עדכוני מוזיקה וסקופים
-
@i-love-love-music אמר בעדכוני מוזיקה וסקופים:
הדלפה!
זה היה השבוע בעלון הידברות, הנה הכתבה המלאה:
ביקור מולדת קצר מחזיר את גד אלבז הביתה. תרתי משמע. אלבז (38), המתגורר דרך קבע בארצות הברית, בוחר לשהות בבית אמו בעת חופשתוהקצרה בארץ. הבית מלא וגדוש בעת פגישתנו המתקיימת בו בצהרי היום, רוחש כמרקחה. אלבז הוא אח בכור לשבע אחיות, וחלקן גרות בקרבת בית הולדתן ומגיעות לבקר לעתים קרובות.
הסיטואציה הכה ביתית הזו, עם ריח הבישולים המרוקאיים באוויר, מחזירה אותו לשנות ילדותו
הייחודיות. "לא גדלתי כילד רגיל", הוא מתוודה. "כל שנה עברנו לעיר אחרת, מה שגם כמובן אומר בית ספר אחר וחברים חדשים. בכלל, היו המון שינויים. חייתי רחוק מיהדותי עד כיתה ד', אחר כך עברתי לבית ספר ממ"ד, לאחר מכן לישיבה של חב"ד ואז לישיבה נוספת.
"הייתה לי ילדות מיוחדת מאוד", מספר אלבז. "גדלתי על הברכיים של מרן הרב עובדיה והרב כדורי. אין כנס של חזרה בתשובה, גם כאלה עם 40 אלף איש, שלא הופעתי בו, מגיל 9 עד 16. כבן של אבא שלי, חייתי בצל של זמר דתי שהיה גם סוג של פוליטיקאי, וזה זימן אתגרים לא פשוטים".
הזכרת את מרן הרב עובדיה, מה תוכל לספר מההיכרות הקרובה עמו?
"עם מרן הרב עובדיה יש לי המון סיפורים. אחד החזקים שבהם הוא שגרושתי ואני לא רצינו להתחתן בלי לקבל ממנו ברכה. מרן היה אמור לחתן אותנו, אבל בגלל שלא הרגיש טוב הודיעו לנו ברגע האחרון שלא יגיע לחתונה. אז נסענו אליו ממש שעה לפני החתונה. חיכינו מחוץ לחדר שלו, ולפני שהוא הגיע, כשהלך במסדרון, פתאום ראינו אור חזק בוקע מהמקום שממנו הוא יצא. הצלם שהיה איתנו שאל אם גם אנחנו רואים את זה. באמת פתאום הגיע אור מטורף. כשהרב התקרב אלינו, ראינו שזה מגיע מהפנים שלו. הצלם ואני הפנינו את המבט, לא יכולנו להסתכל עליו. הרב ברך אותי ואמר לי להמשיך לעשות קידוש ה'. אמר שבשביל זה באתי לעולם, ושלא אתייאש גם כשיהיה קשה. ובאמת המון פעמים היה קשה. אני לא יודע מה הוא ראה כשהוא אמר את זה, אבל המילים הללו הולכות איתי עד היום".
"מעבר לקריירה שלי כאמן, זכיתי לקדם ולייעץ למספר אמנים בתחילת דרכם, כמו ישי ריבו, ניסים בלאק, טל ועקנין, איציק דדיה ועוד. בזמנו הייתי הראשון שהאמין בישי, בתקופה שלא רצו להשמיע מוזיקה מהסוג הזה. הוא הלחין לי חמישה שירים, ובכול פעם ששמעתי אותו שר הרגשתי כמה טוהר ואהבה פשוטה למוזיקה קיימים בו. זה הזכיר לי כמה אני נמצא במרוצת הקריירה שלי, ושאני מתגעגע לימים בהם שרתי מהמקום הזה. כיום אני שוב שם, כי שברון מוליד אמת.
"ניסיתי להוציא שירים לתחנות הרדיו החילוניות, שירים שהולחנו על ידי מיטב הכותבים וגם ישי בעצמו, אבל עדיין היה מחסום כלשהו. אני חושב שהשם אלבז הרתיע. שייכו אותי לאבא, שהיה קשור לש"ס.
כנראה שגם השירים אולי היו רוחניים מדי בשבילם. היום זה יותר נפוץ, אבל אז פחות". גד מוסיף: "אני מודה לה' שזכיתי להיות האמן הדתי הראשון ש'עשה קיסריה', מה שגרם לזמרים אחרים לאזור אומץ ולהרים שם הפקות. בזמנו קיסריה היה שם דבר, אמן שהופיע שם היה נחשב לאמן מצליח. אני לא ראיתי את זה ככה, ראיתי את זה כשליחות עצומה, שאחרי 2,000 שנות גלות - במקום שבו רצחו יהודים ובכללם את רבי עקיבא - אני אחזיר לשם נגינת קודש. "עשיתי מופע אחדות גדול ואירחתי בו זמרים רחוקים מיהדות ודתיים. המופע הזה פתח פתח לזמרים נוספים מהמגזר להפיק שם מופעים, כגון פריד ושוואקי. בגלל שהייתי בין החלוצים שחיברו מילים יהודיות למוזיקה מודרנית, ספגתי הרבה אש, אבל הכול היה מתוך אמונה שהמוזיקה היהודית צריכה עוד, וכדי שאמנים נוספים יעשו כאלה דברים - וזה אכן קרה. הרגשתי סיפוק עצום מכך שלקחתי חלק בשינוי המוזיקה היהודית מהקו הסטנדרטי שהיה לה עד אז. ואז, בדיוק בשלב הזה, הגיעה ההצעה מרודי פרז. הצעה ששינתה את חיי".
איך פרז שמע עליך ומה הוא רצה?
"רודי פרז, מפיק שעבד עם האמנים הכי גדולים בעולם – ואגב עשה בדיקת דנ"א וגילה שיש לו שורשים יהודיים, שמע אותי שר לפני עשר שנים ופנה אלי. הציעו לי שם המון כסף וחוזה ענק, אבל בגלל דברים שנגדו את הדרך שלי סירבתי להצעה. הוא חשב שאני משוגע כשאמרתי 'לא' להצעה שלו, אבל אמר שעוד יעבוד איתי בעתיד. לפני ארבע שנים הוא שוב יצר איתי קשר וביקש ממני להקשיב לשיר ששלח לי במייל. אהבתי מאוד את השיר, עשינו כמה שינויים, וזה פשוט יצא להיט ענק. "כל החיים שלי פעלתי למען אחדות ישראל. הייתי הראשון שלקח את המוזיקה היהודית למקום של פופולריות כדי שתגיע להמון אנשים. רציתי שדתיים יתגאו במוזיקה שלהם, ושרחוקים מיהדות יבינו שמוזיקה עם תוכן קדוש היא מוזיקה טובה. בהופעות שלי אתה תראה את כל סוגי היהודים במקום אחד - מאנשים עם קעקועים שלא יודעים מה זה 'שמע ישראל', ולצידם חסידי סאטמר. הרגשתי שבשביל זה נוצרתי. "עברנו לארה"ב, אבל היינו שם בודדים מאוד. מעבר לזה, לא הייתי מסוגל להכיל את גודל ההצלחה, ולהיות בעל, אבא ואמן מצליח. לא היו לי הדרכה והכוונה. חשבתי שאני יודע הכל. גדלתי בעולם של רבנים וישיבות, וחשבתי שאני יודע מהי דרך התורה ואיך לנהל את החיים שלי. הייתה לי גאווה שאני מבין את רצון ה'. בזמן האחרון אני מרגיש מוכן לפרק ב'. אני ממש מרגיש שנולדתי מחדש עם כלים חדשים, עם עבודת מידות והבנה שהכול ממנו יתברך. הבנה שהכול יכול להילקח ממך, ורק אמונה וידיעה שהירידה היא המקפצה ושבירת כלים למציאות חדשה - עם נפש תקינה ובריאה. אני רק בן 38, כל החיים עוד לפני. "היום, בניגוד לעבר, אני יכול להכיל את רצונותיה של אשתי, וקיימת האישה שיכולה להכיל את השליחות שלי. מישהי שיהיה בינינו מכנה משותף של הפצת יהדות והקמת בית יציב, ושזה יהיה ערך עליון בשבילה".
ההתרגשות ניכרת בקולו של אלבז בשעה שהוא מדבר על עברו הרחוק והקרוב, והיא נמשכת גם כשהוא עובר לדבר על ההווה והעתיד. "אני בתקופה טובה, ברוך ה'", הוא מספר. "אני לומד תורה כל בוקר, שעה וחצי, בכולל במיאמי של הרב יצחק לסרי. לא מזמן הוצאתי את 'כל יכול', סינגל מתוך אלבום שבעזרת ה' יצא לקראת החגים. ארבע שנים כבר לא הוצאתי אלבום בעברית, אז זה משמח מאוד. "ובכלל, אני ממשיך בכל הכוח. הרצון שלי לגלות את אור ה' בעולם חזק מתמיד. בתקופת הקורונה נכנסתי לתוכי פנימה, למדתי להסתכל על הנקודות הטובות שבי, להעריך את כול הטוב שניתן לי, ועכשיו אני רוצה לפרוץ החוצה. והטוב הזה שראיתי בתוכי גרם לי להבין שיש לי הרבה מה לתת לעולם. שיצרתי כל כך הרבה עד עכשיו, ואין סיבה להרים ידיים. ומהנקודה הזו בדיוק ממש צמחתי, וכמובן שמתפלל לה' שרק אצמח עוד ועוד". -
@i-love-love-music הוא היתראיין מלפי המון זמן .. וזה עלה לאתר .
ואת כל הראיונות של הזמרים שהידברות מראינים הם מפיצים את זה בעלונים מאוחר יותר.
לכן זה לא כזה חדש.. -
פוסט זה נמחק!
-
@בנימין-לוריא וואו זה יישן מאוד!!
ואי איזה מבאס
@ליבי הי דבר ראשון ברוכה הבאה
ודבר שני כנראה שלזמרים יש מושג כזה של שינה לא?! (במקרה הזה סוג של..) -
@i-love-love-music אבל זה
גד אלבז אמר שאחרי החגים הוא מוציא אלבום חדש!!
עדיין תקף...
-
מיילא אילסון יש סיכוי והוא לא יוציא היום
אבל שטיינמץ כתב בפרומו ביוטיוב שזה יוצא במוצ"ש
וביוטיוב הוא יותר מחוייב -
@סודי-ביותרררררררר אמר בעדכוני מוזיקה וסקופים:
מיילא אילסון יש סיכוי והוא לא יוציא היום
אבל שטיינמץ כתב בפרומו ביוטיוב שזה יוצא במוצ"ש
וביוטיוב הוא יותר מחוייבמה יהיה במוצאי שבת?
-
פוסט זה נמחק!
-
אני חושב שכדאי להפסיק לדון בנושאים האלו בנושא זה.
כאן זה "עדכוני מוזיקה וסקופים" וזה לא "במת הדיונים"... -
לנו (תכנית לכם..) נשאר רק לעקוב..
-
@סקופר אמר בעדכוני מוזיקה וסקופים:
מוטי שטיינמץ עומד לשחרר בעזרת השם בתחילת שבוע הבא קליפ מושקע ל"קרן השביעית"!