-
@ענק-הענקים-בדורינו רפואה שלימה ל- ה זמר של הדור איזה שירים הוא הוציא באלבום האחרון בלע"ה שיהיה בריא צריכים אותו חזק
-
@ענק-הענקים-בדורינו זה תמונה של קידוש השם בבית חולים גויי
רפואה שלמה מהירה -
יוני Z משתחרר מביה''ח שבוע שעבר:
-
תשמעו שווה אחד השירים .
-
לא של הלב שלך מה שבטוח, זה שיר אמריקני שאין לי מושג מה שמו אבל אכתוב כמה מילים מהפזמון:fight so dirty but u love so sweet וכן על זו הדרך, נכון שהמוזיקה החרדית שואבת את כוחה ומושפעת מהחילונית, נכון שהכתיבה, ההלחנה, (כשלא מדובר במוזיקה אותנטית) די בוסרית, אני מודעת גם, ויהיו רבים שיהנהנו, לעובדה, שאלה מתוך הזמרים החרדיים, שמוציאים פופ בסגנון גויי לוהט מצליחים הרבה יותר.
אבל למה להפוך את זה לטרנד? (שרולי ברונכר ושיריו ) למה לא ליצור חדש, "ישן מפני חדש תוציאו", מילא היה מדובר ביין, אך החומץ עולה על גדותיו מתוך המוזיקה החדשה... -
@חפצי אני לא הבנתי את הטענות והמענות שלך, זה שיר מצוין עם אחלה מנגינה ומילים.
ואפשר לקשקש עד מחר על פופ 'גויי', אבל תכלס, גם המוזיקה הכאילו אותנטית היא מוזיקה אירופאית ישנה שמשום מה החליטו שהיא יהודית.
(ואם השיר היה גיור, אז נגיד, אבל הוא שיר מקורי וממש לא גיור)
וגם המשפט שציטטת מתוך הפזמון לא נמצא בשיר הזה -
וגם המשפט שציטטת מתוך הפזמון לא נמצא בשיר הזה
זה גם לא שיר שאפילו קאבר, כי אם כן זה היה חייב להיות כתוב.
זה שיר מקורי לכל דבר, שיש לו קטעים שמזכירים אולי ביצועים של זמרת לא מהמגזר שלנו.
אבל זה לא סותר את הביצוע של השיר הנ"ל.מה גם...שאני לא חושבת שהקצב של השיר הזה הוא גויי, לא נראה לי שהיינו שומעים לחן כזה במגזר אחר.....
אבל למה להפוך את זה לטרנד?
זה לא טרנד....
כי אם כן זה היה חולף מזמן, זה שינוי שהמוזיקה החסידית עברה/עוברת.
השאלה איך כל אחד לוקח את זה. -
@אייצ-ית לא ידעתי שטרנד חולף כמו רוח, אז תודה על העדכון, בכל אופן, זה לא שינוי שרק המוזיקה עוברת, אלא החברה החרדית כולה, ולא, לא בשינוי צורת לימוד הגמרא, אלא ביציאה ממנו, אל אפיקי לימוד, תרבות ופנאי, דרך חיים מתחר"דקים, אז שאפו למוזיקאים(שיוני זינגלבוים נמנה עליהם) שמקצרים ת'דרך בשביל כל העיוורים (חרשים אם במוזיקה עסקינן)שביננו... ואני לא נבהלת מהשינויים , פשוט כמה שזה "שיר מצוין עם אחלה מנגינה ומילים." כמו שנכתב לעיל (לא חושבת) אני מעדיפה לבחון זאת מנק' מבט זהירה ואולי אפ' ביקורתית.
-
פוסט זה נמחק!