קאברים וגיור שירים.
-
אני חושבת שזה מגעיל מאוד
תחשבו אתם שומעים שיר, אתם מתחברים לשיר
ואז אתם הולכים לחנות מסויימת ושומעים את זה ברקע בתור שיר חילוני גמור!!
וגם חסר אצלינו מספיק חומר??? -
@סודי-ביותרררררררר אני אתן דוגמא לשיר כזה: בס קול (או איך שלא כותבים את זה) של חיים שלמה מייאעס , המנגינה שלו במקור היא משיר חילוני שאישה שרה אותו, וזה עוד יותר מחמיר את הענין, וכמה וכמה פעמים שמעתי את השיר הזה בחנויות חילוניות!
זה פשוט עצוב!!!!!!!!!! -
הכי גרוע שאם זה קאבר
אז באיזהו שלב הילדים מתחילים לחפש את המקור...
למשל אודי דמארי הוציא שיר ביחד עם עמי מימון "יום גדול" וזה קאבר של שיר חילוני לגמריי!!!
אותו דבר!!!
חוץ מהקליפ והשירה
המילים והשם של השיר לקוח משיר חילוני -
@סודי-ביותרררררררר באמתתתתתתתתת?
לא ידעתי שזה בא ממקור חילוני, מאוד מאוד מעציב אותי לשמוע...
אמרו לי שגם השיר של יואלי דיקמן ''הלב שואל'', בא ממקור כזה או אחר, זה נכון? -
@ברדק לגבי יואלי דיקמן אני לא חושבת
מעניין מה המקור של השמועה הזאת... -
@סודי-ביותרררררררר או השיר ''חלום לגדול'' שאמור היה כבר לצאת מזמן, והוא השמיע את זה כמה פעמים בתכנית היומית שלו.
אבל זה באמת פחות נשמע לי, כי יואלי הוא בן אדם מוכשר, יש לו הרבה לחנים, והוא לא צריך לקחת אותם ממקומות אחרים... -
כשמישהו לוקח משיר חילוני מנגינה
הוא לא כותב של מי הלחן
כאילו מתחמק מיזה -
פוסט זה נמחק!
-
@סודי-ביותרררררררר אי אפשר לדעת, יכול להיות שיש רק קטע קטן שדומה לשיר אחר, או שסתם זה שמועה!
-
@ברדק מקווה שזה סתם שמועה
-
@ברדק וואי וואי מזל שאני לא מכירה את השיר
גם השיר מישהו הולך תמיד איתי של אברהם פריד זה קאבר מזמרת חילוניה -
@סודי-ביותרררררררר לא מכירה את השיר, אבל שמתי לב שקובי ברומר הוא אחד מהחקיינים, יש לו עוד שיר אחד שהוא גם העתיק, ואני לא זוכרת את שמו!
-
יש גם את אדמה ושמים שמגיע מהנצרות וזה היה להיט קטן
-
@אלי-מהאולפן נכוןן!!!
צריך להגיד לזמרים משהו בנידון
כי לא מספיק שמים על הנושא הזה דגש
כמו ששמים דגש על מוזיקה אלקטרונית
והנושא הזה הרבה יותר חמור ממוזיקה אלקטרונית -
@סודי-ביותרררררררר יש חלק מהטרנסים שמשמיעים בחתונות (יותר החסידיות) שמגיעים מהמקומות הכי לא קדושים בעולם ואת זה משמיעים בחתונה יהודית טהורה וזכה
-
@ברדק אמר בשירים במנגינות בעיתיות:
@סודי-ביותרררררררר לא מכירה את השיר, אבל שמתי לב שקובי ברומר הוא אחד מהחקיינים, יש לו עוד שיר אחד שהוא גם העתיק, ואני לא זוכרת את שמו!
ישמצב זה השיר שלו "נטיעות"?
כי כתוב לחן קובי ברומר
ממתי קובי ברומר מלחין?? -
גם המנגינה של 'שלום עליכם' המושרת ברוב בתי ישראל בליל שבת הולחנה ע"י רבאי קןנסרבטיבי בשם ישראל גולדפרב, ועדיין היא חלק מלקסיקון המוזיקה היהודי.
גם הרבי מקאליב זצוק"ל היה רגיל לשיר ניגון שהגיע מאיזה גוי רועה צאן.
וכן הרבה שירים.
ועל כן דעתי היא, שהנושא הוא לא מי הלחין את השיר, אלא איך נשמע השיר!
בין אם הוא הולחן ע"י יהודי דתי ובין אם הולחן ע"י חילוני או אפילו גוי.
ועל אף שבדרך כלל יהודי כשר ילחין שיר בסגנון יהודי, וגוי ילחין שיר בסגנון גויי וגס,
ייתכנו מקרים בהם זה לא יהיה כך. -
@ברדק אמר בשירים במנגינות בעיתיות:
@סודי-ביותרררררררר או השיר ''חלום לגדול'' שאמור היה כבר לצאת מזמן, והוא השמיע את זה כמה פעמים בתכנית היומית שלו.
אבל זה באמת פחות נשמע לי, כי יואלי הוא בן אדם מוכשר, יש לו הרבה לחנים, והוא לא צריך לקחת אותם ממקומות אחרים...השיר "חלום לגדול" הוא כמדומני בלחן של "יצחק הרץ"