טורי דעות על המוזיקה מאת משתמשי הפורום
-
יש לכם חוש כתיבה זה המקום
פה המקום להציע הצעות לשיפור המוזיקה יש לכם ביקורת על המוזיקה של היום במה היא צריכה להשתפר
פה המקום לכתוב להביעהאני יעלה בהמשך טור שלי
-
טוב,
באמת יש הרבה מה לומר על המוזיקה שמאד התפתחה בשנים האחרונות.
אם פעם היינו מחכים לשיר חדש כדי לרענן את הפלייליסט היום כל יום יש פלייליסט בפני עצמו ומה שיצא אתמול/שלשום- כבר ישן...(לי בכל אופן ).
ולא רק הכמות היא זו שהתפתחה, גם המוזיקה עצמה שהפכה למוזיקה אלקטרונית-שהיא אומנם יפה אבל אין כמו האורגינל!!!
מה שרציתי לפתוח, זה דווקא נושא הטקסטים- - -
כן, היום יש יותר מודעות של כתיבת מילים לטקסט,
(ואגב, זה יישאר שיר חסידי!!! מה שלא היה בעבר) אך יחד עם המודעות קיימת גם רדידות.
יצא לי לא פעם לשמוע שיר ולנסות להבין איך מי שכתב אותו הצליח לחבר בין השורות/ בתים...מה הקשר???
אני כמובן לא אציין- אם כי אתם בוודאי נתקלתם גם כן...
מרגיש לי שהיום לא צריך הרבה כדי לכתוב טקסט לשיר מספיק לעמוד בחלון עם עט ודף (עדיפות אישית שלי... ) או פלאפון ולכתוב:
מביט בחלון
רואה בלון
שעף ברוח
נוגע בתפוח---
זו כמובן רק דוגמא ואולי טיפה קיצונית- אבל לא ממש רחוקה מהמציאות!
החוכמה היא לא לכתוב בחרוזים, אלא גם לדעת להשאיר את הטקסט על רמה.
אז אם כבר יש אפשרות להביע- אז זו נקודה שלדעתי צריך לשפר במוזיקה!!!תודה ל @מיוזיק-בנשמה על הרעיון
-
@עדי-3
לכתוב טקסטים עם פראזות מעניינות -עם מוסר השכל -עם מסר
זו תורה בפני עצמה לא כל אחד כישרון בעניין " צריך שיהיה לו את זה "
לא כל זמר יוצר הוא ישי ריבו -- שאצלו גם המילים פצצה
לכן אולי יש כאלה המסתפקים בטקסטים קצת רדודים --העיקר ההפקה||בשירים שאני מלחין אני חושב על המילים אפילו יותר מהלחן
ואחרי זה עוד משנה ומעדכן כמה פעמים || -
מוזיקה.#1
אין חידוש מיוחד במה שאכתוב בשורות הבאות אבל לפעמים גם דברים פשוטים צריכים חיזוק!מוזיקה בשבילי ובעצם לכולנו, זה כלי אדיר שכוחו עצום. הוא יכול לשמש למגון מטרות החל מלהשיב לב, ועד לתרועת מלחמה,
איך שלא יהיה כל אדם שמשתמש בכלי הזה מבין דבר אחד פשוט. אם לא נכניס בו לב הוא לא יפעם ויפעים, כמה שהקונספט יהיה יפה ומגניב והזמר יהיה חתיך שלא לומר מרהיב. זה לא יועיל כלום!קודם כל צריך שה'לב' שלו יעבוד ומבחינתי זה כולל קודם כל טקסט ברמה מובנת ומכבדת [לפני שנדבר בכלל על העומק!! פשוט לאחרונה יצאו כמה שירים מזמרים דווקא שפורחים בתחום ויש להם סחורה אבל משום מה פשוט לא הצלחתי לחבר שורה לשורה!...]
שנבין, לשמוע שיר עם טקסט רדוד זה מבזה אותי, אותך, זה מזלזל באינטלגנציה של המאזינים!
דבר נוסף ולא פחות חשוב זה לא עיבוד ברמה גבוהה אלא עיבוד שמתאים לשיר כדוגמה קחו את השיר רגעים של יונתן שיינפלד העיבוד שלו כל כך מגניב ויפהפה ,
פשוט מכניס אותך לאוירה המתאימה עם הקול הכל כך נוגע של יונתן! זה עיבוד טוב שנותן למילות השיר את הביטוי הנכון ואת הפרשנות המקסימלית!
[וזה לעניות דעתי גם הבור שנפל בו אחד המעבדים היותר גדולים במוזיקה שהוא נותן לשיר ישראלי ליווי של קונצרט חזנות של הלפגוט ...אבל זה כבר ענין לטור אחר]^אשמח שתביעו את דעתכם בסמן המצורף בתחתית ההודעה.
-
אני חושבת שהמוזיקה של היום ירדה בצורה משמעותית...
כל ילד/בחור שפעם אמרו לו שיודע לשיר או לכתוב נהיה זמר...
אבל כמובן שיש שירים מטורפים ואני חושבת שהסוד הוא פשוט לשיר ולכתוב מהלב...
כי כמו שאומרים"מה שיוצא מהלב נכנס ללב..." -
אני חושבת שיש היום המון שירים מצוינים שאני ממש אוהבת ולפני 20 שנה הם לא היו יכולים לצאת כי זה לא היה הסגנון...
מה שכן מפריע לי קצת זה הקצב שבו השירים יוצאים.
לדעתי- צריך לצאת שיר מקסימום פעם בשבוע שיר אחד בלבד ולא משנה מי הזמר! רק ככה יוכלו לדעתי באמת להנות מהשירה ומהמוזיקה.
בקצב הזה, שיוצא כל יום לפחות 5 שירים (במקרה הטוב) יוצא שאני מפסידה הרבה שירים, וגם מאלה שאני נהנית מהר מאד זה כבר עובר כי הגיע שיר חדש...
זה מעצבן המצב הזה! -
@חיה-במקרנצ-יק-0 אבל כל זמר רוצה שהשיר שלו היה השבוע ולכן כל אחד יוציא ואין איך לפקח על זה
-
@אילן-פ אמר בטורי דעות על המוזיקה מאת משתמשי הפורום:
@עדי-3
לכתוב טקסטים עם פראזות מעניינות -עם מוסר השכל -עם מסר
זו תורה בפני עצמה לא כל אחד כישרון בעניין " צריך שיהיה לו את זה "
לא כל זמר יוצר הוא ישי ריבו -- שאצלו גם המילים פצצהישי ריבו הוא באמת אגדי!!!
אבל לא ביקשתי לחקות אותו, כי נסיון לחיקוי- נשמע נסיון לחיקוי!!!
לא צריך כל הזמן לחפש משהו יוצא דופן, אפשר בהחלט לכתוב את מה שעברנו, חווינו, ראינו- אבל להשאיר את זה על רמה.
אני אביא כדוגמא את אלחנן אלחדד- שלדעתי הוא לא מחפש "פואנטות" מעניינות ויוצאות דופן, אבל בהחלט מרגיש (לי בכל אופן) שיש מאחורי המילים/ טקסט מסר אותו הוא רוצה להעביר הלאה. -
@חיה-במקרנצ-יק-0 אמר בטורי דעות על המוזיקה מאת משתמשי הפורום:
מה שכן מפריע לי קצת זה הקצב שבו השירים יוצאים.
לדעתי- צריך לצאת שיר מקסימום פעם בשבוע שיר אחד בלבד ולא משנה מי הזמר! רק ככה יוכלו לדעתי באמת להנות מהשירה ומהמוזיקה.
בקצב הזה, שיוצא כל יום לפחות 5 שירים (במקרה הטוב) יוצא שאני מפסידה הרבה שירים, וגם מאלה שאני נהנית מהר מאד זה כבר עובר כי הגיע שיר חדש...
זה מעצבן המצב הזה!רעיון נשגב ביותר - אבל מי יעשה סדר ויחליט מי קודם ומי יתעקב ?
פעם היה ברור -אברהם פריד זמר - ואני סתם מאזין --היום הכל אפשרי - {לטוב ומוטב }
לכל נער מתבגר יש אולפן ביתי עם יכולות הפקה יותר מה"ביטלס" - והוא נהיה זמר מרגש --וואו ...וואו
היום כל אחד הוא זמר בפוטנציה -- אפילו זה שיושב לידי בבית כנסת -
מה דעתכם על המוזיקה של היום מול המוזיקה של לפני... 60 שנה?
מה לדעתכם היה קורה אילו סבא שלכם היה מתעורר מהקבר ושומע את אחד מהשירים החדשים של הזמרים ה"חרדים" הצעירים?
האם הוא היה אומר "אווו, זה שיר מצוין, תשמיעו שוב" או שהוא היה אומר "מה זה? התקלקלתם? אתם שומעים שירים חילוניים?"
לא שאני לא אוהב את השירים הלו, לא שאני כופר בהתקדמות בעולם, להיפך, מי שיראה מה הצבעתי במצעד החצי שנתי יתפלא, כי הוא יראה ששתי שירים מתוכם אלו שירים מהז'אנר החדש, אלו שירים שסבא שלי ושלכם היה קורא להם "חילונים", אז מה העניין?
העניין הוא שאוקיי, יש התקדמות ומודרניזציה של שירים, מה שהיה אסור פעם, היום הוא הקלאס, זה קורה בכל מקום, ואין סיבה שזה יפסח על תעשיית המוזיקה, אבל האם לא הגזמנו?
אפשר להתקדם, אבל להשאר כל הזמן עם יד על הדופק ועינים מאחורה, לשים לב שאנחנו לא מתרחקים יותר מדי, שאנחנו לא גולשים כבר לדשא של השכן, שכשנמנע מהילדים שלנו לשמוע שירים חילוניים הם לא יאמרו לנו "אבל מה ההבדל בין זה לבין מה שאתם שומעים", שיהיה גבול מסוים, מהו הגבול? אני לא יודע בעצמי, אבל כן ניתן לקבוע משהו מסוים.
עד כאן להפעם,||מתנצל על הבוטות, זה יצא ממני, מבקש סליחה אם פגעתי במישהו.|| -
-
@מלך-הקלידנים נכון ולא נכון, כי אתה מסכים איתי שעברת את הגבולות שאבא שלך שם לעצמו? טיפה אפילו, א"כ מה יהיה על הילד שלך והנכד, תחשוב הלאה , ותראה שהגבול- הוא משהו שזז ויזוז וא"כ ממילא הוא לא גבול.
-
@מלך-הקלידנים אני גם חושב ככה אם כי לא בהכרח רק.
-
@מלך-הקלידנים זה שזה המצב לא עושה את זה בסדר, חוץ מזה ששוב, תחשוב בלאה, עכשיו זה בסדר לעומת לפני 50 שנה, יחסית , תחשוב עוד 10 או 20 שנה איך זה יראה לעומת לפני 50 שנה.
||מקווה שהבנת כי אני קצת הפוך אחרי לילה ואין לי ראש כ"כ לניסוחים מדויייקים|| -
@הלל-1 אמר בטורי דעות על המוזיקה מאת משתמשי הפורום:
אפשר להתקדם, אבל להשאר כל הזמן עם יד על הדופק ועינים מאחורה, לשים לב שאנחנו לא מתרחקים יותר מדי, שאנחנו לא גולשים כבר לדשא של השכן, שכשנמנע מהילדים שלנו לשמוע שירים חילוניים הם לא יאמרו לנו "אבל מה ההבדל בין זה לבין מה שאתם שומעים", שיהיה גבול מסוים, מהו הגבול? אני לא יודע בעצמי, אבל כן ניתן לקבוע משהו מסוים.
נכון מאוד! באמת מהו הגבול? המילים? הרי המילים הם לא שפה גבוהה במיוחד...... הלחנים? לחנים לא משובחים מידי...... (מחילה מכל יוצרי הדור, יש הרבה לחנים מצוינים. אבל יש גם כאלו שלא.) סוג המוזיקה? היום המוזיקה היא רעשנית, פופ, או כל דבר אחר שתקראו לזה, בדיוק כמו של החילונים. אז מה הגבול? מה שבטוח, הוא דק מאוד.
וזה בהחלט משהו שצריך לתת עליו את הדעת.