האם נכון לזמר מתחיל לא לחקות בכלל?
-
נראה לי היה על זה נושא אבל בסדר
לזמר מתחיל אסור לחכות אף אחד כי זה דוחה
דוגמא בני לאופר מחכה את יואלי דיקמן ומאז שאת חיל עם זה הוא הרבה פחות מבוקש נקודה -
פוסט זה נמחק!
-
@אוהב-ת-מדינה אמר בהאם נכון לזמר מתחיל לא לחקות בכלל?:
נראה לי היה על זה נושא אבל בסדר
לזמר מתחיל אסור לחכות אף אחד כי זה דוחה
דוגמא בני לאופר מחכה את יואלי דיקמן ומאז שאת חיל עם זה הוא הרבה פחות מבוקש נקודהאסור לחקות??
אתה יודע מה זה אסור לחקות
זה לשיר כמו ברבור -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@חיה-בקליפ
אם לחקות הכוונה בדיוק אותו דבר -זה לדעתי טעות --כי למה נשמע אותך ?--עדיף המקור !
אבל אם הכוונה לקחת רעיונות מזמר אחר שמצליח --ולפתח אותם לפי הסגנון שלך -
-זה נראה לי הגיוני ומעשים בכל יום --אולי זו גם הסיבה שהרבה שירים דומים אחד לשני
סתם ככה לפעמים אני מתפלא איך זמר מוכן להכנס לאולפן ולעשות הפקה וקליפ שזה אלפי שקלים
ולהוציא שיר שהוא חיקוי ושאין בו שום בשורה של חידוש כל שהוא - לא חבל על ההשקעה ??? -
התשובה היא
לא לא ולא,
לא משנה מה, לא משנה באיזה מצב--
תיהיה אתה, תביא משהו אחר -ויהיה לך קהל.
לחקות זמר זה כמו להסתובב עם זיוף של רולקס..בגאווה
בכל אחד יש סגנון ויכולות משלו והחיקוי הזה סתם מגביל ושם אותך במשבצת לא לך, וחבל.
זמר שכזה לשלוח דחוףף בהולל לניתוח להשתלת עמוד שדרה..
(מזהים מי המקור?) -
@סטופל-המלך סטופל המלך אין עליו (ועליך)
-
תקשיבי לחקות טכניקת שירה /נגיגה זה בסדר לא סוף העולם ברור שהייתי אומרת שלא יעשו את זה כי כל אדם שונה מהשני ויכול להוציא מעצמו ולחדש לנו דברים חדשים!!!!
לדוג אחד הדברים שאני שונאת ובמיוחד אצל צעירים שהם מחקים ת'צורת שירה עם האות ר' "מגולגלת כזה...
זה פשוט לא אמיתי!!!!!!!!!! תביאי את עצמכם בעיקר ותחקו אחרים קצת ולא בצורה כזאת בולטת!!!!!!! -
יש הבדל בין לחקות שיר או סיגנון, למשל דוד בן ארזה הביא סיגנון מיוחד וחדיש שלא חיקה מישהו מסויים (בשיר להיות, תכלת ולבן ועוד...), יש את האלה שמתחילים וחושבים שאם יביאו ביצוע דומה לזמר פופולרי זה יעזור אבל עובדה שלא!!!(יש לי דוגמא בראש, מעדיפה שלא להגיד...), בקיצור:תביאו מה שאתם, ואל תנסו להביא משהו שהוא לא אתם...(יש זמרים ששרים סיגנונות מסוימים שלא מתאים לקול שלהם וחבל...
-
"אם אתה לא עצמך מתי תהיה אתה בעצמך" כל אחד באומנות צריך לתת את עצמו הרי זמר עומד על הבמה ולא הדמות שהוא רוצה לחקות ורוצים להכיר אותו חבל שיתחיל ככה.
-
@סטופל-המלך אבל אם אני מחכה את הרעיונות שלו ומפתח אותם לפי הסיגנון שלי אז החיקויי לא מורגש ואז יוצא שיר בסיגנון שלי קח לדוגמה את נהוראי אריאלי הוא זמר פצצה לדעתי הוא מעתיק את מרגי - זמר חילוני אמריקאי, אבל הוא פיתח את זה לסיגנון שלו ותראה איזה אחלה שירים הוא מוציא לנו
-
@אברהם-עטיה נו מצוין, אז הוא לא מעתיק את זה בידיוק- הוא מפתח את המוזיקה הזו למוזיקה שלו...
-
בין אם זמר רוצה לחקות ובין אם הוא לא רוצה- הוא מחקה, גם אם הוא לא יודע את מי (והמאזינים כן יודעים), כי כל אדם, גם אם אתם הייתם מלחינים וכותבים בטוח לי שהייתם מחקים מישהו, איזה כמה זמרים שאתם אוהבים, או ז'אנר מסוים של זמר שמשתמש בו, הכל אוספים ביחד, כל המנגינות האהובות מכלל הזמרים, ויוצרים ניגון משלכם בלי שבכלל תשימו לב מה ניסתם להדגיש.
יש הרבה זמרים שאני מרגישה שהם מחקים מישהו, אבל ששואלים אותם אם הם מחקים זמר מסוים- הם אומרים שהם אוהבים אותו אבל לא ניסו לחקות אותו, צועק מזה שזה כנראה מהתת מודע או משו....
ככה דעתי -
@אברהם-עטיה כל עוד אתה מביא אותך בסופו של יום --זה בסדר
לנהוראי סגנון משלו, ייתכן שהוא לומד/מקבל השראה מזמרים אחרים בז'אנר, שזה גם בסדר
העיקר שהתוצאה לא תיהיה מורגשת אחד לאחד שזה חיקוי (לא מוצלח )
הכי חשוב שגם אם אתה שואב השראה ממישהו, תיקח את זה למקום שלך בסופו של דבר. -
@סטופל-המלך יש ללמוד השראה ויש לקחקות זה הבדל ענק