעצמי את הקשיים שלי, החלומות, השירים היו מבוססים על שירים ששמעתי אז, בעיקר האלבום "מחשבות" של יהודה דים שידעתי ממש כל מילה שלו בעל פה.
זוכר את עצמי בפורים של אותה שנה, משתכר בפעם הראשונה, ובוכה את נשמתי. אז ניגש אלי אחד הדודים שלי ולחש לי שהוא קרא את השיר שכתבתי, לא יודע אם יותר התפדחתי או שהוקל לי שמישהו מבין...
כתבתי בעיקר ברכות וכאלה... בישיבה גדולה אני חושב שלא כתבתי בכלל.
בשנים האחרונות חזרתי לזה כפריקה לנפש, בעיקר דברים שכנראה לא יתפרסמו בחיים
כתבתי בפלטפורמות שונות, אבל באמת אין כמו "מקצב" לדבר הזה!!!! -
ת'אמת שאני הייתי כותב כבר בגיל ממש מוקדם (8-9) ברכות בחרוזים לימי הולדת וכדו' וכבר אז כתבתי די חמוד (טוב יחסית לילד בן 8,) אבל לא כתבתי יותר מזה, למה לא ראיתי את עצמי כמשורר או משהו כעין זה, זה היה לי ממש קל והייתי בטוח שכל אחד יכול לחרוז שורות פה ושם, ומאידך לכתוב שיר היה נשמע לי כזה דבר קשה שלא ניסיתי אף פעם,
בכיתה ח' חבר שלי הציע לעשות באתל ראפ, (תחרות לרדת על השני בחרוזים) הוא היה אחד מוצלח בכתיבה, ולא יודע מאיפה תפסתי את האומץ אבל החלטתי לומר לו, 'יאללה בוא נתכונן נכתוב שעה ונילחם' התכוננו ובשעה שתיים נאספה כל הכיתה שלי והכיתה המקבילה... הכינו לנו במה מאולתרת סטנדרים והתחלנו לרדת, וכולם היו איתי נשפכו מצחוק וכו' קיצ... התחילו כמה חברים לומר לי וואלה אתה מטורף תכתוב לנו על זה ועל זה, ואז עשיתי עוד כמה כאלה ולאט לאט נכנסתי לעולם הכתיבה, אבל למעשה כתבתי קצת שירים מפעם לפעם בקצב של אחד לשלוש חודשים לכל היותר,
ואז אחרי פסח השנה גיליתי את מקצב-המקום המדהים הזה, ומאז שגיליתי התמכרתי לזה, והתחלתי לכתוב המון בקצב של שלוש בשבוע בערך, והרמה שלי השתפרה באופן לא נורמאלי,
תודה ענקית זה קרה בגללכם!!
(אגב קטע שכל הבנים פה בפורום דיברו כמה זמן לקח להם לחשוף את השירים שלהם או שהם לא חשפו עד היום, ואני את השיר הראשון שלי הקראתי על במה מול 50 חברים...)
הייתי רוצה להראות לכם את השירים אבל לצערי את כל השירים הישנים שלי שהיו על ניירות, ולא על מחשב פעם אחת הוצאתי אותם כדי להקליד, ושכתי אותם ליד המחשב ומישהו זרק אותם כך שאבד לי איזה שלושים שירים...||אני מגיב קצת מאוחר אבל מה לעשות רק עכשיו הצטרפתי לספרות מקצועית ||
-