איזו תוכנת הפקה הכי טובה? קיובייס, אבלטון לייב, אדובי, פרוטי-לופס וכו'..
-
לא משנה איזה תוכנה... הכל אותו דבר.
עם יש לך חברים קרובים או אנשי מקצוע כלשהם שאתה מתכנן לעבוד איתם תלך על התוכנה שהם עובדים עליה כך יהיה יותר נוח לעבוד איתם...
כאן בארץ רוב מוחלט מעדיף קיובייס, אני אישית על fl studio או בשמה העתיק (מאוד) פרוטי לופס. ואם תחליט לנסות אותה אני ממליץ בחום, (היא מאוד נוחה עם ממשק רחב ואין ספור כלים מקצועיים שבאים עם התוכנה עצמה בלי התקנות צד שלישי.)פשוט תבחר בתוכנה שיותר מושכת בעין תתחיל ללמוד ולהתנסות (לוקח קצת זמן עם כל תוכנה ותוכנה אז לא צריך להתייאש מהר ולהגיד היא לא נוחה וכיוצא בזה...)
לאט לאט מתרגלים ולא משנה אם איזה תוכנה תתחיל.
כל אחת מהן נותנת את אותה תוצאה שתרצה או תנסה להפיק... מה שמשנה זה ארגז הכלים שנראה אחרת ודרך עבודה שונה...
אתה יכול לבנות ארמון חול אם דלי, או כף... אבל בשניהם תהליך העבודה שונה ונותן חוויה אחרת. לכן אם תרצה מומלץ ללמוד יותר מתוכנת הפקה אחת (במידה ויש לך זמן סבלנות ותשוקה לחקור. -
@Y-A-M-music סוף סוף מישהו שמשתמש בFL
מסכים עם כל מילה שלך
אני מסכם את הסרטון בשורה אחת:
כל אחד יבחר איזה תוכנה שהוא יאהב
איזה סרטון חסר פאונטה... -
@טיטו אמר באיזו תוכנת הפקה הכי טובה? קיובייס, אבלטון לייב, אדובי, פרוטי-לופס וכו'..:
אם אני עובד עם אולפנים חיצוניים אני אעדיף להשתמש בתוכנה שהרוב משתמשים בה ולכן די ג'יי יעדיף את האבלטון, אולפניסט יעדיף את הקיובייס ואחד שמחפש לעשות רמיקסים ליוטיוב יעדיף בדרך כלל את הפרוטי לופס, כל אחד לפי מה שרוב חברי הז'אנר משתמשים בו...
זה לא רק מה שרוב חברי הז'אנר משתמשים בו
יש סיבה למה רוב חברי הז'אנר משתמשים בתוכנה הזאת
כל תוכנה מדוייקת יותר לסוג צרכים שונה
למשל לאולפן הקלטות, קיובייס מושלם, יש בו את כל מה שאולפן צריך באופן הכי נח
אבל עם כל המעלות של הקיובייס, די ג'יי לא יוכל להשתמש בה, כי היא לא מותאמת לליב ולכן הוא יעדיף אבלטון שהיא ממש מותאמת ללייב.זה עניין של צריכים מותאמים וחיבור.
@Y-A-M-music אמר באיזו תוכנת הפקה הכי טובה? קיובייס, אבלטון לייב, אדובי, פרוטי-לופס וכו'..:
פשוט תבחר בתוכנה שיותר מושכת בעין
מושכת בעין זה רק FL
אני גם התחלתי איתה בגלל הממשק המגרה... -
@margalit יש אנשים שמושך אותם יותר פשטות וכמה שפחות ''כפתורים''...
או שמעניין אותם לעבוד וליצור נטו לפי הספר ולא להמציא דרכים חדשות ויצירתיות ליצור דברים...
מה שמשנה זה זרימת עבודה בעיקר. בשורה תחתונה עם היינו מכירים ומשתמשים בכל התוכנות... סביר להניח שאותו שיר\פרויקט שיצרנו
ישמע אותו דבר בכל תוכנה -
@Y-A-M-music אמר באיזו תוכנת הפקה הכי טובה? קיובייס, אבלטון לייב, אדובי, פרוטי-לופס וכו'..:
או שמעניין אותם לעבוד וליצור נטו לפי הספר ולא להמציא דרכים חדשות ויצירתיות ליצור דברים...
מה שמשנה זה זרימת עבודה בעיקר. בשורה תחתונה עם היינו מכירים ומשתמשים בכל התוכנות... סביר להניח שאותו שיר\פרויקט שיצרנו
ישמע אותו דבר בכל תוכנהזה נכון שבסופו של דבר, זה עניין של הרגל ונוחות
אבל עדיין לכל תוכנה יש יתרונות שאין בתוכנה אחרת
כמו שאמרתי שבשביל הופעה בלייב
FL וקיובייס לא יהיו נוחות בכלל!
אבלטון היא מושלמת ללייב
ניסיתי לעבוד עליה באולפן, פחות התחברתי, אבל אם הייתי מופיעה, אז ברור לי שהייתי בוחרת באבלטון -
לעניות דעתי, מי שמעוניין לעבוד בצורה מקצועית ולא מחפש ללכת על מה שהכי קל (כשבדרך כלל זה בא על חשבון המקצועיות),
שילך או על קיובייס (שזו התוכנה הכי מקובלת היום ברוב האולפנים), או על פרו טולס- אם כי קשה למצוא לה פריצות טובות, למיטב הבנתי (בעבר הורדתי אותה ממקור בלתי מהימן והיא פגעה לי במחשב באופן שהצריך תיקון אצל מתכנת). אך עליה עובדים באולפנים הגדולים באמת (ולא אפרט שמות).
וכבר כתבתי באחד הנושאים הרבים שהיו כאן על השאלה ההרואית "איזו תוכנה הכי טובה" וכו', שממש לא זו צריכה להיות השאלה - אלא למה אתה הכי מתחבר, למשל אני מאוד לא אוהב את FL studio (ועכשיו יתקוממו תומכי התוכנה ויכתבו לי תגובות נזעמות...), ומשוגע על הממשק של קיובייס (כמובן מעבר למקצועיות שלה- ובעיקר בהיותה התוכנה הכי מוכרת באולפנים, כך שכשאני מגיע לאולפן אני יודע שאבין מה הולך). -
@margalit לכן כתבתי בהתחלה שזה עניין של נוחות קודם כל.
אני אישית משתמש בלוג'יק של אפל, הוא יותר נח לי ומעוצב הרבה יותר מקיובייס, אבלטון ודומיהם, החיסרון היחיד הוא זה שכיון שאין הרבה אנשים בארץ שעובדים עליו אז גם אין תוכן בעברית על כל מיני פיצ'רים ופלאגינים מותאמים, הכל צריך להיעשות לבד...
בנוסף אני עובד גם על הקיובייס בגלל אותן סיבות שכתבתי לפני זה, כשצריך להעביר פרוייקט למיקס ומאסטר עדיף שזה יהיה כקובץ פרוייקט ולא כקובץ ערוץ של כל ערוץ בנפרד, זה הרבה יותר נח ככה ולכן רוב מי שעובד עם אנשים נוספים יעדיף להשתמש על אותה התוכנה כגון קיובייס לאולפן, אבלטון לדי ג'יי וFL לרמיקסים וכדו'... -
הוא אומר מה שכולם כתבו כאן שהכל זה עניין של נוחות רק שהוא טיפה הרחיב.
וחוץ מזה שיש חילוק בסאונד לרעת קיובס. כך שבזה הוא לא צודק שכולם נשמעים אותו דבר
ולא הבנתי את העניין שאם חסר פלאגין אז התוכנה לא מגיבה טוב. זה שטויות -
יש מחקר שטוען שזה תלוי בגילאים והצעירים אוהבים את הניטרליות של אבלטון ושהוא לא מגניב
-
@טיטו אמר באיזו תוכנת הפקה הכי טובה? קיובייס, אבלטון לייב, אדובי, פרוטי-לופס וכו'..:
די ג'יי יעדיף את האבלטון, אולפניסט יעדיף את הקיובייס
עיין במאמר שלי על אייבלטון, קיובייס זכתה לאהדה כזאת רק בארץ, ברוב העולם מעדיפים את אייבלטון או פרוטי, עניין של זמן עד שגם בארץ יעשו את המעבר לאייבלטון (סתיו בגר וג'ורדי הענקיים כבר עברו מזמן אחרי הרבה עבודה עם קיובייס),
-
@SHLNX אתם נותן דוגמאות מכאלה שעובדים כDj שיוצרים מוזיקה אלקטרונית ולא מוזיקה חייה...
ג'ורדי וסתיו בגר הם לא DJ's, והם לא מפיקים רק מוזיקה אלקטרונית, הם עושים פופ והרבה מעבר ומשלבים גם כלים חיים, כנ"ל צמד היוצרים והמפיקים טריאנגל (עמית מרדכי ועידו נצר - ששרופים על אייבלטון), נכון שהם משתמשים בהרבה אלמנטים אלקטרוניים בהפקות שלהם (זה מה שפופולארי היום...), אבל זה לא הופך אותם ל DJ's ,
מידיעה שלי הגדולים בכל העולם משתמשים בלוג'יק של אפל ואלה שלא משתמשי אפל מעדיפים את הקיובייס כאלטרנטיבה עם איכות...
לוג'יק אולי מתקרבת לאייבלטון מבחינת פופולאריות בעולם, אבל קיובייס וודאי שלא ! *לדעתי כמובן !
-
@SHLNX אמר באיזו תוכנת הפקה הכי טובה? קיובייס, אבלטון לייב, אדובי, פרוטי-לופס וכו'..:
הם לא מפיקים רק מוזיקה אלקטרונית, הם עושים פופ והרבה מעבר ומשלבים גם כלים חיים
פופ ש 90% ממנו זה אלקטרוני...
-
אולי בואו ונעביר את זה לבמת הדיונים?!