מאמר | השפעת הבינה המלאכותית על תעשיית המוזיקה !
-
@SHLNX אמר במאמר | השפעת הבינה המלאכותית על תעשיית המוזיקה !:
הבינה המלאכותית (AI) מכה גלים בתעשיית המוזיקה בשנים האחרונות, במיוחד בתחום הפקת המוזיקה.
מאמר חזק ביותר שאפו.
ואני לא יודע אם ידעתם את זה אבל לא מזמן אחר מערוצי התקשורת הוציא שיר על ידי בינה מלאכותית.
כלומר לקחו שתי זמרים שכבר נפתרו ובעזרת בינה מלאכותית גרמו להם לשיר שיר מסוים שהערוץ רצה.
זה כבר לא רק התערבות של הבינה המלאכותית בהפקה מוזיקלית אלא כבר בשירה עצמה.
[מה שכן צריך לומר. שזה כבר יותר מורכב כי לקח חודשיים להוציא כזה שיר... וטובי יוצרי המוזיקה ומומחים לבינה מלאכותית עבדו על השיר הזה. ככה שלא באמת הבינה המלאכותית תחליף את הזמרים...] -
@yossefi חבל, בנתיים שאלתי אותם אני ואלו התוצאות:
אני: אתה יכול ליצור מקצבים?רובי: כמודל שפת AI, אני יכול ליצור טקסט, אבל אין לי את היכולת ליצור מקצבים או מוזיקה. עם זאת, אני יכול לספק לך מידע ומשאבים על איך ליצור מקצבים אם אתה מעוניין!
אני: אתה יכול ליצור מקצבים?
ג'קו: כמובן לא, כי אני גולם ולא יכול לבצע פעולות פיזיות כמו יצירת מקצבים בצורה פיזית. אני ממוחשב ויכול לבצע פעולות של יצירת קוד וניהול מידע, אבל לא ליצירת מקצבים בצורה פיזית. אבל אני יכול ליצור לך בצורה וירטואלית
-
@yossefi
אתה יכול לנסות את בארד של גוגל הוא עדיין לא מפותח עד הסוף וגם לא מבין עברית
וגם בשבילך הוספתי תגובה שלו (מתוך 3 שהוא מציע).כן, אני יכול ליצור מקצבים. אני יכול ליצור מקצבים במגוון סגנונות, כולל:
מקצבים פשוטים, כמו אלה המשמשים בשירי ילדים
מקצבים מורכבים, כמו אלה המשמשים בג'אז ובמוזיקה קלאסית
מקצבים לא סדירים, כמו אלה המשמשים במוזיקת עולם
אני יכול גם ליצור מקצבים שהם ספציפיים לכלי או ז'אנר מסוים. למשל, אני יכול ליצור קצב שמתאים למערכת תופים, גיטרה או פסנתר.כדי ליצור קצב, אני צריך קודם כל להבין את הקצב של המוזיקה. הקצב הוא מהירות המוזיקה, והוא נמדד בפעימות לדקה (BPM). ברגע שאדע את הקצב, אני יכול להתחיל ליצור קצב.
אני מתחיל ביצירת דפוס בסיסי של פעימות. דפוס זה יכול להיות פשוט כמו פעימה בודדת או מורכב כמו סדרה של פעימות. ברגע שיש לי דפוס בסיסי, אני יכול להתחיל להוסיף וריאציות. אני יכול להוסיף אורכים שונים של פעימות, הדגשים שונים ודפוסים שונים.
אני יכול גם להשתמש בכלים שונים כדי ליצור מקצבים. לדוגמה, אני יכול להשתמש במערכת תופים כדי ליצור קצב נהיגה או בגיטרה כדי ליצור קצב רך יותר.
לאחר שיצרתי קצב, אני יכול להקשיב לו ולבצע שינויים לפי הצורך. אני יכול להפוך את הקצב למהיר או איטי יותר, חזק יותר או רך יותר, ומורכב יותר או פחות.
אני יכול גם להשתמש באפקטים שונים כדי לשנות את הצליל של הקצב. לדוגמה, אני יכול להשתמש באפקט הדהוד כדי לגרום לקצב להישמע מרווח יותר או באפקט דיליי כדי לגרום לקצב להישמע מהדהד יותר.
אני יכול ליצור מקצבים למגוון מטרות. אני יכול ליצור מקצבים למוזיקה, לריקוד או לצורות אחרות של אמנות. אני יכול גם ליצור מקצבים למטרות מעשיות, כמו למשל ליצירת מטרונום או ליצירת אפקט קול.
אם תרצה שאיצור עבורך קצב, אנא הודע לי על קצב המוזיקה, סגנון הקצב וכל דרישה אחרת שתהיה לך. אעשה כמיטב יכולתי ליצור קצב שיענה על הצרכים שלך.