זמרים שמגיירים שירים , תגובתם
-
פוסט זה נמחק!
-
אחד המשתמשים שאל פה בנושא כאן - למה היהודים לוקחים מנגינות מהגויים והגויים לא לוקחים מהיהודים?
באמת, למה?וכמו שמישהו כתב למעלה 'חכמה בגויים תאמין' והמשך המשפט הוא - 'תורה בגויים - אל תאמין'
אז אני לא אומרת שזה דבר נכון וטוב לקחת את הקצב של הגויים אל החתונות הקדושות שלנו, אבל קיים כזה דבר 'חכמת גויים'זכור לי שאבא שלי סיפר לי כשהוא היה ילד קטן, יצא השיר 'קל ההודאות' של פריד. ומי שהיה שר את השיר הזה - היה מועף מהחיידר....... למה? כי הוא היה 'דאנס' מידי. לא 'משלנו'. ולכן לא שרים אותו.
ירידת הדורות הייתה תמיד.......... לצערנו.
-
ועוד עיניין- אין מה להשוות בין אדמורים חסידיים שגיירו ניגונים לבין כל זמר מתחיל שבא לו על שיר מסוים שיש לו לחן משוגע ומטמטם את הנפש ומגייר אותו - אל תשוו!
לזמרים -אין זכות להכניס לנו לראש לחנים גויים נקודה. מה גם שזה מכשיל את הרבים היו לי מלא שירים ששמעתי ולא ידעתי שם מגוירים וכשגיליתי את זה נורא הצטערתי. -
שמעתי גם בזמן אוויר על שיר של פורים שכולם שרים אותו
שהגיע מעיירה פולנית גוייתזה לא משו חדש!!
-
@חיה-בקליפ איזה שיר?
-
@חיה-בקליפ
כבר כתבתי למעלה חייב איניש -
פוסט זה נמחק!
-
@כוכבים-נופלים אמר בזמרים שמגיירים שירים , תגובתם:
@חיה-בקליפ
כבר כתבתי למעלה חייב אינישוגם נראלי שמעתי את זה על השירים של חנוכה
אבל אני לא בטוחה ב100% -
@אפרת-גלבוע אמר בזמרים שמגיירים שירים , תגובתם:
@צוציק
לצערינו... למה אף אחד לא עושה לזה סוף??תכל'ס אם נשים לב- כמעט לכולם זה צורם/ מפריע...אבל משום מה ממשיכים לשמוע ולהאזין למוזיקה הזו (מי יותר ומי פחות).
אבל אם נהיה קצת הגיוניים- זו קצת בעיה להוציא את זה- כי בעידן של היום- הרדיו/ כל קווי / אתרי/ וקבוצות מוזיקה למינהן- אין סיכוי שלא יכנסו גם השירים הללו...אם אלו לא היו- אז היה הרבה יותר קל לומר- את זה וזה אל תשיר בחתונה/ אירוע שלי.
זה לא שאפשר לעשות יד אחת ולעצור את זה. -
אני לא זוכר את זה אבל גם כי אשמרה שבת אמרו שם שזה מגויר
ולמי שכתב שגויים לא מגירם שירים הביאו שם הקלטה של להקה רוסית שרה שלום עלייכם -
פוסט זה נמחק!
-
מישהו יכול להסביר לי איך כותבים ספוילר כי לא הולך לי בכלל!
צריך לעשות 2 פעמים אנטר אחרי הפסרה ואז...
||ככה||
-
@חיה-בקליפ אמר בזמרים שמגיירים שירים , תגובתם:
אתם חושבים שיותר גרוע שיר חילוני עם מלחין חילוני
או זמר שמגדיר את עצמו חרדי ומתנהג ונראה, כמו אין לי יודעת מה .
וכולם שומעים אותו?||לדעתי השני יותר גרוע||
ברור שהשני גרוע יותר...
||ולצערי אצלי לא קיימת ההגדרה: "זמר חרדי" אלא רק זמר דתי!!! וד"ל.||
-
@עדי-3 אמר בזמרים שמגיירים שירים , תגובתם:
@צוציק
לצערינו... למה אף אחד לא עושה לזה סוף??תכל'ס אם נשים לב- כמעט לכולם זה צורם/ מפריע...אבל משום מה ממשיכים לשמוע ולהאזין למוזיקה הזו (מי יותר ומי פחות).
נכון לגמרי.
מישהו פה מכיר את השיר המסורתי 'אויפן פריפעטשיק'? זו המנגינה שהילדים שרים את האל"ף בי"ת..........
שמתם לב שהוא מדיף ניחוח יהודי טהור? מרגישים עליו שהוא מגיע מן הקדושה.........||דעתי :)||
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@שימי-המוזיקלי אמר בזמרים שמגיירים שירים , תגובתם:
@עדי-3 אני לא חושב שזה כ"כ משנה, ודאי אבל שמבחינה מוסרית זמר חילני יותר גרוע אבל סה"כ השיר עצמו והמילים הם הקובעים||זה נושא שדובר עליו רבות בפורום בעיקר בנושאים של הזמרים עצמם||
אם השיר והמילים קובעים
אז המוןןן שירים של אייל וגלן, עומר אדם, עדן חסון ,אבי אברומי ועוד
בסדר?