פרק י' - "ושבו שירים לגבולם" (ריאיון חג מרתק עם הכוכב העולה נחמן אדמקר):
-
#anchor(פרק י' - ושבו שירים לגבולם (ריאיון חג מרתק עם הכוכב העולה נחמן אדמקר): מתוך מגזין תווים 7)
הוא רק בן 17 אבל כבר חולם על הפסגות הגבוהות, הוא משחרר את הסינגל הראשון שלו על אמא רחל ועיין לא נותרת יבשה, הכירו את נחמן אדמקר בחור ישיבה עם חלומות גדולים וקול מלטף שלא ישאיר אתכם אדישים, התיישבנו לשיחת חג מרתקת על כוס קפה וחזרנו עם המון דברים מעניינים, סקופים וחשיפות מה קורה בראשו של יוצר.. ואיך אנחנו הקהל מקבלים את היצירה הסופית, סיפור על פרשת דרכים ארוכה בדרך בית לחם "ושבו שירים לגבולם"...
שלום נחמן וחג שמח, ראשית אציין כי שמעתי את השיר שלך לא פעם ולא פעמיים, אני חייב לומר שמהשיר הזה ניכר כמה אתה כישרון בכתיבה, בהלחנה ובעיקר בשירה באוזני שמעתי קול מלטף שזועק כאב.. ובעיני רוחי ראיתי את שירת הלויים כפשוטו, ספר לי קצת על זה....
< קודם כל תודה על הבמה המכובדת הזו וחג שמח לכל הקוראים של מגזין "תווים", האמת היא שהשיר הזה נכתב מתוך משבר.. זה היה גם משבר אישי שעבר עליי וגם משבר כתיבה שעבר עליי, אני זוכר שישבתי חודשים ופשוט לא הצלחתי לדבר את עצמי אל העט ואל הדף וזה ממש שבר אותי.. באחד מהימים נסענו אני ואבי לקבר של רחל אימנו להתפלל ולשפוך קצת את הלב, אני שמתי את הראש על הקבר והמילים הבאות ייצאו מפי, "אני נמצא כל כך רחוק במקום הכי קרוב" בכיתי דקות ארוכות פשוט בכיתי את עצמי לאמא רחל שתציל אותי שתעזור לי שתחלץ אותי מהמצב הזה.. אני התפללתי ובכיתי עד שבשלב מסוים היה כביכול איזה קליק מהשמיים אני זוכר שייצאנו משם נכנסנו לאוטו, ואבי שם ברכב מוזיקה, אנחנו מתחילים בנסיעה ואני פתאום מרגיש משהו, מבקש ממנו לעצור את המוזיקה, ככה אני מרגיש שמשהו קרה/א לי מלמעלה, לוקח דף ועט ומתחיל לכתוב.. "אני נמצא כל כך רחוק במקום הכי קרוב ואני לא מוצא מוצא"... משם בעצם השיר הזה הגיע... מאמא רחל.. ותבינו שזה היה ממש לא פשוט... ממש כמו אילם שמתחיל לדבר פתאום צח וברור... זה היה פריצת סכר.. קירוב בריחוק...אני באופן אישי חשבתי שהשיר מדבר על אמא הביולוגית שלך /של כל אחד ואחד מאיתנו, ככה שאם לא היית אומר לי לא הייתי יודע.
< האמת שזה גם וגם, אני מאמין שבתת מודע זה וודאי דיבר גם על אימי הביולוגית, אבל אמא רחל היא האמא של כולנו אליה ועליה השיר נכתב לפחות מנקודת המבט שלי.. הלכתי ושפכתי את ליבי והיא עזרה לי ב''ה להחלץ מהמשבר הזה ולצאת ממנו רק יותר בוגר, ולגבי הפרשנות שלך שזה על אמא ביולוגית, והאמת שזה הדבר האהוב עליי במוזיקה שכל מאזין לוקח את השיר ומפרשן את השיר ממה שהוך אצלו בראש, על משהו שקשור עליו.. זה מאוד מחבר לא כן ?!בהחלט. ספר לנו לאן זה התקדם מאותה נסיעה...
< אני חוזר משם והשיר יושב אצלי בראש מחכה ליום פקודה.. אחרי תקופה ייצא לי לשבת עם חבר והקלטנו סקיצה ביתית לשיר, המשפחה חיבקה בחום ואהבה וחילקה בגאווה את הסקיצה ואמרנו, וקויתי גם אני, שיום אחד יקרה משהו.. כמה ימים אחר כך ערב חג סוכות השנה אנחנו נכנסים לחנות חליפות בבני ברק כדי לרכוש חליפה לחג אבל אבא שלי החליט להתגאות ביצירה שלי והשמיע למוכר בחנות זה התלהב מאוד ואני ביקשתי בקשה צנועה מאותו מוכר "עשה טובה אם יכנס מישהו 'מעניין' תשמיע ותעביר לו את זה".. המוכר הסכים, הודנו לו ויצאנו..
(וכאן הסיפור כבר עובר ליואלי דיקמן... כפי שסיפר בשידור במאסטר פליי: יואלי דיקמן נכנס לחנות והמוכר אומר לו "אתה חייב לשמוע שיר של בחור מוכשר".. יואלי שומע, מתלהב, מתרגש, ושואל מיהו הבחור, באורח פלא שהוא השגחה פרטית של ממש בדיוק ברגע הזה נכנסים.... נחמן ואביו לחנות ! יואלי מזמין אותו לאולפן ומשם הכל היסטוריה...)אתה רוצה לבוא ולומר לי שזה לא חלק מספר בדיוני ??!! בדיוק שיואלי והמוכר משוחחים עליך אתה נכנס ??
< כשמדובר באמא רחל אני לא שואל שאלות.. רק מודה לה' ומאמין שהכל באמת הסתובב מלמעלה...
משם לאן פניכם מועדות ? אתם יושבים על השיר, הוא יושב לבד, מה בדיוק הלך בשלב היצירה.. כי אני אישית מרגיש שהיה לך שם חלק בלתי מבוטל...
< בהחלט כן. אני הייתי שותף מלא להפקה של השיר, הייתי באולפן ונשמתי כל תו ותו בשיר.. ישבתי בהקלטות של הכל (חוץ משל עצמי שעמדתי... ואני מאמין שדווקא ההתעקשות הזו והדרך הזו שעברתי, הדמעות והדאגה האמיתית לשיר הזה יכולה להגיע לכל אחד, לדבר אליו ולקרב אותו כי הוא ממש כמו עם ישראל (עכשיו פסח..) שנוצר מתוך משבר ותקומה...כן. זה ממש מדבר בעד עצמו.... תגיד. מה השאיפות שלך מה תעשה בקרוב, מי הקהלים שלך ?? איפה אתה מקטלג את עצמך ?? בכל זאת אתה נועז ! בחור בן 17 ישיבע בוחער שמחליט לצאת ולשתף את העולם ביצירותיו...
< יש הרבה שאלות כאלה בדרך, קודם כל בעז''ה מחכים כמה וכמה דברים טובים במגירה רק צריך להחליט.. דבר שני לגבי הקהל והתכנונים אתה יודע... אנחנו יכולים לתכנן אבל בפועל מה שייצא לפועל זה מה שלמעלה יחליטו, אני באמת מתפלל על זה כל יום וממש מצפה לשיר הבא שייצא לאוויר העולם.. דבר שלישי לגבי הקהלים אליהם אני פונה... אני יכול לומר בבירור, קוראים יקרים !! זה הכי חשוב לי שאני לא מקטלג את עצמי ושלא יקטלגו אותי !! אני לא שייך לפלוני ולאלמוני לא.. אני והטקסטים והשירים האלה הם מתנה משמיים ואני נותן אותה לכל מבקש כי זוהי האחדות שלנו וזה העם שלנו... מי שהתחבר ואהב, כבר והיה זה שכרי...ובכל זאת הופעות, אירועים מה הכיוון ?? שאיפות נחמן בעוד 5 שנים...
< לאן שיוביל אותי ה' יתברך, הכיוון הוא טוב וזה הכי חשוב בעז''ה הופעות, שירים, למה לא.. להגדיל תורה ולהאדירה, וזה הכוח שלי ואקריב את כולו להשם...
נחמן. יש מאחוריך מעטפת כל כך מקצועית ומוצלחת... ואתה נשמה טהורה.. וקודם כל מענטש...
שמחנו ונהנינו מאוד לשמוע אותך ומחכים כבר לשיר הבא.... שיהיה חג שמח.
< חג שמח לכל קוראי המגזין מעריך מאוד ואוהב את כולכם.תודה לנחמן היקר, ליואלי דיקמן הענק וישראל רוזן האלוף על השת''פ המדהים הזה !!
תגובות כאן >
ובמייל הזה > ml@miktzav.com
לתגובות בנושא של נחמן בפורום כאן -
-