מהם הגורמים לשינוי שמות משפחה אצל כלל הזמרים?
-
@יהונתן אמר במהם הגורמים לשינוי שמות משפחה אצל כלל הזמרים?:
@אייצ-ית למה לא?
מה הבעיה?נראה לך הגיוני שבן אדם צריך להחליף את שם משפחתו כדי להתקבל לחוגים מסויימים?
מה כולנו לא אותו דם? כולנו אותו זרע..מה זה משנה אם שם משפחתו נגמר כקליין או פרידמן..ולא חדד ?? מה השתנה בבן אדם ברגע שהוא שינה את שם משפחתו? זה מוסיף לו אולי רוחניות?... -
@אייצ-ית אמר במהם הגורמים לשינוי שמות משפחה אצל כלל הזמרים?:
@אייצ-ית למה לא?
מה הבעיה?נראה לך הגיוני שבן אדם צריך להחליף את שם משפחתו כדי להתקבל לחוגים מסויימים?
מה כולנו לא אותו דם? כולנו אותו זרע..מה זה משנה אם שם משפחתו נגמר כקליין או פרידמן..ולא חדד ?? מה השתנה בבן אדם ברגע שהוא שינה את שם משפחתו? זה מוסיף לו אולי רוחניות?...@proud-jew אמר בבהשראת פוסטים קודמים - מבזק קצר על ראיית המוזיקה.:
@אפרתושש אמר בבהשראת פוסטים קודמים - מבזק קצר על ראיית המוזיקה.:
שמי שרוצה שישמעו אותו חייב להיות עם שם משפחה שמשייך אותו לעדה.
לא נשמע כל כך מופרך....
אשכנזי שמחפש מוזיקה חסידית לא ישמע שיר של חדד, בדיוק כמו שהספרדי הממוצע שמחפש שירים מזרחיים או ישראלים לא ירוץ לשמוע שיר של טייטלבוים או אייזנקרפט או כל שם אשכנזי אחר
מי שרוצה לפנות לקהל חסידי - הגיוני שיתאים את עצמו, לא? -
שיהיה להם שם יותר מגניב
זו נאיביות טהורה או התכחשות טוטאלית?...........................
זמר מחליף את שמו לא עקב מחשבה של 'שם מגניב' כדבריה של @מחשב-נייד .
גם לא מלחץ סביבה.
לחץ זו קונוטצייה שלילית.הייתי מתנסחת שעיוות השם נובע מ'סטיגמת במה סוחפת הזקוקה לשיפוץ'.
סיעור מוחות - בסופו תמיד תהיינה השלכות לכאן ולכאן.
המציאות עצובה, קצת מדיי. מי שלא חושב כך - שיפקח את עיניו. ברוך פוקח עוורים.
-
@מחשב-נייד שיהיה להם שם יותר מגניב
אני לא יודעת מה לגבי כל הזמרים..אבל אולי תקרא את מה שכתוב בפוסט הראשון שהעלתי- למה קליין למשל שינה את שם משפחתו...
"יותר קל להופיע כזמר חסידי הרבה זמרים שנחשבים מזרחיים לא מקבלים דריסת רגל ברוב הישיבות. אני יכול להבין את זה, רוב האירועים הם חסידיים. אמרגנים שפניתי אליהם אמרו לי "אין לנו מה לעשות עם משה חדד יש לנו מה לעשות עם משה אחר, עם שם אשכנזי. הרבה דברים נעשים היום בלי ברירה. אחרי ששיניתי את שם המשפחה פנו אלי כבר כמה אמרגנים".
טוקר חשף כי חדד החליט לאחרונה לשנות את שם משפחתו ל"קליין". "על מה ולמה?", שאל טוקר וחדד השיב: "המשפחה שלי היא משפחה של אברכים מכובדת מאשדוד ואחי רצה להתקבל לישיבה ולא רצו. בנוסף, קל היום יותר כשם במה להיות עם שם משפחה כקליין יותר מאשר עם חדד.
-
@מחשב-נייד שיהיה להם שם יותר מגניב
אני לא יודעת מה לגבי כל הזמרים..אבל אולי תקרא את מה שכתוב בפוסט הראשון שהעלתי- למה קליין למשל שינה את שם משפחתו...
"יותר קל להופיע כזמר חסידי הרבה זמרים שנחשבים מזרחיים לא מקבלים דריסת רגל ברוב הישיבות. אני יכול להבין את זה, רוב האירועים הם חסידיים. אמרגנים שפניתי אליהם אמרו לי "אין לנו מה לעשות עם משה חדד יש לנו מה לעשות עם משה אחר, עם שם אשכנזי. הרבה דברים נעשים היום בלי ברירה. אחרי ששיניתי את שם המשפחה פנו אלי כבר כמה אמרגנים".
טוקר חשף כי חדד החליט לאחרונה לשנות את שם משפחתו ל"קליין". "על מה ולמה?", שאל טוקר וחדד השיב: "המשפחה שלי היא משפחה של אברכים מכובדת מאשדוד ואחי רצה להתקבל לישיבה ולא רצו. בנוסף, קל היום יותר כשם במה להיות עם שם משפחה כקליין יותר מאשר עם חדד.
ואיך זה קשור בדיוק לפורום מוזיקה?
תופעת שינוי השם כדי להתקבל למוסדות היא ייחודית למוזיקאים ולא שמעתי על זה?
הדיון פה בנושא הגזענות/סטיגמתיות/וכו חרג מזמן מנושא המוזיקה
@צור
@ntz -
@proud-jew מדברים על תופעת שינוי השמות אצל זמרים
ואני אישית לא חושב שיש בזה בעיה,
יש שם של המשפחה הקרובה וחברים, ויש שם מסחרי..
בואו נשאל שאלה כזאת---
למה לא קראנו לפורום שלנו פורום שירים ?
כי פורום מקצב (לדעתי לפחות ) - יותר ימשוך משתמשים..
אותו דבר זמר משנה את שמו בשביל שירצו לשמוע אותו.
לא הייתי נלהב לשמוע את הזמר אברהם פרידמן (אולי בני פרידמן יותר טוב כי השם הפרטי - בני, הוא יותר זורם מאברהם)
וכן אברהם אסולין נשמע פחות טוב בהרבה מאבי אילסון, לא?אגב, בקול פליי 11 דברו על זה, ציטוט משם:
שמות במה
יש כמובן חשיבות גדולה, עצומה, למה שמביא אותו אמן, כל זמר. לשיר, לעיבוד, לחידוש, לקול.
אבל, יש חשיבות לא מעטה גם ל...שם של הזמר.
קחו רגע את אחד הזמרים הכי מצליחים בישראל בשנים האחרונות, ישי ריבו. האם אתם יכולים
לדמיין את ההצלחה שלו, גם אם היו קוראים לו ירחמיאל סעדון? פחות, אה? ישי ריבו זה קליט,
תופס, קל. אפשר "לקנות" ממנו. ירחמיאל סעדון? נשמע יותר כמו מוכר רהיטים.
כי השם של הזמר, גם הוא מוֹכֵר, מעבר למוזיקה, העיבודים והעטיפה המוזיקלית. יש אמנים
רבים, תאמינו או לא, שעשו מוזיקה מצוינת, ונעלמו כי לא השכילו למצוא שם במה נהדר.
התופעה, לא התחילה היום. ממש לא. מרדכי בן דוד, הוא בכלל מרדכי ורדיגר. אבל "מרדכי
בן דוד" זה מותג. האם אברהם פריד היה מצליח כפי שהוא, אם היה נשאר עם שם משפחתו
הקודם? הייתם הולכים להופעת ענק של "אברמ'ל פרידמן"?
האם יעקב שוואקי, עם השם הקו ּל הזה, היה מצליח גם לו היו קוראים לו שמואל לבנהרץ?
בקיצור, הבנתם את הנקודה. אם אתם מתכננים פריצה בקרוב לעולם המוזיקה - היהודית,
החסידית או בכלל - כדאי שבנוסף להפקה המוזיקלית המוקפדת, תצטיידו גם בשם קליט, נעים
ומוֹכֵר, קרוב ככל האפשר לשמכם האמיתי, כמובן. כי נח שוורצברגנדרוביץ',
ככל הנראה, פחות יעבוד. -
@proud-jew אמר במהם הגורמים לשינוי שמות משפחה אצל כלל הזמרים?:
ואיך זה קשור בדיוק לפורום מוזיקה?
כל הציטוט לעיל שלך- מה שציטטת אותי, זה נטו כי עניתי ל @יהונתן שהוא לא שינה את השם כי זה יותר "מגניב".
לא באתי ח"ו לבטא כאן משהו מעבר. -
@ntz אולי נושא הפוסט המקורי הוא שינוי שמות אצל זמרים, אבל במציאות יש כאן לפחות 3 פוסטים עם כותרות שונות, שבכולם הדיון התחיל מגזענות (על סעיפיה השונים) במוזיקה -ועבר לגזענות כללית.
שזה נושא חשוב מאד שיש הרבה מה לדון עליו וצריך לעשות את זה, אבל לא כאן (לדעתי לפחות)... -
@אייצ-ית כי אם נגיד אבי אילסון היה נשאר אם השם הקודם שלו זה היה פחות זורם להגיד את זה
וזה לא נשמע טובמה היה השם הקודם שלו ?
-
@יהודי-נחמד כתוב למעלה אברהם אסולין
-
אני פותחת את הדיון הנ"ל ספיציפית על הזמר משה קליין- למרות שהדיון לא מופנה רק עליו. בעקבות מה שנכתב פה .
אני מביאה ציטוט מכאן.
"בתכנית "זמן אוויר" בהגשת מנחם טוקר, נוהג האחרון לשוחח עם זמרים ויוצרים מוסיקאליים על עיסוקם בימים אלה – ימי "בין המצרים".
היום, שוחח טוקר עם אחד מבוגרי תחרות השירה היהודית "הקול הבא", משה חדד. חדד העפיל לשלב הגמר והתמודד עד לשלבים מתקדמים מאד.
"אני מבין את הישיבה שלא רוצים ש'אח של' יהיה בישיבה", אמר חדד והוסיף, "שם המשפחה קליין הגיע משם משפחתה של אשתי גם אני חצי אשכנזי אבל את שם המשפחה לקחתי מאשתי. אגב, כל הדודים מצד האמא התרעמו עלי שלא ביצעתי בתחרות שירים חסידיים אלא רק מזרחיים".
טוקר ציין בחיוך: "אין ספק שתהיה הזמר החסידי שיודע לעשות מאווהלים הכי טוב".
"אספר לך אנקדוטה מעניינת שהייתה אתי" הוסיף חדד קליין "בשבע ברכות לבתו של יו"ר ש"ס, השר אריה דרעי, הופעתי ושרתי שירים חסידיים. בשלב כלשהו חשבתי לעצמי 'שס וזה נשיר קצת מזרחי' רק התחלתי לשיר שיר מזרחי ורצו אלי שלושה אנשים מכמה כיוונים ואמרו לי 'תפסיק את זה עכשיו'. זה קרה אגב יותר מאירוע אחד".
טוקר התעניין האם יש שיר חדש בדרך וקליין אמר: "בע"ה יצא בקרוב שיר חדש. סינגל חסידי שהושקע בו עשרות אלפי שקלים. משהו מיוחד."
השיחה המשעשעת ומרתקת הזו נגרמה, איך לא, כמנהג טוקר בימים אלו. משה קליין התבקש וגם ביצע שיר בספונטניות בשידור חי ולא אכזב את טוקר שרצה שיר מזרחי. "נחמוני נחמוני" הוא זימר בצורה מעוררת השתאות ומלאת סלסולים כיאה ל"קליין" אמיתי."
אז- לשאלתי-
מדוע זמרים אמורים להחליף את שמות משפחתם כדי להתקבל לחוגים מסויימים?
הרי זה אותה גברת בשינוי אדרת- מה שונה עכשיו שם משפחתו?
האם זה דבר טוב? או רע?
מקובל ? או שהיה עדיף וזה לא היה ככה?אני מבין שאת בת.
ואת ממש ממש לא מעודכנת על ההבדל בין האשכנזים (הליטאים ) לספרדים
בישיבות- (בעיקר הגדולות) איך לא, הסגנון הישיבתי, שיטת העיון המקובלת, הבחו'
והם גם יותר מוצלחות מהישיבות הספרדיות.משפחה- שם משפ' יותר אקטיבי ויפה. (אצל הספרדים- השם לקוח על מה שסבא רבא היה עושה במן חיותם בכפר למשל משפ' גבאי, סבא שלהם היה גבאי . אבוחצירא- מחצלת, ועוד רבים וטובים )
כיום המצב שהשולטים אלו האשכנזים- זה בעיקר נסוב בגלל העליה הגדולה שלהם לארץ לאחר השואה, ובקום המדינה.
בכלל, ראית ראש מממשלה ספרדי?את מוזמנת לעשות גוגל ולראות קצת את תולדות ארצך ואת ההבדלים הרבים בין השניים.
-
@יוסי-הגאון כל מה שאתה אומר יפה ונכון .אבל-
הכוונה של הפוסט שלי פחות הייתה לכיוון הישיבתי/קום המדינה או מי שולט יותר...
ברעיון התכוונתי לתופעה של הזמרים שמשנים את שם משפחתם- במקרה זה נפל על משה קליין כי ציטטתי פה כתבה שהייתה איתו... -
אחי רצה להתקבל לישיבה ולא רצו.
"אני מבין את הישיבה שלא רוצים ש'אח של' יהיה בישיבה"
אי אי אי.......
-
בראיון חשוף במיוחד משה קליין חושף את הסיפור המלא מאחורי שינוי השם. (מדקה 5)